Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 876
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Шайн, мерси за инфото.  Hug

Момичета, искам да питам тези, които дават Био Гая - кога видяхте, че има ефект и дали наистина помагат. Моето Косе вчера и днес се измъчи, постоянно свива крачета и плаче от болки.  Sad Днес съм поръчала на баща му да купи тези капки, пък да видим.

Ние все още сме на 2-ка памперси, но като свърши този пакет, ще взимам 3-ка.

# 586
Дю, аз забелязах промяна още на следващия ден. Друг е въпроса обаче, че коликите на Преслава никога не са били силни. И Еспумизана й помагаше на нея, но запишането стана проблем. Дано ви помогнат и на вас Hug

Шайн, на Преслава пък сега започна да й расте косата Simple Smile Никога не е имала  Mr. Green Нацелувай бузките на Белослава Simple Smile

# 587
  • Ах, морето
Славена, над нас също правят ремонт. Започнаха в началото на август още и какъв беше този ремонт още не са свършили (всъщност може и да са, днес не ги чувам, но до оня ден си бачкаха). Докато бях бременна, тъкмо реша да полегна и те почваха да пробиват, къртят и какво ли не. Надявах се да свършат, докато родя, но ей на месец и половина продължиха и също не се съобразяваха с обедната почивка. Те направо нов апартамент направиха. Но какво да се прави, май повече пречеха на мен, отколкото на сина ми.

Относно къщата и моята е с главата надолу. Но днес бабата на съпруга ми ще дойде за малко да погледа Деско, пък аз да свърша туй-онуй, че иначе няма начин. Таткото помага, не мога да се оплача, занимава се и с каката, но си има работи дето трябва женска ръка да ги пипне.

А пък за неуместните съвети, които ви дават, най-добре се правете, че слушате, пък после си действайте както си знаете. Влезете ли в пререкания, става по-зле. Едно си баба знае, едно си бае, не може да ги убедите кое е по-добро за детето ви.

За сукането - и моето момченце суче по 10 минути, максимум 15, но той по принцип не е сукал по-дълго. Важното е колко изсуква за това време, а не колко стои на гърдата.  Peace

# 588
Здравейте и от мен след малка пауза !
Ни вчера бяхме на консултация и сме качили 1110 гр от изписването и 2 см., а не я дем колкото трябва а по-малко.
Смятате ли че на тази възраст бебетата могат да свикнат на ръце, не са ли още малки, моята госпожица ми спи на корема почти винаги като се приспиваме, това лошо ли е? Ние заспиваме само с песен вече или с говорене  newsm78 newsm78 newsm78 не е ли малка за това?
Момичета вас гони ли ви още хормона - аз направо умирам от жега постоянно, все съм потна, направо не се издържа.
За сокчетата - и мен педи ме кара след 45тия ден да давам сокчета, ама аз отказах твърдо. Незнам тази нашата докторка по коя школа е ама баба ми и майка ми по-съвременни свети от нея дават.
Аз да ви кажа нещо хич нямам време да ви чета, откак сме сами и нашия ден минава в гушкане и пеене, а в малкото време дето спи върша някаква къщна работа. Е не се оплаквам нали ми е добре сладката пък другото се оправя  Grinning Grinning Grinning
За подаръците - и на мен мъжо нищо не ми подари, но за сметка на това майка ми позари стрлахотен медальон с ангел, който да ни пази, а на малката една златна обувчица. Да ви кажа от мъжо не искам повече, достатъчно е да ни обича така както до сега, а на мен това ми стига  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За секса - ние не сме правили откакто забременях  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Ние днес ставаме на 1 месец, почерпете се за наше здраве !!!

Е засега това че малката ме вика.

# 589
Joanna87,разбирам те напълно.И с моята майа се скарахме като беше в къщи след като бебето се роди.Тя е много властен човек и иска да става както тя каже,а на мен не ми хареса как говори.Намеси се и мъжа ми,за да ме защити и в резултат на другия ден тя си тръгна без да каже и копче.А трябваше да ми помага за рожденния ден на голямото си внуче....Та аз не съм звъняла.След 15 дни тя се обади.Според мен остави я тя да те потърси.Ама вие си знаете най-добре отношенията де.Мен ми писна моята да ме третира като 15 годишна без право на глас и за това така направих.Успех! Hug

# 590
no4ko25, Дю, аз давам Биогаята вечер 5к преди яденето и цяла нощ е спокойна ( в началото имаше и нощно акане окло 3 ч след биогаята Simple Smile )
 Янче, нормално е да суче по-кратко време, вече е по-голяма и по-силна и не дреме... освен това бебетата след 1месец си регулират акането до 1-2 пъти дневно. Не се притеснявай! Simple Smile

# 591
Вечер давате Биогая, а пред деня Еспумизан?Така ли да разбирам?Защото аз давам само Еспумизан,ама ако може вечер да давам Биогая да взема.Колко струва?

# 592
  • София
Привет и от нас!
И ние сме от рядко влизащите,но то е защото сме по-мънички от вас и още сме мишлета!
По реда си: Яна, помниш ли как коментирахме още като бременни ,че един ден татковците имат желание да опитат кърмата? Направихте ли го?
Ние днес сме сами,без баби-навлеци, за първи път. За сега е страхотно,аз съм по-спокойна и организирана и детето е неочаквано кротанче! Иначе от съвети,най-вече от зълвата, ми дойде до гуша и съм и била шута,пуснах си пердето пред очите и хич не и обръщам внимание,не може да си представите какви възгледи има за отглеждането на бебе, а все пак сме с 1 г разлика! #Crazy
Сексът е мираж за нас,още съм в теч Cry
Ние вече се запознахме с Марти на Миленка в парка ,срещу общината Младост.
Към Данчето  хайде на разходка-среща,който ходи в парка да кликва,че не е лесно с тия бебоци да се напаснем!

# 593
момичета,виждам,че доста от вас дават на бебоците ''Биогая'' за коликите,аз мога да ви посъветвам да ги махнете и да си вземете ''sab simplex'' много са добри и не са скъпи,Тонката е с много силни колики и от както му ги давам тия капки плаче само когато е гладен,а аз тия бебчета с по леки колики мога да ви препоръчам '' colief''

# 594
А защо да ги махаме всъщност?

# 595
момичета,виждам,че доста от вас дават на бебоците ''Биогая'' за коликите,аз мога да ви посъветвам да ги махнете и да си вземете ''sab simplex'' много са добри и не са скъпи,Тонката е с много силни колики и от както му ги давам тия капки плаче само когато е гладен,а аз тия бебчета с по леки колики мога да ви препоръчам '' colief''

Подкрепям Peace! Вкъщи имаме Инфакол, Колийф, Саб Симплекс като последното е най-евтино и най-ефективно според мен. Не премахва коликите, но поне ги облекчава. Като недостатък е че са на едни лепкави капки - първо капеш в лъжица, после даваш в устата на бебето и половината залепва за лъжицата.

# 596
Аз давам и СабСимплекс(през деня) и Био гая, но Ния е с ужасни колики. Био Гаята е 17-18лв, но помага на бебка да и се разгражда по хубаво храната, а и да ака редовно (ние сме на Фризолак)

# 597
  • Кърджали
За неисканите съвети най - много получавах от майка ми... Накрая се научих да си мълча и да си правя каквото си знам. Пак продължава да си говори, но вече е наясно че само си говори. Иначе отдавна съм наясно че според нея това дете страда от студ или жажда. Водата ни е голям проблем, как така детето можело без вода - да съм му я давала подсладена или чай. Еми ето, моето може. Обличането ни е друг проблем, все му е студено на това дете, нищо че на нея и е горещо дори когато е само по една тениска.
Леле, пък вчера докато разхождах малката, видях едно бебе - майка му го беше навлякла с някакви дебела блузка и жилетка, че на всичкото отгоре и завито с възможно най - дебелото одеяло. АЗ се препотих десет пъти като го видях. А навън беше около 20 - 25 градуса.
Докато бях на гости при майка ми пък ми даваха съвет да го повивам детето, както едно време, за да можело да не мърда и да се държи по - лесно  Shocked Не ща пък, обичам да ми е трудно... И това жена със висше образование, учителка ми го казва...
И те така, винаги ще се намира някой, който да Ви учи как да си гледате детето. Свиркате си и си правите това, което си знаете... Иначе освен нерви, друго няма да видите....
Капки за колики не и давам на Мъничка. Но тя е с много слаби колики и не ни тормозят много. От време на време и давам от чайчето "Бебезан" ама и него за какво и го давам...

# 598
най-после качих нови снимки на Ния в албумчето да се похваля колко сме големи!

# 599
  • София
Момичетааааааа, да ви се похваля купих кенгуро. newsm44 Много ми хареса и сега спим в него, а аз си върша разни неща. Ще споделя за гръбчето ми как е след някой друг ден. Ето това е http://www.bebeconfort.com/collection-2009/catalogue/catalogue_promenade_uk.pdf на страница 10. Цената му е малко множко, но до сега съм решила че с някой неща компромиси не бива да се правят.
Ние утре заминаваме в дълбоката провинция и дано ни се отрази добре свежия въздух   newsm68

Общи условия

Активация на акаунт