Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 682
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
# 61
  • София
Малкото позаспа, та да се включа и аз!

За многократните пеленки - Бобчо е толкова мъничък още, че ако се опитам да ги сложа ще се закопчават под мишниците - тъпча го с кърма да расте, че да ги ползваме. Искам и ЕБХ да пробвам, ама той сега ака по половин час преди, по време и след хранене, та май ще трябва да мине малко време. Та сме на най-малкия размер памперси за сега, колкото и да не ми се искаше.

Вчера купих Саб Симплекс и довечера ще ги пробваме.

А за соковете педи каза, че може да пия, но да не са от тия дето се продават в магазините (натурални), а аз да си ги цедя. То аз и без друго от доста време съм само на фрешове, та си пия - нямам наблюдения да е по-неспокоен бебо от това. Само много киселите не препоръчват - примерно от лимон да е единствено фреша (без смях сега - аз съм му любител още от бременноста   Rolling Eyes ). Иначе това за какво може и какво не да се яде е доста спорна тема и май има много теории - от всичкоядене до почти пълно ограничение.

От снощи забелязвам как малкото е започнало повечко да папка и по-дълго да спинка сякаш - преди давах само едната гърда, ама вече сме на двете.

Хубав ден и стиснати палци на Гери!   bouquet

# 62
мацки,искам да ви питам нещо:Колко време се чистят бебоците,че моито слънце има сополи и се чудя дали още се чисти или е поистинал newsm78 исках и друго да питам но забравих Laughing Laughing Laughing,като се сетя ще питам.чао за сега

# 63
Тина, с това четене отгоре-отгоре съм се объркала явно. То време не остава... А пък аз за такива неща си се паля, та сигурно това ми е било в главата... Извинявай.

Тази сутрин, като нахраних малкия в 5:30, та спи и мрънка до 8:30. Само му бутах бибата в просъница, защото знам, че е нахранен и предполагах, че му се пръцка, ака или нещо такова. Като станахме и го вдигнах да папка отново и какво да видя, памперсът пропуснал и нашичкият напишкан си спинка цяла сутрин... Е, много неприятно се почувствах, че не съм разбрала...

Да ви питам, вие оставяте ли ги да спят по корем? Моят спи така почти през цялото време и обикаля люлката пълзейки. Завира се в едното ъгълче и така. Сестричката ми и тя като малко бебе спеше така и няма проблеми сега, но пък да си попитам аз...

# 64
   Привееет Simple Smile, да се включа и аз, нашето Митешонче (не си спомням коя от вас наричаше мъжа си така, ама много ни хареса обръщението и го "преписахме" Wink) за 1 месец е пораснало с 1350 гр. само на кърма, а ваксината за хепатита док-а я пропусна заради пъпките, вика, че ако е нещо хормонално и без това бил натоварен организма да му се изчистили пъпчиците и тогава щяла да го ваксинира Thinking..
   Сополи и ние имаме отскоро, нослето му хрипти и понкога си мисля, че затова не може да спи спокойно, тормозя го милото с аспираторчето, голям рев пада, ама пък такива сополки и гуди дърпам, капя му по малко физ. разтвор преди това да размеква каквото има, но най-вероятно е от "чистката", една приятелка сподели, че като са настинали сополките им правели балончета в и извън нослето, а пък и дока му гледа гърлото, слуша гърдичките нищо няма..
     А за капките Еспумизана примерно да ви питам направо ли им ги давате, че аз все ги смесвам с кърма, а ми е толкова досадно да се цедя капка по капка дори и за толкова малко, че да изварявам преди това лъжички съдчета.?
     За дупето мазах с бочко, нивеа, здраве и все червено, от 2 дни почнах със судокрем и се оправи..
И аз искам ЕБХ да пробвам, ама и на мен ми се вижда рано, поне да почне да си крепи добре главичката че да мога спокойно да го издържам, а и с тия колики къде да разсъбличам гърчещото се ревящо дребосъче час по час да го карам да пишка..

# 65
Аууу,това за соковете за първи път го чувам.От погачата ми остана един сок портокал,изпих го и сега бебо има ситни пъпчици в областа на коремчето и кръстчето.Дали е от него,а и грейпфрути си хапвам,може ли ???
Тази сутрин ходихме на консултация и вече сме 4700 кг и 55 см.Педито каза,че в родилното са му дали някой сантиметър отгоре Joy.А за ваксината за хепатит ще ходим пак в четвъртък,че се съмнава да не леко настинал.Дано не е Praynig
,еспумизана го давам директно с лъжичка по време на хранене или преди това.

# 66
napetiq,ние направихме др.Манолов личен лекар на Митко,но ако му има нещо ще ходим при др.Христова,тя е детски лекар и една моя приятелка е мн доволна от нея,била  мн внимателна.Иначе жсяка стяда от 15 до 17 часа ж болницата има детска консултация,ако искаш номера на христива кайи да ти го дам,тя освен в болницата има и частен кабинет.Ти каде живееш в Поморие

# 67
Ей, позахладня и се разписахте вие Simple Smile
Днес ми е натоварена програмата, сутринта пломбираха водомерите (че ги сменихме), после ходихме с колата до кухня (леле, ако не е колата, не знам, сега ще търсим някой да ни я взима, с/у заплащане, че зимата няма как), сега мисля за прахосмукирам, да поразчистя, да мия пода и бърша прах, но разбира се, ако ме оставят децаата. Ааа, и една пералня имам разбира се  Joy

Утре каката е на консултация, та тъкмо ще ги водя и 2-мата, че нашата доки още не го е виждала, та ще дам отчет.

Писи, честита щерка! Като имам повечко време, ще я добавя, че трябва да сложа и септ отпред Simple Smile

# 68
  • На плажа
Момичета,да знаете що нещо изака моето момче.Днес не беше акал и преди малко се събуди с рев и напъни.Вдигах му крачетата към коремчето да му помогна,но нищо,само едно две пръцквания.Свалям аз пампата да го сменя и тъкмо ще мажа дупето с крем,като започна едно акане,явно масажа е подействал със закъснение,Добре,че го слагам на едно чаршавче,като го преобувам,че му хванах единия край и го сложих като преграда пред дупето,иначе щях да съм осрана Mr. GreenТакива фонтани правеше ,пак му вдигах крачетата към коремчето,едно пет минути ака,толкова нещо не би се побрало в един памперс  #Crazy
Поне съм спокойна,че се е изакал сам без да му помагам.

# 69
Tsvetito ,защо си сменихте водомера и как става,че аз имам намерени да го направя?
tina1801,на мен ми се случи бебо да се изачка на ръката ми,но какво да се прави нали си е мойто беберонче Heart Eyes

# 70
 Joy Joy Joyи моя сладур няколко пъти вече ме нааква докато го преобличам и много пъти вече ме напишква,но е добре,че не съм само аз потърпевша и тати си изпати веднаж,но пак си го ОБИЧАМЕ newsm51

# 71
Долс, ами сменихме ги защото всеки път ни казваха, че трябва да ги сменим. Ама и те бяха от най-старите, та определено си беше време. Баща ми ни купи водомерите (май немски бяха, оказаха се по-евтини от бг, а били мн доволни, по 33лв единия). Свекъра ги смени, аз се обадих в Софийска вода, провериха адреса, дадох си тел за всеки случай и казаха кога ще дойдат (обадих се на 31.08, и дойдоха днес, така, че да знаеш). Доста бързо стана самата процедура, ще ти иска бележка дето ти идва сметката за водата и парното (да види за топлата и студена вода, та си ги подготви). Самите стари водомери каза, че ще ги видят като дойдат да засичат водата, което мисля ще е другия месец.

Ох сметката за тока ми дойде, надявах се, че този път ще е до 200лв, ама уви 253лв. Егати и лятото не падаме под 100лв на месец Sad

Тина, браво на него, поне сега вярно ще му е спокойно. Моя мъж и той се пъне, къде само пръцне, къде се изака, ама малко, по-рядко е повече, ама дето викаш, толкова мн не е.
А моя е голям глезанчо станал, не иска да спи сам в креватчето, иска на мама, лигльо. И кака му така все при мен искаше. Ей, тия деца кога ще се научат да спят сами. Аааа, ама направи ли 6м мисля да го отучвам от прегръдката на мама, че то ново легло ще трябва да купуваме  hahaha

Рибка, слагай едно парцалче бе Simple Smile Не че моя не ме напишка веднъж и още един път направи локвичка, че на далче цели  Mr. Green Вече слагам нещо отгоре, дали памперс, или пеленка, ама да има.

# 72
нищо не помага,нито парцалче,нито мокри кърпички решили да пишка не мой го спреш Joy

# 73
Ние след малко отиваме на консултация да видим колко сме пораснали. Тук вали ужасно, но доки каза че това не пречи да излезем, да я облеча хубаво и да я завия. Като сме с кола не било проблем.
Стискайте палци да сме голееееееми вече.

И да се похваля моята приятелка, с която сме израснали заедно и имаме само 12 дни разлика днес на обед роди бебе Даниел, което е с 10 дни по-малко от моята беба. Да й е жив и здрав !!!

# 74
Може ли само да вмъкна нещо видях че Денди и още няколко мами имат проблем с повръщането. По съвет на педиатърка във водата слагам 2-3 капки лимон и повръщането спря Simple Smile Успех

Общи условия

Активация на акаунт