Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 671
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,мами.Нашия бебо днес е много неспокоен.Заспива за 15 мин. и се събужда,милото ми бебче.Давам му да суче и пак се унася и така цял ден.Сутринта излизахме да си свърша малко работа,а и бебо да разходя.Облякох го с боди,чорапки и от горе цяла дрешка (не знам как се казва).За първи път му сложих шапка и падна голяма борба  Joy.Махнах я и се успокой,но като излязохме на вън се разсея и пак му я нахлузих.Завих го с пухкаво одеалце и сложих чувалчето на количката.Мисля,че му беше добре и топличко.
Нашта погача беше страхотна.Целия ден мина много весело и без рев.Подариха ни много дрешки и то зимни за щастие.Имаме си и шезлонг,в който малкия се чувства много добре.Стой си доста в него и си поспива от време на време Laughing.Гостите ме питаха предварително какво искам за подарък и на всички казвах само да не са играчки,че няма смисъл от тях.
Вода ние въобще не пием.Майка ми онзи ден ми чете конско,че не му давам.Аз му давам,но той просто не я иска.Няма да го насилвам детето сега,а и в кърмата има достатъчно вода.
silvi.d,по-добре си давай капки,че така повече се мъчи детенцето.Ники е на Еспумизан и до сега не се е запичал.Всеки организъм си е различен  Peace

# 46
Момичета моето момче е със зачервено дупе. Мажа го постоянно с крем на мустела против подсичане, но май няма да има ефект. С какво да мажа сега, че да не става по - зле?
Честито на pisi81! Да ти е живо и здраво малкото човече и много да му се радваш!

# 47
  • Бургас
ivu6a, нашата педиатърка каза за Еспумизана 4 пъти на ден по 25 капки.

За гениталиите защо така различно съветват педитата.......днес ми каза нашата да не пипам нищо , че така си изгражда защитен филм и сама ще се изчисти с течение на времето и къпането  newsm78

Веси , да едната епикриза е за джи пи то , днес питах гинеколожката:) ей това дъждовно време ни развали разходката , затова не съм се обадила все още да знаеш Wink

Яна, щом Еспумизана предизвиква запек е логично и Инфакола да прави същото , нали имат една и съща основна съставка - семетикон.

quili, яж повече орехи и варено жито, овесени ядки.

Писи 81, честита ти принцеса , да сте живи  и здрави

Деската още има жълтеница физиологична и ни изписаха още две банки глюкоза - добре , че тя я пие  baby_neutral изписаха ни и Дактарин за белите афти в устата. Каза да мажа с пръст внимателно и да е между храненията. Иначе не беше акала от сутринта от малките часове и се напъваше и ръмжеше цял ден и по закона на Мърфи като дойде педито в 15 час и взе , че се наака точно тогава Laughing поне педито видя цвета и консистенцията на акото , каза , че е ок.

Деси, аз мажа на дупето Бочко и и действа добре.

# 48
Момичета моето момче е със зачервено дупе. Мажа го постоянно с крем на мустела против подсичане, но май няма да има ефект. С какво да мажа сега, че да не става по - зле?
Честито на pisi81! Да ти е живо и здраво малкото човече и много да му се радваш!

Аз използвам Sudоcrem и съм адски доволна до сега проблем не съм имала.Ето може да прочетеш Тази тема.,другото нещо,което използвах с дъщеря ми и също никога не съм имала проблем е Павлодерм-вълшебно е.Ако искаш пробвай с едно от двете все ще помогне.Успех!

Честито момиченце на pisi81,да расте живо,здраво и много послушно!  bouquet

# 49
  • София
Жулиии Simple Smile най -сетне се появи Simple Smile радвам се инфакола ви е подействал. Акта за раждане ако си със софийска регистрация - община Младост е до 25то ДКЦ, ако си с пловдивска регистрация - Община Лозенец - намира се в центъра.
Аз не ям нито орехи, нито жито, нищо такова. Готвя и гледам да ям поне 3 пъти на ден и доста течности да пия. За витамини незнам - малко ме е страх да ги пия - нали всичко отива в кърмата .. а на бебо незнам дали му трябват още сега такива неща.

Янче, ние от доста време сме на Инфакол и никакво запичане няма - дриска си яко човечето, почти всеки памперс е пълен.
За гениталиите - тук в този форум съм чела, че нещо си можело да срасне при определени условия, ама не се задълбавала .. ние нали си имаме пишка Simple Smile .... ако пуснете търсачка ще излезе много инфо.
За ваксината - на деня нищо, а на следващия ден много силни колики, много кисел и цял ден повръща - къде повече, къде по-малко. Незнам дали е от ваксината обаче или от това че предния ден ядох мнооого пържени картофи.

Италианче Simple Smile явно Мартиновците имат колики през деня Simple Smile е моя Марти поне издържа по 2-3 часа между цомбенето Simple Smile както се изразява татко му Simple Smile а вечер прави една голяма 5-6 часова пауза, която за съжаление в момента не съвпада с нашия сън ... ама нищо - и това ще се нагласи.
А мустелата колко парички е? и стяга ли кожата? аз май искам основно кожата да стегна. той самия корем не с мазане, а с гимнастика ще се прибере.
Аз без сутиен съм - слагам само когато излизаме - ама то и няма кой знае какво да държи де  Blush а иначе и аз тека по някога - ама не много, преживявам и без сутиен

silvi.d
, давай смело капки - ако му подействат и двамата ще сте по-спокойни. Чай от копър също - лошо няма. Виж за компютъра ...  със старите трудно се излиза на глава Simple Smile

Desy_Stz, аз от самото начало мажа със Себамед крем за под пелени (без цинк)  и не сме имали проблем с дупето.

if-73 нашия бебо се усмихва от самото начало - но това е неосъзнат рефлекс - когато заспива почва да прави физиономии и много се усмихва. За гукането - няколко пъти вече каза "агуу". Сега с баща му се опитваме да го усмихнем и умишлено Simple Smile

На нас ни избиха ситни пъпчици по челото - май е т.нар бебешко акне.
А вие имате ли пърхот/крусти? На главичката се появи лек пърхот и червени петънца тук там - как действате вие?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 20:41 от Elyah

# 50
Ето за мамите на момиченца тази тема за срастването: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71085.0

За под пелената ползвам Пенатен и съм много доволна. Имам и Судокрем, но не съм го отворила още.

Хайде лека нощ!

# 51
Това за срастването не ми е ясно как би станало, но днес прегледах темата и мамите казват, че често се случва. Извода е, че трябва да се наблюдава бебка от долу и ако забележим някаква нередност по вида на гениталиите да се реагира бързо, щото после е много болезнено т. нар. отлепване. Някои казват, 4е срастване може да се получи от бактерии , които се отделят при пишкането на девойката, другият причинител бил памперса, ама кое, как и защо.. ме домързя да допро4ета. Аз си я по4иствам мойта, защото се събира някаква консистенция и даже залепва - от крем4ета, пишкане,  слуз, понякога дори и ако - според мен е хубаво да се погледжа и попипва там  Wink Някои моми4ета казват, че слепването се получава периодично и трябвало да се разтягат устни4ките всеки път, а бе работата е  подобна на забелване на чурките.

Придърпване  от секциото почти не  усещам ве4е  Peace

Инфакола днес го разредих, 4е акането в4ера беше малко, но днес си наваксахме. Ина4е са ми пристигнали в пощата и англ. капки Инфакол, страшно бързо дойдоха за 3-4 дена, като ги метнем и тях ще дам отзиви.

Аз така и не си купих сутиен за кърмачки, карам с тези безшевни потни4ета и са ми страшно удобни, спа с тях, 4е моите гърди 4есто текат, аз си ги усещам- полу4авам едни болезнени иглички.

Явно тези дни пове4ето бебета са хиперкативни, ние днес след обяд хеле се успокоихме, 4е даже и аз поспах един час   Peace

Ние нямаме вашите проблеми, но пък си имаме други- пъп4ето ни зазлява /сякаш се уголемява/ , намерих лепенки утре ще ги купим, че нямаха наличност, но как ще лепя и аз незнам  Confused дано се оправи мънината, че  чета за разни операции и пр...  Cry

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 23:17 от Dendy

# 52
Долс: и ние цял ден сме така - заспи, събуди се, ама при нас е от запека - измъчи се Sad Блазе ти, че са те питали предварително от какво имаш нужда като подаръжи! Аз получих доста ненужни неща, ама какво да се прави. От началото всичко ние си купуваме, никой нищо не ни е дал, и сега така ще е  Peace

Магаре: ама аз обратното бях написала, че от Еспумизана нямахме никакви проблеми със запек, а сега с Инфакола да. Еййй къде са ви акълите като четете  Hug

Тина: успяхме да се изакаме с термометъра  newsm44 Ама колко често може това да се прави, до кога?? Да не свикне по този начин да ака??

Аз май ще си направя експеримент да давам Инфакола още ден, два и ако продължава да е запечена, значи със сигурност ще е от него и ще го спра, а останалите 3 опаковки ще се опитам да продам!

Лека ви, да видим дали ще спим тази вечер  Thinking

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 23:39 от yana-sladurana

# 53
Биа, не съм дочела, че сте в Обеля, но пък и там дано има разходки и игри с други деца, като пораснат.
А за пишката, трябва да си силна един ден с него, като му я зябелят, ще реве, като пишка, изобщо не е приятно, но отминава.

Павел заспинка ей сега и леглото ме зове, до следващото му будене за хранене. Даниел ми слага подплънките за кърмачки и казваше, че това е превръзка, но като разбра за какво служи "Искаш ли да ти сложа подпънките?Само мамите носят такива подпънки, татковците - не".
Лека нощ

# 54
Янче, може да я хване мързела да си ака нормално, така че само в краен случай. Ако не ака два-три дена, давай, но иначе често им се случва да се запънат и ако всеки път прилагаш тоя номер...

За усмихването и гукането - нашият от няколко дена се усмихва и гука, та се успокоих, че и мен ме притесняваше. Без да искам започнах да сравнявам дечко с другите бебенца, а това се оказва най-голямата възможна грешка, която може да ми довлече доста излишни притеснения. Ще прогукат всички, просто на различен етап. Има бебчета, които от 2-3 седмица прогукват, а има и други, които и до 3-ия месец се забавят. Важното е да не се паникьосваме.

Тина, не знам как не се дразниш да ти дават акъл. На мен някой (освен мъжа ми) ако се опита да ми дава съвети, просто е марш през вратата. Който си има дете, си решава сам какво е най-добро. Ай, сиктир!  Peace

# 55
Добро утро1
Честита радост на pisi81!
Деси, пробвай да мажеш с павлодерм.Мисля,че ще ви помогне,а и не е скъпо. Peace
magare, ние снощи купих Еспомизан и много се чудихме как да ги даваме.Как са ти казали на тебе-25 капки по 4 пъти на ден ама непосредствено преди някое хранене или между храненията?Аз от снощи насам дадох вече три пъти.
Малкия от вчера след обяд не е акъл и е едно напъване и едно врещене (като на козичка).Дано му мине на милото.
Янче, и аз се замислих тая сутрин за термометъра, ама ще чакам да видя днес дали ще се изака и ако не стане довечера ще го мушна. Peace
Тук ако знаете как духа!!!И тая нощ ми е разхвърлял вятъра всички саксии по терасата и е станало само в пръст.А отделно ми е изпочупил и цветята де.Много ме хвана яд сутринта като видях!Ще се опитвам днес да ги спасявам.Дано малкия спи повече,че не знам иначе как ще успея.
Лек ден на всички! Hug

п.п. Мога ли да пия сок от портокали докато кърмя?Бях чувала нещо ,че цитруси не можело.Казвайте,че в момента гледам една кутия със сок и точа лиги! Wink

Последна редакция: вт, 08 сеп 2009, 08:49 от slavena80

# 56
Здравейте и от мен!
Първо да честитя радостта на Писи! Да сте живи и здрави, много послушни и усмихнати!
Ние сме на морска територия, ама нещо есента се е пренесла и тук. Сега чакам някой слънчев лъч, за да излезем навън  Whistling
Янче, от ваксината нямаше никакви странични ефекти, казаха че не би трябвало да има, даже може да се мокри.
Ние пишата не я забелваме още, доки каза че е рано, само да се измива добре и ако има бял секрет да се измива и малко по-навътре, ама за момента нямаме нищо.
Дупето го мажа с Бочко, при това рядко, но засега (пу-пу-пу) нямаме проблем.
С риск да ме набият Цвети и Айла, да ви кажа вече сме изцяло на АМ, аз се цедя веднъж дневно като ми се втвърдят гърдите, ама не изкарвам повече от 50мл. А и сестра ми каза, че ми е рядка кърмата и е хубаво въпреки нея да му давам и АМ. То така малко по малко ще залезе съвсем, ама колкото толкова.
Тук още не сме се ориентирали за педиатър... Рибката, ти нали си от Поморие, можеш ли да ми препоръчаш някой?! Сестра ми мисля, че ги води децата до Бургас...ама искам да си имаме на близо някой поне за консултациите.

# 57
Добро утро!
Божидар снощи се гънеше милия към 5 часа и сега баба му му е сърдита..нали мен ме наболява още тая операциа и тя го забавлява..ама то ще е че вдигах оня ден тежката количка..и така..пуснахме сешоара  и ние..
Ние даваме еспумизан, ама са ми свършили , та вчера дадохме Саб симплекс, а еспумизана е по 15 капки преди ядене.
Дупето мажа с пенатен, засега е ок
Бубата я дърпам, ама май не толкова колкото трябва..
Не прекалявайте с термометрите...как отричат мушкатото, а леля ми ми каза,че малкия ми братовчед си е хоил с дръжка в дупарата постоянно..колко са различни нещата от тогава..само да се объркваме.
Аз не се цеда от 2 дни, немога ,защото го правя сгъната,а ме боли операцията и само легнала ми е ок.
Божидар целия се е обринал, ама добре че сме на доктор,та да видим
Айде,  приятен ден,макар  и студен..и не искам да съм подстрекател, ама дали си имаме мама Гери вече...и едно Хепи бебе..
 Hug Hug Hug

# 58
  • Бургас
Славена за Еспумизана - давам го или преди или след като я накърмя , дори и в листовката на самите капки пише така. Давам с лъжичка и няма проблем  Hug

И мен ме интерисува сока от портокал дали може да си пийваме  newsm78 остана ми една кутия от едни гости и се чудя дали да я отварям и да я започвам Simple Smile стига да не се отрази на бебка....

# 59
  • На плажа
Янче,както ти е казала Багнето,по нарядко с термометъра,само в краен случай,защото ще свикне тъка и ще чака винаги помощ.
Bagneto ,не разбрах за какво става дума  newsm78 Сигурно си ме разбрала погрешно,ако става на въпрос за компютъра.Никой нищо не ми е казвал,аз самата се питам дали не е вредно за бебо .
Чувала съм,че не може да се пие сок от портокал,но ако толкова ви се пие,пиинете си няколко глъдки  Peace
ПИСИ,ЧЕСТИТА ТИ РОЖБА  bouquet
Шайн,не се крии,кажи как сте с бебо Laughing

Общи условия

Активация на акаунт