С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 929
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
  • Лавал-Пловдив
Аз миналата седмица бях на такова посещение в болницата останах доволна. Освен това имам и списък с нещата, които трябва да нося.
heureuse ти как си, малко ни остана, аз накрая баш сдадох багажа. Сега трябва да лежа вкъщи докато родя Sad защото отказах да ида в болница  Confused ooooh!

# 181
  • Калгари, Канада
Калида, честита ти рожденичка! Да ти е здрава и послушна, и много радост да ти носи!

Разписвам се с първия прехвърчащ сняг в Калгари Peace /стопява се веднага, де/

# 182
Кака Дора, какво ти е, надявам се да не е серизно Praynig
Аз съм добре, реших все пак да изляза два месеца в майчинство, но за целта трябваше да си свърша работата за два месеца напред:crazy: Не съм допускала че мога да издържа на такова натоварване, ама вече му се вижда краят.
Интересно ми е как успя да откажеш на лекарите да влезеш в болница? Аз по принцип прочетох че имам право да откажа в болница всяка една манипулация, ама досега не съм успявала. Звучат така, все едно че нямам алтернатива освен да приема. Момичета, имате ли представа дали от болница могат да изгонят раждаща жена ако тя отказва да приеме манипулациите, които й предлагат? Как става - може ли да се подпише документ че ги освобождавам от отговорност? Зададох този въпрос на сестрата която ни правеше визитата в болницата, но не получих ясен отговор.   

# 183
  • Монреал
Калида, да ти е жива и здрава момата!   bouquet

Щастливке и кака Дора, успех на финала и на двете!

# 184
  • Лавал-Пловдив
Аз правя Прееклампсия - високо кръвно, отоци, и албумин в урината. Лечението за това е пълна почивка на легло, обикновено в болница ( имах такова и с първата бременност и лежах в болницата докато родя ), но аз казах че ще лежа у нас и ако се почувставам по -зле ( главоболие и петна пред очите ) обещах да ида веднага в болницата. За сега удържам положението, пия лекарства и ми правиха кръвни изследвания, да видим на 13 като ида пак на консултация какво ще каже док.

# 185
Честито на Калидината щерка! Да ти е жива и здрава момата   bouquet

# 186
Честит рожден ден на Дана.
Да е здрава и щастлива.

Момичета, като сте заговорили за болници и раждане да се оплача и аз.
Докарах си контракции след едно носене на Мони. Тръгна на градина и първият ден като отидох да го вземам и като ми увисна на врата не иска да ходи и това е. Носила съм го 10 мин. на ръце, а той е тежък вече към 13,5 кг и май си докарах проблеми. Получих една много гадна режеща болка отдолу във влагалището, където е шийката на матката и от тогава имам леки контракции всеки ден. Утре вече мисля да се обадя на мидлайфката и да питам дали трябва да пия някакви лекарства. Много се съмнявам, че ще ми изпишат нещо.  Thinking
Някой имал ли е такива проблеми с контракции и какво предприемат лекарите в такива случаи? Иска ми се да знам горе-долу какво ще последва ...

kaka_dora, дано да устискаш още малко.  Hug
heureuse, и на теб не ти остана много.  Hug Не мисля, че ще тръгнат да те гонят раждаща от болницата. А ти къде ще отидеш в това състояние? Много си се настроила негативно към болниците. Едва ли ще се повтори сценария от предишното ти раждане. Просто си кажи, че не искаш никакви интервенции, ако трябва сама да те оставят в стаята да си раждаш, но в краен случай ако видиш и ти, че нещата не се случват така както си ги планирала мисля, че трябва да се съгласиш с мнението на лекарите.
Каквото и да решиш ти стискам палци за хубав финал.  Peace

# 187
Кака Дора, пази се! Каролинка, и аз мисля че няма да ти предпишат никакви лекарства. Тук поне за това ми харесват, че за разлика от България не тровят бременните с излишни лекарства. Според мен кризата вече е отминала, тогава е бил критичният момент, добре че нищо не е станало. Сега повече почивка, но няма да е зле и да се обадиш за всеки случай на акушерката. И аз като вдигам Габи обикновено получавам контракции, гинеколожката ми е казвала да си почивам. Мони вече не ползва ли количка? С количката пък е зор да го сложиш когато не иска.
Аз наистина много съм се настроила срещу "воденето" на раждането тук и колкото повече наближава моментът, толкова повече се настройвам. Завиждам им в това отношение на западноевропейките. Представих план за раждане, повечето неща ги отхвърлят, а това са неща вече добре установени в Западна Европа, не са някакви вуду магии. Сега започнаха да ме притискат и за преносването. Последния път лекарката ми каза че ще ме чака само една седмица след термин, при условие че в досието ми е написано че и двете ми нормални раждания са станали на 41 седмици. И че по принцип тук се смята за нормално да се чака 42 седмици, да не говорим че преди ме уверяваше че ще ме чака седмица и половина след термин. Абе ще започна да "забравям" да си взимам час, че напоследък тези прегледи ми носят само отрицателни емоции.
За бременните мами, които ще раждат без акушерка - ако искате раждането ви да започне спонтанно, при гинекологичните прегледи в последния месец предупреждавайте всеки път че не искате да ви разлепват мехура. Аз за предишното раждане си помислих че резидентката която ме е преглеждала го е направила защото е проявила самоинициатива, но скоро питах лекарката си и тя каза че прави манипулацията рутинно Sick А разликата между естествено и изкуствено започнало раждане е огромна, повярвайте ми Tired

# 188
heureuse мерси за информацията за тура в болницата. Аз скоро разбрах за тази практика и ще го направя следващата седмица, и ще си взема списък с необходимите неща за болницата.
Надявам се раждането ти сега премине не по техния, а по твоя начин и най-важното всичко да е наред с теб и бебето.
Кака Дора и Каролина почивайте колкото можете повече, знам че е доста трудно особенно, когато не ти е първа бременност, но се опитайте.  smile3542

# 189
  • Vaudreuil Canada
Каролина може и просто да е от разширяването на таза - аз точно около тия седмици на бременността имах разни странни усещания та доста се бях притеснила - но като цяло избягвай да вдигаш тежко - над 12 кила го дават непрепоръчително.

# 190
heureuse, мерси за бързия отговор. Количката още я ползваме, но понеже градината ми е на 10 мин. от нас реших, че ще ходим пеша. Ееее, познай сега как ходим - естествено с количката. Повече такива натоварвания не искам и да си помислям да правя.

aneta007, в коя болница реши да раждаш?

shemet_neveroiaten, тия разширявания отделно си ги усещам, особено сутрин като стана се чувствам като бабичка. Тази резещата болка, от която тръгнаха контракциите се появи точно когато го носих.

# 191
Каролина май се отказах от идеята за раждане в Торонто. Доста сложно би било за реализация, като се има впредвид, че имам и друг малчугн в къщи, а все пак в нашия град имам познати, на които ще разчитам, когато момента настъпи да го гледат.

# 192
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че нахълтвам така в темичката ви!

Бих искала да ви попитам нещо. Ще се радвам, ако някой успее да ми отговори.
Как стои въпроса за здравното осигуряване при легална имиграция? В смисъл - нали в началото има един период, в който се учи език и все още няма право да се работи? Не знам дали обясних правилно.

Благодаря ви предварително!

# 193
  • Монреал
Здравей utro77,
Няма такива ограничения да не може да се работи - може да се започне работа веднага след като си получиш картата със син номера. Децата ще са осигурени от първия ден (моля да ме поправи някой, ако греша), а пък възрастните ще са покрити от държавата 3 месеца след влизане във страната. Иначе някой работодатели осигуряват от първия ден, други след някакъв пробен период - най-често 3 месеца. Ако пък ще учите език, тогава ще важи държавната здравна осигуровка. За бременни май пак от първия ден се покрива.

# 194
  • Vaudreuil Canada
utro77 при легална емиграция имаш право да работиш от момента на влизането си - формално ти трябва социален номер за това но ако кажеш че утре почваш работа и ти трябва номера го вадят експресно.
Здравна осигуровка официално имаш след третия месец но си спомням че даваха едно листче с което в случай на спешна нужда може да видиш доктор без да плащаш. Отделно от това можете да си направите медицински застраховки за първите 3 месеца. Аз не знам такова нещо за децата - на наши познати щерката си чупи ръка и си плащаха но пък имаха застраховка. Може би за бебета до определена възраст 1-2 годинки да има нещо но за по-големите май няма.

Общи условия

Активация на акаунт