С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 917
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
работническо- селска аристокрация 
Joy Joy Joy

# 211
Hug

Момичета, трябва ми информация за кандидатсване в Манитоба, по програмата Млад Фермер - бизнес инвестиция  - някой да знае нещо  Wink

виж тук http://www.gov.mb.ca/ctt/invest/pnp-b/myfp/yf_faq.html

Благодаря Hug...искаше ми се някаква информация от първа ръка  Wink

# 212
То от България все една работническо- селска аристокрация емигрира
Joy  Joy
И бирата си е важна, шЪ знаиш.

Дидка, инфо нямам, но ме заинтригува. Simple Smile

# 213
Аз пък май ще взема да се съглася с тази статия. Неможе да се говори категорично за цяла Канада, но поне във Ванкувър е неоправдано  скъпо, има си дискриминация (негласна)............ абе комунизъм в движение Simple Smile
Храната - хляб, кисело мляко, банани - скъпа. А пък като вземат да лепнат Органик .....
Трябва да имаш връзки за да почнеш една добре платена работа. А тези които са се докопали до юнионите (което си е глупост) - трябва да се гътне някой за да доиде братовчед му на неоговото място.
Да климата прекрасен.... ама то май засега е само това. Поколенията на моят син сигурно ще плащат великата олимпиада - града затънал в дългове, защото незнаят как се управлчват пари. Всеки гледа откъде да увеличи данъците за да смуче всеки цент.
За култура няма да говоря, за обща култура пък съвсем. Единствено хората които имат обща култура са тези от Европа или поколение на Европейци.
По отношение на медицината - Да не ти идва до главата да се разболяваш!
Виктор лятото беше болен със супер висока Т и трябваше да ги изнасиля за гърлен секрет, който чакаха резултат 1 седмица. И до ден днешен незнам резултат.За урината трябваше да им се моля да изпратят резултата спешно на доктора... иначе пак 1 седмица щах да чакам.
И това е за дете.... само мога да си представя какво може да е за възрастен.
За училищата нямам лични наблюдения, но бях чула тукашен, че до 7ми клас знаели всички цветове на моливите... под формата на шега беше поднесено.
Най-голямата разлика (мое лично мнение) е че тук живеят за да работят, докато в Европа работят за да живеят.
Идеално място няма!

# 214
Тази статия да не е от  hahahaбгканада.цоm? ИmаШе един стих ''и е тъжно mайко, и е mалко сmеШно...'', на mеста просто статията издиШа, какви саmо обоб6тения и генерализации се правят на об6то основание  Outta Joint

# 215
croco 1 4удесна статия !!! направо сме за оплакване в таз Канада  Laughing

но всеки има мнение по въпроса!!! във всяка лъжа или в този слу4ай ,по скоро изопъ4ение има и доза изстина !

аз имам един въпрос: как смятате да се предпазите и най ве4е децата си от свинският грип(и от всеки друг разбира се) тази година ... Thinking
аз в къщи имам  5 годишна кака и бебе на няма и 3 месеца и 4естно казано ми е доста притеснено... миенето на ръце ми е фикс идея , ограни4аване на преките контакти- прегръдки,целувки,ръкостискания...

какво мислите за ваксините?

# 216
  • Canada
Много ги говорят тези ваксини, ама нещо не набирам смелост...
То кога се появи новия грип, кога разработиха ваксина, па и кога я тестваха... Много нова е за моите разбирания, не мога да се реша.
За нас остава добрата хигиена, много плодове и зеленчуци, замислям се и за витамини. Някой беше препоръчвал витамини, би ли си признал пак, моля? Онлайн ги купуваше. Ако има и други идеи, ще се радвам. Гадно ми е като чета колко други работи има наблъскани в тях.

Вчера ходихме да берем ябълки, изумена съм от броя на пясъчниците с пързалки и люлки и купищата играчки, които са на разположение на малките берачи. Crazy Раян беше много доволен, омацахме се подобаващо с влажен/мокър пясък, но беше весело. А и ябълки похапнахме, че и донесохме за вкъщи.

# 217
November Rain, да не съм била аз?
Ето тези купувам онлайн:
http://www.drinkyourvitamins.com/

# 218
Статията е супер тенденциозна. За пореден път се убеждавам, че колкото хора - толкова мнения. А идеално място, че няма е повече от ясно. Всекиму според приоритетите. Климата и природата във Ванкувър и района са уникални. Това е доста важно за стандарта на живот. Че хората са различни в Европа и тук е факт. Но не са чак толкова крайни нещата. За жилищата съм съгласна и това е може би единственото.
Над здравеопазването за късмет нямам толкова наблюдения засега, но колкото имам са ОК към позитивни. Дано не ми се налага да виждам негативното.

За ваксината, нашият доктор (българин) препоръча да не я слагаме, което съвпада с моето мнение. И той каза, че не иска да обръща децата на опитни зайчета с чисто нова ваксина.

# 219
Не мисля да се предпазвам от какъвто и да е грип. Не вярвам на спекулации. Съответно и на ваксините не вярвам. Витамини не пия и не давам на децата.

Аз пак се върнах на статията...написана е в стил ПитърПан от бг канадата.  Laughing И съм много разочарована...да беше направил една съпоставка на плодовете и зеленчуците, а не само бира, вино, сирене и колбаси.  Laughing

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 08:18 от Вери

# 220
Ами аз и в една друга тема се оплаках че девер ми, който е в САЩ, на следващия ден след слагането на тази ваксина (голям ентусиаст е да му се не види) е получил страхотна криза, повръщане и виене на свят, жена му го намерила след дълго отсъствие в банята, гушнал тоалетната, нямал сили да стане. Пренесли са го до линейката. Здрав и прав мъж, такова чудо никога не е имал. Диагнозата - бактериална инфекция на средното ухо, това че предния ден се е ваксинирал, никой не го е отчел като свързано с проблема и съответно не е влязло в никакви статистики. Най-много ме възмушава че в САЩ я препоръчват и на бременни. Кога избухна епидемията, кога я тестваха че и за дългосрочни ефекти (което е особено важно за бременните), че и на бременни ще я препоръчват.

# 221
И ние не мислим да слагаме ваксини. Дано не лепнем отнякъде грип , понеже не може да се изолираме от света.
Аз също чух, че препоръчват за бременни тази ваксина, понеже при тях грипа можел да е летален. Малко пресилено ми се стори.

А за статията - просто тона и смешните примери ме развеселиха искрено и не можах да се сдържа. Още повече, че се вземат примери от рзлични държави  -все едни може да живееш едновременно в Австрия, Франция и Германия. Канада не е това, което очаквах и аз , но пък определено е по-добре от БГ.

# 222
  • Vaudreuil Canada
Моето мнение значително не съвпада с вашето по отношение на ваксините. Противогрипните ваксини се произвеждат от много години и всяка година са нови така че няма повтаряемост - произвеждат се на един и същи принцип. Тъй че каквото тестване има за регулярната грипна ваксина такова ще е и за свинския грип.
За сега смятам да изчакам мнението на педиатъра ни - до тук е с доста добри попадения и ако той я препоръча ще му се доверя и ще я сложим.
В Щатите грипа набира нова сила и има нови смъртни случаи - въпрос на време е да дойде и тук.
Единственото, което може да ни отърве (по мое лично мнение) е хубава студена зима и то по-бързо за да спре разпростнанението на вирусите.

# 223
моми4ета, водили ли сте децата си на о4ен преглед и колко големи бяха - аз все още не съм завела каката , но знам 4е трябва!
мамите от Етобико и Мисисага - препоръ4айте ми някого - моят педиатър препоръки ми даде,но е дале4е офиса.

днес изглежда ще е хубав ден за разходка!
  bouquet

# 224
  • Vaudreuil Canada
silvia_alexis ние ще правим профилактичен очен преглед догодина - записахме часа през лятото - чакането е около 9 месеца - малкия ще е на 3 годинки и няколко месеца тогава.

Общи условия

Активация на акаунт