С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 843
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Е, не ходихте ли на парада в събота на дядо Коледа, хем проветриво, хем слънчево беше Laughing

# 556
Момичета един барз вапрос. Някой да са го изписвали на 3 час след като е родил?

Въпросът ми е породен от друга тема, където това едва ли не беше посочено като практика за Канада.

# 557
Не съм чувала. Simple Smile

# 558
  • Vaudreuil Canada
Titina аз знам че практиката е за първо дете 36-48 часа а за второ дете 24-36 часа ако няма някакви специфики. Да не би някой да е изтървал 6 след 3-ката и да се е стигнало до объркване. Лично аз не знам за случай с толкова кратък престой. А може би е някоя мама която е родила в къщи и се е наложило да иде после до болницата за въпросните 3 часа.

# 559
Ще си позволя да цитирам потребителя: две деца родени, на 3 час след раждането родилката си е била в къщи. Това и при двете раждания.

Аз определено доста се учудих.

# 560
Ще си позволя да цитирам потребителя: две деца родени, на 3 час след раждането родилката си е била в къщи. Това и при двете раждания.

Аз определено доста се учудих.

Ми то си е за чудене  Rolling Eyes

# 561
За Канада и аз не съм чувала такава практика, въпреки, че моят случай беше точно какъвто Шемет го описва.
Но виж, в Холадния със сигурност знам, че е така. Имам позната, която две деца роди там - даже и 3 часа нямаше...около час след раждането вече я изписвали и товарили в колата.
Да не са се объркали с Холандия?

# 562
пишеше Торонто, Канада

# 563
Е, не ходихте ли на парада в събота на дядо Коледа, хем проветриво, хем слънчево беше Laughing

Ние ходихме на парада, много му хареса на малкия, а и на мен също.
Имам една брошурка с активитета в центъра в сезона на празниците, има интересни неща, напромимер в La Baie на Сент КАтрин на 6-ти, 12-ти, 13-ти, 19-ти и 20-ти декември има закуска с Дядо Коледа на 7-ми етаж, както и Коледното село в комплекса Дежарден, изглежда ми интересно.

# 564
  • Калгари, Канада
И аз не съм чувала за толкова бързо изписване, с второто ме изписаха за малко по-малко от 24 часа от раждането, ама си беше до късмет /с персонала/ и естествено разни обещания от моя страна.

Да не го е писал някой чул недочул ?  Мисля си, че може да се случи в Канада само ако родилното е претъпкано или имаш някакви познати /с връзки/.  newsm78

# 565
  • На бял кон в Pierrefonds
В моята стая като родих имаше една индийка, на която това й беше трето раждане. Изписаха я на шестия час от раждането. Мисля, че беше по нейно желание обаче. Те за 3 часа не могат само документите да си оправят, камо ли да изпишат родилка, че и бебето й.

# 566
  • Canada
Ех, все се каня да пиша и все ме домързява.
Крайно време е да дам отчет:
Или по-скоро това ще е постинг посветен на благодарността.
Получени от Патето Яки – 30$ + получени от Тарик Мам 20$. Благодаря ви момичета Hug
С тях наличната сума в мен е – 126$.
Междувременно mamamia успя да закупи (за втора година) със свои средства и дори изпрати в България:
20 шапки /5 червени, 5 розови и 10 синьо и червено/ - $ 26.25
20 шалове /5 червени, 5 розови и 10 сини/ - $ 21
22 ръкавички /6 червени, 6 розови и 10 сини/ - $ 11.55                         
10 химикалки /4 черни, 4 сини и 2 червени/ - $ 0.26
56 гумички  /7пакета по 8 вътре/ - $ 1.84                                                 
6 пакета балони – $ 6.30
4 кремa против подсичане - $ 18.77                                       
Обща стойност:  $ 85.97     
+ 40 лева
Всички неща вече са занесени в бебешкия дом в Перник.
Благодаря ти mamamia!!!
Искам да благодаря на Blue Jay, sylvi, МИНЕрВАта, Mama Desislava, mamamia и Millena за това, че се включиха в инициативата за изпращане на Коледни картички в домовете в БГ.
Благодаря ви момичета, всички вие сте слънчев лъч в нелекия живот на тези деца  bouquet  bouquet  bouquet

# 567
Sneji, благодаря ти на теб за всичко, което правиш, нашето е нищо.

# 568
И аз се присъединиявам - Снежи, ти си нашето чудо-фурия, дето вече толкова време се посвещава да събира средства от канадските мами, да намира пренос до България, да пазарува, да се отчита!

Благодарим ти, че ни вдъхновяваш!

Ех, аз пак пропуснах коледните картички за децата (минал е срокът, така ли?)! Често казано имам нужда от инструктаж или линк как действа това. Ама за догодина...

Хора, остава цял месец до Коледа а всичко вече е в украса! Хем красиво, ама дали няма да ни е омръзнало дотогава?? Малката "Папа" много се впечатлява от всичките топки, дядо коледи, топки и пр. по витрините. Тази година за пръв път ще пробвам да украся по-рано - към Никулден, за нея най-вече.

Вие кога украсявате?

Поздрави за здраве на всички!

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 06:46 от Pate Jaki

# 569
 Привет на всички мами в Канада;-)

Ние сме от месец в Монреал и се присъединявам към темата ви Simple Smile
..........и започнах да чакам пролетта Laughing

Общи условия

Активация на акаунт