С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 826
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • Монреал
Ние вече ходихме на този цирк миналата седмица - нищо специално - най-интересното беше, че може да се качиш на слона и да направиш една обиколка на манежа   261uu

Кака Дора, ние сигурно ще дойдем  Grinning

# 61
  • Лавал-Пловдив
Тарик мам, надявам се да се видим там, ние ще сме там около обяд, като видиш едно огромно шкембе, един вечно тичащ и подкачащ юнак, една кака по висока от мен  Crazy и разни други крещящи българи - ние сме  ooooh! Joy ( около нас винаги е шумно )

# 62
Как се процедира с рождените дни в клубовете ...

Само веднъж се ходили на рожден ден в детски клуб. В повечето случаи сме били в парти зали или в къщи.

Родителите седят ли там или си оставяте детето и се връщате по-късно да си го вземете? - Седяхме с детето.
На каква стойност са обичайно подаръците които купувате - нека ги разделим на по-близки и по-далечни деца? - 30-40 долара
Кога се дава подаръка - веднага или по-късно? - Веднага го дадохме. Детето си знаеше, че има рожден ден и очакваше нещо да му дадеш, но така или иначе винаги като сме били на рожденни дни веднага сме подарявали подаръците.
Надписвате ли картичка? - Обикновено да, но не винаги го правя
Някакви подаръци/цветя за родителките предвиждат ли се? - не
Как потвърждавате че ще отидете на рождения ден? - Обикновено ни изпращат покана и връщаме отговор

# 63
  • Монреал
Кака Дора,ще се ослушвам  Laughing Аз съм съм сама с мъника и сигурно само ще го гоня  Mr. Green

# 64
  • Vaudreuil Canada
Каролина и аз горе долу това си мисля ама да си сверя часовника че тук на моменти ме изумяват с някои прояви.... Благодаря за отговора на всичките ми питанки   bouquet

# 65
По повод на рождените дни я да питам разни работи ... за обмяна на опит и за да не гледам много аборигенски.

Как се процедира с рождените дни в клубовете - родителите седят ли там или си оставяте детето и се връщате по-късно да си го вземете? Някои седят, някои питат в колко да го вземат - ние веднъж седяхме и веднъж си тръгнахме, че имахме нещо да вършим
На каква стойност са обичайно подаръците които купувате - нека ги разделим на по-близки и по-далечни деца? 20-30$ + картичка
 Кога се дава подаръка - веднага или по-късно? Когато се сяда за хапването, т.е. не веднага
Надписвате ли картичка? Да
Някакви подаръци/цветя за родителките предвиждат ли се? Не
Как потвърждавате че ще отидете на рождения ден? По телефона
И ако с сетите нещо друго да споделите от опита си до сега ...

Без претенции за изчерпателност...няй-лесно е да действаш с леко позабавени рефлекси, чакайки други да вземат инициативата. И на рд обикновено се ходи навреме Mr. Green

# 66
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на Габи на heureuse!

МaНЕВрата   bouquet

# 67
  • Canada
Да се включа и аз най-после, че новата тема вече съвсем не е толкова нова докато се наканя.
Каролина, честита розова новина! Много се радвам за всички ви! Мони как приема нарастващото ти коремче?
Честито на патерица на всички рожденици!
Шеметната, мярнах една лютеница някъде назад. Сърце нямаш. Изчетох няколко рецепти за направата й, но пусти мързел... отидох и си купих 2 бурканчета от магазина. Уви, не е същото...
Минервата, споменаваш тотото. Имам нужда от помощ от приятел - как се пускат фишовете тук? Току виж съм ти измъкнала милионите  Hug
Ние за 3 седмици откакто сме се върнали, успяхме да се изпоразболеем, децата дори и по 2 пъти Sad
Междувременно Деси ми е в ново училище и за сега ходи с кеф (докато не е започнало сериозното учене). За първа година я пускам да ходи сама до училището и обратно. За да съм по-спокойна обаче й купихме мобилен телефон (няма такава радост, само дето не спи с него) и като стигне до училището ми звъни, както и като излезе от него на път за вкъщи.
Имах големи опасения относно психическото ми здраве след наложителната самостоятелност на госпожицата (тези, които ме познават, знаят колко обсебващ и треперещ родител съм), но малката госпожица Слава активно се грижи да заема изцяло мислите ми.
От тази година сме на предучилищна - много хубаво за детето, защото освен с мен, семейството и близките приятели, най-после ще бъде и сред деца на нейната възраст; много хубаво и за мен, защото ще имам цели 2 часа на разположение за да правя каквото си искам. Много хубаво обаче не е на хубаво, а на много сълзи от страна на Слава, която никога не се е делила от мен и не говори английски, и на много нерви и постоянно свит на топка стомах от моя страна. Та така, прекарваме си времето в рев и обяснения, че училището е гадно и че трябва да изчезне от страна на Слава и моите твърдения колко е хубаво при децата.
След обяд ще се отчитам, сега отивам да си прибирам малкото слънце Mr. Green

# 68
  • Vaudreuil Canada
Снежи направо ме разби - аз и без това съм в тих потрес след коментарите на колеги за началото на учебната година но ти ме довърши. Ние ще сме в сходна езикова ситуация - градината ни е на английски, а училището се предполага да е на френски, не познава децата от квартала защото ходи на градина на 25 км от къщи, въобще ще сме паднали от тавана в училището. Представям си какво ти е  Hug  добре, че поне Деси за сега приема добре ситуацията, но самостоятелността и едва ли ще повлияе добре на спокойствието ти.

# 69
Здравейте момичета,
не съм писала отдавна, но при мен нещата се развиват доста бурзо и не остава време. Големия ходи на училище и няма оплаквания, чувства се добре, харесва му и най-големия му страх е, да не го върнем на училище в България Laughing
Получихме писма за започване на КОФИ 2 месеца по-рано от колкото ни бяха казали. От утре с мъжа ми сме ученици и ние. Малия звяр Ясен, тръгна на градина /в събота имаше рожден ден и стана на цели 2 години/ и естественото развитие на ходенето на градина е, че сега е болен. Обзаведен е с кашлица, сополи и температура, но засега само до 38. Оказа се, че съм абсолютно неподготвена за кашлица като тази-суха, не е слезнала надолу, направо кукурига като петле. Може ли да ми дадете съвет, какъв сироп да купя. В България много добре му действаше Калциев глюконат на сироп, но идея си нямам дали тук го има, как се казва и може ли без рецепта. Също искам да отбележа, че се разболя преди да са ни готови картите за здравното осигуряване тук.
Мисля също да им купя витамини, но и тях не познавам като видове, моля помогнете ми и с това

# 70
  • Монреал
Честит Рожден Ден на Габи!!! Все така усмихнат да е и да помога на мама и тати с новото бебче!   bouquet

nikolova, успех с учението на всички ви  Grinning Ето този сироп аз давам и съм много доволна от него
Дори да не са готови картите, може да отидете на лекар с онези талончета, които се издават като си пуснеш апликацията.

# 71
  • Vaudreuil Canada
nikolova ние също "ползваме" от този сироп, който ти е дала TarikMom (друг е въпроса че трудно преглъщаме каквото и да е лекарство та реално съм давала 2-3 пъти от него) може да даваш мед и гледай да не е много сух въздуха в стаята - когато сме болни редовно просвам по една мокра хавлиена кърпа в детската стая. Имай предвид че есенните кашлици много бавно минават и наистина можете спокойно да идете на доктор с листчетата които са ви дали при подаване на документите за медицинска карта.
И Честито на патерица на порастналия Ясен.

# 72
Благодаря ви за сиропа, не знаех, че го има и тук, в Б-я съм давала и му помага. Изпратих мъжо да купи. За витамините имате ли идея?
Реших да видя до утре как ще е Ясен-Бясен и тогава да търся лекар, но не знаех, че може и с онези листчета.
На нас пък на ни изпратиха PR картите на децата. И ние не знаем, че трябва и за тях и не си ги търсим. Когато ми поискаха от детската градина се зачудих... Свързахме се по телефона и ни казаха, че не били изпратени, защото нямали адреса на децата  #2gunfire Ами тез деца сами ли кацнаха на летището? Луда работа ейййййййййййй

# 73
  • Монреал
Здравейте момичета,
нашата компания търси офис сътрудник, ето обявата:
http://montreal.en.craigslist.ca/csr/1364034969.html
атмосферата е casual, офисите са нови и удобни, говори се предимно английски и е много добра начална работа, за тези, които нямат много опит в Канада.
Ако искате повече информация, с удоволствие ще дам на лични.
Поздрави на всички!   bouquet
Явно е имало интерес към тази обява, понеже забелязах няколко бг имена сред резюметата. Ще си позволя да направя една малка забележка, ако случайно някой заинтересован чете - това е ентри левъл позиция и резюмето трябва да отговаря на такава. Когато примерно пише, че човека преди това е бил 10 години менаждер - това автоматично го изключва от селекцията - ако наистина се интересувате от тази позиция се свържете с мен и ще ви дам съвет как точно да си нагласите резюмето. Аз също като кандидатствах не си написах пълния профил - тях не ги интересува какво можем да правим, а дали можем да правим това, което те изискват. Дано да съм помогнала на някой.   bouquet

# 74
Аз имам въпрос и се надявам някой да може да ми помогне. Българския паспорт на мъжа ми изтича скоро, но знам, че отнема много време да се смени оттук чрез посолството, ако не бъркам 6 месеца. Та въпроса ми е следния: ако вместо да се занимава с подмяна на българския, вместо него си изкара канадски, може ли да си пътува с него за Бг, без да има някакви усложнения? Предполагам, че като бг гражданин, дори без паспорт, няма да се налага регистрация в РПУ-то. А при влизане и излизане от Бг дали ще има спънки някакви? Той си има бг лична карта, която си е валидна. Ще се радвам ако някой може да ме осветли по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт