С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 936
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте момичета!
Първо да честитя със закъснение на празнуващите и да им пожелая много здраве и късмет!

Аз пак имам питане - днес се разболях и се чувствах много зле, насилих се да отида на работа,но издържах 2 часа и си тръгнах.Аз работя на временен договор с желание да го направя постоянен, но съм тук отскоро и още не се ориентирам добре в обстановката...знаете например в БГ как стои въпроса с болничните...Тук каква е процедурата, особено за хора на временен договор? Какви права имат служещите. Днес очевидно съм изглеждала много зле,защото даже ми предложиха да намерят някой да ме закара до вкъщи и видимо не се подразниха, но като цяло как се приемат тук отсъствията от работа? Определено ми се иска и утре да с остана вкъщи,но честно казано не смея Confused
Ами оплаках се, но наистина ме интересуват отговорите ви.

# 136
  • Vaudreuil Canada
kambanka 2304 всяка фирма решава въпроса с отсъствията по болест различно. Отсъствия до 5 последователни дни обичайно са за сметка на работещия освен ако фирмата не дава 5-6 платени дни за отсъствия по болест годишно - 99% от случаите не се иска документ - просто се обаждаш че си болна и не отиваш на работа. Дори да имате такива 5-6 платени дни те се дават след 3-тия месец работа във фирмата. В повечето случаи не правят проблем за отсъствия по болест - естествено и нормално е и ако ти е зле си остани в къщи. Това едва ли ще повлияе на решението им дали да останеш или не на работа. Особено покрай този свински грип са много повече "за" да си останеш в къщи вместо да заразяваш и останалите.

# 137
kambanka 2304, както Шемета ти е казала всичко зависи от твоят договор и политиката на фирмата. Поне по нашите земи не се приема за даденост фирмите да имат политика по даване на болнични дни. Това зависи от тях, но няма закон който да ги кара да дават.
В старата работа на половинката нямаше болничен ден и ако се разболееш или взимаш отпуска, или неплатен. Големите фирми си имат болнични дни от 5-7 работни дни, платени.
Моят съпруг е на контракт също, но имат болнични, платени дни. Прегледай си документите като се пооправиш. Скорошно оздравяване.

# 138
Привет!
Първо да честитя и аз рождените дни, макар и вече отминали    bouquet
Мерси mamamia за поздрава!
Искам също така отново да се обърна към торонтовките майки, като ги помоля да са малко по-активни във форума също както монреалските и ванкуварските (поздравления и благодарности за подкрепата на тях). Ако може да ме посъветвате към коя болница в Торонто да се насоча за раждане..коя се знае, че е добра. Ще се радвам да споделите вашите впечатления и опит...

# 139
Благодаря за отговорите момичета!
В крайна сметка си останах и днес вкъщи,но съм по-добре и утре ще съм на работа. В крайна сметка човешко е все пак да се почувстваш зле, смятам, че няма да има проблем.

# 140
aneta007, аз съм хем в Торонто, хем бременна.  Heart Eyes
Тия дни покрай партито на сина ми за рожденния му ден въобще нямах време за форума, но сега ще се опитам да отговоря на въпросите ти.
Български гинеколог имаше, но той се пенсионира преди 3 год. и не съм чувала да има друг. Аз ходя в момента при 2 midwives и ще раждам с тях в North York General Hospital. Иначе най-добра болница за раждане в Торонто се води Mount Sinai Hospital. С първата бременност бях решила там да раждам, но не можах да си намеря гинеколог, който да ме поеме, защото всичките имаха много пациентки и не приемаха нови. Тогава бях в 3-ти мес., така че много се съмнявам, че сега ще успееш да откриеш някой който да те поеме в послените месеци. В крайна сметка родих в Women's College Hospital и останах много доволна от раждането, макар че раждах в присъствието на 3 студентки. В тази болница много студенти си карат практиката. Имай го впредвид.  Peace
Последния месец се ходи всяка седмица по веднъж на преглед.
За болницата ми бяха дали един списък с разни неща за мен и бебето, но в крайна сметка всичко ми дадоха от там - нощница, памперси, дрешки за бебето, пелени, превръзки и реално нищо не съм ползвала от това, което си бях донесла. Единствено личните принадлежности - чехли, четка за зъби, огледалце, гребен и т.н. и накрая дрешките за изписването на бебето. Аааа и да не забравя кар сит, че без него няма да ви пуснат от болницата. Като си избереш в коя болница да раждаш ще ти дадат списък.
А ти защо избра да раждаш в Торонто? Няма ли да ти е много далече всяка седмица да идваш в 9-я мес., а и за самото раждане как ще устискаш над 100 км?
Ако с нещо друго мога да те ориентирам питай.  Peace

# 141
Моми4ета , привет от мен - само да ви информирам -в Children's place има страхотна разпродажба! 25-30% дори ан ве4е нам алените стоки!
за бебока купих сладурски неща, а на каката палтенце!!!
 Peace

# 142
  • Canada
Честит празник със закъснение на всички рожденници Hug Най-вече здраве им желая!!!
mamamia, ще ти пиша на лични Hug
Millena, ей тук  - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430126.0 е темата за Коледните картички, чакам те там Hug
Всички желаещи да се включат в изпращането на Коледни картички до децата от домовете, моля да се включат също там.
silvia_alexis, благодаря за информацията  bouquet Забелязала съм, че дрешките за бебета и съвсем малките деца са страхотни, за поотрасналите обаче почти нищо е си харесвам от там.
Момичета, някоя от вас да се е разхождала из Бъфало и околните градове? За лонг уикенда смятаме да сме там. То е ясно, че аз ще прекарам половината време из моловете, но мъжът и децата трябва да се забавляват с нещо. Давайте идеи, моля Hug

# 143
Здравейте! Аз имам една питанка към мамите от Монреал. Завършила съм за мед. сестра и много ми се иска като пристигнем и ние в Канада да работя тази професия, та знаете ли  дали признават тукашното образование или има приравнителни изпити и къде се държат. Всякаква информация в тази насока ще ми бъде много полезна. Иначе сега наблягам на езика макар че доста бавно напредвам, а знам че ще ми трябва много, ако искам да започна такава работа

# 144
  • Canada
Момичета, някоя от вас да се е разхождала из Бъфало и околните градове? За лонг уикенда смятаме да сме там. То е ясно, че аз ще прекарам половината време из моловете, но мъжът и децата трябва да се забавляват с нещо. Давайте идеи, моля Hug

Снежи, в Бъфало сме били само в зоопарка, нещо не ме впечатли много градчето. Зоопарка е чистичък, но малък.
Ако решите да скокнете до Rochester препоръчвам горещо Strong National Museum of Play - много забавно е за децата, и ако не се лъжа - East Ave около George Eastman House Museum- много приятно място за разходка. Някъде извън града (или към края му) в посока Pittford имаше огромна плаза.

# 145
Mama Hari аз знам само,че е доста търсена професия, знам, че се учи 2 години тук за това, но нямам повече информация. Имам колежка медицинска сестра, но е рускиня, но все пак ще я разпитам.
Късмет с ученето на френски  Simple Smile
Кога да ви очакваме на канадска земя?

# 146

Иmаmе роднини таm и ходиmе доста често - откровено да ти кажа, ни6то интересно няmа, един mол, 2-3 небостъргача в центъра и туй то...

# 147
  • Canada
Роси и Минервата, благодаря ви за включването  bouquet
Проверих аз и в нета, но нищо интересно няма, дано поне да намерим някой хубав парк и времето да е хубаво.

# 148
Скъпи мами, извинявам се, отдавна не съм посещавала форума. При нас всичко засега е много добре. Дай Боже и занапред. Скоро ще пиша. Ще корегирам и линковите от първа страница и ще добавя още някои.

Честито и от мен на рождениците, макар и на патерици   bouquet

Мила, много съжалявам, че не можах да дойда на празника на Вики, но не исках да си пренеса вирусите върху децата, които както разбрах добре са се забавлявали Peace ...

TarikMom, p4eli4ka и всички които поздравиха Викито за рождения ден, благодаря ви от сърце!  Hug

p4eli4ka, как си сега, по-добре ли се чувстваш? То сега вируси толкова много и навсякъде...  Confused

Някой четох, че питаше как преминават рожденните дни или нещо подобно. Съжалявам нямам възможност да чета назад.  Мога да разкажа накратко за рождения ден на Викито. Беше в Jungle Adventure в Лавал. Там наистина има много забавления. В началото децата играха в Джунглата- там има отделно за най-малките до 1-2 г и отделно - за по-големите, но всички деца могат да ходят навсякъде независимо от възрастта си.
След това влязохме в частна стая, предварително приготвена за събитието. Първо донесаха хапването, след това имаше фокуси, игра, танци, Пината (скрити сладки пакетирани неща - при нас бяха в една доста голяма плюшена играчка - Лъв), тържествено донасяне на тортата, снимки. После неограничено време игра в Джунгалата. Всяко дете получи по 10 жетона за клатещите се животинки, коли и т.н., както и аз машините за игра. Накрая Викито въртя колелото на изненадите - падна и се Брадатата на татко - захарен памук в такава форма, получи блузка с емблемата на Джунглата (картинка с животни отпред) и едно следващо посещение за рожденика - безплатно. Беше много забавно, но и много бързо хвръкна времето.
Всичко зависи от това какъв "пакет" от предложените за даденото място ще се избере.

Като успея да намеря време ще ви пиша и по другите теми, за които ви бях обещала. Поздрави на всички!  Grinning

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 04:42 от milla_

# 149
Моето дете има хрема как да и помогна?Не може да спи подсмърча и киха....Сега играе по никое време вместо да спинка.

Общи условия

Активация на акаунт