С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 873
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Лавал-Пловдив
Честит рожден ден на патерици на малкия сладур, да расте жив и здрав и много да радва мама и тати !  Hug

# 121
  • Торонто
Здравейте момичета,

Честито на всички рожденници, бъдещи мами и поздрави на всички готини канадски майки тук във форума.

Чета ви от близо две години и благодарение на вас получих много полезна информация, която ми помога да се адаптираме бързо в новия живот в Монреал.

Ние сме от две седмици тук и се чувстваме добре. Децата са на училище, ние търсим работа и се радваме на новата атмосфера. Обръщам се към вас с молба да ми каже някой от вас дали е ходил на информационните сесии, които се организират от емиграционните в помощ при търсене на работа. Имам такава насрочена сесия за след една седмица. Агента ми каза, че ще ми помогнат при намирането на работа. Проблемът при мен е, че френския ми е на средно ниво, английския на много добро. Ако някъде ми дадат шанс ще напредна бързо, защото имам много запас от думи и граматика, само трябва да започна да го използвам ежедневно. Но незнам дали тук това е възможно!

Времето минава бързо и скоро ще стане много наложително да се започне работа. Въпросът ми е според вас има ли реална полза от тези сесии, за да изчакам или да не се надявам много на тях и да търся други варианти!

Благодаря много на всички, които ще ми пишат и пожелавам приятна разходка на всички, защото времето е хубаво днес!

# 122
kiko-01 , аз ходих на такава сесия и моето лично мнение е, че това е начин някои хора да си уплътняват времето или да отчитат дейност.Аз първо се бях записала на една такава сесия в КОФИ-то, където по-скоро ни агитираха да си вземем час за самостоятелна стеща с агент, който ще ни обърне внимание и т.н. След индивидуалната среща се оказа, че агентката изобщо не знаеше какво да ми обяснява и извика съответно човека, който ни окуражаваше да отидем там, той също започна да мънка нещо, в крайна сметка агентката се зае да ми разпечатва разни странички от сайта на Emploi-Québec, което беше доста смешно честно казано.Та не само, че не ми помогнаха, а и ми загубиха цял един ден.Дано на теб някой по-свестен агент ти помогне, но тук където и да отидеш никой няма да започне да ти търси работа или да ти каже отиди там и там-ще те наемат веднага.Относно френския-учете го, трябва си Peace
Желая ви успехи и дано нещата да се случват точно както ги искате!

# 123
  • Торонто
Мерси много за отговора!

И аз останах със същото чувство въпреки, че на индивидуалната среща, която имах агента беше мил и се постара доста неща да ми обясни. Тази сесия, за която ме записаха ще продължи цяла седмица и той обясни, че ще ми помогнат с реалното намиране на работа. Но, ако сам не си помогнеш няма кой да ти помогне!  bouquet Затова и няма да чакам, а продължавам с търсенето!

Френският си го уча, ясно е, че без него няма да стане.

Мерси за пожеланието, само да сме живи и здрави. Другото все някак ще се случи!

# 124
kiko-01 ,виждам, че имаш вяра в себе си, което е много важно за успешната интрграция тук.Късмет!!!

# 125
здравейте, тъй като и аз съм отскоро на тема търсене на работа (за Монреал става дума), искам да попитам има ли някой който да е ходил да тъси работа в клуб за търсене на работа. Предложиха ми да посетя клуба, който се намира в центъра, на Шербрук. Имат 3 седмична програма, ходих на информационна сесия, но още не съм решила.

# 126
  • Vaudreuil Canada
Честит Рожден Ден на Victoria на Milla!

# 127
Nikolova, Мерси за отговора. Току що пробвах сайта на Френците. Много добро изпълнение, но ми се струва малко много. Ще продължавам с търсенето. А Цитросепта беше екстракт от грейпфрут, нали? Четох скоро, че бил много полезен при обилно потене. На теб какви са ти впечатленията?   bouquet

# 128
Ние пътувахме с 2 деца, едното от които нямаше 2 години тогава и си беше истинско изпитание. Еър Франс даде най-добра цена, като се има предвид, че летяхме в скъпия сезон, с едно прехвърляне и само 2 часа престой. А сега чух, че още били увеличени билетите по авиокомпаниите.
За цитросепта мога да кажа само хубави неща, за мен си е просто вълшебен. Ползвам го като имуностимулатор и при настинки и грип, не позволява да се влоши цялостното състояние. За съжаление малкия още отказва да го пие, а то си е доста горчиво, в колкото и сок да го разреждам

# 129
  • Монреал
Честито на патерици на сладурите на Каролина и Мила!!!  bouquet  Hug

Кико, и аз ходих на тази индивидуална среща в началото, пълна загуба на време. Може би помагат, ако имаш конкретна професия, примерно да си лекар  Rolling Eyes де да знам.

Аделина, какъв е този клуб за търсене на работа? За агенция ли става въпрос. Имам доста смесени чувства към агенциите - съпругът ми си намери работа чрез такава, но пък и те търсят само такива хора, които знаят, че могат да пласират. Не знам, обаче явно е много зле на пазара на труда, особено в бизнес-сферата, няма почти никакви оферти  Tired Дано да се оправи скоро положението.

А сетих се, да не става въпрос за Yes Montreal или нещо такова? Май не вършат много работа, имат едни дебели папки със оферти, същата работа като крегслист или джоббуум.

# 130
не, става дума за ето такъв клуб:
http://www.cremcv.com/
от всички места където съм ходила, това ми се видя най-сериозно.

# 131
Честито и от мен на рождениците, макар и на патерици   bouquet

Мила, много съжалявам, че не можах да дойда на празника на Вики, но не исках да си пренеса вирусите върху децата, които както разбрах добре са се забавлявали Peace

Момичета, на мен пак ми възникна въпрос, свързан с пътуването към Бг и канадския паспорт. Току що прочетох, че за да се пътува извън Канада трябва задължително да се извади канадски паспорт, дори да си имаме българските. И като се замислих, ми то вярно, че преди показвахме PR картите на връщане, а сега реално вече нямаме такива ooooh! И то какво излиза, че няма никакъв смисъл моя мъж да си подновява бг паспорта, а по-скоро и двамата трябва да си изкараме канадски. Поправете ме ако греша Praynig

За информационната сесия в началото: за нас беше полезно, от гледна точка на това, да послушаме малко кебекарска реч на пълни обороти. А още по-полезното: намерихме си приятели (българи), които и до днес си ни остават верни дружки Peace А наш приятел на същата тази сесия си намери и жена Flutter Но откъм помагане за работа - дрън-дрън Crazy

# 132
Честит 2-ри Рожден Ден на Виктория ! Да е здрава и послушна !

P4eli4ka
, без кан. паспорт няма как да се излезе от Канада, ако нямате RP карти.  Изкарайте си канадски паспорти, пък в БГ като ходите., там на място български. Дано няма глоби за изрекли бг паспорти, май има, но не съм 4ула някой да го глобят  Rolling Eyes ..

Аз пък веднага след взимането на канадското гражданство си изкарах  паспорт  Laughing

# 133
P4eli4ka,

Много ти е пораснало детенце. Пу-пу. Аз си я спомням на една снимка като бебе как беше "полазила" татко си. Как си минава времето.

Каролина,

Няма ли да пратиш някоя снимка на е-майла?

# 134
Момичета ние пак се организираме за Коледни картички.Ако имате желание заповядайте в тази тема  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429698.0

Общи условия

Активация на акаунт