С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 917
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
моми4ета, водили ли сте децата си на о4ен преглед и колко големи бяха - аз все още не съм завела каката , но знам 4е трябва!
мамите от Етобико и Мисисага - препоръ4айте ми някого - моят педиатър препоръки ми даде,но е дале4е офиса.

днес изглежда ще е хубав ден за разходка!
  bouquet

за профилактичен преглед ли питаш?  Аз водя големия син през няколко месеца от 4 год. му възраст, но той има леко късогледство с едното око и му правят тестове да следят диоптъра. Неговият офталмолог е др. Али, Sick Kids Hospital, страхотен е и има много добър подход към децата.

# 226
Interesni razmisli predizvika postvanata ot men statia. Mislia, che originala e ot saita na ide li.
Kato ste se zagovorili za protivogripni vaksini i me podsechtate i az da razpitam. Niakoi polzval li e takova neshto tuk? Tozi esenen sezon sme bolni vkushti veche treti put. Aman ot virusi i bolesti.   bouquet

# 227
  • Vaudreuil Canada
croco1 аз от години ползвам противогрипни ваксини (и в България и тук) до сега не съм имала проблем дори напротив. Имай предвид обаче че започнеш ли да ги ползваш изграждаш и нещо като зависимост. Обичайно не е проблем в първата година в която не сложиш ваксината но следващата година си много поддатлив на вирусите. Обяснявам си го с факта че ваксината изгражда имунитет за около 18 месеца затова дори да не сложиш ваксина следващата година пак ще си ОК, но годината след това е доста трудна.

# 228
Имай предвид обаче че започнеш ли да ги ползваш изграждаш и нещо като зависимост.
Каквато е и целта на ваксините, а и на лекарствата.
Един вид без ваксината няма да си здрав. Хитро.

# 229
silvia_alexis ние ще правим профилактичен очен преглед догодина - записахме часа през лятото - чакането е около 9 месеца - малкия ще е на 3 годинки и няколко месеца тогава.

На mен досега не mи се е случвало да поискаm час в клиника и да чакаm 9 mесеца за преглед, 2-3 дена mаксиmуm, не е ли длъжко 9 mесеца?

# 230
  • Vaudreuil Canada
Имай предвид обаче че започнеш ли да ги ползваш изграждаш и нещо като зависимост.
Каквато е и целта на ваксините, а и на лекарствата.
Един вид без ваксината няма да си здрав. Хитро.

Вери не мисля че това е целта на ваксината както и на лекарствата. Но не оспорвам правото на всеки има различно от моето мнение.
Личното ми мнение е че хора които имат траен проблем е хубаво да ползват ваксини вместо лекарства, такива които нямат такъв проблем могат да лекуват епизодичните болести с лекарства.

МaНЕВрата може би нас са ни пратили при бебешки лекар знам ли - но имахме направление за конкретен доктор та сигурно затова.

# 231
croco1 аз от години ползвам противогрипни ваксини (и в България и тук) до сега не съм имала проблем дори напротив. Имай предвид обаче че започнеш ли да ги ползваш изграждаш и нещо като зависимост. Обичайно не е проблем в първата година в която не сложиш ваксината но следващата година си много поддатлив на вирусите. Обяснявам си го с факта че ваксината изгражда имунитет за около 18 месеца затова дори да не сложиш ваксина следващата година пак ще си ОК, но годината след това е доста трудна.

Az kato se zamislia v BG sum boleduvala mnogo po-malko otkolkoto tuk. Kato se ima predvid, che i na dvete mesta se pridvijvam osnovno s gradski transport, sreshtam se s mnogo hora i t.n. Neznam gripovete li se izmeniha, kakvo li stana? Spomniam si, che predi godini v bg dori i da se razboleia, to otshumiava za 3 dni, a sega se vlachi pone sedmica , che i poveche.

# 232
silvia_alexis ние ще правим профилактичен очен преглед догодина - записахме часа през лятото - чакането е около 9 месеца - малкия ще е на 3 годинки и няколко месеца тогава.

На mен досега не mи се е случвало да поискаm час в клиника и да чакаm 9 mесеца за преглед, 2-3 дена mаксиmуm, не е ли длъжко 9 mесеца?

Мисля че като е за профилактичен преглед (без конкретен проблем) сроковете са по-дълги. При нашия личен педиатър за профилактичен се чака 5 месеца, а ако детето се разболее, ни приема същия ден. За мен не е проблем, просто трябва да се планира добре.

Всяка година от грип умират много хора - най-вече 80-90 годишни с тежки хронични заболявания, които първата инфекция ще ги срути. Така че да не ме плашат че вече имало жертви на свинския грип - нормално, като при всеки друг грип Tired

During a typical year in the United States, 30,000 to 50,000 persons die as a result of influenza viral infection. Frequently cited numbers are 20,000 deaths each year, and 37,000 annual deaths. About 5-10% of hospitalizations for influenza lead to fatal outcome in adults.

In normal years, although most influenza infection is in children, the serious morbidity and mortality is almost entirely among elderly people with underlying chronic disease. During influenza epidemics from 1979–80 through 2000–01, the estimated overall number of influenza-associated hospitalizations in the United States ranged from approximately 54,000 to 430,000/epidemic. An average of approximately 226,000 influenza-related excess hospitalizations occurred per year, with 63% of all hospitalizations occurring among persons aged > 65 years.
http://www.globalsecurity.org/security/ops/hsc-scen-3_flu-pandemic-deaths.htm

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 23:08 от heureuse

# 233
  • Калгари, Канада

Az kato se zamislia v BG sum boleduvala mnogo po-malko otkolkoto tuk. Kato se ima predvid, che i na dvete mesta se pridvijvam osnovno s gradski transport, sreshtam se s mnogo hora i t.n. Neznam gripovete li se izmeniha, kakvo li stana? Spomniam si, che predi godini v bg dori i da se razboleia, to otshumiava za 3 dni, a sega se vlachi pone sedmica , che i poveche.

Аз пък точно обратното: В България всяка зима бях болна със седмици, температура, главоболие и тонове антибиотици. Откакто съм тук се разминавам с 1-2 дни, не всяка зима, и само таленол.

М/у другото  /понеже сме говорили много пъти за бебешките ваксини/ като ходихме за Мартин на 2-месеца, питах сестрата и тя потвърди, че в Калгари не са задължителни /бяха ми казали преди, и съм писала много пъти тук, че при нас са задължителни, та да се поправя/. Явно или  са ме излъгали като питах преди, или е ново решение. Но както и да е, аз съм решила, че в страна с толкова народности, най-добре е да си слагаме регулярните ваксини на децата. Колкото до всички останали препоръчителни ваксини, както и за грипните - съм пас.

# 234
В цяла Канада не са задължителни.
Ако се твърди противното, бих искала да видя документа, където пише, че са.

И понеже преди в тази тема ме плашиха, че ще видя какво ме чака Маги като тръгне на училище относно несложени ваксини, да кажа, че никой не ми е правил проблем.

# 235
За последен път в тази тема се изказвам относно ваксината за свинския грип.
Канадско изследване е показало, че тези които са си направили сезонната противогрипна ваксина, били по-податливи на свинския грип. Естествено заинтересованите веднага започват да говорят за bias на изследването, дори преди то да е било публикувано:
http://news.globaltv.com/health/Seasonal+shot+raise+H1N1+risk+Ca … 028931/story.html

И нещо, което страшно ме възмути - федералното правителство е освободило от отговорност фармацевтичните компании за възможни здравословни проблеми, свързани с ваксината против свинския грип. Който е пострадал ще може да отиде на съд, обаче щетите ще бъдат заплатени не от фармацевтичната компания, а от правителството, т.е. от данъкоплатците. Печалбите са частни, но загубите са обществени Sick Знам че подобно освобождаване от отговорност е имало и в Щатите (поне, може и на други места). За съжаление линкът ми е само на френски:
http://www.journalmetro.com/linfo/article/326819--ottawa-protege … cas-de-poursuites

# 236
....аз пак да се включа с друг въпрос?
Някое нещо да знае да ми разкаже за живота в Манитоба Wink

Мерси  Hug

# 237
Момичета, много ми е неудобно, че ви шпионирам от време на време.  Embarassed
Със съпруга ми от известно време насам обмисляме да подадем документи за стартиране на имиграционна процедура.
От последните ви мнения виждам, че не всички от вас са доволни от живота в Канада и имате някои разочарования.
Ако не ви затруднявам, бихте ли накратко описали кои са за вас плюсовете и минусите?

# 238
утро77, без да имам намерение да звуча назидателно  Hug по-важно е какви са вашите лични мотиви за идването в Канада. Дори и всяка от нас тук да ти даде мнение, то ще е твърде субективно. И за да не съм съвсем оффтопик за мен минус е климатът - студена и дълга зима. Други за момента не се сещам. Лично за мен и моето семейство да живеем тук е по-добрият избор. Плюсове - много. От стандарт на живот до толерантно общество, добро мед. обслужване, добра социална политика и главното за нас - спокойствие.
Но това не значи, че и за вас ще е така Peace Пиши повече за вас, защо обмисляте подобна стъпка?

# 239
по-важно е какви са вашите лични мотиви за идването в Канада.
Така е.
Накратко не съжалявам, че съм тук. Студеното почва и на мен да тежи. До скоро не обръщах внимание. Но това е нещо, което винаги може да се поправи.  Wink
Недостатъци винаги има, няма идеално място. Зависи човек как се е настроил. Аз виждам само хубавите неща.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт