С пъстри, шарени листа в Канада идва есента! - 39

• 35 892
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
 TarikMom  Благодаря  Hug Hug невероятно беше..място за семейни (според мен) и за деца има много атракции , струва си да се види  smile3521

# 316
  • Канада, Монреал
Привет  Flutter
TarikMom, в bgcanada сайта имаше някъде тема за ремонт на перални, но не мога да я намеря. Има един българин, който май се занимава с ремонт на всякаква техника. Това е сайтът му: http://kristianelectroniques.110mb.com/ и като гледам поправя перални. Иначе мъжът ми е поправял няколко пъти перални, но не го препоръчвам, понеже при него беше до късмет Wink
За тавите и аз щях да пиша за Winners - сякаш не са толкова дълбоки като българските. Някой беше писал за тенджера под налягане да се носи - тук ги има под път и над път.
Denzul, каква е разликата между бг и тукашната сода за хляб?
Mama Henri, ако искаш мога да ти изпратя някои уеб адреси на магазини за храни и домашни потреби, за да се ориентираш в цените и какво продават.
Какво става с Heureuse, роди ли вече? Ако не си все още - пожелавам едно прекрасно раждане  Hug
Вики, много хубави снимки.

# 317
Тук не съм виждала кисе (като ръкавица, където си търкаш кир.... извинете  Crazy )

Ако правилно разбирам за какво говориш, днес си взех от Долларама-та, води се за ексфолиране, аз я ползвам да си масажирам целулита с кафе Simple Smile

# 318
  • Калгари, Канада
Titina , здравей   bouquet
Как върви при теб? Как е климата, доволна ли си от промяната, има ли работа?   Явно още ни четеш  Grinning

За пренасянето - смятам, че олекотените завивки вършат по-добра работа от тежките одеялата. Но то който както си е свикнал. Чаршафите не са еднакви размери в България и тук /леглата са различни големини/, да не говорим, че тукашните долни чаршафи са с ластици и са ми много удобни. / Е, горните нямат дупка, но пък можеш да намериш с цип отстрани/
Българската чубрица е по-ароматна от магазинната тук, но пък ние си садихме от семена и мога да кажа, че се получи добра реколта.
Кръгла тава не ми липсва, използвам си дори за баница квадратна.
А за пътуването - предложеното от шеметната  е хитро - да се натовариш с най-тежките обувки и да си носиш якетата и каквото можеш в ръце с теб в самолета. Аз също така пътувах за първи път насам. Та дори и чадър мъкнах  #2gunfire
Та да кажа - пътувах сама и ми беше некомфортно и натоварено да мъкна, а ако бях с деца - направо не знам как щях да преживея. Сега като пътувам - слагам всичко в куфара и минимално ръчен багаж /главно за децата/. Че да мъкнеш и багаж и малки деца - не си е работа. Та мисълта ми е погледнете го и от двете страни и си преценете заслужава ли си за вас самите.

# 319
Здравейте!
От известно време, със семейството ми обсляме да кандидатстваме по федералната програма.Аз съм завършила финанси, но никъде в списъка не виждам само финанси а само financial management и Financial Auditors and Accountants.Нека, ако има някой запознат да ми каже дали моята специалност се вмества някъде в предпочитаните професии.Опитах се да се регистрирам в bg canada, но има някакъв проблем с активацията на регистрацията.Исках там, да задамвъпросите си.Може, да ми пишете на лични тъй като имам и други въпроси.
Благодаря, предварително!

# 320
  • Монреал
Привет  Flutter
TarikMom, в bgcanada сайта имаше някъде тема за ремонт на перални, но не мога да я намеря. Има един българин, който май се занимава с ремонт на всякаква техника. Това е сайтът му: http://kristianelectroniques.110mb.com/ и като гледам поправя перални. Иначе мъжът ми е поправял няколко пъти перални, но не го препоръчвам, понеже при него беше до късмет Wink

Мерси, Lady Cherie,  Hug писах мейл на младежа, ако наистина за 50$ е само поправката, мисля че е ок, но ме съмнява нещо  Rolling Eyes Май ще трябва да се оглеждам за нова пералня. Защо винаги се развалят нещата в най-неподходящото време  #Cussing out Моите младежи се връщат след 2 седмици и трябва да се поправя колата и пералнята междувременно #Cussing out Crossing Arms пфу!

# 321
  • Vaudreuil Canada
TarikMom предполагам само че 50-те долара са за труда а отделно ще трябва да се платят частите ако има нужда от нови такива.

# 322
  • Монреал
Мерси, Шемет, логично е ама кой да се сети  hahaha

# 323
Има един българин, който май се занимава с ремонт на всякаква техника. Това е сайтът му: http://kristianelectroniques.110mb.com/ и като гледам поправя перални.
Хехехе, не знаех, че има сайт. Познавам го.  Wink

каква е разликата между бг и тукашната сода за хляб?
За мен няма.

# 324
Titina , здравей   bouquet
Как върви при теб? Как е климата, доволна ли си от промяната, има ли работа?   Явно още ни четеш  Grinning

Климата е сух като в Калгари , но е значително по-топло. Сняг се задържа за 15 минути. Работа - трудно е да се каже, че има. Съпруга ми го поканиха да работи за една от фирмите за който работеше в Калгари, и при мен горе долу така - фирмата ми в Калгари ми предложи да работя от вкъщи за тях - на настоящия етап, това ме устройва. Е сега сме на квартира(аз за пръв път в живота си) и все още багажа ни е в Калгари и като потърся нещо все го няма. Живот и здраве, съпруга ми да вземе работа в Хюстън, ще се подредят съвсем нещата.

Иначе в САЩ е много по-евтино ( визирам храни и дрехи). И има тук и български магазин ( няма да правя сравнение с цените в Каламата или по арабските - но тук например пакетче семки е 1.40 в сравнение с 4.50 в Калгари; сирене 8 долара към 15 и др от сорта).

# 325
Здравейте!
Момичета, знаете ли къде могат да се правят мебели по поръчка. Искаме да купим нови мебели за стаята на дъщеря ни. Бях в Brault & Martineau, Leon's, Ashley Furniture Home, но малко се различават от това което търсим - Прави ми впечатление, че почти комплектите изключват уч. бюро - а аз много държа на него - все пак детето ни е ученичка и имаме нужда от него. За това търся да се направи нещо по индивидуален проект но не знам къде да се поръча - някой неща ни харесват, но пак искаме да купим в друг цвят, а в магазините ни казват, че изобщо не предлагат смяна на цвета на мебелите. Ако някой може да ми помогне с информация ще съм благодарна

# 326
  • Vaudreuil Canada
msl мебелите по поръчка излизат значително по-скъпо от готовите - само за надстройката на около 4 линейни метра шкафове от регулярна височина до тавана - демек около 30 см  (един рафт в повече) платихме около 1000 долара без документ да сме получили демек на ръка. Питахме за шкаф от пода до тавана квадрат с около 60см страна 7 рафта и три двойни вратички (демек 6 крила) пак там беше цената и не става въпрос за дърво. Защо не купите бюрото отделно от другите мебели?

# 327
много високи цени - не знам колко ще ни струва за пълно обзавеждане на детската - при цените за които пишеш shemet_neveroiaten... а така ми се иска всичко да е един стил. Мисля за варианта който и ти си посочила - от едно място - леглото, от друго библиотечка, от трето бюро - но се получава разлика в материала, цвета и в стила, а така искам всичко да е комплект, но май този вариант ще приложим, ако не намерим нещо друго

# 328
МСЛ ако съм на твое място бих проверила дали някой дърводелец не си работи и от вкъщи - българин, руснак. Там определено ще ти излезе по-евтино.

Без да си искала съвет Grinning защо не погледнете в IKEA, мебелите им не са скъпи, а това предполага че след няколко години можеш да ги смениш. Мисля, че имаха комплекти с бюро. Друг вариант пак от там - плот с 4 крака (ако не ме лъже паметта около 40 долара) + контейнери за отдолу

# 329
  • Калгари, Канада
Titina , дано скоро се подредите.  Peace

msl , и ние имахме този проблем. Накрая взехме леглото и нощното шкафче от едно място, а гардеробчето от друго. Приблизително еднакъв цвят, но различни дръжки по вратичките и чекмеджетата.

Общи условия

Активация на акаунт