Пъдпъдъци

  • 7 548
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 10
Търся рецепта за 5 пъдпъдъка от фризера Simple Smile

Бях гледала в един филм, че може да се приготвят в сос от рози, но гугъл нещо ми предлага само статии по въпроса, а не рецепта. Ако някой знае тази рецепта, ще съм много благодарна да я сподели.

Тя едва ли е проста рецепта, така че приемам и други предложения за петте пъдпъдъка от фризера Wink

# 1
  • Мнения: 5 001
Ето тука една темичка...Дано да си харесаш нещо..
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332600.0

# 2
  • все тук
  • Мнения: 1 724
Моят изпитан начин е да ги изпека напълнени в издълбан патладжан - стават много вкусни.
Първо си ги мариновам (според вкуса), после запържвам част от издълбаните патладжани с домат, лук и чесън, пълня пъдпъдъците, допълвам с плънката и пека.

# 3
  • Мнения: 27 523
Ние ги уважаваме най-много на скара /ако може и на барбекю - още по-добре/  Simple Smile

Пъдпъдъчета на скара

# 4
  • София
  • Мнения: 547
Преди време бях публикувала една рецепта, която много обичаме вкъщи и която търпи много вариации. Нещо не я намирам с търсачката... newsm78
Пъдпъдъци в бекон:
Изчистените и измити пъдпъдъци се посоляват и овкусяват и с други подправки /по желание/, пълнят се с парче топено сирене, отгоре се завиват с лента бекон, промушват се с клечка за зъби.
Когато пъдпъдъците са по-малък брой допълвам тавата с пил. бон филенца, които преди това овкусявам с подправки и пак така - увивам ги около парче топ. сиренце, завивам с парче бекон...
Всичко нареждам в йенска тавичка, поливам с малко олио, сипвам чаша бяло вино /може и само водичка/ и затварям с капака.
По желание освен топ. сирене, може да се сложат и маслини, гъби..

Ето и снимка: http://ss123.snimka.bg/cooking/kulinaren.170901.3922732

# 5
  • Мнения: 10
Намерих 2 рецепти с рози на английски.

http://www.culinarycafe.com/Meat_Dishes/Poached_Quail.html

http://mexmix.blogspot.com/2009/03/quail-in-rose-petal-sauce-translation.html

Втората ми допада повече. Преведена е от испански или португалски от тук, а аз по принцип знам че това ястие е от португалската кухня. Не съм сигурна какво е Cornstarch. Мисля че ще е царевично брашно, ако някой може да потвърди. Също в този превод май е изпуснато как се обработват самите пъдпъдъци или аз изпускам някъде да го прочета. В първата рецепта пише, че се варят, така и ще направя.

Притесняват ме розите малко. Някой готвил ли е нещо с рози? Все си мисля, че не мога да отида на пазара и да купя 12 рози, които да избамкам в манджата. Сигурно са пръскани с нещо.

Иначе и другите рецепти също ми допадат. Но просто бях гледала в един португалски филм как се дивяха на пъдпъдъци с рози и много ми се ще да пробвам за идеята Simple Smile

# 6
  • Мнения: 1 777
Cornstarch e царевично нишесте. Simple Smile

# 7
  • Мнения: 80
Не са сред любимите ми ястия, но най ги харесвам задушени. Първо ги държа няколко часа в прясно мляко, след това в тава с капак застилам дъното с бекон, нареждам пъдпъдъците, между тях малки морковчета и няколко скилидки чесън, отгоре пак бекон. Заливам с малко вино, слагам капака и във фурната.
Правила са съм ги и в плик за печене, като към изброените продукти добавям и други зеленчуци.

# 8
# 9
  • Мнения: 2 110
Ето и от мен !
 8 пъдпъдъка, 2 моркова, 2 глави лук, 2 скилидки чесън, 1 ч.ч. вино, винен оцет, сол, олио, вода, 2 дафинови листа.
Пъдпъдъците се измиват и подсушават. Обшийте ги с конец. Сложете ги в дълбока тенджера, и ги изпържете от всички страни до златисто. Извадете чиния. Изпържете в същата мазнина лука нарязан на лунички и морковите нарязани на кръгчета, и двете скилидки чесън. Добавете бялото вино,дафиновият лист и 2 лъжици оцет. Върнете обратно в тенджерата изпържените пъдпъдъци и ги покрийте с хладка вода. Захлупете тенджерата с капак и ги оставете на бавен огън за около 30 минути. Сервирайте пъдпъдъците и полети с част от соса. Могат да бъдат придружени с пюре от картофи. Това ястие може да се яде както топло така и студено. Пъдпъдъците се запазват в своят сос, ако искате да ги сервирате по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт