От 15.09. в ШЕСТИ клас!

• 31 651
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • Bristol
И при нас ги подпукаха с поредните тестове, обаче снегът ги спаси миналата седмица  Laughing Сега пак са на училище от понеделник и още в понеделник са направили единия отложен тест, а във вторник втория  Crazy Утре има род. среща и ако поради метеорологичните условия не я отложат, ще ходя. Моят ми е ангажирал часове с учителите, които аз му казах, но по английски не успял. Затова пък имам среща с учителя по музика ooooh! Crazy

# 631
Здравейте момичета  bouquet-здраве щастие и късмет през новата година.При нас мина класното по математика ,Поли се е справила отлично,а на 15.01 ни е по Бълг.ез .mimi72 стискам палци нещата да се оправят по най-безболезния начин.
Добре дошла.Разкажи повече за твоята шестокласничка.

# 632
Момичета, знаете ли нещо за олимпиадите в шести клас? Синът ми /от 31 СУЧЕМ София/ каза, че днес са съобщили за математика и история на 28.01., но това за мен е невъзможно. Чакам вашата информация.

# 633
Според моя мъж (учител по история), олимпиадата е на 27 февруари 2010 г.
В сайта на РИО - София пише същото.
За математиката не знам.

# 634
m.cha-cha, за 28.02. намерих информация, че е математическата, ето тук: http://www.math10.com/f/viewtopic.php?f=60&t=34&p=114
Не знам, доколко е достоверно. Но така излиза, че не са в един ден и всичко е наред.  Макар, че е по-добре да не са и съседни дните, да не се преумморят хлапетата... Wink

Merry, при вас не влизат ли учителите при всички родители от класа едновременно, както тук?
И детето да урежда срещите, това във всички училища ли е прието?

# 635
  • Sofia
 Здравейте и от мен  Laughing.
 За олимпиадите - и аз чакам датите. В събота е по руски , а за февруарските - ще видим. Ако има дублиране на дати - ще избираме приоритетно.
 Иначе вече оформят срочните оценки. За сега всичко е ок, и се надявам да няма изненади  Laughing.
  mimi72 ,говори ли с г-жата по география? Много ми е интересно как е реагирала.
 За сега от мен това.  Hug
Успешен ден на всички   bouquet

# 636
Поли е човек на изкуството- рисува,пълна е с невероятни идеи,музикална е, канят я  чат пат на участия.В училище се справя отлично и щом разбере за някой проект тя е там.Явява се на олимпядите по Бълг.ез.математика и география ,но все за малко не и достига да се класира на втори кръг.Имаме проблем със смеенето  newsm62,от най-малкото нещо  се залива от смях rotfImbo.Най-неприятното е че го прави и в час, и то мн. заразително.Всеки път оплакванията са едни и същи,но не мога да и повлиая тя и вкъщи е такава.Явно побертета ни действа така.Надявам се , добихте представа за моята шестокласничка newsm03

# 637
  • с/у ОколоМръсТното
.Имаме проблем със смеенето  newsm62,от най-малкото нещо  се залива от смях rotfImbo.

и ние сме с този проблем. Понякога ме вбесява... киска се от показан пръст, дето се вика.
Но май така е по-добре, отколкото да имаш намусен и буреносен тийн у дома.  Peace

Привет, дами   bouquet Как сте? А дечковците ви?

За нас...
Снощи бях на род. среща. Ура, нещата в БГ държавно школо се променят. Почти всички (без една - болна) преподавателки се появиха на срещата и говореха само с теб, само за твоето дете. Няма масовки, няма общи приказки, няма излишно губене на време. Супер доволна съм.
И от щерката съм доволна... и учителките също. Да видим как ще завърши срока. Има шансове да е с над 5.50. Остава да не ги проиграе.
Хубав ден  Heart Eyes

# 638
  • Bristol
Merry, при вас не влизат ли учителите при всички родители от класа едновременно, както тук?
И детето да урежда срещите, това във всички училища ли е прието?
А не, ние родителите обикаляме тук  Laughing Синът уговаря часовете за среща с учителите, дават му карта, в коя зала кой учител е и тръгваме заедно на обиколка, държат и децата да присъстват на срещата. Учителите са разположени по масички в салоните по физкултура. На масичката си слагат всички необходими материали и табелка с името, да не ги пропуснеш случайно  Crazy Срещам се само с тези, с които аз искам в уговорения час. Около 15 мин отделят за всяка среща.
Нашата род. среща отпадна, заради метеорологичните условия  Laughing Сигурно следващата седмица ще я организират пак.
А по английски, тъй като синът не успял да вземе час, учителката щяла да се обади по телефона, само трябвало да уточним ден и час  Thinking Никак не обичам разговори по телефона, но по-добре от нищо.

# 639
Merry, много различна системата в UK  newsm78 Може и да е по-ефективна. Табелките са  полезни, аз понякога забравям някое име, и това би ме спасило от излагане  Mr. Green Имаме изключително близки приятели в Лондон, но някак не е ставало дума как са уредени там родителските срещи и сега ми стана много интересно това, което разказваш. Благодаря. Peace

# 640
Привет,момичета.
Вчера бях на родителска среща и още съм под нейното въздействие.Потресена съм.Разглеждах дневника и разликата от миналата година и сега,както при Цецо така и при другите деца е очебийна.Спада го има ,но някой учители просто не ми едва по-мека дума от- прекалили са.По физическо имаме доста шарени оценки,включително и 2-ки,защото не покриваме норматива.По музика същата работа,но с подобаващо разделение между децата които във вокалната и група и другите.Тези са със 6-ци,другите като моя шарена работа,включително и една 2,но написано евентуално за срока 5.Нямам думи за госпожата по география и ЧП.Оказа се ,че от целия клас на прословутия тест има само три 5,едната е нашата.Тя минава и ми казва ,ами той не се е справил има 5.Не дава тестовете да ги видим и аз колкото и мило да и отговорих,че не може да имат въпроси,които ги няма като материал в учебника,осъзнах че за съжаление с тази жена не можем да се борим.Друга майка същата история с нея,пък тя по професия е географик.Тотално съм разочарована и ще изчакам да видя крайния резултат от първи срок и тогава ще решим ,къде и по какво ще ходи на частни уроци.За съжаление видях,че причината не е само в Цецо,но и в учителите.Не може да показват директно симпатията си пред другите и да очакват добри резултати.Мога още да ви разказвам,но спирам.За съжаление няма нищо хубаво.Образованието ни е в една огромна дупка и е под всякаква критика.Да не говорим за дисциплината.Хубав ден  bouquet.

# 641
  • Sofia
...осъзнах че за съжаление с тази жена не можем да се борим.
Мими , съжалявам за неприятното развитие. За съжаление се оказах права като ти казах, че каквото и да правиш нещата няма да се променят Tired.
 Просто от личен опит знам, че една учителка реши ли че е права - нищо не може да я промени  Crazy.
 При нас пък има друга ситуация - имаме няколко девойки ,които се молят за 6-тици. Учителките първо ги убеждават, че реалните оценки са си за тях. Че те означават пропуски в знанията, но...накрая пак им ги подаряват  Shocked. Това го казвам  по повод, че оценките не са реален критерий за нивото на знания на учениците. Като изключим това - други забележки нямам.
 За образованието и дупката в която се намира си абсолютно права  Peace. Да се надяваме ,че децата ни другата година ще успеят да отидат в училища , в които нещата са нормални!
 Моят от снощи е с температура, та днес ще ходим на лекар. Сигурно някой вирус го е пипнал, та се надявам да се оправи бързо.
 На всички вас желая хубав ден  Hug!

# 642
Али,бързо оздравяване на младежа.
Съгласна съм с всичко което си писала и аз знаех че така ще се развият нещата,но трябваше да опитам в името на Цецо.
Защото той ми задава въпроса за какво да учи и набляга толкова след като въпросната госпожа,така или иначе няма да го оцени правилно.Разочарован е също,защото на някой им подарявала оценките и им задавала някакъв елементарен по негови думи въпрос,само и само да има основание да им пише по -високата оценка.Опитвам се да му обяснявам,че това което научи е важно за него,за неговата култура,пък е и интересно.Но ми се струва ,че той вече се съмнява в думите ми.Дано имат късмет децата ни и успеят след 7 клас да влезнат в по-добри училища.Но се чудя дали останаха такива,защото е достатъчно двама учители такива да има като нашите и всичко се обърква.

# 643
  • Sofia
Опитвам се да му обяснявам,че това което научи е важно за него,за неговата култура,пък е и интересно.Но ми се струва ,че той вече се съмнява в думите ми.
От сърце ти пожелавам да успееш да го убедиш  Hug! 3 години обяснявах на мичкия същото и се радвам, че дойде времето и той се убеди че съм била права.
 Сега в момента отново коментираме за средата в която е. Няма търпение да отиде в СМГ с надеждата ,че там най-накрая ще общува деца , имащи сходни интереси.
 За учителите също си права. Има бивш съученик ,който учи в СМГ и нещата ,които му е разказал за учителя по БЕЛ там ме карат да  Shocked.
 Иначе благодаря за пожеланието  Hug. Вече е по-добре ,няма темп./за сега/, но на лекар ще ходим.

# 644
  • Bristol
Опитвам се да му обяснявам,че това което научи е важно за него,за неговата култура,пък е и интересно.Но ми се струва ,че той вече се съмнява в думите ми.
От сърце ти пожелавам да успееш да го убедиш  Hug! 3 години обяснявах на мичкия същото и се радвам, че дойде времето и той се убеди че съм била права.
Късметлийка си, че е разбрал! Моят още е  Tired Дори и към френския, английския и историята започна да губи интерес, а това му бяха силните и интересните занятия  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт