От 15.09. в ШЕСТИ клас!

• 31 654
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
  • София

Здравейте!
Темата, която мими е повдигнала ми е много интересна, тъй като голяма част от това, което е написала, ми е крайно познато и искрено и съчувствам. И при нас при повечето учители 6 трудно се изкарва, цакат ги за щяло и нещяло от край време, и аз беснеех за много неща в началото, но някак си се научих да извличам ползите от това! Още от 2-ри клас детенце знае, че ме вълнува не оценката, а това което стои зад нея – смяла съм се на 2 и съм крещяла за 5.50, според зависи! И най-вече, дори с риск да изглеждам жестока, самосъжаления от типа „не е честно”, „а защо на едикойси така, пък за мен иначе” не приемам и не подкрепям.И за оценки с учители не се разправям, не виждам смисъл от това.  Може вътрешно да стискам зъби, но не искам  той да се чувства прецакан, предпочитам да го науча сам да си носи отговорността за успехите и провалите! Винаги съм му обяснявала, че каквито и да са изискванията на дадена госпожа, ако иска отлична оценка, по-добре той да се „приведе” към тях, отколкото да страда, че едикво си. Пък ако толкова не е съгласен, да намери своя начин сам да се пребори! Стига изискванията да са ясни, естествено, макар и неприемливи от някоя гледна точка. И да, преди ми се цупеше и се чувстваше неразбран и неподкрепен, но вече го виждам, че особено по предметите, които са му интересни, просто при такива учители полага повече усилия, чете странична литература, търси нашата помощ, а това си е само от негова полза. А за другите, просто не се връзва особено. Освен това, децата са си деца и понякога виждат нещата от своята си детска гледна точка. И нещо, което за тях е несправедливо, от наша „възрастна” гледна точка има своето друго обяснение. Колкото до това:
....Нямам думи за госпожата по география и ЧП.Оказа се ,че от целия клас на прословутия тест има само три 5,едната е нашата.Тя минава и ми казва ,ами той не се е справил има 5.Не дава тестовете да ги видим и аз колкото и мило да и отговорих,че не може да имат въпроси,които ги няма като материал в учебника,осъзнах че за съжаление с тази жена не можем да се борим.
При нас някои от учителие в час им преподават и допълнителни неща, които според тях са важни, но не ги пише в учебника, и естествено след това ги изискват. Сигурна ли си, че и с вашата географичка нещата не стоят така?

Алисън, дано да някакво леко неразположение и да се оправяте бързо! Стискам палци!

# 646
  • София
Ох, ама съм! Пропуснах да приветствам новите попълнения! magi79,  m.cha-chaHug

# 647
     М4,напълно сигурна съм,че госпожата по география не им ги е преподала.Самата тя го каза вчера на родителската.
На прословутото контролно има само три 5-ци,едната е наша.Когато стигна до мен госпожата снощи и започна да ми говори за сина ми,каза че се е изложил,защото имал 5.Такива въпроси можело да им се паднат на олимпиади и те трябва да ги научат.Ако аз  не разсъждавам правилно относно случката,то на другото дете с 5-ца ,майка му е учител по география и беше меко казано възмутена.Доста обсъждаха с госпожата въпросния тест.Повече няма да ви занимавам,че може би от страни изглежда банално.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 13:45 от mimi72

# 648
  • София
    М4,напълно сигурна съм,че госпожата по география не им ги е преподала.Самата тя го каза вчера на родителската.
На прословутото контролно има само три 5-ци,едната е наша.Когато стигна до мен госпожата снощи и започна да ми говори за сина ми,каза че се е изложил,защото имал 5.Такива въпроси можело да им се паднат на олимпиади и те трябва да ги научат.Ако аз  не разсъждавам правилно относно случката,то на другото дете с 5-ца ,майка му е учител по география и беше меко казано възмутена.Доста обсъждаха с госпожата въпросния тест.Повече няма да ви занимавам,че може би от страни изглежда банално.
mimi72, разбирам те, нашата историчка е от този тип и вЕрвай ми, колкото и се ядосвам, толкова и и се кефя (и наистина постиженията и са респектиращи)! И имаме си баш почти същите проблеми! Моята тактика  в тези ситуации е да обясня на сина си, че точно поради оценяване на техните/неговите възможности, госпожата иска от тях/него повече! Точно за да ги амбицира в частност и за въпросните олимпиади, примерно! Пробвай! При всички положения е по-добре, отколкото детето да се чувства подценено и да се обезсърчи!  Hug Все си мисля, че трябва да търсим начините, каквото и да се случва на децата ни, да извличаме полза за тях от ситуациите, а не насаждане на отрицателни чувства и мислене в стил "живота е гаден и несправедлив"!

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:12 от M4

# 649
  • с/у ОколоМръсТното
Дами, позволете да ви се похваля...
От снощи  babydust7 си имам девойка  4470
И съм радостна  Heart Eyes и съм притеснена... Но все таки - това е живота. Продължаваме напред в развитието си  Grinning

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 14:41 от Шани

# 650
  • София
Шани, честито!  Heart Eyes
Притесненията са си естествено мамино състояние! Абстрахирай се от тях!  Hug Наблегни на радостта, тъй да се каже - в нея е смисъла!   bouquet

# 651
Шани,честито и от мен Hug  bouquet Hug

# 652
Шани, да ти е жива и здрава! Еех, растат си дечицата...

И добре дошли на новите момичета.  Peace

# 653
  • с/у ОколоМръсТното
мерси, мерси  Hug
Да ви се връща и на вас, женски майчета. Чувствата са неописуеми...

# 654
Всичко най-най на шани   bouquetи малката и дама Hug

# 655
Първо добре дошли на новите момичета!  bouquet
После честито девойче на Шани!!!
Шановааа растат си децата ей. Живи и здрави да са, дано го приема и тя самата като нещо нормално в развитието си. Че като се сетя за нашето поколение си беше една драма.

Аз за жалост съм малко извън час с 6-то класните вълнение, че тези дни имах прекалено много от друго естество, та всъщност 6-то класника намазва понижено внимание от моя страна. Дано само не ни изиграе лоша шега това в края на срока.
Не съм ви чела подробно, но по повод проблемите ви с учителки - искрено ви съчувствам 4 години го гледах този филм и сега просто не мога да не си отдъхна. И в новото ни училище има изисквания и стягане, но поне подобни крайности са редки.
Като вляза в час пак ще пиша. Засега ви прегръщам и ви желая весел и лежерен уикенд!

# 656
  • София
Аз за жалост съм малко извън час с 6-то класните вълнение, че тези дни имах прекалено много от друго естество, та всъщност 6-то класника намазва понижено внимание от моя страна. Дано само не ни изиграе лоша шега това в края на срока.
Lennyh, искрено се надявам "вълненията" ти от друго естество да не са здравословни или поне да са бързо потушими!  Hug

# 657
  • Sofia
 Привет и от мен  Laughing.
 Шани , честита госпожица  Hug. Ей, вълнение си е това , жалко ,че няма да го изпитам.
 Lennyh , наистина не си писала скоро  Hug. Надявам се ,че всичко при теб е ок  Peace.

Моята тактика  в тези ситуации е да обясня на сина си, че точно поради оценяване на техните/неговите възможности, госпожата иска от тях/него повече! Точно за да ги амбицира в частност и за въпросните олимпиади, примерно!
Точно така процедирах и аз  Peace. Е, ефект има ,така че - дерзайте  Laughing.
 Иначе моичкият е с вирусна инфекция / нищо страшно за сега/. Тейлол хот, таблетки за смучене и сироп, това е като лекарства. Температура не е вдигал повече ,но кашля доста.
 Днес беше на олимпиада по руски. Каза , че е доволен от себе си и в частност от това , че е учил езика само  1 год. и нещо.
 На всички пожелавам приятен уикенд. Лично аз съм се " разложила" ,нищо не ми се хваща ама - ще се стягам  Laughing.

# 658
  • с/у ОколоМръсТното
... жалко ,че няма да го изпитам.

честно да ти кажа, за момент (баш в онзи момент) много яко завидях на чисто мъжките майки...

Лени, звучиш притеснително... Дано да сте добре и 5-мата.  Praynig

Ali_sun - синчето ти е герой! Поздравявам го  Hug

# 659
  • Sofia
Шани , благодаря за поздравлението, да се връща на всички.   bouquet
Колкото за завистта към мъжките майки - понякога се радвам, че имам момчета. Но като си помисля колко неща няма да изпитам поради липса на момиче - малко ми е кофти!
 Да са живи и здрави дечица - момичета ,момчета...Каквито си имаме - такива ще си гледаме  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт