Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 155
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Мацки онзи ден съм объркала пюретата и съм купила Супа с пуешко.Пише от 5-я месец.Ама кога се дават тия супи,на обяд ли? Ние още сме на пюренца и каша. Сега захранвам с пуешко. Купила съм и едно пюре на Гербер - пуешко с царевица и зеленчуци, на което после видях следния надпис-"Да не се дава на деца алергични към млечните протеини" ??????(какво значи това не ми е ясно)  Мога ли да го давам това пюре или не?

# 181
Светле,аз от тези супи не съм взимала още,но като ги погледнах доста гъсти ми се видяха,като пюре.Та може би стават за обедно/след обедно.. Thinking
А за млечните протеини,то си е написано-ако детето е с АБКМ(алергия към белтъка на кравето мляко).Що четене изчетох в ситния шрифт на Хип-ските пюрета покрай Дарина.. Whistling Нали 9 месеца беше с тази диагноза,та захранването ни беше голяма мъка.. Tired

Tony_st я кажи каква е таз количка(може и на лс да не спамим),а аз ще ти покажа една оранжева стая(нали и ти си фенка)-само снимката,че е пак от кикиморско ама направо очите ми останаха..утре ще пусна тото. Mr. Green

# 182
  • София
Tony_st я кажи каква е таз количка(може и на лс да не спамим),а аз ще ти покажа една оранжева стая(нали и ти си фенка)-само снимката,че е пак от кикиморско ама направо очите ми останаха..утре ще пусна тото. Mr. Green
Еее, дайте я насам тая оранжева стая. И аз искам:)

ЧРД на Васида, много здраве и късмет желая!   bouquet

Пък на мен ми дойде в неделя вечерта и днес вече си мислех, че ще припадна от кръвозагуба, толкова силно ми тече... Но пък се радвам, че най-накрая и това го отметнахме, че бях почнала да се притеснявам. Последните 3 месеца кърмя само по 2 пъти на ден, а чак сега ми идва... странно ми се вижда.  Thinking

# 183
Здравейте! Честита месечинка на нашата "двойничка" Ади Laughing !
Имам две питанки: Как да си увелича кърмата, която ДРАСТИЧНО намаля от стреса в болницата и в момента гърдите ми са както преди да забременея (за съжаление само като обем, но не и като форма Sad ) Проблема се усложнява и от факта, че Симона не иска да я дохранвам с АМ (шишето ли не харесва, млякото ли, не знам) и караме предимно на пюрета.

Gery Moore, аз само да добавя към другите съвети - освен съня и спокойствието, честото слагане на бебето на гърда прави чудеса за възстановяване на предлагането (пак да се повторя, че количеството кърма е следствие от търсенето - изобщо при кърменето важи пазарният принцип на търсенето и предлагането).

Чувалче аз имам на Concord и съм много доволна. Ето така изглежда.

За козметиката - аз продължавам да си ползвам същата, т.е. на Клоран. Не виждам защо да я сменям?!? С Гого дори и сега продължавам да ползвам Клоран или Себамед. И за двамата ползвам и хидролосиона Excipial, много съм доволна и от него. Аз самата ползвам медицинска козметика, не разбирам защо само до 6-ти месец?

Васида, честит рожден ден, много здраве и любов! Що се отнася до захранването, аз лично не мога да разбера защо повечето майки бързат с ранно захранване, при положение, че в световен мащаб се препоръчва късното захранване след 6 месеца (най-рано на 5 навършени). Включително българската школа вече започва да препоръчва малко по-късното захранване. Има редица рискове, които се поемат с ранното захранване и ранното въвеждане на опасни за нежното бебешко стомахче храни. А ползите какви са от ранно захранване не ми е известно, тъй като умните глави в цял свят не посочват такива. В същото време алергиите са болестта на 21-ви век и проявленията им вече са много, а да се открие причината - много трудно. Да не говорим за незрелия храносмилателен тракт на бебето - просто ми прилошава като чувам колко много майки (не говоря за нашата тема, а по принцип - във и извън форума) "помагат" на бебетата си да се изакват, а в същото време се хвалят колко пюре изяло бебето и как вече заместили едно, пък дори и две хранения. Ами не е нормално бебето да е със запек при захранването, ако е готово за тази огромна промяна. Освен това ние си мислим, че бебето е доволно, защото си хапва добре и се чувства (според нас) добре. Да, най-вероятно на бебето му е интересно да приема нова храна и нови вкусове, но колко пъти свързваме плача на бебето с храненето, а това е съвсем възможно. И колко майки могат да си сложат ръка на сърцето и да кажат, че тяхното бебе се храни с удоволствие БЕЗ песнички, играчки, занимавки и баламосвания от страна на хранещия ги? Всички световно признати институции, които се занимават научно с храненето на бебета, са на мнение, че до годинката бебето има нужда основно от млечна храна (70% от приеманата храна до годинката трябва да е млечна), а хранене се замества след годинката. И в крайна сметка ако се замисли човек - още нашите баби и прабаби са кърмили до годинка без почти никаква друга храна, освен кашички, а са разполагали с доста по-чисти и екологични продукти от нас, тъй като не е имало такова замърсяване. А ние се храним с какви ли не буклуци и колко майки могат да издържат на био продукти или на готови био пюрета, които са доста скъпи, за да са поне малко сигурни в качеството на храната на бебето си. Ох, айде че се отплеснах, не трябваше да ме питаш Simple Smile

Аз давам Дормикинд, което е при безсъние, безпокойство и нарушен ритъм на бодърстване и сън при кърмачета и малки деца. Явно съм се объркала, защото мислех, че и ти от него даваш на Рая. Няма значение, важното е да са дпокойни дечицата.

Вероники, я кажи повече за този Дормикинд? Педиатър ли ти го предписа и за какво точно? Питам, защото Ники спи само по 30-40 минути и нито минутка повече - през деня. Нощно време е ОК, но пред деня докарва най-много общо 2 часа, което ми се струва много малко. И заспива много трудно.

# 184
  • Варна
jivotiche, радвай се. Аз още само кърмя пък на, и аз се урЕдих. Ама не беше страшно, само първия ден, но пък без болките от преди - кво ми пука  Whistling   Grinning
Обаче имам проблем с кърмата. Няма и няма. Вчера измъчих Ния без да искам, защото не разбрах, че е гладна.  ooooh! Слагам често на гърда, периода е типичен за "стачка", но засега поне не успявам да увелича по никакъв начин.

Малката ме притеснява тези дни. От 2 дни не се смее както преди, плачлива е, неспокойна, много трудно заспива и през деня и вечер, денем се буди след 20-30 минути. Това със съня важи и за по - отдавна. Вчера и днес извадих по една зеленикава коричка от едната й ноздра, кихна няколко пъти, но само това. Преди малко пък както спеше се размърда и като я пипнах - главата й цялата мокра (изпотена). Доста настървено дъвчеше днес, може и зъб да е, но не се вижда нищо засега. Изпражненията и са малко по-гъсти, като паста, но това може да е и от АМ, което й додавам последните дни - розов ХИП. Има и доста газове. С 2 думи - нетипично поведение, недостиг на кърма ...  Някой ако има конструктивни предложения, ще са добре дошли.
За капак, утре сме решили да захраним.   Confused  И още един въпрос: като съм й давала овесена вода, въвела ли съм глутена? Сори, ако е много тъп.

# 185
За капак, утре сме решили да захраним.   Confused  И още един въпрос: като съм й давала овсена вода, въвела ли съм глутена? Сори, ако е много тъп.

Да, според мен си въвела глутена. А защо си решила утре да захраниш, след като детето е неспокойна? Изчакай няколко дни, няма да е проблем, нека се успокои. Ако реагира след захранването, няма да знаеш дали е от храната или от състоянието й.

# 186
Бухтa дано скоро оправите положението,при мен Тео беше отпаднал,спеше много,не беше активен както преди,като го вземеш и беше като "дробче",помислих си че се е разболял,давах му Калций и вит.С и след няколко дена беше като "пушка" Mr. Green направо му дойде силата,а нашата главичка доста често се поти,дори като си доближиш ръката и я усещам да е топла,но няма Т-ра newsm78 почти всеки път когато се кърмим и докато го държа и виждам как по главата му започват да се появяват капчици пот,а не е кой знае колко топло в стаята.

имам един въпрос за тези които позлзват климатици - не съм много запозната,но бихте ли споделили до колко климатика изсушава въздуха,усещате ли голяма разлика "със" и "без" климатика,само знам че когато се позлва климатик е хубаво да се проветрява въздуха по-често през деня,както и профилактика на филтрите поне един път годишно.Защото сме решила да си вземем за нашата стаята,отказали сме се от печки,духалки и тем подобни,решихме да вземем нещо по-съвременно Mr. Green но и финансовата страна ни дърпа малко назад,така че ако споделите и какви марки ползвате няма да се разсърдя Rolling Eyes

ааа и да споделя,вчера бяхне на бананова каша с праскова на Хип,ами хареса му Party и на майка му също Blush

# 187
Здравейте,

От вчера ми е нервно- свеки се прибира днес от Англия и се почва пак едни сериали. Само дето този път съм решила да не си мълча.

Честито християнче на Дидето!!!

Гледам за колички си пишете. Аз пък ще купувам лаптоп детски. То моето като ме види да пиша и гледа като хипнотизирано.
Иначе си имаме нова любима играчка- едни топки на ФП, различни по цвят и с разни неща. Като и ги сложа и 6те и се почва едно чудене и айкане.

Ние от понеделник сме си самички, тати тръгва на работа и ще видим беба как ще е. Така свикна с него тези месеци, че само се оглежда като тръгне да излиза от стаята.

хайде от нас   bouquet Hug

# 188
Честит рожден ден Васида - да си жива и здрава и много обичана. малко на патерици ама...
Дидето - честито ти християнче - да ви е живо и здраво.
Честито и на месечинковците от вчера и днес.

ronja77 - много лошо, че си пострадала. Дано бързо се възстановиш.
РосиКв - добре завърнали се от морето.
Беба - дано малчо е добре след падането и ти да си по спокойна вече. То това ни чака всички вече - с тези малки буболечки. И ние скоро време ще се подвизаваме на пода както са писали Вероники и Зеленкото.

За козметиката - в началото бяхме с Бюбхен, след като ми свърши олиото купих на Хип, сега мажа с мляко на Бюбхен, а като свърши се чудя дали да купувам пак олио или пак мляко.... Или да не мажа.... Приемам съвети.

За броя на храненията - нашите са 5. В тази връзка днес мисля да дам каша - купила съм на Хумана. Има ли даващи от нея?

Анастасия - пожелавам ти успех с мисията ти за университета и в частност за "Учебен отдел"- Мъж ми работи в същият но в нашият университет.

Светле - аз супи не съм купувала, но гледам че са гъсти като пюре, така че, мисля че може да се дадът на обяд.

И накрая за климатика - ние тази зима се топлихме на климатик за първи път. Аз със изсушаване на въздуха проблеми не съм имала. То и без тях всеки ден си проветрявам. Знам, че до голяма степен зависи и от модела и марката на климатика. Ако те интересуват нашите - ще питам мъж ми и ще пиша, че аз хич не съм компетентна.

Спирам, че съм се отнесла в писане, а трябва да пооправя из нас, че после ще водя каката на репитиция за тържеството за първият учебен ден.

# 189
Добро утро!

SZA направо се чудя как ти идва така хубаво словореда в 1:30 нощеска. Laughing Аз щото точно в това време сменях насран памперс. Tired Мойта калпазана вече втора вечер и идва "музата" все по това време,предната нощ пък се отчете в 4! ooooh! Може би защото вече я слагам с по-плътна пижамка и в дебелото чувалче и се затопля..И така хубаво пахнет из стаята,добре че вчера баща ми донесе йонизатор за въздуха и го включих,че както е студено не мога и да проветря.. Crazy

За всички любители на "оранжево небето"

На Еrbesi са:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/157_bonbon.jpg
http://www.erbesi.it/prodotti.php?p=50&v=14&i=0#immagine
http://www.erbesi.it/prodotti.php?p=50&v=14&i=1#immagine
http://www.erbesi.it/prodotti.php?p=54
http://www.erbesi.it/prodotti.php?p=52

А в темата за детските стаи има невероятни красоти и идеи!

Elg казвай си,че този "сериал" вече си го гледала.. Whistling Wink

Пържих филии на Дари,и след втората закуска на Ади се изстрелваме трите грации да подстригваме каката-спазарих я за един сладолед. Mr. Green

# 190
Честити месечинки на бебоците ни и специално на Криси на Kikoikris!!!Да са ви живички и здрави,много палави и усмихнати дечицата!!! Kissing Heart

# 191

Пържих филии на Дари,и след втората закуска на Ади се изстрелваме трите грации да подстригваме каката-спазарих я за един сладолед. Mr. Green

ауу тя многоо йофтина ша дойди Mr. Green

# 192
Добро утро Grinning

Vasida, Честит рожден ден! Много здраве, щастие и усмивки ти желая  bouquet

БОДЛИВКА  Whistlingтакива красоти показваш от вчера, че отивам да си пусна тото вече Mr. Green, а за цените на детските играчки съм Shocked, но пък са великолепни, и на мен ми се приигра Twisted Evil
ха-ха, сега видях, че и ти ще пускаш тото Laughing

Иначе на този етап и моето дете си играе със всичко ново, което й покажа, не само играчки, а каквото намеря под ръка, че всичко бързо й омръзва Wink

Хубав ден и дано става за по дълги раходки Hug

# 193
Elg казвай си,че този "сериал" вече си го гледала.. Whistling Wink
а това е нов сезон  Joy Надявам се да не е драма с елементи на екшън, а да е забавно  hahaha

Приятна ви разходка и разкрасяване.

Честити месечинки!!!

# 194
  • София
Здравейте момичета,

Аз вече гледам съвсем стерео... не мога да се наспя напоследък....

Вчера бяхме на консултация и ни сложиха първия Пентаксим. Та сега наблюдавам Билянката, ама мноооого неспокойна ми се вижда. Снощи уж спеше милата, ама все се въртеше... и топличка ми се стори... и давахме Панадол....дано да отмине бързо, че се мъчи детето, а и ние покрай нея... Вчера даже по спешност излязох от концерта, който още не беше започнал... Татето след като ме оставиха с колата беше минал още не повече от 100 метра и Бибата е писнала... та половин час по-късно бях призована - заварих ги навън (на Витошка, отсрани на НКД) Билянка по боди и надаваща вой.... абе мъка. Гушнах я и се укроти, нахили се, започна да скача.... Много "пубертетско поведение", както му казвам аз - от неистов плач, до бурна радост.... Изпратих ги до вкъщи и после се върнах на концерта (бях изпуснала 20-тина минутки)...и не съжалих де (че се върнах)

Такова зареждащо изживяване - нямах абсолютно никакви очаквания, а и не познавах много Мейси Грей предварително, но залата беше препълнена и създадоха такава атмосфера и настроение.... доста отпускащо ми подейства. А като разбрах,ч е са се приспали с татето успешно спокойно отидох и на по напитка с дружката.....

Иначе мерките ни вече са 7,400 и 68 см. Расте детето. Педи каза да включваме и каша - на Хумана бананова с пробиотици - та от другата седмица сигурно ще го направим. Но хранене още няма да заместваме, а и Биба си харесва млякото. Ще минаваме на обикновено АМ - за сега още сме на Хипоалергенното на ХИП.

Нещо ми го няма тонуса, така че спирам с писанията.

Хубав ден на всички и честито, на тези с поводите за празнуване

Общи условия

Активация на акаунт