Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 107
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте и от нас.

Леле, БОДЛИВКА, какви разкошни стаииии  Shocked Влюбих се...

Слънцето, най-сетне издебнах Калин и големия комп. отивам да кача снимки на количката (Пег Перего Си). Ако стане, ще редактирам поста с линк.
ЕДИТ: Много е зле този сайт снимка.бг  Mr. Green
http://martenichki.snimka.bg/other/nashite-pokupki-za-bebchetata.262534.14753698 и следващата, а по-следващата е с чувалчето

За албумите от Джъмбо
, ето снимка:
http://martenichki.snimka.bg/other/nashite-pokupki-za-bebchetata.262534.14753692

Кой ще иска, че да знам, ако отидем!!! Може и на ЛС.

Tonу_st, ако помня правилно, беше писала, че си въвела ориз - ще споделиш ли как?

Софийска среща - събота - 12.09.2009 г. - Борисова градина - 11 ч.
Записвайте се: зелено човече, Вероники, Дидето, Toни_ст
Който не следи новините, метрото вече е "вързано"  Peace

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 11:16 от зелено човече

# 196
  • Варна
Здравейте! Честити месечинки на порастналите бебоци!
Вероники, мерси за трика за яйцата - не бях чувала за този метод, а често имам съмнения относно годността на яйцата които купуваме. Да отговоря на теб и КаЯна за ключовете: В крайна сметка не стояхме заключени цял ден, защото трябваше да ходим на преглед и изюрках нашите да дойдат от Добрич и да ни отключат с резервната връзка, която е у тях. Прегледът мина добре, Симона се е възстановила, но лекарят ми препоръча да и давам цяла зима по една ампула Вит. Ц като профилактика. Мамите с големи дечица - вие имате ли други идеи как да опазите бебоците от зимните вируси, които каките и батковците ще носят, и какво давате съответно на големите, за да не се разболяват?
Бухта, дано да е само период и да не се раболявате  Praynig Следи температурата, според мен тя ще си покаже.
За протокола, Симона е 6200гр. на 6м. Crazy

# 197
Здравейте мамита Hug
Ние вече направихме една бърза разходка - пазар навън(с кенгуруто), сега Алек си спи в лглото. Да чукна на дърво 2 поредни нощи нямахме проблем със спането Rolling Eyes

Имам едно въпросче към мамите, които ползват помпата на Авент - развали ми се клапичката, която прави вакума. Дали в комплекта (кутията ми е в Манастирски) имаше резервна или да търся да купувам?
Бодливка наистина стаите са невероятни, аз мисля да търся за нашата нова детска нещо подобно, но за по-голямо дете Simple Smile

Честити месечинки на бебчовците от днешната дата baloni
Бухтa дано да е период и бързо да мине Hug А пък на мен още ми го няма цикъла Rolling Eyes
Хубав ден на всички  Hug

# 198
  • София
Привет!
Честити месечинки на всички, които съм пропуснала напоследък! Честит юбилей на Васида! здраве, щастие и усмивки на всички!    bouquet  bouquet  bouquet
Ние вчера бяхме на консултация, вече сме 9.7кг и 72см  Embarassed Blush , на ваксината не рева хич  Simple Smile
За храненето - още нямаме изцяло заместено. На обяд яде по едно малко пюре и малко АМ след това. Следобяд, ако яде каша, същото. Педи каза да почваме попара, ама още няма  Whistling
За козметиката - на Бюбхен сме си.
Гери Мур, наистина са ти прекрасни дечицата, а и ти също  Heart Eyes Hug
И младежите са сладури  Peace Зеленко, количката си е страхотна  Peace
Отивам да сменям наакано дупе  Crazy , после пак ще пиша.

# 199

Имам едно въпросче към мамите, които ползват помпата на Авент - развали ми се клапичката, която прави вакума. Дали в комплекта (кутията ми е в Манастирски) имаше резервна или да търся да купувам?

една бяла точица отдоло ли имаш предвид , с диаметър 1,5см -2? ако за нея говориш , на мене ми се разваляше през 3 седмици и има резервни в кутията-към 4-5

# 200
  • София

една бяла точица отдоло ли имаш предвид , с диаметър 1,5см -2? ако за нея говориш , на мене ми се разваляше през 3 седмици и има резервни в кутията-към 4-5
Има, да. Като ми свършиха резервните, ходих до вносителите и си купих нова. Ако си пазиш клиентската карта е 3лв, ако не - 12лв  Crazy
Дидето, честито християнче!  Hug Защо си мисля, че беше писала, че ще го правите на 21.05, на имения му ден?  Rolling Eyes Нещо не съм разбрала  Embarassed
За срещата този път може да се запишем  Simple Smile Татито ни е свободен, може да го накарам да се разходим семейно до Борисовата градина  Whistling
Роси, добре дошла от морето!
ТаняР, приятно изкарване на вас! Дано времето става за плаж  Peace

# 201
Честити месечинки на бебоците с днешна дата!

Може да ме помислите за хахо  Laughing , но съм се зачудила, дали да не купувам шейна за зимЪска като сняг забръска  Joy

зелено човече, честита количка. Много е хубава  Heart Eyes със здраве да си я ползвате.
Аз още не съм си избрала лятна количка  Sad . Гледам, гледам и си оставам с гледането в крайна сметка  Mr. Green .

# 202
  • Варна
Благодаря ви, момичета.  Hug
Гери, аз никога не вдигам Т, наследство ми е от баща ми и според педиатърката ни е напълно възможно и Ния да е така. Което си е кофти. Само за пример - аз на 2 месеца съм направила нещо като твоята Симона -  пневмония без никакви симптоми и изведнъж шоково състояние. Не исках да ти го пиша по-рано.  Hug  Знам, че някакъв доктор ме бил отписал даже, ама ей ме на - черния гологан ....  Simple Smile
SZA,
Аз съм в точно такава чуденка. За захранването решихме още преди седмица, а сега се чудя дали да отложа, защото пък недостигът на кърма е един от основните "заподозрени" за безпокойството й. Затова и решихме да е малко преди 6 месеца, но на 2 пъти се отказвахме досега. Малко омагьосан кръг се получава.

Климатикът е важно да е инвертор и да се сложи на правилното място. Най-добри са Daikin, Mitsubishi, Panasonic. За изсушаване на въздуха и аз съм чувала, но тук, във Варна е трудно да се прецени. Но май всички отоплителни уреди сушат. Има опции за кредит "Енергийна ефективност" - аз си спестих доста пари с него. Но зависи дали сте в собствено жилище.
Ето няколко линка:

http://forum.setcom.bg/index.php?topic=32585.0%3Ball
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=34189.0%3Ball
http://forum.setcom.bg/index.php?board=60.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336753.0

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 13:03 от Бухтa

# 203
Tonу_st, ако помня правилно, беше писала, че си въвела ориз - ще споделиш ли как?

Ми със зеленчуковите пюрета на Хип. Имат "нежни зеленчуци с ориз". Рая го хареса. Peace

имам един въпрос за тези които позлзват климатици - не съм много запозната,но бихте ли споделили до колко климатика изсушава въздуха,усещате ли голяма разлика "със" и "без" климатика,само знам че когато се позлва климатик е хубаво да се проветрява въздуха по-често през деня,както и профилактика на филтрите поне един път годишно.Защото сме решила да си вземем за нашата стаята,отказали сме се от печки,духалки и тем подобни,решихме да вземем нещо по-съвременно Mr. Green но и финансовата страна ни дърпа малко назад,така че ако споделите и какви марки ползвате няма да се разсърдя Rolling Eyes
Нашият е с опция Air clean, та тя работи постоянно докато работи и климатика. Няма разлика във въздуха, но и аз проветрявам поне 2 пъти на ден.
Една от добрите марки е Fujitsu General
Нашите в къщи са такива - имаме 3 от този тип.

# 204

Пържих филии на Дари,и след втората закуска на Ади се изстрелваме трите грации да подстригваме каката-спазарих я за един сладолед. Mr. Green

ауу тя многоо йофтина ша дойди Mr. Green

Ахам,засега минавам тънкана.. Mr. Green
Пропадна ни обаче програмата,върнах се че пак снимаха от бТВ наща улица и ги поканих да видят че отново след смяната на тръбите нямаме налягане,да не ми правят репортажи че е свършена работата от Софийска вода защото без хидрофора сме заникъде.. Crossing Arms Айде че се отплеснах, ама малко съм развълнувана.. Crazy

Едит:

Мамите с големи дечица - вие имате ли други идеи как да опазите бебоците от зимните вируси, които каките и батковците ще носят, и какво давате съответно на големите, за да не се разболяват?

Дари е с добър имунитет/пу-пу/ и не ми боледува почти.Вчера поръчах Ескимо кидс от аптеката и го почваме за подсилване най-вече,и се надявам да и дойде апетита че напоследък само таратор лочи,и ме кара да и правя мусака без кайма! ooooh!
Ето линк: http://www.helsonbg.com/eskimo_kids.html

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 14:04 от БОДЛИВКА

# 205
За климатици гледам говорите: ние сме в къщи с Daikin, и както е написала Бухта, Mistubishi също са ОК.  Що се отнася до влажността, аз досега съм нямала проблем. Но все пак сме били повече на охлаждане, отколкото на отопление и климатика ни е в дневната, а не в стаята, в която спи детето. Можеш съвсем просто да решиш проблема, ако сметнеш, че е много сух въздуха. Просто си оставяй дрехите да съхнат в стаята, в която е климатика. Simple Smile Освен това, повечето климатици имат опция за овлажняване или поддържане на влажност в помещението. (ако не бъркам де, но в общи линии това е смисъла)

Мойто мъж е инженер и с това се занимава, така, че ако имаш конкретен въпрос, питай - ще се консултираме Simple Smile

Имаше също така и тема, започната от мойта шаферка stra4iatela тук във форума (дано не бъркам "правописа"), за климатиците. Май беше доста обширна, така, че можеш да се информираш и оттам.  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352830.0
Има доста за четене...  Mr. Green

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 13:58 от анастасия22

# 206
  • София
 Привет и честито на днешните месечинковци

Вероники, я кажи повече за този Дормикинд? Педиатър ли ти го предписа и за какво точно? Питам, защото Ники спи само по 30-40 минути и нито минутка повече - през деня. Нощно време е ОК, но пред деня докарва най-много общо 2 часа, което ми се струва много малко. И заспива много трудно.
SZA, Тео през деня също спи по много малко. Понякога се буди 20-30 мин. след като е заспал и се вижда, че му се спи още, но някак не може да заспи нито с биба, нито с ц*ца и само плаче. През нощта също се буди често и е неспокоен, и трябва да го успокоя по някакъв начин (най-често като му дам да суче малко), за да заспи отново. Не мисля, че се буди от глад, защото суква два-три пъти и отнова заспива, а когато е гладен суче поне 5-10 минути.
 За хапченцата знам от една брошурка, защото докито ми беше препоръчала на Ники да давам Имунокинд като тръгна на градина, а Дормикинд е от същата серия. Та обясних на педката какъв е проблема и питах мога ли да ги давам. Тя разреши, само че каза да давам по 3 хапченца на ден, а не по 4 както е указано на продукта. Кофтито е само, че трябва да се дава половин час преди или след хранене, а Тео още няма строго изграден режим, който да спазва и понякога решава да си дояжда малко след като му го дам, но не мисля, че е фатално.

На мен пък друго ми е интересно при захранването. Ники го захраних по старата схема и въпреки това, доста неща (като кисело мляко например) съм ги въвела след като навърши годинка. А сега мамите късно захранват, но за два-три месеца въвеждат куп неща и. В крайна сметка се получава така, че късно захранените деца ядат повече неща от моето ранно захранено. Не ме разбирайте погрешно, не съдя никого и не давам акъл, всеки сам си взима решения и си носи отговорността за тях, но просто ми се стори странно.

Зеленко, тези албумчета за какъв размер снимки са 9/13 или 10/15 и за колко броя са? (че явно съм пропуснала като си разказвала за тях)
 Количката е много готина, а пасажера е станал голям сладур. За един месец ми се струва, че доста се е променил и вече не прилича на бебе, а си е малко момченце.

За срещата този път може да се запишем  Simple Smile Татито ни е свободен, може да го накарам да се разходим семейно до Борисовата градина  Whistling
Ей, много ще се радвам да се видим най-после  Hug

Incognito, не си хахо въобще. Ники е роден юли месец, а един от подаръците му за Коледа беше шейна.

Аз дори и голям студ да е проветрявам редовно и дори през нощта оставям поне малко открехнат прозореца.

Тео напоследък много си играе със Smart Frame-а на батко си, а и по принцип доста се радва на играчките му. Любими са му тези, които имат мигащи светлини и вдигат много шум  Mr. Green Другата страст са му надуваемите неща - открихме го докато бяхме на почивка. В момента вкъщи съм надула абслютно всичко, което намерих.... без басейна де  Laughing.

Ох, пак стана километричен пост, ама така е като пиша по веднъж на ден, пък гледам да се изкажа по всички дискутирани въпроси  Wink

# 207
На мен пък друго ми е интересно при захранването. Ники го захраних по старата схема и въпреки това, доста неща (като кисело мляко например) съм ги въвела след като навърши годинка. А сега мамите късно захранват, но за два-три месеца въвеждат куп неща и. В крайна сметка се получава така, че късно захранените деца ядат повече неща от моето ранно захранено. Не ме разбирайте погрешно, не съдя никого и не давам акъл, всеки сам си взима решения и си носи отговорността за тях, но просто ми се стори странно.

Ами и на мен ми беше чудно, и зададох същия въпрос преди време. Но май никой не можа да каже защо се получава така  Mr. Green И аз се чудя защо е зор да се чака до 5-6мес и тук ставаха войни кое е късно, кое е рано и накрая като гледам, тези захранени след нас ядат същите неща, че някои са дори по-напред. Примерно са включили вече и жълтък и всички видове меса Rolling Eyes
Много ми е странна тази логика, но както и да е. Мен вече темата захранване не ми се почва  Tired

Ние днес с щерката севтосахме метрото до ЦУМ  Laughing Тропнахме се в центъра и свършихме доста неща. Мтного си е удобен този транспорт. И забелязах, че откакто е вързано е доста по-пълно отколкото преди беше. И то в непикови чесаве имаше и правостоящи  Crazy

Минах през Бонжур и харесах няколко неща на ФП за Коледа ан Мира. Търсих и една къщичка на Литъл пипъл за Маги, но даже не бяха и чували за нея  Tired А в Марсел цените са до тавана просто  Shocked Като ги сравних с тези в Бонжур останах изумена  Money Че кой им купува нещата с тези цени  newsm78
Като гледам май ще се поръчва пак от САЩ подаръци  Rolling Eyes

За климатиците. Ние изкарахме миналата зима на климатик и бях супер доволна  Peace Нашия е голям и ставаше много топло и приятно доста бързо. Нашия е Фуджицо  Peace Доколкото разбрах са едни от най-добрите за домашни условия  Peace Не сме имали проблем с изсушаване на въздуха.

# 208
  • София
Вероники, и аз ще се радвам да се запознаем  Hug Дано успеем да дойдем. Какви са прогнозите за времето  newsm78
Аз пък да ви кажа как захранват други мами. Скоро се чух с една от тези, дето бяхме в Шейново, 43 годишна първескиня с 3 висши (не че това е много важно Crazy). Та, нейното педи й казало да дава 3 седмици картофено пюре и после - може всеки ден различен зеленчук, щото видиш ли - било захранено вече със зеленчуци  Shocked Crazy newsm78  Rolling Eyes

# 209
  • Стара Загора
Здравейте и от мен. Днес хич не ми е ден. Много ми е изнервено и депресирано. Сутринта ми дойде с ужасни болки, слетобед научих, че резултатите ми от цитонамазката са пак лоши и без промяна от преди 3 месеца - 3-та А група и вече и аз незнам какво ще следва.
Зелено човече видях ти я количката. Моделът е хубав, но не си падам по черното за бебета. Със здраве да си я ползвате. Оставих ти едно ЛС.
Честити месечинки на днешните бебоци.
Спирам, че хич не ми е до писане!!!

Общи условия

Активация на акаунт