Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 19 876
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
 Wink
И ние сме към мрънкащите постоянно от 5 дни вече.През деня съня ни е по 20-30 мин.Два-три пъти,като се приспиваме на ръце по почти толкова време. ooooh! И мрънкаме и ревем и докато се приспиваме.
Мъчат го зъбите,иначе не ми е вече толкова лошо детето,ама... Tired
Слънце Hug Дано се оправяш по-бързо.
Лигавчетата са много сладки,мерси отново.

А времето е ужасно. TiredИ,естествено,се почнаха вирусите.Племенницата е болна с температура и нали живеем заедно сега,разделили сме децата и седим по стаите всеки с детето си,като идиоти.Най-дребното и то отделно,нали е само на 10 дни,това му липсва само.Уф.
Искам си лятото. Crossing Arms

# 226
Алоха!

Слънце: пожелавам от все сърце да ти се размине с нещо безобидно като лечение. Една моя близка има подобни проблеми и се видя в чудо от изследвания, дано се оправите бързо, че не е шега работа.  Peace Не го мисли много, или ако го мислиш - нека е позитивно!  Hug Аз пък имам абразио (вече 2ро) и пак ще ходя на манипулации, ама добре, че иначе съм 2-ра група. Даже не знам какво точно означава, ама доки каза, че е наред и аз не го мисля.

Incognito : първото предложение много ми харесва!  Mr. Green

За климатиците:
абе аз съм много зле! Снощи питах мъжо за овлажняването - ми аз като гледам "капката" си мисля, че е за овлажняване, пък то се оказа обратното. Иначе в линка, който дадох има доста полезно инфо, само на някой да му се чете..

На мен вчера една съседка ми даде един пакет NESTOGEN на Nestle. Представлява вид АМ, с пробиотици. Уж вече всички са "със", ама тези може би са по-специални. Аз реших заради запека да го пробваме, ама като си го изпие детето и в бутилката остава една бяла утайка от "фин прах", който като го пипнеш, създава усещането за мокра сода за хляб. Е, няма да го давам туй нещо на детето.. Боже, какви боклуци продават! (Аз не съм го виждала по магазините, ама имаше няколко мнения в архивите на форума)

Вчера говорих с наща доки по повод млякото и запека, та решихме да направим една 2месечна пауза що се отнася до зеленчуковите пюрета, че положението е много зле. Каза, че не било проблем да караме на каша и плодови пюренца, при положение, че не му понасят зеленчуковите. Казвам го във връзка с обсъждането на захранването напоследък..
Алекс-мама: ние сме същите, направо се побърквам тези дни и се чудя какво му има вече - от запека ли е, от зъбите ли.. До вечерта главата ми дрънчи като цинкова кофа -  Confused

Хайде отивам да домакинствам, че бебо заспа.

Хубав и слънчев ден на всички ви!  Hug

# 227
  • София

Ей така гледам стерео аз на шестата месечинка на Илийката. Отпразнувахме я с поредното падане от леглото, под зоркия поглед на баща му. Чудя се да се смея ли, да рева ли. Чух едно:"Стой сега мирен, докато ти взема чорапите!" и после едно яко "дан-н-н-н", съпроводено с писъците на разбралия командата. НЕмам думи-и-и!

# 228
Здравейте и от нас. Днес всички май са се понаспали Rolling Eyes
Мънки ама твоя Илийчо е направо уникален. Май скоро трябва ролкови кънки да си купувате Wink
Тази седмица ми се стори много дълга, много бавно ми минаваха дните Tired

Слънце дано бързо да се оправиш Hug

Снощи му правих кисел на Алек - по рецептата на Нинчето. Ми много му хареса - всичко си изяде и така сладко се облизваше Heart Eyes

за спането през деня - обикновено Алек поспива преди всяко хранене - разбирам че му се спи като почне да мрънка и като го гушна и обикновено след 10тина минутки е заспал - оставям го в леглото и така може да изкара и 15 мин и час и 30.

Ставам, че има гладни Rolling Eyes. Приятен ден на всички Hug

# 229
Вили, днес ще излизате ли из квартала? Аз мисля като обядваме да излезем, ако искаш цъкни един смс да се видим. Simple Smile

Аз се чудех дали да се похваля за спането: ми нашто зверче вече се буди по веднъж на вечер само за биба и заспива веднага. Пу-пу!
А вчера след като се дра сериозно около 1ч спа от 1:30ч до към 17:00ч.. Видях се в чудо! Никога не се спал толкова много, ама явно се беше уморил от дрането.. Ходих да го гледам през 1ч дали спи. Даже си дремнах 1ч и аз.  Mr. Green

Дано не е само инцидентно, чеее...  #Crazy

# 230
здравейте  Simple Smile
ние сме добре, 3дни следихме бебо, първият си връщаше малко мляко, сега е ок, надяам се да е било от уплаха  Praynig

аз бая кихам и май се поразболявам, бебо и той нещо киха и подкашля, дано не е някой вирус... треснах 1 аспирин це и бягам за душ..
изпуснах темата, но по-късно ще про4ета.

хайде севел ден от нас!
4естити месе4инки и на вси4ки с повод   bouquet

# 231
Добро утро  Grinning

Ние днес станахме рано, поне за нас де. Излюпи се към 7,30  Tired И снощи беше неспокойна, а през деня не искаше да яде много-много  Rolling Eyes Май пак зъбите започнаха да я мъчат. Горните два доста напират да излизат  Rolling Eyes

Ние вчера си севтосахме сенника за слънце. Много съм доволна! Прави хубава сянка, а Мира може да си вижда през него  Peace

baby_moni, аз бях дала линк с видеото за количката на Зеленкото, но явно ен си го видяла тогава:
http://www.pegperego.it/si/ENsite.html
Количката има борд, но може би се купува отделно. Легналото положение също се вижда на филмчето. Но аз си мисля, че спокойно може да се ползва дори и Ариата към 4-ти месец да речем  Peace

Мънки, продават едни каски за бебета. Що не му вземеш една на твоя катерач  Mr. Green

Аз да си похваля детето, че от малко има хигиенни навици  Mr. Green Вече една седмица си акаме в гърне. И то не моя инициатива  Laughing Слагах я няколко сутрини подред на гърнето, за да вземем урина с колекторчето. И всеки път, като я сложих оакваше положението буквално  Laughing И реших да я пробвам. Вече от 5 дена си я слагам на гърне, след като станем и тя съвсем чинно започва да се напъва и да си ака там  Laughing

# 232
Беба: дано всичко е Ок! Че такива моменти са голям стрес...  Confused

Веси: браво на вас! Леле, това не бях го чувала за толкова малко детенце.. Дано не е временно и да си остане така. Ще замърсявате с по-малко памперси. Пък и колко пари отиват там.. Чак аз се замислих дали да не пробваме, че накрая на месеца и нас ни чакат изследванията.  Peace

# 233
Слънце, ето ти Рая с лигавник за разведряване на обстановката...

# 234
Привет и от нас Hug

Отново благодаря на всички за поздравите по случай рождения ми ден, та по този повод да споделя, че изкарахме много весело - с много танци, чак до сутринта. Препоръчвам го горещо, стига да има на кой да оставите на следващия ден и нощ бебето, та да се възстановите.Аз затова вече съм в Благоевград, на гости на майка ми и тази нощ добре се наспах Laughing
  Извинявайте че пак изапочнах темата със захранването, но нали по късно се захранихме, та се виждам в питанка за много неща, най вече защото ми се струваше, че бавно вървим. Но постът на SZA много ме успокои, за което й благодаря. Че вече бях започнала да се притеснявам, че ще се кърмим до като тръгнем на училище и че ще ми е злоядо детето Crazy  Иначе и аз като Тони и Зеленкото забелязвам, че детето иска да сехрани когато и ние ядем и тогава с охота похапва, но е инцидентно да изяде повече от 10 лъжички пюре и максимума до който е стигал е 100 грама. Та затова се притеснявах, четейки тука за 200 грама и заместени хранения и т.н. А няма какво да направя , когато той не иска да яде, не искам, а и не мога де, да го насилвам да яде/ нищо че изхвърлям доста пюре/.Наистина хубавото е, че кърма имам, та не оставя гладен, още повече, че резултатите от кръвта и урината са "много добри", цитирам доктора, защото нямах време да ида да ги взема, каза само, че хемоглобина е 120 и левкоцитите в урината са малко високи, но според него е заради това, че няма как да се вземе проба на гладно. Ще се радвам да споделите за стойностите на които трябва да обърна внимание и как са при вас резултатите Peace
Иначе аз започнах да давам и банановата каша на Хумана с пробиотици, но я давам късно вечер с биберон, правя я по течна и той изпива от нея като се събуди към 10 около 100 мл в просъница.
И да питам кърмещите се - вашите деца ядат ли нощем, че аз тези две нощи като го оставях да го гледат с изцедена кърма с изненанда установих, че е хапнал около 200 грама кърма през нощта Shockedа преди това 100 грама бананова каша! а си мислех че на цицата през нощта само се успокоява и приспива, но явно си яде.
И смятате ли да спирате нощните кърмения???

SZA   аз давам Дентокинд, защото при нас проблемът със заспиването и спането е явно от зъбите, макар че не са избили. И определено е много по спокоен, както през деня, така и през нощта / не че не се буди де/. Давам го по съвет на педиатъра.

За чувалчетатат да споделя, вчера питах за тези на АБЦ дизайн - почти същите са като Джордани на Бодливка, имат прорези за коланите на раменете и на кръста, дебелички са и са много хубави, НО внасят само синьо /тъмно синьо/ като цвят #2gunfire #2gunfire #2gunfire  и струват 59 лева. Твърдо съм решила да си купя такова, но ще го поръчам от чужбина, след като тук не предлагат цветове. Май в My Toys  ги имаше, та предлагам някой друг ако иска, да се комбиниране и да пуснем една поръчка от сайта.

Зеленко, много ви е хубава количката и аз съм фен на черното,а вас с това бяло като комбинация отвътре е много стилна - да се возите със здраве Hug Нашата количка е на АБЦ дизайн / нещо много съм фен на тази марка , вчера йупихме една кошарка за да имам в Благоевград, просто са много задрви и изчистени като дизайн продукти, точно по вкуса ми/.

Слънце, надявам се всичко да се оправи бързо. Защо не потърси и второ мнение и от друг гинеколог, аз бих го направила Peace

Мънки
Hug напълно те разбирам, аз просто не искам да споменавам за какво иде реч, добре че има кой да ми помага. аз също също се замислих за каска Mr. Green

# 235
  • София
 Веселина, наистина ли има такива каски? И за всекидневна употреба ли са или само за возене в колело и т.н.? Ако има нещо, дето да не запарва много главата, съвсем сериозно ще му купя, щото вече наистина ме хваща страх. Като начало утре ще ходя в една фирма, където правят дюшеци, тапицерии и прочие и ще тапицирам всичко, което е възможно вкъщи, пък дано поне намалим ударите. Все пак тази глава му е за цял живот, баси. И браво на твоята девойка! Абе, момичетата са по-умни, каквото и да си приказваме. Grinning Grinning Ето, научило се детето да седи и веднага прави нещо полезно.
 Васида, знам, че ти ще ми влезеш в положението. Laughing Те да бяха по-големи и по-стабилни, нямаше да е такъв проблем, ама хем са още дребни стършели и нестабилни, хем се пънат да правят неща, дето не са им по силите.

# 236
  • София
За чувалчетатат да споделя, вчера питах за тези на АБЦ дизайн - почти същите са като Джордани на Бодливка, имат прорези за коланите на раменете и на кръста, дебелички са и са много хубави, НО внасят само синьо /тъмно синьо/ като цвят #2gunfire #2gunfire #2gunfire  и струват 59 лева. Твърдо съм решила да си купя такова, но ще го поръчам от чужбина, след като тук не предлагат цветове. Май в My Toys  ги имаше, та предлагам някой друг ако иска, да се комбиниране и да пуснем една поръчка от сайта.

Ауу, лоша работа това с чувалчетата... Аз тъкмо планирах утре да ходя да видя какво има в магазина. Че нали и аз съм с АБЦ.
А това тук май не са чувалчета, нали?(Ама много съм зле в тая област, наистина)
Гледам пак нищите захранването, та да взема и аз да си кажа как е при нас Simple Smile Почнах да давам плодово пюре малко преди Тошко да стане на 5 месеца. Много се чудех с какво да почна, но в крайна сметка реших да следвам съветите на педката, пък и много ме беше страх да не ми е злоядо детето, защото аз съм била много зле с яденето като малка. И от тази гледна точка дадох първо плодове, че нали по-лесно се възприемат. В момента яде по 130мл плодово пюре сутрин, на 2то хранене, като половин час след това давам 90мл АМ, нямам намерение това хранене да го замествам изцяло за сега. От 10 дена давам и зеленчуково, но там вървим по-бавно. Плодовото пюре го яде със такъв кеф... Почти никакви загуби няма, спокойно мога да го храня без лигавник, толкова го обича:) Със зеленчуците обаче хич не стоят така нещата Sad Чист картоф не иска и да близне, моркова го яде, ама без особено удоволствие. Но си го яде де, не се лъжем, не пеем песнички и т.н. Даже не му говоря, докато го храня:) И в зависимост от това колко изяде, додавам АМ. Месо мисля да дам след месец.  Peace

Да ви питам един малко безумен въпрос. Как опазвате бебетата от косми?  Embarassed На звяра косата му все още пада. Като лежи 5 мин по гръб и след това под него има поне 15 косъмчета. И понеже той повече от 5 мин не седи по гръб, а веднага се обръща по корем, съответно обира космите с ръцете си, опитва се да си ги яде и така забива нос в леглото, и каквото не е отишло по ръцете му, влиза в устата, а тези по ръцете пак влизат в устата, ама по малко по-дълъг път Simple Smile В чудо съм се видяла...

# 237
Тони_ст, а помагаше ли чая от маточина за съня на Рая?

Мънки, защо не му купиш една кошарка и в нея да лудува?

Васида, Ники също яде през нощта - в смисъл гълта, т.е. храни си се, не е само за успокоение. Има и такива процоквания Simple Smile, които са само за да се унесе, ако се е пробудил, но понеже спи при нас от един момент нататък и не му ги броя. А за банановата каша на Хумана - тя не е ли млечна? Или ти си даваш и млечни... Аз още не смея, не знам защо - с Гошко дадох млечните каши чак към годинката, но тогава ми правеше впечатление, че имаше повече безмлечни (на Хумана поне три вида, а сега гледам, че има само ябълковата). Трябва да питам педи... Иначе и Ники яде малко количество - по 7--80 мл средно, но никога повече от 100 не е стигал. Гошко нямаше заместено хранене до годинка и месец-два, чак тогава си замести (сам). Хемоглобинът на Ники сега беше 113, което е ОК, а на Гого на 6 месеца чсъщо захранен късно) беше 127. Вашият ми се вижда екстра Simple Smile

# 238
Хайде пак да се изкажа че май никой не ме прочете миналия път. Та за чая от маточина, аз бях писала много отдавна. На мен много ми помагаше, Яна спеше много добре от него и определено имаше голяма разлика ако не пия.
А исках да питам за кафето и кърменето, не мислите ли че има връзка. Аз докато кърмех на Яна всичко и се отразяваше, само да близна кафе и беше  Shocked цял ден, а като си пиех чая детето си спеше мнооого блажено.
 Ох имам да чета на зад, затова ще се включа след малко че отивам да храня звяра.

# 239

Ауу, лоша работа това с чувалчетата... Аз тъкмо планирах утре да ходя да видя какво има в магазина. Че нали и аз съм с АБЦ.
А това тук май не са чувалчета, нали?(Ама много съм зле в тая област, наистина)

да си кажа и аз Mr. Green, тук по нашия край продават само покривалото за крачета, което било по-тънко от чувалчетата и има различни цветове. Чувалчета не получавали... Та ако намерите червено или черно чувалче, споделете Hug, може и да се включа с поръчка.

И смятате ли да спирате нощните кърмения???[/u]
Ако някой ми каже как, веднага го спирам Mr. Greenзасега е мисията невъзможна, УжАс, просто милото детенце незнам защо се буди толкова много през нощта Sad

jivotinche
, на нас не ни пада косата, но вариант ли е да го подстрижете късичко с машинка?

Чая от маточина не забелязвам да има ефект като го пия аз, а дори преди два дни направих на бебето и си изпи 150 мл Shocked,  и се буди още повече през нощта...

И ние не можем да изядем повече от 100мл пюре независимо дали е плодово или зеленчуково.

КаЯна, тъкмо щях да пиша за кафето, аз по принцип си пиех и детето през деня си е спокойно и си спи поне по 1, понякога по 2 часа по няколко пъти, през нощта ни е проблема, а кафето го пия само сутрин. От три дни спрях да пия кафе и не виждам никаква промяна в поведението...т.е. нито чая успокоява, нито кафето ни пречи Wink

Общи условия

Активация на акаунт