Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 109
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Хаха, аз си мислех, че се шегувате с тия каски, обаче вижте на какво попаднах току що, при това съвсем случайно:)

# 241
  • Стара Загора
Тони страхотна е Рая. Пу-пу!!!!
Второ мнение засега няма да търся защото имам доверие на моята лекарка. А й цитонамазките не ги изследва тя - а ти носи в една лаборатория. Ще изчакам да видя какво ще стане в това лечение и тогава ще му мисля.
Разбрахте ли, че темите ни вече ще се заключват на 50 страница. Една тема ще я пишем 15 дена
  Mr. Green

# 242
Слънце, а цитонамазките по принцип не се ли изследват от патолог? Защото на мен в Бургас ме пратиха в една лаборатория на гърба на Окръжна болница и лекаря ми каза, че само 2ма доктори в Бургас го правели това.. В смисъл - явно е добре, че не ти ги гледа АГ-то, а ги дава някъде.

# 243
Слънчице дано се оправи всичко още с първото лечение. Hug

Мънки да го нахапеш Илийката по шавливото дупе от мен. Mr. Green

Тони Рая е страхотна Heart Eyes

Веселина твоята принцеса вече е една сериозна млада дама, как така ще си ака в гащите Hug Браво на нея.

За запека, се сетих да питам, има едно мляко Аптамил Комфорт, то не е ли точно за това. Яна яде тук нещо подобно на него и много добре и действа на стомахчето.

Мечо Пух явно дечица всякакви, на Яна всичко и се отразяваше, така беше и баткои и детенцето което кърмих. Бях забелязала че и колики и правих и въобще много трябваше да внимавам.

Имам едно предложение. Искате ли да споделим рецепти и идеи за закуски (сутрешни и следобедни) че аз вече се изчерпах Tired. Тук въобще не знам как се казват повечето неща като нишесте и тн. та ще трябва да си преведа всичко на един списък и да ходя да търся Embarassed
Та аз приготвям следните неща:
1. Бисквити с мляко + плод (не печен или варен - банан, ябълка, круша)
2. Ориз с мляко и плод.
3. Овесени ядки с мляко и плод.

Давайте идеи. Praynig

# 244
  • София
 Каяна, от мен разумни идеи за пюрета едва ли ще видиш. Днес Илийката изяде пюрето от моркови, картофи и чушки, с добавено хипарско пилешко пюре, обаче после като ни видя как ядем зелен боб и като затрепери в посока боба... Ми, направих му нашата манджа на пюре и докато не видя дъното, не миряса. Сега скача на бънджито с двойна енергия. Laughing Laughing
 SZA, аз и на бележки ти пуснах, ама кошарката е за нормални деца. Grinning Маймунетата не я щат. Иначе, големите ми деца много си играеха в кошарката, но това не ще. А каската наистина ми се струва хубава. За съжаление я няма в продавалника, но ще я взимам. Все пак пише, че може и по-дълго да се ползва, така че не е лошо. Дано само диването да не реши, че го ограничава откъм свобода и да я носи спокойно. Ако не стане, ще я продавам.
 Поръчах каската. Ще споделя отзиви като дойде. Ето, даже подарък за половинката годинка си има.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 14:18 от Дърта маймуна

# 245
  • Стара Загора
Анастасия ти къде живееш в Бургас. Аз този месец или другият ще си идвам за няколко дни по работа и може да се видим?

# 246
За закуски засега съм въвела тези неща:
Каши
Млечни каши в бурканчета(когато сме на път или навън)
Кисел с плодово пюре
Кисел с плод
Плодово пюре с АМ
Нишесте(малина, банан и т.н.)с АМ
Грис с АМ(не му хареса особено, но пак ще пробвам)
Сварен плод с бисквита с АМ
Бисквити Закуска с АМ (за сутрешна закуска)
Овесени ядки(не му хареса, но пак ще пробвам)
Мус(тия дни ще правя и ще докладвам как е)
За понататъка съм намислила(като навърши 7 мес.)
Попара
Овесени ядки с масло и сирене
Кус-кус, макарони и т.н.
То май тва са идеите, но и аз ще се радвам да науча нещо ново. Hug

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 14:41 от Нинчето

# 247
  • Варна
Хайде, дръннахме и ние 1/2 годинка, изниза се като вятъра  Simple Smile

SZA, мерси за отношението. За кърмата - ами плаче. Яде, яде и започва да плаче. Гърдата е празна, проверявам. Ако успея да я залъжа, опитвам да я сложа след малко пак. Но по веднъж на ден поне не успявам така. Правя АМ, тя му се нахвърля, изцоква го и заспива блажено. Това са ми индикациите. Поне вече не изпива цялото шише,та се надявам да съм на прав път и да вървим към подобрение. Ако не, ще трябва може би да заместя обедното, а не исках да бързам. Иначе все пак реших и захранихме. Много странно гледаше, но хапна картофа. За въодушевление обаче и дума не може да става  Mr. Green  Виж, таткото си умира от смях.
За заспиването - абсолютно копие сме на СЗА и Ники.  Страаашен гърч, търка си очите с всичка сила, но НЕ заспива. Чай от маточина така и не съм пила, правя й на нея бебешки на ХИП "За лека нощ", ама тя го пие само от време на време и не мога да преценя ефекта. Точно напоследък, когато имаме нужда от него, тя почти не пие чай.

При нас дори имаше 2 косъма, "преработени" в памперса веднъж. Ами опитвам се да ги чистя, постоянно й гледам ръцете ,но не става. Надали е чак такава драма.  А подстригването не ни е вариант    Mr. Green

А вие как давате вит. С на бебетата?

# 248
Мънки, аз докато ти отговоря, ти даже си я поръча  Laughing Дано ви свърши работа  Peace

И смятате ли да спирате нощните кърмения???[/u]
Ако някой ми каже как, веднага го спирам Mr. Greenзасега е мисията невъзможна, УжАс, просто милото детенце незнам защо се буди толкова много през нощта Sad

И аз така  Mr. Green Толкова ми е писнало да спя все на една страна и малката да е в моето легло, а не в нейното  ooooh!

КаЯна, грися също е хубава закуска  Peace Както и попарата и кус-куса. Аз на Маги основно това й правих за закуска - попара, кус-кус, овесени ядки и грис. И ги редувах всеки ден различно  Peace

# 249
Ето ни и нас - връщаме се от една много приятна минисрещичка с младостките мами veselina_s_p и natsi. Ама аз нали съм си патица - носих фотоапарат да снимаме бебоците и забравих да направим някоя и друга снимка. Много ми хареса паркчето им... и пак ще отидем. Peace Иначе бях приятно сюрпризирана от младежа на Натси - огромно и прекрасно бебе, а самата тя е толкова крехка и слабичка... А да ви кажа, че Любомира си е една голяма сладурана - кротичка и пееща и си изяде всичкото пюре... само Рая се поразмрънка, ама защото и се доспа пък ние бяхме с кенгуру, че тати го домързя да ни сложи количката в багажника на колата, но следващия път няма хър-мър - с нея сме. Peace

Тони_ст, а помагаше ли чая от маточина за съня на Рая?
Да, мисля че имаше много хубав и успокояващ ефект, макар че сега не съм се сетила да пия от него. Пиех преди когато Рая имаше отшумяващи колики и много добре я успокояваха. Тогава беше само на кърма и не съм забелязала да я запича - чела съм, че има такъв ефект. Тя и КаЯна е написала. Hug

vasida, и Рая си цока през нощта и явно си яде, защото напоследък го прави повече от 3-4 минути. Не знам кога и дали изобщо ще успеем да махнем това нощно кърмене, но за сега е така...

За закуските още не мога да се включа с идеи, но затова пък попивам вашите идеи. Laughing

Благодаря ви, че харесахте Рая с лигавника, ето защо сега ще ви я покажа как се е качила на главата на баща си... Joy И на всичко отгоре е доволна. hahaha

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 15:01 от Tony_st

# 250
Слънце,ето ни и нас. Mr. Green Flutter

# 251
  • София
Здравейте и от нас Simple Smile

Напълно се вписвам в каритнката на Маймунката за гледането стерео....

Честно казано не съм очаквала, че може до такова смахване да се докарам - от недоспиване, от кисело бебе и ... знам ли аз още от какво. Както писах спожиха ни първия Пентаксим - еми доста ни е кислека госпожицата, а аз оптимистично вярвах,ч е ще ни подейства сънливо.....Тцъ... Вече вечер се приспиваме по 2 часа, че и повече и са едни ревове.... Снощи накрая я оставихме да се нареве, че тя се беше и превъзбудила - е нямаше заспиване преди това. Та седяхме и двамата с татко й при нея и ни се късаха сърцата, но няма и 5 мин й паднаха батериите и откърти....

А иначе вчера имахме годишнина от гаджелъка ни - тотално бях забравила  Embarassed И се уоговрихме с милото да се срещнаме на парка, а той ми се носи с една роза... и едни глезотийки от Линдт.... толкова мило ми стана... А най-тъпото беше, че като си легнахме вечерта се чувствах все едно два влака са ме газили и отгоре с чух са ме набивали.... и не си бяхме хапнали нито едно бонбонче....а толкова мноооого ги обичам Толкова криво ми стана, че покрай ежедневните грижи забравям, а явно и нямам сили за хубавите ни моменти и поводи....

Ама стига с лирическото отклонение, че стана почти плачевно положението.

Имам въпрос и аз за захранването: На последната консултация ни препоръчаха да започна да давам каша - Бананова на Хумана с пробиотици, която е млечна. Ние сме на АМ на ХИП ХА + 1/2 зеленчугово пюре на обед и 1/2 плодово следобед. Та целта ни е да минем и на обикновено АМ, имам предвид да не е хипоалергенно. Та педи каза като включа кашата да започна постепенно да въвеждам ХИП 2 с пробиотици... На мен ми се стори ОК, но вчера като се заприказвах с кумата ми и тя много се учуди, защото в кашата има АМ, което явно не сме въвели.... И от сутринта се чудя какво да правя - дали да търся каша на ХИП, или да взимам безмлечна на Хумана, или пък да правя каквото каза педи - тя знае мн. добре на какво мляко сме..... Много ще съм благодарна, ако споделите мнение  Hug Че нали и за море се гласим да заминаваме в неделя, та не искам да я овапцам баш тогава....

Elwing - много благодаря за пожеланията за моренцето

Момичета мнооого са ви хубави бебоци, а и с тез лигавничета - ние май сме следващата група с поръчка към Слънцето

Слънце  Praynig

# 252
завърнахме се от свеки с 2 торби. Едната пълна с маратонки за тати и 1 чифт за мен (ама ми е избрала много хубави, та тая една малка надежда, че може и да се спогодим). Втората торба за Елия- 3 пижами, 1 гащеризон, 1 къса панталонки и 1 шапка (малка, но поне са за момиченце, а не като миналата година в синьо). Държа се учудващо добре.  Rolling Eyes

Сега лежи на спалнята до мен и ми пее нещо.
Пропуснахме разходката навън, че много хладно ми се струва.

Веси- може ли да ти я дам Елия да я научиш и нея на гърненце?! Мисля да я слагам от другата седмица (и ние ще взимаме урина, та ще се пробвам твоя метод).
Тони- ние отдавна ходим по главите на тати и вуйчовците.
Не знам как е при вас, но аз Елия я забелязвам, че повече се радва на тати.

Чувалче и аз ще поръчвам от щатите, макар че и там са цифра.

# 253
Слънце: аз съм си в София, ама иначе съм от Бургас и сега лятото бяхме при наште по време на отпуската на мъжо. Та тогава понеже има кой да ме отмени с бебока и ходех да си правя зъби, изследвания и каквото мога. Че тук съм вързана, щото моя от Плевен, аз от Бургас и сме си саминки. Няма кой да ни помага. Simple Smile

Иначе с удоволствие бихме се видели, ама на..  Mr. Green

# 254
  • София
Привет!
Бяхме сутринта да боцкат децата - единия за ДГ, другия - знаете защо  Simple Smile Е, бебето не рева, баткото опищя света.  ooooh! И после не спря да реве в колата докато се прибрахме  Tired Много обиден беше. След два часа ще знам резултатите.
Много са ви готини бебоците с лигавниците  Peace Heart Eyes
Честито на месечинковците! Здрави и усмихнати да са!  Hug  bouquet
ТаняР, и ние имахме годишнина от гаджосването вчера  Simple Smile Връзката ни стана на 6г., вашата? Браво на половинката ти, моят мъж хем е романтичен по принцип, тази годишнина не я отбезязахме  Rolling Eyes
За голямата работа   Crazy  и аз ви бях писала преди - почти 90% го прави не в пампреса - като не е акал примерно за деня, го гушвам в характерната поза и веднага разбира човечето какво се иска от него.  Simple Smile Така хем не се омазва, хем мисля, че по-добре си върши работата. Не е баш ЕБХ, ама...  Simple Smile
За успокояващия чай - Алекс е пил на Хип и на Хумана. като че ли Хипарския, както им вика Маймунката  Simple Smile , е по-добър  Peace Но не очаквайте чудеса. Болка от никене на зъби не може да облекчи, така че - будят си се пак.

Общи условия

Активация на акаунт