Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 203
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Мале,Деси,хич не ти спи красавицата. Mr. Green Съчувствам ти много,че и ние закъсваме за сън на периоди.Дано и при вас да е само период. Praynig
А за изхождането,според мен е от захранването.Моркова със сигурност е запичащ и аз не обичам много да го давам по тази причина,а за картофа съм почти сигурна,че и той запича. newsm78 Като следващ зеленчук може да въведеш нещо по-разхлабващо или поне нормализиращо-тиква например.(Не съм от най-вещите,само съвет) Hug
Кикоикрис atwork Hands Clap Не остана време,заминавате,нали?Hug

# 556
  • София
 Ох, най-накрая се докопах до компа и аз. От тази сутрин и дребното е със сополи и се скъса от рев, защото не може да диша. Днес поръчах от ДаНет вакуумната помпичка за нос, която veselina беше похвалила и се надявам скоро да ми я донесат.

Честито на порастващите днес бебоци - от здраве да не се отърват

*Nikita*, чудех се къде се изгуби, та не се включваш. Този вирус е много гаден, да знаеш. На мойте малчугани, като им мина разстройството един два дни бяха добре и тъкмо се зарадвах и почнаха сополите, а баткото даже и кашля. Дано се разминеш по-леко   bouquet.

ivelina, да ти е жива и здрава първокласничката и успешна учебна година и пожелавам

Това за домашните яйца за първи път го чувам. Чудно ми е каква може да бъде разликата, нали все кокошки ги снасят.

Гърне имам на Chicco от баткото. Него почнах да го слагам от 6 месечен някъде и не е пропадал  Grinning . Сега много се чудя на това, въпреки, че си имам и седалка за тоалетната и стъпало за баня.
 Като стана дума за гърнета да похваля и моя дзвер, че знае къде да си върши работата (ако майка му не се заплесне де). Дано да преминем лесно към гърнето, че вече доста ми тежи, докато го издържам, а и много шава.

Tony, аз Тео вече като се събуди директно го вззимам при мен. Така като се събуди отнова не ставам, а само му бутам ц*цата и заспиваме и двамата. Кофти става само, когато и баткото дойде да легне при нас, че ме е страх да не го удари, както си спи.
 Аз си намерих блузка за дискретно кърмене с прихлупване и ще си поръчвам. Даже са на прИмоция в момента, защото са без ръкав

oki4, аз като въведа кашата, пак няма да замествам изцяло храненето. Ще взимам безмлечни каши и ще ги правя с вода, а след това пак ще му давам да суче. Но принципно ако кашата е млечна или я направиш с АМ спокойно си заместваш храненето  Peace

Слънце, нали и моя е сополив в момента, та знам за какво иде реч. Бързо да се оправя Симонка и по-малко да плаче.

Нинчето, да не би да не е бил достатъчно стегнат, за да се изхлузи от столчето? Абе, няма значение вече. Добре, че е минало без произшествия  Praynig .
 Ти най-вероятно си наясно, но аз да кажа, че като сменяте столчето е по-добре да вземете такова, което може да се монтира с гръб към движението, защото са още малки дечурлигата да се возят напред.

..... тук, в Люлин, е много ветровито...
Ела да видиш при нас какъв вятър вее. Ние сме в последния блок и после почва полето. Миналата година вятърът ни изкриви чинията на Булсатком-а, направо я обърна наобратно.
 Инак, за ниския хемоглобин да ти кажа, че и Ники беше с такъв и пи Малтофер, въпреки че е захранен рано.

dessiss, определено е от пюрето. Тео хем хапваше само плодови (преди да мине на диета) и пак му се сгъсти акото.

# 557
Честити месечинки на всички бебета, родени на 16 ти  bouquet

Зеленко, продава се чисто пуешко - на ХИП, спокойно можеш да смесваш с картоф и с другите зеленчуци, които си въвела Peace

Аз съм решила също да давам малко витамин Ц, че нещо много вирусоносители около нас, та да ви питам по колко давате???

# 558
Снимах, снимах, ама друго си е професионален фотоапарат. Затова реших да кача снимката от кръщенето. Извинявам се за забавянето Embarassed

Деси на Алек моркова много зле му подейства - бая го запече Naughty

Наистина са много пораснали бебоците и са толкова сладки Heart Eyes

# 559
  • Варна
Зеленко, има картоф с копър и заешко на Хип. Мъничкият много го харесва. Аз бях въвела точно три зеленчука, когато трябваше да включа и месото (по същите причини като вас) и започнах точно с тиква с пуешко и картоф със заешко.

Вероники, и аз си купих въпросната помпичка и наистина чудеса вади от нослето. Малкият доста плака първите няколко пъти, но после и двамата му хванахме цаката и нямаше повече драми и за двамата. А големият даже, точно като на промоционалното клипче, сам си го слага на нослето. Но и двамата се стряскат повече от прахосмукачката, отколкото от самия накрайник.

Деси, аз моето голямото момченце месеци наред го приспивах не по-рано от 1ч. след полунощ. Дори и да заспеше навреме, пак се будеше по никое време и играехме до малките часове. Няма да споменавам и че до годинката се приспивахме само на ръце. Но всичко отминава, ела да го видиш сега какъв е кротушко. Та и Вики ще се кротне, няма къде да ходи. Трябват само търпение и здрави нерви.

За дигиталните термометри, имам един на Чико за близо 30лв и един на Омрон за 14лв. По-доволна съм от Омрон-а и съм по-склонна на него да му се доверя. Не съм сравнявала показанията на двата, защото са ми на различни места, но при висока температура и двата показват същите или съвсем близки стойности като живачния.

# 560
  • София
Вероники, ти си голям шпионин на готини сайтове, признала съм те! От къде такива ги намираш и то постоянно! Гърнето ме "грабна".
СЗА, Мария не е болна, ами напоследък ми се струва че е по- топла и го отдавам на зъбите, та затова меря Т.
За бисквитките, които давате- каква им е идеята- засищат повече ли или нещо полезно има в тях или просто трябва да се дават...
За обличането- за след 17 ч. - тънко панталонче,с дълъг или 7/8 крачол, боди с къс ръкав+ резервна тънка блузка или жилетка и пеленка...Гледам, че повечето деца, като се позахлади си имат качулки- много добра идея, ама на Мария не сме й взели досега такива дрехи- ще се прибавят към списъка.

Имате ли идея за някакво хубаво чувалче за количка- универсално?
И още един въпрос- за захранването-който не е много важен, но ако някой иска да ми отговори...Според вас каша/ориз или месо да въведа след плода и зеленчука? Аз сега засега колня към каша, защото е по- щадяща. Педиатърката вече няма да й следвам схемата- тя хич не мисли сякаш и все ни бърка месеците и не знае какво да каже. Вика ми -от другия път ще даваш по малко сирене- демек от сега!

Ivema на Омрон по какво мери? В смисъл къде го слагаш- въобще не съм в час- знам само че има някакви за в дупе и този като моя- който е за чело или зад ухото...?

# 561
  • Варна
Много благодаря за бързите отговори  Hug  Тя не е запечена, но имаше малко глинесто и после нормално си. До сега запечена не е била. Дано този морков да не прецака работата  Praynig
Алекс-мама  , Hug и аз така знам че картофа и моркова са запичащи и поради тази причина следващото съм решила да е тиквата. Това го бях решила мноого одавна....обаче съм дотук с плана  Whistling  Не съм решила за тиквички, пъщарнаци и т.н. Ама има време ще му мислим по натам. Аз не бързам и въвеждам по 7 дни  Peace
Слънце, дано се оправите скоро  Hug
Белла, дано нямате повече такива шокови моменти с големия мъж  Hug
Ивема, ти направо уби всичко в мен  Mr. Green  Шегувам се, и аз тая тайни надежди че един ден ще се кротне поне малко, но да видим кога  Hug
А и аз щях да питам за тоя витамин Ц - по препоръка на педи ли го давате, по колко, кога, какви ампули и т.н. Видях че май доста давате, но нещо съм изпуснала  Hug

# 562
Вероники, ти ЕБХ ли следваш? Ама наистина си уникална на изнамерване на всякакви сайтове, как го правиш не знам...

Лека нощ от мен, че едвам гледам, а баткото от угре е на детска и ще ставаме рано.

# 563
  • София
Слагам почерпката. Именничка съм вече  Tada

# 564
SZA Благодаря много за инфото за запека. Аз два дни ровя по другите теми и точно това не го бях намерила. Мисля , че ще ми помогне. Ето я може би и грешката , не бях разреждала пюрето с кърма в началото. Сега е важно да се поправим. Странното е че на Никол не и е твърдо коремчето и не и е дескомфортно при 5 дена запек.
Зеленчуковото пюре ми се налага да го давам смесено с плодово иначе изобщо не си отваря устата след първата лъжичка. Въпроса ми е дали има проблем да се дава по този начин. Давам ѝ и портокалов сок по препоръка на педиатъра.
Връщам се да прочета темата.
Честито на всички които са имали повод.
oki4 Да си жива и здрава и много щастие  в семейния живот!

# 565
  • Варна
Слагам почерпката. Именничка съм вече  Tada
И аз  Mr. Green      Ха наздраве!

... как пък няма само пюре от месо, да си комбинира човек с каквото е въвел... а може и да има, де...

Зеленко, има чисто месни пюрета със сигурност. Мисля, че пуйка видях, но не съм сигурна в марката - Сънвал или Семпер май беше.
Или ако можеш отнякъде да си вземеш месо и да приготвиш сама. Обаче аз съм изпохапана - като ми докопа брадата и ръфа със страшна сила Simple Smile

Деси,
и при Ния се увеличи и посгъсти от картофа. Аз днес започнах тиква, да мога после да вкарам морков и, ако тръгне да се запича - да смесвам с нея. За протокола - и тиквата не се похарчи, даже хич.

# 566
  • София
Пак ще ми де карате, ама дайте името и паролата за достъп до снимките.

Недейте, сетих се и качих снимка. Дано свърши работа

http://martenichki.snimka.bg/baby/snimki-za-kolaj-nomer-2.412752.14882734

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 07:28 от glafira

# 567
  • Варна
Добро утро и честито на всички именнички! Да си носите красивите имена със здраве и радост!  bouquet
Зеленко, вече са ти писали за чистите местни пюрета, само да кажа, че аз си готвя зеленчуково пюре и добавям към него 1/3 или1/2 чисто пуешко месо на Хип (засега това съм въвела).
За витамин Ц - след болницата ми казаха да давам цяла зима по една малка ампула на ден (а там и даваха по две). Витаминът не се натрупва в организма, а излишното количество се изхвърля, така че няма страшно от предозиране Wink Аз пък щях да питам за имунокинд-а, някой има ли отзиви?
Снощи и аз не съм спала, но Монката като ми се ухили сутринта, и й прощавам всичко. Heart Eyes

# 568
Добро утро и от ранобудните - ние!

Честито на всички именници днес! С много здраве да си носят имената!

Да не забравяме и порастващите бебоци!

Аз да си похваля малкият глезъл - тази сутрин я сложих на гърнето и тя се изпишка като по часовник - почти на секундата и толкова беше щастлива и доволна... Grinning

А като започна да пее това ми ти гърне тя се залива от смях... Joy Голям цирк бяхме в 7 сутринта. Сега ще я дебна да я сложа да свърши и голямата работа там. Дано успеем.

Вероники, страхотно е гърнето! Ако кръстниците на Рая не ни бяха подарили на Фишер прайз, щях да купя такова. Peace А блузките за кърмене са страшно удобни - имам такава, която поръчах от кърмаческия и съм много доволна. Благодаря ти за сайта - ще си поръчам още една. Peace

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 08:45 от Tony_st

# 569
Добро утро.
Гери,и аз пак не съм спала,само,че сутринта ухилването беше една секунда,след което се почна мрънкането  и премина в рев до ей сега.Току що го приспах,а сме станали в 6. TiredКакво му става на туй дете,10 дена период вече. Tired
Иначе снощи успяхме да се разходим с количката повече от половин час без да гъкне. Rolling EyesТрябва да му го запиша в дневника,че не е било това и повече я стане,я не това щастие да си сложа бебето в количка и да го изведа като нормален човек. Crossing Arms
Окич,Бухта-честит празник!Да сте живи и здрави! Hug

Общи условия

Активация на акаунт