Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 217
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Зеленко, веднага давам предложение - тиква с пуешко на Хип.  Peace за над 4м го дават, няма сол. Не е вкусна, но баткото го харесваше и почти само това ядеше  Crazy , също и тиква с пилешко на Бебивита.
Болничките да се оправят  Hug
Нинчето, много неприятен инцидент  Rolling Eyes
ще пиша после пак, сега - баня  Crazy Simple Smile

# 541
  • София
Нинче, добре,че му няма нищо на детенце!
Тони, защо само вие да сте без въведена каша- някои бебоци още  са само на сокче дори( Вики на крисче), другите, като Мария например- първи месец захранваме плод, после-зеленчук или обратно, и кашата предстои засега. Вие докъде го докарахте захранването, че не помня...
А като се въведе кашата-  тя замества цяло ядене на бебето- нали? Аз  сигурно следобед ще я давам, и ще слагам пюре на чистата каша... Веси май така правеше.
Слънце , дано да ти е за последно такава ревлива Симоната  fingerscrossed

А, и исках да ви питам за някакви термометри да ми препоръчате, но да не го слагам в дупето. Нашият инфраред нещо се прцака и ми дава 35. И познайте сега как меря- първо меря на мен, след това слагам на Мария и сравнявам.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 21:26 от oki4

# 542
Галина, изварата по принцип е преди сиренето. Сметаната май също, ама не съм сигурна, трябва да проверя.

Зелено човече, в Герберските пюрета няма по принцип сол, в Сънвал - също. Ето малко инфо:

ГЕРБЕР
Пуешко с царевица и зеленчуци от 5м, 130гр.
Състав: пуешко месо 8%, моркови, вода, корени от магданоз, ябълки, царевица, царевично нишесте, масло. Зеленчуково съдържание 59%.
Не съдържа глутен, сол и захар. Съдържа млечни протеини.
Ориентировъчна цена - 1.99лв.

Пилешко с картофи и зеленчуци от 5м, 130гр.
Състав: пилешко месо 8%, моркови, картофи, вода, грах, царевично нишесте, рапична мазнина. Зеленчуково съдържание 66%.
Не съдържа глутен, млечни протеини, сол и захар.

Заешко месо с моркови от 5м, 130гр
Състав: моркови, вода, заешко месо 8%, целина, картофи, царевична скорбяла, рапична мазнина. Зеленчуково съдържание - 68%.
Не съдържа глутен, млечни протеини, сол и захар.

СЪНВАЛ

Зеленчуци с ориз и пуешко месо над 4 мес., 190 гр. (нормализиращо)
Състав: моркови 22%, вода, царевица 4%, оризово брашно 8%, пуешко месо 8%, домати 1%, слънчогледово олио, подправки (мащерка, магданоз, босилек).
Не съдържа глутен, млечни протеини и захар.
Ориентировъчна цена - 2.00лв.

Пащърнак с ориз и пуешко месо над 4 мес., 190 гр. (нормализиращо)
Състав: пащърнак 44%, вода, оризово брашно 6%, пуешко месо 8%, рапично масло.
Не съдържа глутен, млечни протеини и захар.
Ориентировъчна цена - 2.00лв.

Окич, не мога да ти препоръчам термометър, но Мария болна ли е? Защо й мериш Т?

# 543
  • София
СЗА, благодаря за труда ти, но аз съм въвела само 4 зеленчука (картофи, моркови, тиква, карфиол) и нищо друго, голям зор... аз писах и в ОНАЗИ тема, де... а утре ще ходя да чета етикети по магазините... защото ме предупредиха, че в нета не била съвсем актуална информацията. Едното май ще е пуешко с тиква на ХИПП, ама за заешкото нямам хабер още... как пък няма само пюре от месо, да си комбинира човек с каквото е въвел... а може и да има, де...

Последна редакция: ср, 16 сеп 2009, 22:16 от зелено човече

# 544
зелено човече, в ОНАЗИ тема съм ти писала точно във връзка с това, че си въвела много малко зеленчуци Simple Smile

# 545
Добър вечер! Минавам само набързо и отивам да полягвам, докато и Рая спи. Тази вечер още не се е будила и се надявам да поспя няколко часа преди да го направи.

Слънце, и Рая миналата нощ точно по същия начин плака на сън. Налагаше се да я будя дори на 2 пъти. Направо ми се разказа играта. Дано тази нощ е по-спокойна и да поспи и тя и аз.

Нинчето и Elg , дано всичко е наред с Ради и Елия и с паданията да сте до тук.

Зеленко, и аз давах пуешко с тиква на Хип като първо месо. И на нея и хареса преди да откаже да яде. Peace
ЕДИТ: Докато напиша и те вече ти отговорили. Embarassed

oki4, попитах така защото се обсъждаха много кашите и аз следях писанините с интерес, понеже каша още не съм дала, та да съм информирана поне.  Peace
Ми ние ядем почти всички зеленчуци вече, а от седмица давам и плодово пюре следобед. Имаше един период миналата седмица, когато Рая отказа в продължение на 3 дни да яде нещо друго освен кърма, та позакъсахме с въвеждането на месата, но сега уж сме добре. Днес хапна 100-тина грама заешко на Хип, като добавих домашен картоф и тиквичка. Явно тиквичките много ги харесва, защото с тях яде всичко друго. Така бавно и славно следваме схемата на доки. В петък сме на консултация, та ще видим как ще продължим. Peace

Нашият термометър е на Бебе комфорт - електронен и струваше сумати пари /май около 30 лв. беше/, но така и изобщо не ми се е налагало да го ползвам, та не мога да дам отзиви. Дано и за в бъдеще да не се налага.

GalinaG24, определно изварата е много по-добър вариант от сиренето - не е солена и дори в повечето случаи е обезмаслена, ама аз се питам не е ли рано за млечните още?!

# 546
GalinaG24, определно изварата е много по-добър вариант от сиренето - не е солена и дори в повечето случаи е обезмаслена, ама аз се питам не е ли рано за млечните още?!

Изварата за бебетата не трябва да е обезмаслена, а пълномаслена. Същото се отнася за всякакви млечни продукти, които се дават на деца до 3 години - задължително трябва да са пълномаслени, защото на тях това им е нужно за растежа.

Ето малко инфо за въвеждане на млечните продукти:

Ред за въвеждане на млечни продукти:
сирене - (извара) - масло - кисело мляко - прясно мляко
масло - сирене - извара - кисело мляко - прясно мляко
масло - извара - сирене - кисело мляко - прясно мляко

Масло = 8 м.
Сирене = 8-10 м.
Извара = 8-10 м.
Сметана, сухо мляко в пюре = 8-10 м.
Кисело мляко, йогурт = 8-12 м.
Прясно мляко = 12 м.

# 547
Хайде и аз вече сколасах и качих снимка за колажа
http://martenichki.snimka.bg/baby/snimki-za-kolaj-nomer-2.412752.14878226.big

SZA, за зъбките си абсолютно права. И мен Лора ужасно ме хапе докато си суква  и като стисне не пуска. Мъка-мъка  ooooh! Не си спомням с Боби да съм имала такъв проблем и на него рано му излязоха зъбки, но явно той е бил по-дисциплинирано бебе.

# 548

Как обличате бебоците на следобедните (след 17 часа) разходки? Днес една непозната се доближи и ме попитата (направо ми се скара  ooooh! ) не мисля ли че му е студено на детето, а аз  Shocked . Обличам си я по къси крачолки и ръкавчета и чорапки. А вие?

Вчера си поръчах гранулирани бишкоти "Плазмон" в кварталното магазинче. Според продавачката били скъпи и никой не ги купувал  Shocked . Струват 11, 10 лв , което според не е много ... вие за колко ги взимате? И още едно питане - пише, че съдържат обезмаслено мляко, но това мляко адаптирано ли е  Embarassed ?

дърта маймуна, ядовете ще ги бере татко й, така сме се разбрали  Mr. Green . Иначе си има две тръпчинки, но не се вижда другата  Rolling Eyes
зелено човече, има само месо. Май му се викаше "добавка"  Embarassed

# 549
SZA, благодарско за разяснението. Явно пак нещо съм прочела, недочела... Ама все се успокоявам, че като му дойде времето за въвеждане ще гледам по-осторожно. Peace

# 550
Зелено човече,това е много хитра идея-купуваш само месо и добавяш към въведените. Peace На Сънвал аз съм намирала примерно.
За обличането,слагам му дълго ръкавче и дълги панталонки (тънки)+чорапки.

# 551
  • София
Пак благодаря на всички, които взеха отношение по моя проблем. За пуешкото май вече е ясно, че ще е това на ХИПП с тиква, ама за заешкото... Утре вали-не вали, отиваме да чета етикети и после ще докладвам.

За разходка, ние нали излизаме рано, и Калин е бая навлечен, че е хладно, а и по сенките стоим... после събличам, а понякога и по 5 пъти събличам - обличам  ooooh! ooooh! ooooh! Забележки не приемам, особено от разните бабки... "Аууу, как така без чорапи" и  т.н., редовно е бос  Mr. Green И има голямо значение къде сме точно, тук, в Люлин, е много ветровито...

# 552

Аз също знам че млечните продукти за деца до 1 год трябва да са пълномаслени. А и не мисля че за нас е рано. Ние след 1 седмица правим 7месеца и започваме 8-ми аз затова от сега се подготвям с инфо Peace А и реда който СЗА е посочила е този който и аз спазвах с баткото само че на него му дадох сирене вместо извара.
 Планувала съм сега да вкарам изварата с тези пюрета, за да може като започна да давам попара да му е ново само маслото.
 А днес купих и аз тиква с пуешко и в понеделник мисля да започна вече с месните пюрета.

# 553
СЗА, благодаря за труда ти, но аз съм въвела само 4 зеленчука (картофи, моркови, тиква, карфиол) и нищо друго, голям зор... аз писах и в ОНАЗИ тема, де... а утре ще ходя да чета етикети по магазините... защото ме предупредиха, че в нета не била съвсем актуална информацията. Едното май ще е пуешко с тиква на ХИПП, ама за заешкото нямам хабер още... как пък няма само пюре от месо, да си комбинира човек с каквото е въвел... а може и да има, де...

освен на Сънвал има и на Plasmon 80-грамови пюренца само месо. Струваха под 2 лева.

# 554
  • Варна
 ooooh! Има ли друг караконджул като моята Вики ?  Crazy  Е не се предава и това си е  ooooh!  Последно дремна 15 мин в 15.30 и сега още е ей така  Shocked  и това е всеки божи ден. А в 1.30 е първото ни будене от многото таива през нощта  Tired Искам да спяяяяяяяяяяяяя  Praynig
За захранването - ние не пием сокчета, не ядем плодови пюрета още камо ли каши, а от зеленчуците съм въвела само картоф-7 дни, и днес моркоф  Mr. Green  Туй то  Peace
И имам питане: Вики днес ака два пъти като в първото ако беше бая глинесто - дали е от захранването  newsm78  Предполагам че да, може и да не отговаряте, ако сметнете че е тъп въпроса  Mr. Green
Лека вечер отивам да се боря със диването, дано заспи до 23.30  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт