Чукна шеста месечинка МАРТенската ни дружинка!

• 20 562
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Честит празник на всички именици!

Ние бяхме малко болни с Марти, но вече се оправяме. Иначе ви попрочитам, но в момента, явно, докато не пролазим качествено, нямам и секунда време за писане. Пробиват ни и двата зъба отгоре, така че през нощта пищи през час. Вече съм се зомбирала тотално.
Гледам обаче, че има и други немирници, падащи и плачещи и това ми дава нови сили, че не съм сама.

Приятен ден!

# 586
  • Варна
Честит имен ден на всички празнуващи днес  Hug и специално на Бухта,Окич,малките Софии на Никита и Кафе с мед, както и на Любомира на Веси! На всички едно голямо гуш от мен и Вики  Hug
Честит празник на всички софиянци!   bouquet
Честит рожденник на Есме, да те слуша и глези повече му пожелавам  Mr. Green
И моята майка днес е именничка, да и е честито и на нея  Hug

За акото явно е било нещо моментно, защото след малко глинестото вчера се изака още веднъж нормално, после още веднъж оранжево от моркова  Mr. Green и днес пак нормално си. Така че за сега нямаме проблем  Peace
Алекс мама, дано вашия период  свърши скоро, защото нашия такъв е вече 2 месеца, без изключения  ooooh!
А тази нощ беше най-кошмарна за сега - събира ми се час сън май, егати, писна ми  Tired Сутринта всичко ми се върти,егати стереото съм, а тя иска да се правя на маймуна  ooooh! Ама няма как....
А, и вече почна да схваща полека лека как се яде, може би защото моркова и е по вкусен  Mr. Green
Лек ден и приятно изкарване на празника  Hug

# 587
  • София
Здравейте и от нас. Набързо обиколих малко, преди да завали и ето какво:
* Чисти месни пюрета БЕЗ СОЛ - интересуват ме само пуешко и заешко - открих: Плазмон - заешко ИМА СОЛ, Сънвал - пуешко. НЕ видях на ХИПП само пуешко или само заешко  newsm78 Намерих пуешко
* Почти всички омешани (и "чисти") пюрета имат съставки като: царевично олио, царевична скорбяла, целина, рапична мазнина, оризово брашно, слънчогледово олио --> Доколко трябва да ме притесняват тези съставки? Бихте ли дали пюре със сол?

Леле, Тони, снахичката направо ме разби с умения... а мойто диване  Whistling Whistling Whistling

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 17:39 от зелено човече

# 588
Здравейте Hug

Лелеее, вашите бебоци колко са напред с материала - седят, ходят в гърнета...Алек все още само пълзи (и то все още не съвсем както трябва). Ама аз не бързам - когато - тогава. На мнение съм, че когато се почувства готов  (за сядането говоря) сам ще се изправи.
Днес идват да вземат кучето - а Алек толкова го хареса, постоянно го следи къде ходи, вчера даже щеше да изпадне от стола Rolling Eyes

Много гадно с паданията на бебоците, добре че сте се разминали само с уплахата и са добре малките душички са добре Hug

Честит празник на София, ЧИД на всички празнуващи, Есме Вихронрав честит ви рожденик Hug

# 589
* Почти всички омешани (и "чисти") пюрета имат съставки като: царевично олио, царевична скорбяла, целина, рапична мазнина, оризово брашно, слънчогледово олио --> Доколко трябва да ме притесняват тези съставки? Бихте ли дали пюре със сол?

За тези двете,знам че са полезни-особено рапичното олио. Peace Пюре със сол(купено) бих дала,ако е на Хип- струват ми се по-надеждни от към контрол а и винаги пише кое колко% е(за плод/зеленчук поне).Виж на Бебевита в месните пюрета е упоменато, че са без добавен натрии,тъй като някой от самите съставки го съдържат.За Ганчев-но комент. Stop

Щом му е нисък хемоглобина на Калин,защо не му смилаш елда да му добавяш в пюретата, а после като ви дойде ред за каши може и готова такава да взимаш..? Wink

# 590
Честит имен ден на всички, носещи хубавите имена София, Вяра, Надежда и Любов !!!
 newsm51 newsm51 newsm51
Честито и на всички останали празнуващи!   bouquet
Ние все пак се класирахме за едночасова разходка, преди да ни завали дъжда.  Peace Имам един куп дрехи за гладене, ама мисля да полегна до Борис - така хубаво зсапа преди малко  Mr. Green

# 591

Ами аз сол все още не бих дала - може би след годинката. Peace За другите съставки, доколкото съм чела, не са фатални, особено царевичните неща и рапичната мазнина. Peace

# 592
Честит имен ден на всички ,които празнуват днес  Hug
Ние също се будим с плач напоследък -явно горните зъбки излизат с по голям зор  Confused , долните зъбчета почти не ги усетих как избиха .

# 593
Здравейте!

Излязохме да изпратим баткото на рейса ,  заваля дъжд и бързо се прибрахме.

Аз  давам каша от 2-3 седмици вече , а от вчера заместих и следобедното хранене с нея. Само че нали ви казах , че взех на хип и днес сложих от тези натрошените бисквити на Плазмон -2 лъжички и така по става за ядене.
Някой беше питал за цената , значи кутията я взехме за около 12лв. , а преди това от една аптека мъжа ми взе бишкоти за 6лв. , но те пък бяха с глутен(сега вече давам и от тях , то е проблем е да се дава  ако детето има алергия към  него  и протеините,  иначе нама проблеми, все се чудя защо толкова много се страхувате от него? ) Thinking

Мънки- май ако не се лъжа ти беше споменала за тези сладките картофи(скъпички са май - в Кауфланд са по 2.20лв.) - нещо като грудки приличат, та може ли да споделиш как ги приготвяше на Илийката  и дали наистина е това което и аз съм взела, че вече домашните ми картофи свършиха, пък трябва нещо да му взема все пак.

Зеленко- четох назад малко в темата и ви видях новата количка - е много е хубава  Hug, пожелавам ти със здраве да си я буташ и най-накрая вече да ти се оправи ръката. Искам и аз такава или по точно искам нова.  А сол може би и аз не бих дала скоро , но ще видя педи кво ще ми каже и ще се водя по нейните препоръки.

Направо ме побъркахте с тез колички , всеки нещо взима и почнах вече и аз да искам , ужасни сте , само ме зарибявате с това онова.  Hug

Вероничка -  Heart Eyes , как сте бе ? В събота сматам да отида до това Даяна и ники , гледа х назад във темата беше пуснала  техен линк , та ще моля мъжо да ме кара , че района хич не ми е познат.  
Нещо всичко ни е умаляло и ще трябва да се пооблечем за зимата , а и нещо за нас по топличко (като ватирани комплекти , че при нас е доста студеничко) дали видя в матгазина?

Ако някой знае и други хубави магазини  -за бодита , сага под панталоните зимата може би и чорапогащници ще трябват  и ританки , бодита с дълги ръкави  нека да сподели.

Тони,  ако си ходила скоро към Вис виталис  - дали има нещо хубаво?

От вятъра при нас падат много плодове и вчера реших да сваря на Теди  круша и ябълка в уреда на пара ,  после го пасирах с пасатора , еееееееееее няма такава вкуснотия ви казвам. Сега отивам да варя още и ще сложа в бурканчета за зимата да има дЯтето нещо да си похапва. Ама така си отваряше устата като шаран и като му свърши дозата така плака милия за още , а на мен ми смешно  Laughing.

Аз давам по горе долу 1/2 бурканче плодово пюре между храненията по няколко лъжички и той много се кефи , даже като види бурканчето и почва да маха с ръци и да вика мам или там нещо друго.  Grinning

Имаше и друго но вече забравих кво! Та за това чао за сега! Heart Eyes

# 594
dyMa, във Вис Виталис ходих преди 10-тина дни. Имаше есенни неща вече, но утре планирам да ходя пак и ще пиша. Онзи ден бях в Джъмбо, там също са напускали разни неща - взех на Рая плюшени панталонки, имаше и ватирани и комплектчета и блузки. Дори в намаление. Peace

# 595
Малиии, отбора на ревящите и неспокойни бебчета нараства с всеки ден. И ние сме в кюпа вече от около 10тина дни. Е, няма такъв рев, със сълзи милото, чак на мен ми се реве. Sad Много жално ми става. Добре, че поне през нощта се буди 2-3 пъти ама само за биба и заспива после пак. Ама да чукам да дърво де, че знам ли, като ви чета - никак не ви е леко. А аз съм и сама и мъжо онзи ден ми вика: ти ядеш ли въобще? Направо си измършавяла. Преди имах разширен стомах и ядях колкото него, а сега ми е свит на топка и от 1/3 от неговата порция се наяждам. Ям винаги последна... Дано само някой колит да не си докарам, че..  ooooh!

Вили, тъкмо ще ти е по-мирна главата, че с Алек и кучето си е занимавка двойна бих казала.  Hug Вчерашната разходка май беше като за последно, днес изобщо не е подходящо. Аз както ти казах, май наистина хванах малко тен.  Mr. Green Успях да изпера количката и почти беше изсъхнала , та: хайде пак навън вечерта, че не се страеше моя звяр. Иначе се държеше прилично пред Алек, ама после...  ooooh!

За пюренцата и съставките: и аз съм на мнението на Бодливка. Сол скоро няма да дам..  Naughty

И не на последно място: честито на всички именници! Да си носите името със здраве, късмет и любовта да ви преследва навсякъде! (Ако имах дъщеричка, щеше да се казва София, ама нейсе.. Много ми харесва това име! )

# 596
Мами, бързо питане имам - някой пере ли с Персил Сенситив течен? Днес купих и сложих на джинсите на Рая /онези омазаните с пюре/ и сега ги слагам в пералнята, но нещо май ми се вижда силничък този препарат, та се моля да не станат пък сега бели петна. Някоя мама дали го е ползвала по този начин? Чудя се така ли да обработвам петната, или просто да накисвам дрешката в препарат с вода преди пране? newsm78

# 597
Тони - аз пера  със него почти от началото  и нямаме проблем , просто сложи по малко. Използвам и този за цветното за нашите дрехи , абе почти само с него пера. Peace

# 598
  • София
 Tony, обикновено на самия препарат си пише дали избелва, когато не е разтворен във вода (както е с омекотителите например). Дано не се прецакат джинсите.

Есме, жив и здрав да е мъжо. Много да ви слуша и глези с бебка

Danielkka, едно голямо гуш за теб  Hug

dyMa, имаше и по-плътни дрешки, а също и дебели връхни дрешки. Приятно пазаруване! Аз много обичам да купувам дрешки, ама гледам да не се уливам, че имам и доста от Ники.

# 599
Тони, аз пера с персил Сенситив откакто се е родила Мира  Peace Нищо до сега не ми е ставало на петна. Аз не разбрах ти защо се притесняваш, че ще стане така  newsm78
А аз попринцип нещо много лкьосано го накисвам веднага във вода и гела, за да се отмие основното  Peace Ако е по-упорито петно вече си ползвам и по малко Вениш  Wink

За солта. Аз за сега давам купешки пюрета без българските. В някои пише, че има сол, в други - че няма. Но и двата вида пюрета на вкус са ми еднакво обезсолени  Mr. Green Така, че и да има нещо, то е наистан минимално количество. Аз така или иначе ям също безсолно  Peace

За млечните продукти. Аз мисля другия месец да слагам по малко масло, като започна да давам закуска. Ще започна директно с козе сирене. Извара се мъчих да въвеждам с Маги. Но адски трудно се намира насипна извара или в малки опаковки. Повчето е поне 500гр, а тя има трайност няколко дни  Rolling Eyes

Аз днес направих една много сладка фотосесия на Мира и излезнаха много хубави и подходящи снимки за колажа. Така, че си сложих нова снимка
http://media.snimka.bg/4316/014888090-big.jpg
Предполагам не е проблем, като все още не е започнат, нали  Rolling Eyes
Качих и още някоя и друга снимка да ни видите някои магарии  Laughing
http://martenichki.snimka.bg/baby/nashite-bebeta-prez-septemvri.419915.14887952

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 15:12 от veselina_s_p

Общи условия

Активация на акаунт