Веганството - да споделим опит

• 185 419
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 195
Аз пък много харесвам киселото соево мляко на Алпро.Това с горски плодове ми беше любимо, но в БГ не ги продават.

# 196
И аз така си мислех, но продавачката в магазина ме заблуди. Питах за соя, а тя ме накара да взема мунго, защото било едно и също  ooooh!

Не те е заблудила.  Наистина немците наричат кълновете от мунг "соеви кълнове".  Wink
Онова, което се яде в китайските ресторанти и се продава в магазините под наименованието "соеви кълнове" в Германия, е покълнал мунг.

соя

боб мунг

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 12:58 от СпирОлина

# 197
   Не е едно и също - дори имат различни латински имена. Мунго са дребнички и зелени.
В Германия погрещно се смятат за едно и също и соята наричат мунго. Това си е мое разследване, де. Wink

# 198
Да, различни са. Аз лично не съм виждала покълнала соя, а само мунг.
Но може би е по- добре така. Wink

# 199
А, сега де! Вие ме хвърликте в дълбог размисъл! Купих от китайски магазин боб, който мислех, че е Мунго - дребни овални тъмно-кафяви зрънца. Има вкъщи соя за покълване, която изглежда бетер като тази на снимката с двете зрънца. В китайския магазин имаха също и соя - 5 вида, всичките зелени, но с огормна разлика в размера - най-малките бяха, като тази, която имама, а най-големите - почти с размера на нахут! (не, че и той не идва в най-различни размери Simple Smile)

# 200
мили ми мами веганки, от къде доставяте калция на бебето? newsm78

# 201
  • GYM
Продължава моят вегански експеримент- много ми харесва, вече започнах да експериментирам с нови вкусове и материи...Остава да започна и кълнове да си правя, честно казано ми изглежда трудоемко Rolling Eyes НО при всички случаи смятам да продължа Laughing колкото - толкова Grinning

# 202
От кърмата.

# 203
От кърмата.

а как се разбира дали е достатъчно? Rolling Eyes

# 204
Да допълня Вери - от кърмата и от храната  Peace Но най-голямото количество идва от кърмата, следвано от тъмнозелените листни, зърнените и ядките (в този ред на въвеждане).

# 205
От кърмата.

а как се разбира дали е достатъчно? Rolling Eyes
По детето. Simple Smile
Достатъчно ми е да е здрав, жизнен, енергичен...
Не следя и не спазвам норми, калории и грамове.

# 206
Да, различни са. Аз лично не съм виждала покълнала соя, а само мунг.
Но може би е по- добре така. Wink
Аз съм виждала покълнала маринова соя в Алнатура. Съвсем различна е от мунгото. Кълновете са едни много дълги. На мунгото стават два пъти по-къси и пускат листа. Но зърна соя за кълнене не съм виждала.

Мер, вкусна ли е покълналата соя? Аз съм яла кълнове само пържени в китайски ресторант  Embarassed

# 207
Моето дете не е веган, но принципно калции има освен в кърмата и в : сусам, бадеми, зеленолистни зеленчуци, броколи, амарант, киноа, тофу, соево, оризово и т.н. млека обогатени с калции и др.

# 208
Но зърна соя за кълнене не съм виждала.

И аз не съм. Много странно. Crazy Голяма конспирация с тази соя. Joy

Мер, вкусна ли е покълналата соя? Аз съм яла кълнове само пържени в китайски ресторант  Embarassed

Такива ли?
Мер е в другия сайт. Laughing

# 209
.

Такива ли?
Мер е в другия сайт. Laughing

Грешка  Embarassed
Точно такива са като на симката.

Общи условия

Активация на акаунт