Веганството - да споделим опит

• 185 571
  • 3 248
  •   1
Отговори
# 2 025
аз бях вегетарианка 1 година
а от януари 2010 съм веган  / вече 3 месеца  Laughing /
и днес гледах в едно предаване за вегетарианство и веганско в което говориха за пчелния мед
аз досега незнаех или по скоро не съм се замисляла  за меда че също е животински продукт  Rolling Eyes / аз си го хапвам доста често ... /

тъй като в интернет неможах да намеря как се прави  боровия мед
исках да питам дали боровия мед  може да е алтернатива на пчелния мед  newsm78

# 2 026
Да, може. Боровият се прави като се варят боровите шишарки със захар.

# 2 027
Привет! Отскоро покълвам семена - боб мунг, жито и люцерна. От Земя на заем прочетох, че соята става най-вкусна и сочна, ако се държи на тъмно през цялото време (?) и се притисне. Бих искала да питам тези, които го правят, как точно притискат?
А житни поници как се отглеждат без почва - върху мокър тензух ли е най-добре да ги сложа? Аз иначе ползвам уреда от Биозоната. Но така или иначе ми трябват чекмеджетата за новите партиди, а пониците ги местя в една чиния. Забелязвам, обаче, че много бързо изсъхват, а пък не смея и да ги държа накиснати във вода, то и без това им се появява беличко (плесен сигурно) на някои зърна. Но само мокър тензух не е достатъчно, нали? Защото те някои зърна не са дори в досег с него, а стоят по-нагоре (килимчето от коренчета ги повдига). Да поливам ли обилно или само да ги пръскам с пулверизатор? Колко често се пръскат? И с каква дължина са най-добре да се консумират?

Аз май прекалих с въпросите като за новобранка в темата, но някои ме знаят от други теми каква съм многословна. Blush

# 2 028
  • София
 Здравейте, от доста време само чета в темата и се уча от вашия опит, но попаднах на нещо, което ме изуми и втрещи и ми се искаше да го споделя, ако ви се струва абсурдно, това че го поствам, ще го изтрия - http://www.kozmetikata.com/show.php?storyid=19276

# 2 029
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, от доста време само чета в темата и се уча от вашия опит, но попаднах на нещо, което ме изуми и втрещи и ми се искаше да го споделя, ако ви се струва абсурдно, това че го поствам, ще го изтрия - http://www.kozmetikata.com/show.php?storyid=19276

На мен лично ми се струва леко безумно да сравняват белтъчините в месото с белтъчините в кърмата.  Rolling Eyes

# 2 030
''Аминокиселините, съдържащи се в белтъчините на месото, яйцата и млякото ..'' -  те пък все едно ги няма и другаде  Grinning Нито са цитирали линк към изследвания, нито от кога са направени.. явно от спортисти на НВР са правени Simple Smile

# 2 031
Момичета, в На пазар четох тема за американски сайт за всякакви добавки и т.н. с доставка до БГ, над 60 долара е безплатна, а под 60 - 4 долара Simple Smile Над 60 има и 5% отстъпка. Гледам, че има най-различни супер-храни на добри цени. В темата има отзиви, че пристигат направо в пощата и не са плащали ддс. Ето сайта - http://www.iherb.com/

Вери, на кои марки купуваш супер-храни?

# 2 032
Много хора поръчват от там от темата за мазнините. В момента има код за 5долара отстъпка LAV691 и този май също NEV687. Митото обаче  излиза солено.

# 2 033
Аз си поръчах много изгодна органик спирулина от ихерб, но да не се хваля предварително, че не е дошла още.  Simple Smile Солей, за какво мито става въпрос, не съм чула за такова, в Наредбата облагаемия минимум с мито, мисля, е доста висок.
Кодът за отстъпка (един от кодовете, по-точно моят) се вижда в аватара ми. Peace
За кълновете да не би да има отделна тема, а пък аз тука да досаждам? Thinking Пуснах търсачката, но не ми излезе едноименна тема.

# 2 034
Да не съм объркала нещо, понеже не следя много редовно темата за мазнините, но там не обсъждахте ли точно митото. Пинки май беше поръчал нещо за над стотина долара и някой се включи, че ще трябва да плати доста мито и ДДС.

# 2 035
Да, за ДДС-то е така - много е малък минималният необлагаема стойност - 15 € или 20 $ (30 лв). Но за митото е много повече - не помня колко точно, но доста повече от 100 $, не съм запомнила, защото така или иначе е по-изгодно да се поръчва от този сайт до малко кг, за да излезе доставката само 4$. А от други американски сайтове не бих поръчала, защото освен шипинга, ще има и ДДС и съвсем ще се изгуби смисъла. Аз лично засега имам 2 поръчки, които са до 20 $, но с 4-те $ доставка излизат над 20 $. Ще видя как ще ги получа, дали ще имам някакви проблеми (ДДС и т.н.) и ще споделя след това.

Искам и вас да питам - една форумка ми спомена наскоро, че не дава на детето купешки хляб заради детето (прави домашни содени питки). Това ок, чувала съм за маята, макар че не зная подробности, все се глася да прочета, но кога ще остане време и за това... Друго, обаче, което ми каза, е също, че и овесените ядки не били добре за дете. Не ми е дала повече инфо засега и аз не се стърпях да питам вас тук, които разбирате от тези неща, дали има такова нещо? Защото аз правя разни смески за закуска, но овесените ядки винаги присъстват.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 02:53 от desi_sunshine

# 2 036
Жени, спирулината ми е на Earthrise, на прах:

http://www.iherb.com/Earthrise-Spirulina-Natural-3-2-oz-90-g-Powder/4819?at=0

Конопен протеин + мака:
http://www.ruthshempfoods.com/

Акай на капсули- това ни е от миналата седмица покупка от едно изложение:

www.phytovie.ca
www.canadasuperfruits.com

Лукума, мескит, мака, лющен коноп, какаово масло, cacao nibs, годжи бери ги поръчвам и са насипни:

http://realrawfood.com/

Чиа взимам на Inari.
http://inari.ca/inari/

Прегледах колкото можах iherb. Бих си купила водорасли разни като келп и синьо-зелени алги. Видях Now и Navitas. Първите са добри, вторите скъпички.
Аз имам келп и дулсе в целия им вид. Пак са сушени, но не са на прах.

Купих от един перуанец, пак на изложението какаови зърна. Мег беше питала по-назад- да, стават да се смелят в кафемелачката. Вече пробвах. Сложих ги така цели с обвивката, после смесих с малко сусам и фурми.

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 06:11 от Вери

# 2 037
За овесине ядки предполагам въможния проблем е че са пълнозърнести. Първите зърнени храни в захранването се дават обработени - т.е. не са пълнозърнести, защото се счита че стомахчето не е достатъчно зряло да обработи пълнозърнестите и фибрите ще дойдат в повече на детето. Овесините ядки като глутен-съдържащи обикновенно се дават по-късно в захранването. Това е единственото, за което се сещам като възможен проблем и той само за деца прод 9-10 м. примерно...

Да споделя сега едно приятна вариация на хумус - със стар грах:
ок. 200 гр. стар грах, накиснат за една нощ, промит и сварен за 1 час - до почти кашкаво състояние
ок. 100 гр. суров тахан
1 пълна ч.л. мащерка
сол, пипер, кимион - на вкус
3-4 сл зехтин
ако е необходимо малко вода за пасирането на граха до желаната консистенция. Става супер вкусно за мазане на филийка или като сос към ястия (особено ако се разреди повечко)

# 2 038
На кое му се казва стар грах? И не те ли дразнят люспите като го пасираш? Simple Smile

# 2 039
Жени, на сушения грах се казва стар грах - купувам био, с почистеи люспи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт