ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 373
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
  • София
ninand, ето тука пишеш активната съставка на лекарството и ти излиза степен на риска за бебето: http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

# 406
Успях да попрочета малко от предната тема, но едва ли ще прочета всичко. И ние нямаме установен режим и засега най-често търси да яде на 1-1:30 мин. Похапва п малко и почва да се криви или да ми се усмихва чаровно и да ми говори. Напоследък доста повръща мъничето и не можем да се отървем от разтройство  smile3511 Първо се мъчих да й давам Смекта, но не искаше, после Ентерол-3 дни едва изпиваше 30-40мл (от 50мл) и беше добре. Но после пак си ака пяна направо...сега я мъча с някаква Хумана електролит, но не иска да пие изобщо(а тр да изпие250мл на ден). Това ни мъчи сега Simple Smile
Отделно ми почват изпитите и незнам как ще се оправя.

При разтройство помага лечебната хумана /но незнам ако се кърмите как стои въпроса, ние сме на АМ и разтройството го излекува за 1 ден/ в комбинация с биотикс /хапчето го разтворяхме с вода и с лъжичка му го давахме/, ако е продължително разтройството направете микробиологично изследване на акото и тогава предписват бисептол + смекта / но ако има бактерия/. Това е инфо от моя лекар, но най добре се консултирай с доктор.

# 407
  • София
Момичета сега се прибрах от преглед при гинеколога ми. Матката и яйчниците ми са се възтановили напълно и според него са готови за второ бебе.  Grinning
Обаче имам възпаление и ми изписа да пия Оспамокс и свещички Полижинакс. Предполагам, че свещичките няма да пречат на кърменето, защото знам, че се изписват и при бременност, но се притеснявам за антибиотика. Според д-ра няма проблем да кърмя, но се притеснявам да не навредя на бебка и въпреки, че имам доверие на д-ра си реших да се допитам и до вас. Имали някоя мама която е кърмила и е пила антибиотик?

По активна съставка Оспамокса е Amoxicillin, което в сайта за проверка на лекарства и съвместимост с кърменето, го дава като риск левъл 0, тест няма никакъв проблем да се приема по време на кърмене  Simple Smile

# 408
ninand, аз 2 пъти пих антибиотик откакто кърмя - първо за бронхит+отит още първите дни след раждането, после заради абцес на единия мъдрец. И двата пъти Оспамокс. И личната и стоматоложката бяха категорични, че няма опасност за бебето - четоха в някакви дебели книги и ми изписаха този. 

# 409
за разстройството да кажа-цяла седмица мойте двамата палавници се скъсаха да дрискат.Доки каза че е вирус и изписа ЕНТЕРОЛ но те не искаха и да го помиришат.За това цяла седмица им правих млякото вместо с преварена с оризова вода.За пиене също оризова вода.Отделно варих една шепа дренки и го подсладих и им го давах.За сега нещата се стегнаха,но не искам да се хваля че ако се повториииииииииииии Crazy

# 410
  • Пловдив
Петя, Аила, Славена сърдечно ви благодаря за отговорите!   bouquet Знаех си, че мога да разчитам на вас.  Hug

# 411
Ние като няколко пъти прекарали вируса и двамата давах на малкия лечебна хумана вместо мляко но тъй като ти кърмиш може да даваш като добавка и Хидросек (много е ефикасно) пробвах преди това смекта и ентерол но нямаха голям ефект а това го стегна веднага също така и капки биогая ни исписаха и да пие много вода а ако повръща слагай и глюкоза във водата аз със това го оправих за два дни
Аз пих оспамокс докато кърмих казаха че няма риска за детето отделяло се съвсем малко в кърмата
За похода в Бургас ако не вали ще бъда там, дано дойдат повече майчета  Praynig

# 412
Здравейте мами! Първо да честитя на всички, които тия дни имаха и днес имат третининки и четвъртинки и на ученичка - първолаче и на второлаче!   bouquet
Тези дни имахме ужасни колики, а и майстори в къщи, та не ми оставаше време даже да влезна във форума! Добре, че една колежка ме спаси   Praynig с капки против колики - от Гърция, та тези дни е малко по-спокоен, а като му ги даваме и преди последните 3 хранения преди заспиването в 21.часа определено си има ефект Laughing.
На Марти му се появиха и крусти на челцето, мажа го с бебешко олио - малко се поизчисти, вие с какво мажете крустите и имате ли и по челото?

# 413
biskai, да ти е жива и здрава рожденичката!

Май това беше последният слънчево прекрасен летен ден за тази година  Heart Eyes Ние го отбелязахме с още една спокойна разходка с Боянчо и Гъделичкова. Боянчо сладуранчо вече ще ме запомни, а днес ме награди със закачлива усмивка  Grinning Сладкият бузан беше много добричък и спа през цялото време докато на моя скакалец Петър му правиха педиатричен преглед Simple Smile

galinkacat, обсъждахме крустите в предната тема. Мажи с нещо мазничко и разресвай (по челото също с нещо ги разчеши като омекнат, например след баня).
Fantasia, четох, че за разстройство е добре да се дава водичка. Виждам, че другите мами са дали много съвети.  Hug

# 414
Относно грамажа АМ, до вчера ядеше 90-100 мл АМ, 120 кърма, от вчера започнах със 120 мл АМ, защото е много нервна и решихме, че вече не стига. Когато се запъне на половината, вдигам и я оригвам, след което пак й давам шишето, изяжда го всичкото и заспива спокойна.
Гъди беше писала за обрива на краката, малката го има от края на 1-вия месец, доктора каза, че е алергия към белтъка и каза да заменим Аптамила с Фризо НА или НАН НА/хипоалергенно/. Утре ще си каже мнението, ние спряхме да я мажем и с преварен зехтин да видим дали ще има ефект, защото след 1 кутия добавка обрива си стоеше. По мои наблюдения обрива изчезна, има малко остатък на едната ръчичка. Но пък й излезе обрив на лицето, малки ситни пъпки много, усеща се на допир, това акне ли е или алергия според вас?

# 415
  • София
Привет и от мен, след първият учебен ден на новата годна за  каката. Днес минахме на втора ваксина на беба  Калина. Кали е качила 700гр. на кърма и е пораснала до 62см.  newsm44 Супер е беба, единственото ни притеснение е ,че държи главичката малко повече наклонена на едната си страна от време на време. За мое успокоение, защото съм голяма паника и вече не ме свърта на едно място доки ни даде направление за невролог. Според доки няма проблем, но баба знае две и двеста. Моля се всичко да е наред и да не си въобразявам някакви неща! Пожелавам ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНЯЦИ УТРЕ! АЗ съм една от тях, нали съм майка на цели три дъщери! / в преносният смисъл естествено Joy/ Цунка от нас!

# 416
Отчет от днешната консултация на бебетата:
Бо-висок 60,тежи 5700,+2500гр и + 11 см за два месеца
Йо-висок 61,тежи 6200,+3 кг и +10 см за два месеца
Повече от доволна съм,макар че Ясен беше с мерките на Бо на възраст 1 месец Mr. Green

# 417
Ето ме и мен след два дни скитосване из Борово със somebody и сладката Андреа Simple Smile И вчера, и днес натоварвах количката с храна и бяхме навън до късно. Обрахме няколко магазина за бебешки дрешки  Laughing и си изкарахме страхотно из боровските градинки. Жалко, че времето се разваля... Моите тъкмо свикнаха да спят навън при спряла количка, а и вече е доста по-лесно с храненето на 4 часа.

Честито на всички, които имаха месечинки вчера и днес!

Пете, дано Марти се оправи бързо след ваксината и дано с пишлето всичко да е наред!  Hug
Уникални снимки от срещата!!! У-НИ-КАЛ-НИ!!! Simple Smile Особено ми харесаха близнашките  Laughing Муцуна, можеш ли да ме "вмъкнеш" с фотошопа  Laughing

Айла, отново благодаря за помощта и линка.  Hug Аз май съм цедила грешно досега, но така или иначе това не е най-големият проблем. Вече просто нямам време, за да поддържам лактацията, както преди - цедене по 5-6 пъти на ден. Сега като се развали времето пак ще пробвам да зачестя цеденето и мисля, че ще успея да вадя по-добри кол-ва. Иначе не спирам да пробвам малките за гърда, но засега е само рев, огъване, биене с юмручета... пак старата история Simple Smile Онова чудо в Стара Загора си е било за 3 дни явно Simple Smile Беше писала за някакви хапчета или добавка със сминдух??? Какви са те?

Много ми се иска и аз да отида на похода в София. Ужасявам се при мисълта, че има родители, които са немарливи към за бебчетата си, да не говорим за такива, които ги изоставят  #Cussing out

Сафира, включвай се по-често и разказвай за твоите сладури! Живо се интересувам как сте и как се справяте Simple Smile

Днес е 17-ти септември - честито на всички именици!!!  newsm67 Gift newsm67

family Днес се навършва една година от вероятния ден, в който Господ ме е целунал и съм заченала близнаци  family

Heart Eyes Blush Heart Eyes Blush Heart Eyes

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 00:58 от KaterinkaM

# 418
Честит имане ден на Франческа и на всички именници които празнуват днес Simple Smile Да сте живи и здрави и бебоците много да ви радват:)

# 419
Честит имен ден на takanat, Viper, Франческа и на всички други които днес празнуват  newsm51

Общи условия

Активация на акаунт