ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 274
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
  • Germany
Много ви благодаря за стиснатите палци и пожеланията! Успях да намеря един лекар които да види Брани днес на обяд. Дано каже, че не са сериозни нещата.
Дано всички други бебоци с хрема се оправят бързо и да нямат нашите усложнения!

# 721
Да се отчета и аз след позакъснялата ни заради празниците консултация. Пораснали сме с 5 см и с 990 гр. Вече сме 6750 и 64 см. На фона на големите бебчовци тук сме направо мъници, което не попречи на лекарката да ни се поскара че сме много големи и растем много бързо. Биха ни и втория пентаксим, който понесохме геройски Blush
Amorevole, и ние сме само на кърма. За захранването попитах днес лекарката и отговорът беше че при кърмено бебо което качва толкова добре за никъде да не бързам. Ръчичките ги бърша и мия колкото се може по-честичко че и нашите са все в устата. Засега не ни се е увеличило слюноотделянето, нито пък съм забелязала да му "хрупкат" ставите по време на това упражнение, което изпълняваме ежедневно. Иначе след баня му мажа личицето с кремчето за лице на Мустела и гледам да не се пипа докато не попие, което става много бързо.
Moni, сигурна съм че с Брани всичко ще е наред и няма да има нищо сериозно. Дано и другите настинали бебчето бързо да оздравяват!
LEILA BEL, и ние започнахме да се нахранваме по-бързо от преди. За паузите при нас варират от час и половина до цяла нощ. Отдавна спрях да гледам часовника и кърмя Стелиян когато реша че е гладен независимо колко време е минало от последното му хранене Peace

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 12:08 от ivi_81

# 722
Лейла моята суче все още през 2часа, дори и през нощта, само нощем някой път прави 1-2 паузи от 3 и дори 4 часа, но пък след 4-тия час е страшно изгладняла и как вика само...Не мисля, че е проблем честото хранене, според мен даже е по-добре за стомахчето им да не се натоварва с много храна наведнъж. Аз с педи вече въобще не коментирам кърменето и захранването добре че и тя нищо не споменава, че още като новородено ми каза през 3 часа да я храня по 5-7мин.само, без нощно хранене и на 2мес. да съм давала сокче от ябълка. С тези "съвети" отдавна щеше да е на АМ и с много колики и ревове. #2gunfire
Мони, бързо оздравяване!
Amorevole ние сме само на кърма, даже и вода не пие, смятам на 5мес. като стане да започнем захранването. Вече купих Оризова каша и пюренца на Хип. Смятам да започна с картофеното пюренце или кашата, после комбинирано с моркови, с тиква, после плодовите пюренца - ябълки, слива, круша, банан. Сокчета няма да давам поне до 8-9мес., а и като давам смятам да ги разреждам с вода. След 6-тия мес. кашички с глутен, по-нататък смятам сама да приготвям пюренцата. С комбинирания бебешки уред първо се варят плодовете или заленчуците в кошничка на пара, после се прехвърлят в пасатора и стават много фино пюренце. Сол и захар до годинката май е по-добре да не се добавя, преди съм добавяла малко, но сега смятам да добавям само малко АМ.
Ани, аз преди направо замразявах прясно приготвените пюренца във фаст фрийз, без да ги стерилизирам.
За плюнченето сестра ми каза, че на тази възраст се образувала повече слюнка и изтичала, защото бебетата не са се научили още да я преглъщат т.е. не е задължително да е заради зъбки.

# 723
А да питам за водичката нощем. Петър се буди 2 пъти след последното хранене и се кърмим докато заспи, но ми се струва, че не е толкова гладен, колкото жаден. Някой замества ли нощно кърмене с вода? Тъй като давам и АМ в сериозни количества (90, 120, дори и 150мл) след кърмене, струва ми се, че трябва да давам вода, или?! Петър все още ми отказва вода по всяко време на деня, освен ако не е гладен. Как е при вас?

Някой прави ли нова тема? Аз нямам желание, налегнала ме е домакинската работа, но ако съвсем няма кой, ще се напъна Simple Smile

# 724
А да питам за водичката нощем. Петър се буди 2 пъти след последното хранене и се кърмим докато заспи, но ми се струва, че не е толкова гладен, колкото жаден. Някой замества ли нощно кърмене с вода? Тъй като давам и АМ в сериозни количества (90, 120, дори и 150мл) след кърмене, струва ми се, че трябва да давам вода, или?! Петър все още ми отказва вода по всяко време на деня, освен ако не е гладен. Как е при вас?
Някой прави ли нова тема? Аз нямам желание, налегнала ме е домакинската работа, но ако съвсем няма кой, ще се напъна Simple Smile
След кризисните три дни около навършването ни на три месеца пак започнахме да спим по цяла нощ. Ако Стелиян се излъже да се събуди през ноща не го кърмя, а му давам от чайчето на Хип. Изпива поне 60 мл че и повече и си заспива. Гола вода и аз не мога да го излъжа да пие.
Нова тема и аз няма да мога да направя че чакам баща ми да дойде всеки момент за да ни види. А и Стелиян трябва да се събужда вече за да се храни.

# 725
Иви, а топлиш ли чайчето или на стайна температура?

# 726
Иви, а топлиш ли чайчето или на стайна температура?
Не го топля. На стайна температура.

Ние междувременно се нахранихме скорострелно и моменталически заспахме.
Днес май пак му дадох повечко вигантол. Дали може да му навреди?

# 727
gmarinova и аз това се чудех. И Иван се буди някъде към 1,3 - 2 часа за нощно ядене и после в 5,30 - 6 часа сутринта. Вода пие само когато е гладен или му е много топло. Преди време пробвах да мине нощното хранене с вода, но без успех. Нальоках го с солидно количество вода, която не го засити и се събуди гладен на вълк, след което не можех вече да му дам АМ, трябваше да мине половин час поне за да го нахраня и този период го минахме в среднощно разнасяне, свързано с разсънване и нерви от негова страна.  #Crazy  От тогава не съм го пробвала. Сега се замислям да се пробвам пак  newsm78  Мисля, че пак ще е без успех, защото той си хапва едно 110 /120 гр., които не знам как ще се заместят с вода. дава вид на много гладен. Ако пробваш пиши как е минало при вас.  Успех.

# 728
Аз мисля опитам да заместя нощното хранене едва след навършване на 4 месеца.

И да питам някой дава ли вода от тази на Torn spring бебешката. Нашата вда е отвратителна дори и преварена и затова днес и дадох от тази- с ниска минерализация. Мисля си, че разтройството може и да е от гадната вода  newsm78 Иначе на Торн спринг я прие с удоволствие Simple Smile

# 729
  • София
Fantasia ами пробвай, ако до довечера се запуши още повече, минаваш на капките. Аз лично и от камането в очите и в нослето съм много доволна. Peace

anyto варя на пара около половин час и после самите бурканчета на умерен котлон да врат 10-15 мин. Аз лично не пюрирам, защото от парата много омекват, а и аз ще въведа плодовите пюрета като трети вид храна и това се пада около 9 месец, а тогава вече трябва да започнат по-едри неща да хапват и няма проблем и да е намачкано. Peace

Amorevole и аз не давам вода и смятам да захраня най-рано на 5,5 месеца. Ще захраня с картофено пюре с кърма. Така им е по9-лесно да го приемат и да го храносмилат, а и в началото се правят по-редички. Peace После ще предложа тиква, тиквичка и т.н един месец. После включвам кашите, като може да процедирам като при Габи, аз да ги правя. Варя оризово брашно, елда, просо, овесени ядки и п0осле ги пасирам с кърма или плодово пюре. Така е много по-здравословно от готовите инстантни каши. И така един месец и на третия месец, включвам плодовите. До годинка няма да давам сок. Simple Smile

# 730

Общи условия

Активация на акаунт