ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 285
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Здравейте, мили мами!
Влизам само да се отчета! Вчера направихме втората ваксина Пентаксим и консултацийка! Притеснено ми е малко! Малкия /3 месеца и 24 дни/ Тежи 9 кг. и е висок 68 см. То бива, бива ама..... Притеснявам се! Здрав е! Хапва нормално. В никакъв случай не го храня повече от нормата за възраста, но определено не е злояд! Как ще проходи тоз дебеланко незнам! Надявам се да позадържи вече с растежа на височина и ширина. Обличаме дрехи за 9 месеца  Embarassed

Hug и   bouquet на всички!

# 676
Привет и от нас! И ние днес бяхме на 4-тата консултация и 3-тия пентаксим. Лошото е, че току-що установих, че Емата има температура 37,6.  smile3518 Дадох й Панадол бейби, дано й мине и дано наистина ваксината да е причината.

Оооох, така или иначе явно няма да се спи тази нощ. На всичко отгоре съм и сама с нея. Много ми е притеснено, защото за първи път се случва, но явно трябва да се привиква. Няма как да държим дечицата зад стъкло. Дано да се оправи!   newsm17 Но пък си е жизнена, което е добре! Така че се надявам, макар и със свито сърце.

Иначе е станала 6500 и 62 см. Качила е 600 гр през месеца и са и се били изравнили обиколките на главичка и коремче, което така трябвало да бъде 4-ти месец....

Гъди, ти къде изчезна? Ако утре моята девойка е наред и ти си ок, можем да направим една паркова среща?

Водица, то голям, та голям бебок, да е жив и здрав! Ема е направо мишле  в сравнение с него. Но пък за сметка на това майка й е като за три мами!  Mr. Green

# 677
водица, нали е здрав бебчо, за другото не бери грижа. Напоследък срещам все големи бебета с ранни зъбки, ранно сядане, ранни опити за лазене дори. Може би пък еволюционно сме започнали да се развиваме по-бързо Simple Smile То си е крайно време, че само човешките бебета имат нужда от цяла година, за да проходят  Mr. Green

Днес една колежка е родила в 7-мия месец, бебчо е 1,400 кг... Милата е много зле, но се опитах да й дам кураж с пресния си опит. Сега в сушилнята са най-хубавите първи дрешки на Сави и Ники, които ще заминат директно за бебето. Кажете по една молитва наум и за тази душичка в кувьоз!  Hug

Днес цял ден миткахме с Geraldine и Somebody из Борово, много хубава нова площадка открихме и там се бяха събрали други мами от форум с по 9-10 месечни бебета. Някой ден може и ние да се съберем там, че Южния парк все още ми се струва невъзможно далечен...

# 678
Днес бяхме на преглед и бебо е 8,750 кг. и 69 см. /т.е. на 3мес. и половина/ - наддал е 850гр този път и 2 см. - това само за статистиката Simple Smile /преди беш по 2кг и 7 см. на месец/ Това за бозайник на поискване си е съвсем нормално и допустимо /който не повръща и повече усвоява от братчето си/.
Иначе аз съм щастлива да е здрав и да расте колкото и да е.
Сега се връщам да чета.
Не плака на втория Пентаксим, но беше по-кисел после. На първия малко рева там.

Наде, големи сладури са децата ти!

Sv., ти започна ли да консумираш сусамов тахан? Аз съм "нов" човек откакто ям редовно и то по три пъти дневно. Изкупих всичкия СУРОВ /той е по-полезен/ сусамов тахан в маг. Калея.

Дано всички се радват на здрави и усмихнати деца! Praynig

Vodica, аз обличам на Велинчо 74 размер. Тук-таме му става и 68, но не винаги.

Поли, аз пък знам, че в момента най-добрите очни лекари били в Токуда.

Велинчо предимно яде ръкави всякакви, одеалце, ако му попадне и с показалеца си опипва венеца долу.
Дано като брат си е фен на гризалките.
Днес раздаваше много усмивки на лекаря и сестрата, а и по принцип е слънчев и много се смее.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 21:07 от ayas

# 679
aveili, изчисти си кутията с личните с-щения. Писах ти, но лимитът ти е изчерпан  Party

Междудругото, Боянчо вече е мнооооого назад в килата и ръста в сравнение с няколко други бебета. Все още няма 8 кила  Peace  Никога не е изяждал повече от 120 гр., а напоследък през деня яде максимум 3-4 пъти. Никога не съм вярвала, че може да стане злояд  newsm78  Май вече няма да пропускам изречението за апетите от хипнозата, не че напоследък се сещам да му я правя де  #Crazy

vodica, защо се притесняваш колко тежи твоят мишок? Какво по-хубаво от пухкаво и здраво бебе. А той като проходи, ще видиш колко бързо ще отслабне  Hug

Утре ще се опитам и аз да се доредя до нашето педи и да бием втория Пентаксим на Боян. Днес цял ден спа само 30 мин. и ми изцеди силичките, утре ако не спи от ваксината, ще се гръмна  #2gunfire  Голям киселяк е от време на време  Sad

Вече 3-ти път редактирам този пост, но първо пиша, после се връщам назад да чета и ми хрумва нещо  Whistling

Другото ново при мен е, че откакто ми дойде, настроението ми е под критичния минимум. И изведнъж почувствах адска умора, непрекъснато ми се спи и ми е отпаднало, а снощи дори ме втресе. надявам се да не съм лепнала някой вирус  Praynig

Ето, пак се сетих нещо - извеждате ли децата си навън, след като им бият Пентаксим? Не мога да разбера защо нашата лекарка ме кара до края на деня да си стоим вкъщи  Thinking

Последна редакция: чт, 24 сеп 2009, 21:58 от Gydelichkova

# 680
aveili, изчисти си кутията с личните с-щения. Писах ти, но лимитът ти е изчерпан  Party

Брей, че то от 3 съобщения ли се пълни само? Крайно лимитиран лимит! Joy Готово!

За първи път чувам, че след ваксина не се разхожда. Ние днес след ваксината си седнахме в градинката, тоест аз седнах, Ема полегна и си прекарахме час-два. Аз усилено четях за захранването. От 1ви октомври започвам, живот и здраве, макар, че като гледам как днес реагира на панадола, който си е едно ягодово на вкус пюре - бая зор ще видим и аз и тя.  Crazy

Май й спадна температурата, челцето й беше хладно, като я слагах да спи! Ура!  Laughing

# 681
Гъди и аз за първи път чувам, че след ваксина не се разхожда, може би има предвид, че може да вдигне температура и да плаче. Ние днес излизахме вечерта след ваксината, но беше много тънко облечена и се притесних да не я простудихме, че й замръзнаха ръчичките и май по-добре да не бяхме излизали.
 Ох на мен пък ми се струва че много странно взе да размахва и потрепва с ръчички след гадната ваксина, вие забелязахте ли нещо такова, че ми е притеснено? Бях чела че се слагала на бебета, защото при по-големите деца реакциите може да са по-бурни и дори се получавали врем.парализи. Cry Sick
Панадол и аз не давам профилактично, нали повишената тмпература е нормална реакция на организма за да се пребори с тия гадости, аз като я сваля нали ще попреча на процеса. Е, ако недай боже се вдигне прекалено, тогава няма как да не се дава.
Amore, мерси за успокоението, засега сякаш всичко е наред...Бързо да се оправя Алексчето. Praynig

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 06:19 от vanny_76

# 682
Вани, успокой се, вярвам, че всичко ще е наред!  Hug
Минавам само да ви кажа, че водихме Алекс на педиатърката. Всичко е наред, няма хрипове или зачервено гърло, само хрема има, очаква се до няколко дни да отшуми.
Отивам да поспя, пак не остана време да прочета назад.  Embarassed

# 683
  • София
Добро утро от нас с Мони Simple Smile
Днес Мони става на 4 месеца!

Вчера така и не стигнахме навреме до лекаря, но ни беше много хубаво да джиткаме с Андреа, Никол и Савина и техните майки  Grinning
Сега се оправяме и отиваме първи пред кабинета  Grinning
На мен днес ми дойде и цикъла. Аз си усещах някак. Не ме боли, но той и преди ме е боляло много рядко. Дойде точно една година след като трябваше да дойде. Ако не беше смотания ми корем и стриите  щеше да е все едно нищо не е ставало  Mr. Green
Хубав ден!

# 684
Добро утро, мами !  Crazy
Geraldine , честити 4 -ри месеца    bouquet

# 685
Добро утро и от нас с Георги   bouquet
Жералдин честита 4-та месечинка на Мони  Hug
Днес на Гого ще му слагат първия Пентаксим и малко ми е притеснено
Не мога да разбера дали ще му никне зъб или не тези дни е много кисел постоянно се плюнчи и като му видях венеца отдолу ми се стори малко подут и побелял,но дали аз си въобразявам или наистина е така нямам идея та днес ще накарам педката да го види  newsm12
Честита 4-та месечинка и на Ицко на Нана, на Никола, Теодор и Филип  bouquet
Честита трета месечинка на Никола на Алиен  Hug

# 686
Добро утро  Hug
Честити месечинки на всички малки съкровища  Hug
Благодаря за милите думи за децата ми   bouquet
Електронните термометри дават обикновено отклонение от около 0,5 градуса, което за мен не е малко и затова съм с живачен. Меря само подмишницата.

Ако се мери в дупето температурата се сваля 0,5 защото там температурата винаги е по-висока!!! Да не се шашкате излишно.
Всички лекари препоръчват при температура до 38 градуса да не се дава нищо, за да се бори сам организма. Но не мисля, че ако се даде нещо на детето ще му навреди. Аз до 38 нищо не давам на баткото.
След ваксина винаги сме си излизали навън, единствено, ако навън е страшна жега е по-добре да се прибере детето, за да не му стане лошо или ако вдигне Т да прегрее.
Аз също предлагам директно изворна вода, шишетата вече не ги преварявам. Ми то баткото достатъчно го захранва с микроби и тн. Постоянно го гушка, целува по лицетои ръцете, той после ги лапа, така че вече сме много далече от стерилната среда. Но смятам, че така е по-добре.

За пътуването ще ви пратя още снимки, те са от тези 4 почивни дни. Тези снимки са общо от Родопите, но най-хубавото място за децата е Буйново, малко е далече, но за няколко дни си заслужава пътя. Намира се на около 240 км от София. Това е село в най-южната част на Родопите, на около 10 км след Ягодинска пещера. То е хотел Орлец, представлява къща, която е на една много мило семейство, има ресторант, те си готвят и всичко е невероятно вкусно, можеш да си поръчаш каквото искаш. Двора е огромен и е само с трева, оградена с голям зид и няма къде да бягат  Mr. Green Имат мнго играчки за децата в двора. Банята не е на всяка стая, но е на две стаи и ти е до вратата, така че е удобно. Топло е, защото пускат парно, има къде да спреш колата. Във всяка стая има телевизор с кабелна, по 15 лв е на легло, като децата не ги таксуват, а има и за тях легло.
Сега ще ти дам техен линк  Hug

За хотела

Снимки от последните 4 почивни дни  Grinning

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 09:32 от Nadeto

# 687
Честити месечинки на нашите Юнчета

След ваксина Пентаксим , извеждаме Юли на разходка и вечер къпем . нашата педи не ни е слагала подобни ограничения , засега сме минали двата Пентаксима и е нямало проблем нито с разходките , нито с къпането . Дано и третия да е така  Praynig

Водица , щом док не ти е споменал нещо за килограмите , значи всичко е ок . Както и преди съм казвала всяко бебе е индивидуално , зависи колко се е родило , колко изяжда , по колко качва на месец ... всичко е много относително особено килограмите , затова гледай да ти е здраво детенцето , всичко останало не е движещо  Hug

Муцун , като чета май Румен и моят Юли са се наговорили . вървим почти еднакво с килограми и дозата . А и със съня сме като вас , цяла нощ спинка , но пък за сметка на това през деня е ококорен , случайно да не изпусне нещо  Mr. Green Peace

# 688
Ооо мами здравейтеее..

За първи път чувам и аз да не се изкарва бебето след ваксина  Shocked Нашата поликлиника е точно до парка и след преглед сме винаги там! Единствено съм чувала че не е хубаво да се къпят децата - но и това не знам защо?!

Nadeto върна ме 1 година на зад, когато с моята половинка направихме обиколка на тази част на Родопите - вълшебна седмица беше...

Хайде по разходки че не остана хубаво време....Целувки на всички - и бебчета и мами

# 689
Geraldine , честити 4 -ри месеца,живи и здрави и много усмихнати Joy

Гъди, защо не трябва обясни ли доки да не излизате след ваксина.
Днес ще ни бият 3 Пентаксим, дано не вдигнем темературка.
То е толкова хубаво времето ,че сме навън.Че и в студа като ни се схване душата ще излизаме ,ако има и други да се обадят Laughing

Общи условия

Активация на акаунт