ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 278
  • 730
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета! Днес моят Ицко порастна с още един месец и стана на цели 4.
Анджелина, Минди, благодаря ви!
Кратка съм, че бързам да иззлезем на разходка. До скоро.

# 691
От вратата влизам да се оплача, че много се ядосах. Всички са толкова умни, че може да няма кой да ти помогне, но все ще се намерят 2-ма 3-ма акъли да ти дават  #Cussing out Бяхме на лекар и на прибиране си хванах автобус, тъй като сме далечко. Естествено автобусът спря на 1м от см спирката (от тротоара). Бубата плачкаше, но не чак да се дере. Разбира се веднага бабата до нас "дай му биберон, или водичка", игнорирах я. И понеже знам, че ми е гладна фъстъчката и дадах вода после, бабата " видя ли, че е жадна"  #2gunfire Рева не спря. Кондукторката: "ами вземи го на ръце"  #Crazy аз себе си не мога да задържа в тоз автобус  Crossing Arms И накрая като слизах (само едно момиче плахо стана да ми помогне) шофьора ми се развика да съм обърнела количката да сляза, както съм се качила, щото ние майките с деца сме малоумни  #Cussing out

Иначе при лекарката-още лекарства Sad Още и е червено гърлото и кашля. Ще почакаме за 2-ия Пентаксим.
 Пораснала е с 4см и 810гр - 6150,61см Simple Smile Радвам се, че е качила и то не както миналия месец 1400гр, нали като порастват качват по по малко.

Усмихнат ден ви желая и съжалявам за оплакването, просто тр да си го излея.

# 692
Фантазия, думи нямам аман от разбирачи, но браво на детенце, че расте!

Говорите си за раходките след ваксините, нас докторката ни предупреди само първия път да не го къпем в деня на ваксината и ако може да пропуснем разходката. Оттогава досега така практикувам. Впреки, че след първия пентаксим беше ОК, но след 2 беше реване вкъщи, загуба на апетит, сънлив, а и нали има риск от темп. явно затова докторитеили поне някой казват да не се къпе или разхожда детето, явно с цел да не настине, ако има темп.

# 693
PoLy_PoLy, да, това са причините. Днес питах лекарката ни и сега ще сме си вкъщи до края на деня  Crazy Предпочитам да не рискувам и да ми вдигне температура. А му дадох превантивно и Панадол, миналия път нямахме температурни проблеми така  Peace Добре, че излезнахме по-рано и все пак си направихме малка разходка. Другия месец ще му бием и третия Пентаксим и после май до годинката няма други ваксини. Или се лъжа  newsm78

А както си и знаех, Боянчо няма още 8 кила - 7,900 кг. и 68 см.  Mr. Green  

# 694
Fantasia , българинът само акъл дава, иначе е 'гола вода'...   bouquet
Това за некъпането след ваксина е голяма щуротия... дори и да е венозна ... няма проблем... Свекито се беше разтреперила след като си позволих да дам на Кайо една хубава и отпускаща баня след първата ваксина  Hug

# 695
Аз също го къпя. Доколкото си спомням, не трябва да се мокри мястото около 2-3 часа след ваксината, след това не е проблем  Peace

# 696
Никола днес става на 3 месеца Grinning почерпете се за наше здраве  party023
Честито и на другите месечинки Heart Eyes

За пореден път се убеждавам че всеки лекар дава различни съвети Wink на мен ми казаха да слагам студени компреси на мястото на ваксината Laughing на някои че не се мокри, абе.....

Иначе излизането и не къпането според мен за точно за температурата Peace

Fantasia гадно е със съветите по улиците, аз избеснявам на моменти. Никола е във фаза "реша ли че ще ме носиш, нищо не помага" , ама аз немога да нося и бутам количката, а пък и с баткото да се разправям Confused реве си детето, аз си бутам количката и така, нека ме плюват бабите, не ми пука Laughing

В този ред на мисли се чудя дали да си взимам кенгуро, а и какво да взема, харесах едно но Чико, ама незнам дали става, който има може ли да даде съвет какво да взема Hug

# 697
Относно компресите - след първата ваксина остана едно твърдо топче там , за около 2 седмици. После, на всяка следваща ваксина , съм полагала марля  с мед и не се образуваше нищо...

# 698
  • София
Честита месечинка и на всички наборчета по дата  Hug
Алиен, ние имаме кенгуру Чиполино-лате и сме доволни. Чувала съм , че Чико са много хубави. Нашето е през едно рамо и не на всеки ще е удобно.
Ние днес излязохме в 9, прибрахме се за половин час и пак навън та до 5ч.  Grinning Обиколихме кварталите наоколо и си купих два панталона, които сигурно няма да нося  Mr. Green Здраве да е...
На Мони купихме една смееща се играчка, боди и чорапки с дрънкалки на пръстчетата  Grinning
Ходихме сутринта при д-р Ковачев- страхотен лекар и човек ! Отговори ни на много въпроси. Каза. че имаме страхотно дете. Обясни ми за стари проблеми- за кожичката (каза , че добре сме се справили), за едно проблемче по рождение с оченцето й ни обясни всичко и каза, че просто няма да развива аспираторна пневмония... Оказа се, че сме на границата да развием рахит и ни изписа калцив глюконат. Монката е качила 500гр и е 66см вече и е здраво и добре развиващо се дете.  В понеделник сме при него за първият Пентаксим. Препоръча да захранваме вече с картофено пюре, но аз мисля да поизчакам още някоя седмица.
Само незнам като ни слага частен лекар ваксините кой ги описва в картона?

# 699
Днес моят пухчо успя да се обърне от гръб на корем Simple Smile
Аз готвех и видях направо резултата. На Стояни нищо не изпуснах Simple Smile
След ваксина ходим навън, но са нервни разходките като цяло.
Аз не къпя в деня на ваксината.

Жералдин, страхотна новина!Значи си открила Твоя лекар.
Фантазия, всеки си умира да дава съвети...за наш гръб, вече ми омръзват, но не се влияя много. Браво за моята адашка, добре си расте!
Днес трябваше да снимам Стояни как си стоеше на столче пред фурната да чака баницата Simple Smile - сладур, казваше и "Баницо, изпечи се"...

# 700
На нас пак ни се размина ваксината точно преди да тръгнем меря Т и 37.5 направо откачих то ако така продължава май няма да сложим нито една...
Иначе съм доволна от дтугото вече е 6.400 кг и 63 см  Heart Eyes
Купих му днес и една люлка на чиполино и утре мисля да я пробваме
Искам да ви питам с какъв бейби фон сте? Ние взехме на чиполино но много бръмчеше и се смущаваше сменихме го с друг пак от същия модел същата работа после ни го смениха с един на Бертони тои не бучи но пък малкия трябва да крещи та да го чуя изопщо не е чувствителен и сега мъжа ми потиде да го сменя със друг накрая ще реша че дефекта е в нас  Joy

# 701
anjeelina, докага и вие с тая Т? Sad Хайде оправяйте се по-бързо  Hug

Не знам ние как ще се лекуваме като Яничка не ще да си пие лекарствата  Confused 

Благодаря ви за разбирането, момичета.
Айас, този Стояни опасен сладур  Grinning

# 702
anjeelina, ох, горкият Гошко. Дано бързо се оправи  Heart Eyes

Нашето кенгуру е на Чико. Мисля, че моделът е този:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8319

Но не съм сигурна, защото ми го дадоха назаем. Иначе е много стабилно и качествено  Twisted Evil

Да чукам на дърво, на Боян май не му се отрази зле ваксината. Разлика в поведението не виждам засега, но ще видим какво ще бъде през нощта. Дано не ме изненада с нещо неприятно  Praynig

Все се каня да ви покажа прическата на Боян отзад, има много смешна опашка (аз й казвам "футболна")  Joy . Почти цялата му коса беше окапала, но опашката не мърда  hahaha  

Последна редакция: пт, 25 сеп 2009, 21:15 от Gydelichkova

# 703
Честита месечинка на всички бебчета   bouquet !

Фантазия ,не се връзвай на тези приказки.Аз така  бях побесняла от изказването на една жена -подчертавам жена,защото със сигурност и тя има деца.Вървяхме по едни улички, покрай една горичка в нашия квартал и Дани неможеше да издържа ,че страшно много й се ходеше до тоалета(пишкаше й се),а бяхме доста далеч от къщи и аз й казах да отиде до едно дърво и да се изпишка,няма да се напикава я(никога преди не ни се беше случвало ,а и знам че не е правилно,но се случва). И в този момент ни среща въпросната жена с едно куче и ни гледа и се разкрещя"как е възможно такова нещо ,не ни ли било срам ,то било голямо дете  #Cussing out (беше на 5 год)" и вмомента в който ми крещи насреща и кучето й си вдига крака и се из........   Shocked,направо откачих (нямам нищо против кучетата ),а жената седи гледа мен ,гледа кучето,млъкна и изчезна .

След ваксина винаги сме на разходка и винаги я къпя,но не е вдигала температура.

Това време е много лошо,като гледам доста дечица са болни. Дани беше болна цяла седмица-гърло,хрема и кашлица.Вече й минава,ама днес на малката й се запуши носа и сега за нея се притеснявам.Веднага й дадох вит.С и започнах да пръскам Стеримар ,дано да се размине и да е било само моментно.

Гъди страшна прическа имате  Peace.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 00:55 от marieta79

# 704
Фантазия, май трябва да намериш начин да и дадеш лекарствата....
Моят лекар ми се караше със Стояни "Как не можеш, ами, ако сега не можеш, после какво ще правиш /е, изпитах го и това после - то убеждаваш, то се съпротивлява, то по половин час се кумим....то се къса от рев и т.н.
"Няма не можеш", ми каза той...
При малките дечица лесно може да се задълбочат нещата. Аз на първия как ли не съм му придържала главата и отваряла устата - чак като насилник съм се чувствала Sad А той реве пред очите ми и вика отчаяно "мамо" Sad /като говореше вече/.
Успех, пиши какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт