ЮНСКОТО дете радва мама от сърце! Тема № 91

• 22 281
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
  • Плевен
Здравейте всичкииии!

Ей не мога да стигна до форума с тези игри и разходки.....

Първо, Честити месечинки на всички бебеоци, да са ви живи и здрави, много весели и палави да растат!

Джералдин, изтръпнах като прочетох за случката ми, радвам се, че си открила добър лекар и той те е успокоил.  Hug

Мариетка, моя Преси прави точно като твоето бебоче. И ние така - от болна кака получихме течащо носле....

Наде, страхотна екскурзия сте си направили. Завиждам ти благородно!

Сомбоди, направо се зарадвах като се беше объркала и аз разбрах, че си бременна  Laughing И аз като Франческа нямам търпение коя ще е първата мама сред нас, която отново ще се окаже бременна. Дано не съм аз де.... Трябва и аз да си направя едно тестче, че ми дойде Преси като беше на 1 мес. и оттогава - нищо, ама не ми се вярва де... То аз в живота съм си правила 2 теста и те и двата излязоха положителни  Outta Joint , ама повече - не ща.  Naughty

Аморе и всички, които имат течаши нослета и други неразположения на бебчовците - стягайте се и да не чувам(чета де) повече такива неща. Само здрави бебенца да има.

Гъди, и ние имаме същата прическа....

Фантазия - пускай ги в движение такива всезвайковци, ох, хич не ги понасям... Ама аз не им мълча никак на такива!

Хайде лека и спокойна нощ на мами и бебочета  Heart Eyes

# 706
Успях да изчета!  Peace Ей, много почнахте да пишете, нямате ли си деца за гледане?  Mr. Green  Laughing
Честити трети и четвърти месечинки на бебоците, второ зъбче на Кайо на Мона Балона, годишнини от неидването и от зачеването!
Ayas, Somebody, Франчи, Вани, Мариета - благодаря ви за пожеланията за Алекс. По-добре е нослето, смело действам вече с аспиратора. Той, душицата, е герой направо. Хърка му нослето, дави се от сополките, Стеримар му пръскам, с аспиратора изсмуквам, понякога и с клечка за уши бръквам да доизчистя, а миличкото само изплаква за секунди и започва да се усмихва и да ми гука нещо - или ми се кара, или ми благодари, че го облекчавам - уча го неговия език все още.  Wink
Фантазия, как е Яничка? Петя, Марти оправи ли се? Aveili, Емата свали ли температурата? Geraldine, голям ужас си преживяла, добре че си реагирала адекватно и всичко е наред с Мони! The1, миличка,  Hug , пиши как сте! Дано са здрави всички дечица, да не ги боли нищо и да няма притеснени и изплашени майки!  Praynig
Водица, голям бебок си отглеждаш, да ти е жив и здрав малкия голям рекордьор!  Wink
Надето, много ми харесаха снимките - толкова лъчезарни сте, а ти си направо като малко момиченце - хич не личи, че имаш 2 дечица - млада мама! И хубави места сте посетили!
Боре, "хаймана" такава, измислихте ли къде ще ходите? Предлагам ти няколко варианта - около Кърджали, около Велико Търново, около Рибарица, около Копривщица, и още мнооого хубави местенца - зависи какво ви харесва ...
Катеринка, как е малкото бебче на колежката ти? Дано да се пребори мъничето, да расте здравичко и скоро да си го гушкат в къщи!  Praynig
Анито, нещо ми се губиш напоследък.  newsm78 Бодитата са страхотни! Признавам те в он-лайн пазаренето! Много  Hug на Андреа и Преси!
Somebody, свате, много добре ми върви снахичката - висока, стройна, елегантна - благодаря ти, че се грижиш толкова добре за нея! И браво за юнската 2010 тема - ще мина да поздравя бъдещите мами. В тази връзка - след няколко часа и ние имаме годишнина от зачеването на Алекс. Ох, колко спомени ме връхлетяха, и ми стана миличко ... Преди малко отидох да нагледам Алекс и да му прочета хипнотичните думички, целунах го по ръчичката ... Ей, в момента си мисля, че няма по-страхотно усещане от това - да си гушнеш, докоснеш, целунеш и помиришеш детенцето, да почувстваш топлинката на нежната му кожа, и да видиш най-сладката беззъба усмивка!  Heart Eyes
Ааа, Анито, ето те - телепатия нещо май.  Wink

# 707
  • Germany
Момичета аз пак се включвам да се нажалвам... Брани от вчера е и с температура Sad. Ходихме пак на лекар и май от хремата са му се възпалили ушичките. Тази нощ пак не сме спали / вече залитам от умора/, а тази сутрин в 6 като се опитах да дам Панадол и повърна и то доста.. Сложих свещичка ефералган и сега спи, но на мен ми се е свила душата. Какво е това боледуване не знам. Ужасно ме е страх вече и съм на ръба на силите си. Завидя ли ни някой какво стана не знам.. Ако някой може да препоръча добър уши нос гърло, ще съм много благодарна. И моля стискайте палци да се оправи и да не стигаме до болница пак.

# 708
  • София
Здраейте Simple Smile
Мони, много е гадно детенце да ти е болно, дано се оправите днес и както дошло така да си е отишло! Мисля, но не съм сигурна, че ПетяІтаг казваше за лекар УНГ в детска педиатрия, мисля, че Миланов, но може и да се лъжа.

# 709
  Добро утро,мили мами!
Мони,много съжалявам за  малкия Брани,но дано всичко отмине бързо Praynig
  Аз имам въпросче към кърмещите мами breastfeeding:
 На колко часа кърмите и по колко минути?  
   Ние сме все още на режим като новородено- плътно на 3 часа денем и нощем #Crazy.
  В сферата на инцидента е да изтрае 4 часа   Tired .Времетраенето на кърменето намаля до 10 минути.През деня се насмуква за норматив,но нощем като е сънена продължава по 15-20 мин.
   Питам от любопитство,знам че не е състезание с хронометри running ,но педиатърката ме упрекна,че трябвало вече да правим по-големи паузи Thinking.Затова се интересувам каква е ситуацията при вас  newsm78
  Много слънчев и усмихнат ден желая на всички  1swing

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 08:32 от LEILA BEL

# 710
  • София
Добро утро!

Ние доста се разхождаме тези дни, после ги приспивам, ама трябва и до тях да лежа, за да спят и после захващам пюретата, та тия дни съм доста натоварена. Вчера бяхме в Борисовата и днес също мисля натам да ходим.

Amorevole Марти е по същия начин като твоя бебчо, но аз не ползвам аспиратор. Пръскам със Стеримар или капя кърма. Но и само след сън му е позапушен повече носа. Благодаря, че си се сетила за нас, дано всичките ни бебчета оздравяват по-бързо.  Praynig
Иначе в понеделник мисля и двамата да ги водя за кръв и урина до Рамус.
Moni дано не са ушички, че ще пищи денонощно. Аз бях доволна от Др.Улевинов, но ако не можеш при него и до Исул можеш да отидеш, да го погледне някой все пак още днес.
LEILA, Марти през деня не знам как е, аз не засичам време, но нощем яде на два часа. Crazy Аз не се впечатлявам от мненията на педиатрите. Малко ми е чудно, какъв е проблемът, че ядат по-начесто? То това си е мляко, не се тъпчат с друго? Габи винаги ми е яла на два часа и нощем също на често и виж каква е слаба и злояда.

# 711
Добро утро и от нас дребния уж го сложих да спи а той си изнася концерт  Joy
Тази сутрин Т беше 37.2 и това ме притеснява че сумати и изследвания му правиха и няма причина да има Т и в този ред на мисли според вашите лекари до колко е нормално да е Т при децата?
Мони дано Брани се оправи по-бързо че знам как се чувстваш  Hug
Петя дано и на Марти да му мине бързо хремата
Аморе бързо оздравяване и на Алекс   bouquet
Ани дано и Преси и Андреа се оправят бързо  Hug

# 712
Добро утро!
И ние тези дни сме почти по цял ден на разходка. Взимам Сара от училище на обяд, прибираме се за около 2 часа за да обядваме и тя да си напише домашните и после в парка.
Бързо оздравяване на всички болни дечица!
Мони, д-р Улевинов наистина е много добър, много съм доволна, водила съм 2 пъти Сара.
Amorevole, и Виктор е все още с хъркащо носле, продължавам да капя Тонимер.
Да ви питам за противогрипните ваксини-тези от вас с по-големи дечица мислите ли да ги ваксинирате. Аз се колебая дали да сложа на Сара.

# 713
Здравейте!

Отдавна не съм писала в темата, но си ви чета редовно! Последните няколко дни бяхме на Женевското езеро, защото Георги е вече в есенна ваканция. Прибрахме се снощи, защото мъжа ми се разболя  Sad.
Силия расте и хубавее, вече е 6 кг. и 60.5 см. Започна съвсем съзнателно да си хваща играчките и също много гука и крещи.
Лейла, Силия суче през деня и на 2 часа и на 4 часа, зависи колко е гладна, но се насуква за около 5 мин., а някой път си цока по 2 мин. През нощта се буди само един път към 4 часа и суче пак много бързо и кратко и пак си заспива.

Жералдин, разбирам колко си се уплашила, но наистина бебетата имат инстинкт да си задържат дишането като са под вода. На Силия същото се случи вече два пъти, стресна се и поплака, но нищо й няма. От октомври Силия започва плуване и ще има още доста да се дави и нагълтва, но аз вече имам тренинг от Килиан (той плува от 3 месечен).

Муцуна, много хубава снимка, а Румен има страхотни очи!

Бързо оздравяване на болните бебчета!

# 714
Здравейте.

Нямам много време да пиша, но гледам да Ви чета.  

Днес реших да остана вкъщи да по свърша нещичко и като си дойде Любче от училище да излезем.

Много мъчно ми стана, като прочетох, че има болни бебчета. Толкава са мънички, а са болнички малките душички. Бързо оздравяване. И Иван днес се събуди с хъркащо носле. Пръснах му Стеримар и почистих нослето с помпата (милото хич не я харесва). Дано не излезе нещо сериозно  Praynig  

Отлично знам как се чувствате, и колко се притеснявате, когато се ви болни дечицата. Дъщеричката ми като малка направи първия си бронхит на 2 месеца, сменихме два антибиотика и много трудно се оправи. От тогава почти всяка настинка се превръщаше в бронхит. Много боледуваше това дете. Постоянно се упреквах, мислех си че аз съм виновна, че нещо не правя както трябва.. побърквах се от мъка и терзания. С времето тя израстна и спря да боледува толкова (да чукна на дърво). За това и аз сега съм на тръни и се моля на малкия да му се размине.

Ходихме на консултация, биха ни и втората ваксината. В началото нямаше нищо притеснително в поведението на Иван, но вечерта като писна това дете ... нищо не помагаше, нито носене нито разхождане, реве и не спира. Така не беше ревал до сега. Аз по едно време се уплаших и мислех да звъня да док. , но той леко, леко се успокои и заспа.  Дадох му Панадол явно му подейства. Док. ме предупреди, дори и да не вдига Т, да му давам на 4 часа Панадол за облекчаване на болката.  

И аз след всяка ваксина слагам марля с мед, която през деня подменям няколко пъти, по този начин по бързо му изчезва подутината на гръбчето. Док ми каза, че може и с реванол, но аз предпочитам с мед.  

Ей вече забравих какво щях да пиша още  Mr. Green  

Стискам палци за бързо оздравяване на болните дечица и повече никакво разболяване.  Hug  

# 715
Анито, Петя и Дари - дано бързо да мине хремата на момченцата ни!  Praynig
biskai, дано само с лека хремичка да се размине. Абе, момичета, гледайте - все мъжкарите ни са се разсополивили!  newsm78
Лейла, Алекс суче средно по десетина минути, но понякога и по-дълго. А що се отнася до паузите - на поискване е, сутрин по-честичко си цоква - през час-два, през деня през около 3 часа, а нощната му пауза е около 6 часа.
В тази връзка и аз да попитам няколко нещица Wink :
- Колко мами са все още само на кърмене? И кога мислите да започвате захранвене? (знам, че коментирахме захранването и някои отдавна дават на бебчетата и друга храна - Ди, ти май беше сред първите, но аз конкретно питам за бебчетата, които все още са само и единствено на кърма);
- Как се "справяте" с лигите и лапнатите пръсти и юмруци? Алекс все е мокър по гърдите, постоянно му слагам салфетка под блузката, тензухче, лигавник, ама пак се мокри ... А от постоянното търкане на лигите по бузките и брадичката с ръце, чак му се зачервява понякога кожичката. Гледам да не го мажа с кремове, че всичко, което е по лицето му, си го изяжда;
- Като правите гимнастика на крачетата, усещате ли понякога нещо като "хрупане" в ставичките? Не знам как по-точно да ви го обясня, дано ме разбрахте.

Хахаха, в момента Алекс е в кенгуруто, в татко си, седят до мен на масата пред другия лаптоп и Алекс така се е прехласнал, че чак се смее с глас, посяга и към мишката и тъчпада (баща му досега му насочва ръчичките). Има си хас, на кого ще прилича - баща му все на компа виси, не му ли омръзва на работа, хем с това си вади хляба, хем му е най-интересно това да прави, като си "почива", добре че поне не си играе игрички, а все разни програми сваля и се обучава и се рови за ново инфо...

# 716
Добро утро и от нас! Влизам, за да пожелая хубав ден на всички и особено на майките, които ще ни представят на похода Simple Smile Имам желание да се присъединя, но НДК ми е все още непосилна задача, та си оставаме в парка днес. Прегръдки на всички и ще чакам да разкажете как е минал похода  Hug
Катеринка, ако си включиш и ти със сигурност ще те дадат по телевизията, нали Wink

# 717
Ох, съвсем забравих какво щях да пиша  ooooh!
...На Яничка успявам да и дам по малко от лекарствата. Едното е хомеопатично-давам го със спринцовка. Тя отваря уста и го пръскам, но тя го изплюва. С шишето пак така, надявам се поне малко да преглъща и то да е достатъчно, ама си е голяма мъка.

Петя, мислиш ли, че може капането на кърма в нослете да е противопоказно в някои случаи? Ние капем капки в очите и ни изписаха още едни за нослето, купихме ги, но не ми се ще още капки да капем  newsm78

# 718
Мони, бързо оздравяване на Брани.  Hug
Аморе, сега се връщаме от лекар и с него се разбрахме че, Мони ще я захранвам на 4 месеца, предвид това че, се цедя. Това е начинът да удържа по-дълго на кърма. Въпреки това съм решила да изкарам възможно най-дълго само на мляко.
за лигите- не мога да се справя, оставям я свободно да точи лиги, дори не попивам често, за да не й възпалявам около устата.
за ставите- при Кати имаше това хрущене- било нормално.
А иначе вече сме 6150 гр. и вече към 64,5 см.
за храненето- яде между 2 и 4 часа

# 719
  • Плевен
И ние в групата на хъркащите и течащите носленца - много гадно и изнервящо - бебо постоянно се събужда уплашен като не може да диша...  Sad Засега капя само физ.разтвор, с морска вода е май) Дано бързо да се оправят всички.  Praynig

Петя, моля те да споделиш за пюренцата, че и ние имаме страшно много ябълки и ми се иска да приготвя малко. Как точно ги вариш на пара плодовете и колко време? И после с пасатора или в кухненски робот пасираш. Като се затворят колко време вариш бурканчетата за стерилизиране? Захар не се слага, нали? Мерси много за отговора!  Heart Eyes

Ние през деня ядем и през час и половина, и през 3 - когато той си реши. И понякога суче 2 мин, понякога 10, понякога от 1, понякога от 2 цицки - общо взето Преслав командва парада  Mr. Green

Приятен поход и чакаме разкази!

Аморе, мерси, че се сети за мен. Ние сме изцяло и само на кърма. Все още се чудя кога да започна захранването, Май ще е по-скоро, че Пресчо върви доста едричък - 7.5 кг е пък и имам доста ябълки и сякаш се изкушавам да започна със сокче да давам, въпреки че бях против ранното захранване  Crazy

Мони, много му се събра на Брани, стиснати палци и от мен.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 13:36 от anyto

Общи условия

Активация на акаунт