Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 50 457
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Все пак ФК, се съдържа и в хранити като авокадо, агнешко месо, аспержи, бирена мая, броколи, говеждо месо, грах, домати, ечемик, зеле, зрял фасул, карфиол, кълнове, леща, неполиран ориз, паста, пресен портокалов сок, пшеница и пшеничен зародиш (пълнозърнест хляб и варива), ряпа, свинско месо, соя, спанак, сушените плодове, цикория, цитрусови плодове, черен дроб, в редица тъмно-зелени зеленчуци, и т. н. Чернодробното депо за фолиевата киселина е достатъчно да покрие нуждите на организма за 3 месеца при пълно прекратяване на вноса. Дневна нужда 100 mcg, при бременни 400 mcg.
Така, че едно хапче + допълнителен прием с храната, би трябвало да е достатъчно. На опаковките пише - да не се превишава препоръчаната дневна доза
 Peace

# 256
Да попитам - колко трябва да е кръвната захар 2 часа след ядене?

# 257
Здравейте на всички! Имам нередовен цикъл винаги с 10 дена закъснение. Сега имам някои симптоми на бременност:
1. липса на апетит, което не характерно за мен
2. не мога  да пия кафе,но пък обичам
3. променливо настроение
4.сутрин като стана чувствам напрежение в гърдите си
5. често посещавам тоалетната
6. също така ми е отпаднало и много ми се спи
Дотук всички признаци са за една бременност, но си направих тест преди 2 дена и се оказа EFN Но не знам какво да правя дали съм бременна или не? Моля за съвет.

# 258
  • Някъде там на юг...
Изчакай още малко и повтори теста или посети гинеколог  Peace

# 259
направи кръвен тест за най-сигурно...А колко дни са минали от предполагаемата дата на цикъла и ти колко дни след тази дата направи теста?

# 260
9 дена са минали аз на 6 ден си направих тест, но да отбележа, че М винаги закъснява от 8-10 дена.

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 10:21 от siska123

# 261
  • Пловдив
Значи можеш да изчакаш някой ден още.

# 262
Моят съвет е да повториш теста,и ако е резултата е всв още отрицателен да отидеш на гинеколог.Но всъщност и в двата слу4ея трябва да го направиш.

# 263
С Рая първият тест ми беше отрицателен, въпреки че го направих на десетия ден закъснение. Направи още един тест, аз по описаните симптоми не мога да преценя .

# 264
Такива симптоми могат да се получат не само от бременност.
Направи си кръвен тест.

# 265
Подкрепям момичетата: повтори теста след 2-3 дни.

# 266
Симптомите за мен нямат значение. Те понякога могат да се плучат и от самовнушение. Важни са тестът и прегледът при гинеколог.

# 267
Щом си правила тест преди 2 дни, може пак да опиташ днес или утре сутринта. Не знам какъв си ползвала, препоръчвам ти Shure check. Добре е, ако не го правиш с първата сутрешна урина, да изчакаш доста сериозно да ти се напълни мехура - повишава се концентрацията на ЧХГ и ако си бременна е по-вероятно теста да го установи. После да докладваш  Laughing.
А от какво са тези закъснения, не си ли се консултирала с лекар?

# 268
  • Mediterraneo
я и аз да питам нещо.

Вчера ходих на ЖК и докторкта много ме наплаши, че бебето изостава с 2 седмици. Това по размера на главата. По бедро си отговаряше на седмиците. Коремът ми също си отговаря на седмиците( ако не се лъжа, мери нещо, наречено фундус  Thinking).
Искаше да ме праща в болницата... Отказах, понеже си мисля, че ако бебето изостава в растежа, ще изостава изцяло, а не само в дадени размери. Имам предвид, че съм на хапчета за кръвното и тя се притеснява да не би да не може да се храни достатъчно плодът.
Както и да е. Отидох веднага при друг лекар. Там главата също отговаряше на седмиците си.

Питанката ми е- имали ли сте подобни случаи и как се развиха нещата при вас? Успокоих се вече, но все пак...

# 269
Здравейте,

в понеделник разбрах, че съм бременна. В четвъртк отидох на преглед и след него лекарят каза нещо за 6 седмици и 3 дни, което не разбрах (говореше за големина на ембрионалната  newsm78 ...  Embarassed и тук ми се губи...
Мисълта ми е, че след като попитах за какво точно става въпрос, тя каза, че големината на ембриона отговаря на тези 6 седмици. Реално знам кога е било зачеването 5-6 септември и просто не ми го побира главата, как при условие, че трябва да е на 4 седмици, тя говори за 45 дни - връщайки се назад съм убедена, че няма как да е било тогава. Едно, че на 20 август ми беше последната менструация и 2ро, че трябва да е станало от въздуха.

Някой знае ли нещо по въпроса, понеже съм истинска объркана.

Общи условия

Активация на акаунт