Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 3

• 50 530
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Майчино здравеопазване е Женската консултация. Различните лекари записват по различно време. На мен лекаря ми каза, че ще ме запише към 11-12 г.с. Повечето лекари записват на ЖК щом се чуе пулс - 8-9 г.с.
Дуфастон за зацапването изписват, да. За болките изписват Но шпа и магнезий. Ако си много притеснена, с тези симптоми и оплаквания ще те приемат във всяка Гинекология за наблюдение.

# 466
да, Ника е  отговорила за майчино здравеопазване.
На гинеколожката й имам пълно доверие, до сега винаги съм ходила при нея, тя ме е израждала - познава ме и от вън и  от вътре, както се казва
ще се консултирам с още някой гинеколог. Не съм чак толкова притеснена, защото всичко -и оцветяването и тежастта е на приливи и отливи, а и предишната бременост от време на време имах червеникаво течение / не са хемороиди/
само ми е неприятно, че си чувствам корема като тежест, като натрапен и "стегнат" - ей това ми се струва не нормално

# 467
За пръв път чувам тоя термин, ами да не те е излъгала- много често лекарите предпочитат записване от 12/13 седмица, за по-сигурно.

# 468
Майчино здравеопазване е Женската консултация.
Така ли и викали вече на женската консултация.Наистина доста съм изостанала с наименованията Embarassed

# 469
да, Ника е  отговорила за майчино здравеопазване.
На гинеколожката й имам пълно доверие, до сега винаги съм ходила при нея, тя ме е израждала - познава ме и от вън и  от вътре, както се казва
ще се консултирам с още някой гинеколог. Не съм чак толкова притеснена, защото всичко -и оцветяването и тежастта е на приливи и отливи, а и предишната бременост от време на време имах червеникаво течение / не са хемороиди/
само ми е неприятно, че си чувствам корема като тежест, като натрапен и "стегнат" - ей това ми се струва не нормално
Коя ти е лекарката - как се казва де?

# 470
  • София
По-точно "Програма Майчино здравеопазване".  Laughing

# 471
  • София
Аз понеже и първият път, а и сега си ги имах тези усещания, ми казаха, че са контракции. В твоите седмици вече пиех Магнерот - това е магнезий на таблетки, изписа ми го лекар, естествено. И първият път, и сега ще го пия до края, лекаря определя схемата, на мен лично много ми помага, облекчението идва след 2-3 дни прием.  Hug

# 472
ами и аз съм пила магнерот и папаверин - таблетки, инжекции предишната си бременост,но бях в по-напреднала бременост - но възможно ли е да имам контракции в 11-12 седмица, та то още нямам плацента и т.н.
Валери м, защо те интересува името на лекарката
А пропуснах да кажа, че кръвното ми е ниско - 100/70, и хемоглобинът също

# 473
  • София
Аз ги пия доста от рано. Може да не са точно контракции, колкото невъзможност на гладката мускулатула да се отпусне сама, без помощ. Щом си минала през това, си наясно, че няма нищо страшно. Досаждай и малко, нека ти изпише нещо, знам, че не е болка за умиране, ама не е и приятно да те наболява непрестанно.

# 474
Може просто да ти е по-чувствителен корема. Аз от самото начало на бременността си, та чак до края не си търпях бельото - имах чувството, че всичко ме стяга.
Виж, това течение ми е странно. Така и не разбрах от къде тече всъщност Thinking.

# 475
tuly, виждам че терминът ти е през април.  Simple Smile Ако желаеш, заповядай в отчетната тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435604.0
Поздрави!   bouquet

# 476
  • Варна
но възможно ли е да имам контракции в 11-12 седмица, та то още нямам плацента и т.н.

Контракциите нямат нищо общо с плацентата, те представляват свиване на мускулатурата на матката. Затова се изписват спазмолитици.

# 477
И аз бих потърсила второ мнение. Peace
Не мисля,че е нормално да имаш червеникаво течение.
И това,че е ''рано'' за Ж.К. не означава,че не трябва да ти назначи изслядвания-поне за кръв и урина.
Най-добре,според мен,е да се преглядаш и при друг лекар.

# 478
ами и аз съм пила магнерот и папаверин - таблетки, инжекции предишната си бременост,но бях в по-напреднала бременост - но възможно ли е да имам контракции в 11-12 седмица, та то още нямам плацента и т.н.
Валери м, защо те интересува името на лекарката
А пропуснах да кажа, че кръвното ми е ниско - 100/70, и хемоглобинът също

И на мен ми е интересно коя е докторката, защото аз от тези в Козлодуй изобщо не съм доволна. При едната трябваше едва ли не да се моля да ми изпише фолиева киселина, а при другата бях с хемоглобин 90 и контракции до 6-ти месец и не се сети  нито желязо да ми изпише нито Магнезий.  Peace Добре че се махнах от там
 Надявам се и ти ще потърсиш второ мнение

# 479
я, една мама, която явно е от Козлодуй Party
Аз ходя на прегледи в оряхово , а не в Козлодуй. назначени са ми кръв и урина, вече трети път давам такива, резултатите са добри, с  изключение на ниския хемоглобин. Взети са ми секрети, прегледи  и така. доволна съм от лекарката - д-р Стефанова, но все пак ще потърся и друго мнение, мисля в Монтана, че съм чула за специалист там и с добра техника, защото в оряховската болница всичко е допотопно.
marsia__kzl , ти при кого ходиш?

Общи условия

Активация на акаунт