НОЕМВРИйчето расте и пюренца то яде!

• 22 426
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ехей, Юле, аз не смеех да кажа, че пак ще ме наредиш, че съм лоша, ама браво че си дала на детето тази година да хапне, догодина пак hahaha

Таня и аз съм ЗА за филмчето, казвай само какви снимки да слагаме и Елито ще пусне пак линка на първа страница.

Животинче, явно наистина има бягане на прощъпулника. Тофифи, беше права сега ще трябва да тренирам. Ама Калина може и да проходи до месец два, виж Мимето ще последва твоя пример с корема. :mrgreen

Татето носи КФС отивам да папам

# 691
  • София
Здрасти мацки, сложих снимка на Дани в албумчето за колажа. Само се отчитам, че ме чака преглед на домашни и консултации за разни по-големи и не толкова големи деца и подобни... айде лека, до утре!!!  Hug    Hug

Животинче, добре си дошла в компанията. Мацките са супер! Особено варненската дружина!

# 692
Илайда,  smile3525! Желая ти да ти остава време за малките радости! Бъди здрава!

Добре дошла на Животинчето!

Сега ще ви дам линк да видите прощъпулника на Яна. Поради липса на предмети (къщата малка, нямаме килер  Mr. Green). сложихме символични заместители. Детето избра книгата за мое разочарование. Майка му не прокопса от многото книги, дето е изчела.
Моля, обърнете внимание на ника ми в You Tube  Wink. Това е от много четене.

http://www.youtube.com/watch?v=sdsV_GxkypM

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 22:43 от Бубе

# 693
# 694
Юле ще напиша рецептата тук, защото е много сполучлива тази питка и може още някой да се възползва от рецептата. Казва се "Питка Слънце" а продуктите са много прости.

3 яйца( един жълтък се отделя за намазване)
1 кубче коз. мая
1 суп. лъжица захар
1-2 щипки сол
5-6 суп. лъжици олио
500мл. хладка вода
брашно колкото поеме (меко тесто)
за плънката трябват маргарин и сиренце по желание.

След като се замеси тестото се блъска 50 пъти в масата, ама яко блъскане  Laughing  Отделя се една малка топка и се слага в центъра на тавата, останалото тесто се разделя на 3 парчета и всяко едно се разточва като блат за пица. Мажем 1-я блат обилно с масло, направо с пръсти се клепа, поръсваме сиренце, слагаме отгоре 2-я блат, и него мацорим обилно с масло и сиренце, после и 3-я и него мажем. Разрязваме наредените блатове на 16 парчета все едно режем пица. Всяко едно завиваме от външния край навътре като кифличка, като докато завиваме опъваме малко краищата да се поиздължи кифличката и редим около топката в тавата. Втасва докато изпълни тавата, мажем с жълтък, поръсваме с мак или сусам. Печем първоначално само отдолу на около 180-200, после включваме и отгоре и отдолу, аз намалям тогава на 150-160 градуса. Понеже се надува мнооого проверявам с клечка дали се е изпекла отвътре. Като се извади се завива отгоре с кърпа или хартия, за да омекне малко коричката.
По желание в жълтъка за намазване се слага или малко водичка или малко олио, за да не почернява много  коричката. Със сиренето гледам да не прекалявам, защото си пуска водичка и тестото може да стане по слепнало. По оригинал рецептата е без сирене и така по ми харесва. Маслото не го щадете, на мен ми отива почти една голяма Калиакра от 500гр. Тавата трябва да е дълбока, защото много се издува.
Дано съм била полезна Simple Smile

Бубеее много е сладка Яна, душичка малка Simple Smile

# 695
ааааа, хахахаха, Бубе, много ти се щеше Янулата да хване нещо друго, ама йок, не искаше детето  Joy много е сладка и колко е пораснала  Hug
Юле, хич не го знам колко кила е, преди около месец беше 11,500, ама сега нали набива и пюре, та може да ги е дигнал още, ще видим на 15.10. факт е, че задника му тежи и за това още не е проходил  hahaha  hahaha

гледам за традиции при прощъпулника си говорите - на мене дядо ми ми каза нещо много интересно, мисля да го приложа когато му дойде времето - на самия ден свекървата погва снахата със забрадката и я гони, като се опитва да я настигне и да я удари където свари. на баба ми хич не й е било забавно на прощъпулника на вуйчо ми, но на гостите - ухаааа  hahaha идеята на това занимание е да тича бързо и детето. също така знам, че не е хубаво да се прави прощъпулник преди да е проходило стабилно детето, защото може след това да започне да пада, да се спъва по-често и да се наложи да се прави пак.
питката може да се увие в кърпа за търкалянето.
Тофифи, а тая питка слънце толкова много я обичам, мога да омета цяла тава с такава вкусотия  Heart Eyes

# 696
Hahahha Бубе разби ме с тоя ник.... hahaha Joy
Иначе Яна ще да е умна. Flutter
Ние правим доста крачки сами (почти си ходи самостоятелно) ама всички ми казват че трябва аболютно сама да ходи за да и правя прощъпулника. newsm78

# 697
Тофиsmile3525 мерси за рецептата. Ще я пробвам някой ден.  cook

Бубе, какво искаш от момата? Само книжката беше достатъчно голяма за да я забележи първо нея.  Mr. Green При това е розова и се набива на очи.  Laughing Ако искаше да не я избере трябваше да сложиш някоя сива и малка книжка  Joy да се слива с останалите предмети.  Mr. Green

# 698
  • София
Бубе  rotfImbo rotfImbo rotfImbo "чакай, чакай, само се подпря, не я е взела "  smile3532 Яна е странотна   love001 И аз не останах доволна, че Никол хвана гребена, ама к'вото е...... Много много не вярвам на това, същото като с пъпчето - където го хвърлиш, там ще е късмета на детето.  smile3506

# 699
Вие хубаво се точите на завити питки, ама как се търкаля такава пита. Рецептата взех от интернет от тема за прощъпулник. Не ми хареса, че е содена, но наистина стана вкусна и се търкаляше, както видяхте.
За предмети гледах да сложа неща, които са и непознати, защото веднага щеше да скочи на познатото, ама тя пък се хвърли на шареното  Grinning

Диданке, идеята с гонитбата много ми легна на сърце  hahaha. У нашиот двор има къде да се гоним със свеки. Но на нея не и е в природата да упражнява насилие, пък било то и символично. Инче ще ме стигне, че и задмине. Голям бой ще има да ям. Mr. Green
А никът в YouTube е резултат от безброй опити да се регистрирам. Няма свободни никове. Включително и 'бъбрек' и 'далак' бяха заети. 

# 700
Бубе -  Joy - ох не мога повече hahaha ника ти е просто  Crazy

Абе не знам каква книга а хванала Яната ама кат я гледам колко предмети препипа явно ще напише книга "Как да плетем с конци и отверка" -  Joy - целувкиии от нас с Марчето Hug

Ние още не сме правили прощъпулник - а трябва - ама да видим кога ще е - има ли срок някакъв а?
Хайде лек ден!

# 701
  • Попово
здравейте и от нас, нямам много време за това набързо  Simple Smile Simple Smile
Василена още не ходи самостоятелно, но катосе държи за моето пръстище или се подпира по мебелите си щъка навсякъде  Simple Smile само да се пусне и веднага ще й направим питка... содена  Sunglasses
за протокола е 12кила и 75см... май костюмето за РД ще се окаже възтесничко ама да видим  Sunglasses
ай спорен ден  Hug
ай лав ю аз ще ви казвам  Joy

# 702
Добро Утро Мацки !! Hug  Hug  Hug Започвам първо с кафенцето !! [/b]

След това и аз да ви почерпя за мое здраве ,че остарявам с още една година !!! [/b]

# 703
Мила ,честит празник   bouquet .Много усмивки ти пожелавам  Hug newsm59

Алекс ходи като я държа за двете ръчички .Шубе я е да се пусне ,но из нас е като фурия  Crazy Горките ми кучета ,вече няма къде да се заврат  newsm43 smile3540  За прощрапулката дано наистина нетрябва да тичам ,щото ще съм голям хит   261uu  animal085 Laughing...
На малката и пробиха 2та горни зъба и е направо ужасТна . Иде ми да я фрасна с нещо  fight Явно ще и излизат по двойки  newsm78 Двата долни на куп ,сега и горните така  Mr. Green

Айде цИлуФки ,че душичката ми спи ,а на малката хич не и се чува за възглавница  ooooh!

Иве ,виждам тееее  Twisted Evil Как е Косето?

Последна редакция: вт, 06 окт 2009, 08:27 от shoppy-мими

# 704
Али е болна, с 38 градуса Sad.

Общи условия

Активация на акаунт