НОЕМВРИйчето расте и пюренца то яде!

• 22 527
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен,искам да ви споделя ,че Радост снощи не се събужда и съм много щастлива  Heart Eyes,да видим дали тази нощ ще става.
За Не-то ми се хили,но и аз съм я пошляпвала,защото както Марти и други деца сигурно,се върти,опъва,тръшка,скубе ми косата и даже като че ли със злоба,толкова сериозна.Грехота е и ми е жал,но имам чувството,че така ме работа и ще ми се качи на главата след някоя и друга годинка,а не иска да е лигла.Както всеки родител -искам най-доброто за детето си.
Образование-средно гимназиално  Blush 3 години пордред кандидатсвах,но номера не стана,почнах работа и сега и Радост се появи,но си мисля че един ден ще завърша висше и ще го направя.
За таткото-Радост като види бааща си и откача,иска да я вземе,той много я глези и ми разваля дисциплината и ще го бия.Но пък от друга страна нали я вижда в деня за 2-3 часа и го разбирам,много ми помага и се грижи добре за нас.
Лека вечер мацки  Hug
Елеее-споко мила,ти си й единствена на света и теб най-много ще те обичка   bouquet

# 76
  • София

Еллеее,и аз до скоро се сърдех че не иска да каже мама и даже й казвам един път Кажи мама мамка ти  Mr. Greenа тя пак тата, тата, деде и айде ни е речникът  Crossing Arms
rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

Но от друга страна....
Елеее-споко мила,ти си й единствена на света и теб най-много ще те обичка   bouquet
Ето това е истината и тя ме смазва всеки ден, все повече и повече.....

# 77
  • Варна
Толкова много четох  smile3529 че почти забравих всичко, което исках да напиша  Laughing
Специално за "възпитанието" искам да споделя, защото днес имахме показателен случай ....Само да каже, че мисля, че разбира какво означава НЕ, защото когато го кажа ме поглежда с лееко угрижен поглед, но предпочита да ми се ухили и да не ме отрази  Crossing Arms
Та за днес...Габи е в шезлонга и прави нещо, дето не трябва, но не помня точно какво, то едно ли е  Mr. Green Майка ми е до нея със сериозен тон и казва: "Не така Габриела!!!" при което нашта първо се опита да я ритне ама ,така, настървено! И като видя, че няма как да я стигне с малкото си краче, погледна я с голееемите си невинни сини очи и....я наплю  ooooh!  Joy Казвам ви, изпокапахме от смях, а после се замислихме какви сме "авторитети"  Laughing
Въпреки, че и на мен ми е идвало да я плясна като ме скубе и бие, обикновено съм зашеметена от болка и не мога да реагирам но един път не се сдържах и я пляснах леко по крачето, защото ми счупи един руж и ми причерня направо #Cussing out

# 78
  • София
уф, мойто зверяе е с начервено дупе, но не от бой, да не си помислите, че я шляпкам като ви гледам на каква вълна сте  Naughty
подскяла се е така зверски, като маймунче ми е. случва се за втори път, принципно не се посича, независимо дали я мажа или не с кремче.  Thinking
предния път май беше от зъбките. сега също я мъчат, но дали е от тях, или е от храна - не знам.  newsm78 може ли да е от нещо, което е яла?  Thinking днес за сефте й дадох спанак, дали може да е от това?  Thinking

# 79
  • Стара Загора
Добър вечер на всички Hug Да се появя и аз, скоро не съм се обаждала Simple Smile Четях ви редовно, но бяхме само със Стефи 3 седмици и хем ми беше трудничко, хем се бях малко смахнала, та не ми се пишеше... Дори не съм честитила на Валето за хубавата новина, но много се зарадвах като разбрах още от заглавието и ми стана страшно мило Heart Eyes Пожелавам ти лека бременност и здраво бебче Hug

Иначе какво ново при нас - днес бяхме на консултация и представете си - Стефче е качила 600 г Shocked, вече е 9 350, но е пораснала само с половин см. Simple Smile и е 73.5 см. Има едва 2 зъба, все още не е проходила, но си обикаля в кошарата, пълзи, изправя се, придвижва се по мебелите, отваря шкафове, чекмеджета, обожава да дърпа кабели, абе все белички Simple Smile И никакви играчки не я занимават Tired Ако нещо й привлече вниманието, то ще е например бутилка от мин.вода, някаква кутия, лъжица, чинийка... Такива неща й задържат повече вниманието.

А относно възпитателните методи, какво да ви кажа... Аз като кажа не, Стефи не се смее, но ме гледа нагло в очите и продължава да си прави каквото си е наумила Simple Smile А относно пляскането - не си позволявам и се надявам никога да не се изнервя до такава степен, че да го направя. Много се дразнех баща й като се изнерви и почва - ще те нашамаря, ще ядеш бой, и други такива подобни. Най вече се дразнех, защото аз по цял ден съм с нея и колкото и да се изнервя, се въздържам (не че не викам, но не й говоря така), а той за половин час и вече с шамарите... Изтърпях известно време, но го помолих да спре. Ама тя не разбирала - вярно че сега не разбира, но в един момент ще започне. А като са празни заплахи, по-добре да не ги изрича. Също съм против плашенето с кучета, цигани, мечки, баби яги и други страшни герои от приказките Joy По принцип така съм я замислила, ама да видим Simple Smile

Да си кажа и аз професията Simple Smile По образование съм филолог, но работя като администратор в едно малко 4-звездно хотелче близо до Стара Загора. Работата ми беше много приятна и мога да се върна всеки един момент, но ми се иска да остана със Стефи поне до година и половина, че даже и две. Дори съм под напрежение, че шефът скоро ще почне да ме тормози да се връщам и как ще се измъквам, не знам (щото той малко ме върза с една сума, която ми дава всеки месец, нещо като добавка към майчинството, без никакви уговорки, но аз честно казано ги приемам тези пари като камък на врата си Simple Smile).

Тъкмо прочетох поста на Сикрет (който е публикувала след като почнах да пиша) и едва се сдържах да не се изхиля Simple Smile СикретHug Мен Стефи не ме бие или скубе, ядът си го изразява като ме рита, докато й сменям памперса и като ме блъска с краката си. Но не го прави всеки път, тя по принцип обича да й се сменя памперса и кротува и пее, гризе някоя играчка, говори си... Обаче ако е крива, гладна, спи й се, тогава да не съм й пред голото дупе Simple Smile С какъв яд и направо злоба ме рита, едва смогвам да оправя. Тогава най ми докривява и ме изнервя най-много, защото имам чувството че ме мрази и затова ме рита. Едва ли е така, ама ми е гадно.

Хайде лека, че стана много дълго. И други неща исках да пиша, ама забравих, а утре ни чака едно велико пътуване - до Плевен, а от там до Шумен за 4 дни, затова да се присъединявам към спящите. Ако вземем лаптопа, ще пиша Simple Smile Прегръдки на всички, болничките бебчета да оздравяват!

# 80
Еее успокоихте ме за това с татковците  Hug
Диди много добре си го казала това със злобата, ето това ме изкарва извън нерви, не това че пипа щяло и нещяло. Обяснявам, че ще излизаме на разходка и т.н. мисля че е редно вече като си види количката да знае какво следва, какво е тръгнало ритници да раздава  Joy
Ели недей да тъжиш, представям си колко ти е трудно (майка ми ни отгледа сама с помощта на баба и дядо), но ако един мъж не струва по-добре без него. За всяко нещо си има причина и съм сигурна, че няма да бъдеш все самичка.

# 81
Добър вечер!! да се примъкна и аз по нощите (пак съм без компютър през деня). и аз забравих какво щях да пиша  ooooh!
а, да, и аз си харесвам заглавието, ама това за яденето на трева ме разби направо. тия дни Момо доста си хапна лозови листа, та сега се сещам и се хиля като тиква  hahaha

ние не ходим, тепърва се учим да лазим. това е ,защото съм зла майка и по цял ден държа детето в бънджито, количката или кошарата.

по образование - бакалавър по Археология, магистратура по същото почти завършена, останаха ми 4 изпита и 1 ненаписана дипломна работа. естествено, не съм работила и ден по специалността си и надали ще работя, хахаха, иначе бачках в един театър като касиер и толкоз.

да ви питам, някой има ли вести от Шопито, как е тя?

с манджите напредваме, днеска майка ми е успяла да му набута към 100 гр пюре и моя си го изял с кеф, много се учудих на апетита му. гледам вие шоколад и щишчета пробвате, ние още сме на картофи, моркови, тиквичка и днеска опита цвекло за първи път. от плодовете е ял само банан, круша и ябълка. ще се захранваме докато не тръгне да си взима от масата май  newsm78 а на всичкото отгоре днес ме на доктор и трябва да я лъжа моята пак, миналия път й казах, че имаме 2 заместени яденета, сега като е вече на 10 месеца, 3 заместени ли трябва да имаме и какво ли трябва да яде, а де  newsm78  да видим какво ще стане...

и при нас е яд смяната на памперса, пищи, извива се, върти се, добре, че е на последния номер, та побира повечко  Embarassed
за боя - мене си ме бие отдавна, аз не съм го шляпала, ама и той още нищо кой нзае какво не е направил, нали все го държа окошарен  Mr. Green
 на който му се гледа, ето и малко снимки от преди няколко дни, пак бяхме по морето, за втори път водихме дребен на сватба http://noemvri2008.snimka.bg/baby/momchil-na-didanka.327241.14728800.big

да ви почерпя за десетия ни месец, че то вече си е факт  Shocked

# 82
добро утро.

# 83
  • София
Добро утро и от мен!
Аз като една примерна бремелинка да ви поканя на кафе със закуска, пазя се да не заслабна

Честита месечинка на Момчил, снимките ви са много хубави, а лозовите листа са на преден план почти във всички  Mr. Green

Шопито е добре обаче трябва да почива и да не вдига Алексче, което е малко трудно но трябва да се справи още 4 месеца й останаха.

Хубав слънчев ден на всички!  Hug

# 84
Добро утро,Вале мерси за закуската.Лек и успешен ден на всички.Днес ще се подобрява времето,така че ще излизаме.  bouquet

# 85
  • София
Добро утро  Hug
Вал мерси за кафето Wink

Тофи  newsm51  love001

Аз снощи умрях от студ  smile3509 а пък и си легнах с мокра коса  Outta Joint Просто беше късно и щях да събудя всички със шума на сушоара.
Извинете ме, че от време на време ви се жалвам за мойте глупости, но вас си ви чувствам като близки приятелки и просто споделям.  Hug  love001
Ние ще излизаме на разходка из Кавала. Тук е адски облачно, но поне дано не завали.   umbrella

# 86
  • софия
В неделя ние ще ставаме християнчета LaughingДано се оправи времето. Praynig

# 87
  • Попово
дубруютру и от мен  Hug

# 88
  • София
Здравейте момичета! Гледам нищите темата за възпитанието... Ако мога да споделя моя опит - някога си преди много години, една млада двойка отишла при д-р Спок (предполагам сте чували) и го попитали кога трябва да започнат да възпитават детето си. Той има задал въпрос колко е голямо детето и те отговорили - на един месец. Тогава той им казал: "Ооооооооооо много сте закъснели!" Противно на нашите представи децата разбират всичко, което става около тях още от самото си раждане. Взела съм няколко изпита по психология и това ми е любимо четиво. Изчела съм доста литература по въпроса и научна и друга. По мнение на всички психолози, децата опитват докъде могат да стигнат - вродено детско любопитство. Ако ги оставим те ще пробват още и още и още... Необходимо е за тях да имат авторитет в тази възраст, а не толкова приятел, това идва малко по-късно. Разбира се трябва да има игри и нежност, ласки и обич, но всичко трябва да е с мярка и контролирано. Децата по принцип са по-привързани към по-строгия родител, точно защото той е "водача на глутницата", техния авторитет, този, който може да каже "НЕ" но и може да те поглези и да поиграе с теб. Аз също съм против плашенето с някакви кучета, баби Яги и т.н. Така съм гледала и двете си по-големи деца. Прибягвам до шамари само когато е наложително - имам предвид не бой, а пляскане. Сега като казвам на Дани "Не!" ако не реагира и продължи да си прави белята, пляскам лекичко през ръката със строго изражение и твърдо произнесено "Не!". Засега има ефект. Не плаче и се отдръпва. Използвам също и залисването с нещо друго. Не му позволявам да ме скубе и рита - отблъсвам го леко, казвам му "не", ако не разбере, или го плесвам леко или го оставям в креватчето, да му мине беса...  hahaha Но един път позволиш ли... става все по-жестоко.

elleee,  не се тормози! Ти си нейната маминка и винаги ще си такава. Ще отмине това.

Айде пак се олях... ама това ми е слабост (психологията и децата де, особено трудните, нали с това се занимавам по принцип). Не ми се сърдете и не приемайте думите ми като натрапено мнение или съвет. Просто практика, опит и желание за взаимопомощ.

ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ!!!

P.S. Ние излизаме, че се ухили слънчице и ще използваме намалението...

# 89
Добро утро,момичета! При мен положението съвсем се влоши yu5, тази сутрин се събудих без глас и кашлям ужасно. Доктора ми предписа да пия Оспамокс и някакакъв сироп Флудитек( като му прочетох упътването, определено няма да го купя). Може ли някой да ми каже мога ли да пия Оспамокса като кърмя?

Общи условия

Активация на акаунт