Любители на котки - тема 30

• 48 424
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • София
А бе знаех си аз, че ще получа неприятна новина за Кьорчо тези дни... Ами пак го натиснал циститът. За щастие се бяхме подсигурили с всички възможни лекарства, обадих се на хомеопата и той ни напътства. Дано да успеем да го излекуваме от дистанция, че много се стресира като пътува.

# 586
  • Варна
Стискам палци да се оправи скоро thumbsup

# 587
здравейте момичета
извинете ме , че така нахлувам от нищото, но освен към вас не знам към кой друг да се обърна за съвет и помощ. Ситуацията е следната имам персийка която е при родителите ми, там е от 4 години вече, а самата писа е на 7 години. Проблема е , че от последното ни гостуване при нашите тя е почнала да се изхожда по голяма нужда на креватите. До сега никога не го е правила какво може да се е е случило , че да го прави сега. А те милите я гледат като малко дете толкова й се радват и глезят. Сега баща ми ми се обади свъшила работа на неговото легло, не знам какво да им кажа какво да направят . Дали с ветеринаря да се посъветват ? Ако някоя от вас може да помогне със съвет ще съм много благодарна

# 588
...... гледаме телевизия, Анчето се качи върху нас, идва и Барс и направо й се мята върху гърба и започва да сумти и да се намества  Shocked кажи ми как да реагирам в такава ситуация, като ме е  страх да не им направя нещо  и да не ги стресна ...
 hahaha и си седим така, а човекът си работи , точно като на картинката, а ние се ослушваме, като мушмурлоци...
  smile3532 smile3532 smile3532
Tedi браво на твоите мъже,добре са се представили  Peace
Мъро е страхотен , с тези зелени очи ме хипнотизирва  newsm09
Емел дано се оправи котето, хич не е хубаво да ти боледуват любимците... newsm17

# 589
mamamaya, задължително да проверят дали тоалетната и е чиста.  Да се замислят дали обръщат достатъчно внимание на котката. Дали не са сменили мястото на тоалетната? Пясъка?
По принцип ако една котка не ползва тоалетната, значи има много важна причина която за нас може и да не е очевадна докато не я намерим.

# 590
Ето последни снимки от нас:

Това е погледа отправен към нашественика - кучето  Grinning

Тази е по-спокойна в присъствието на транзитиращи обекти  Wink

а ето и какво остана от операцията на нашата принцеса със стърчащи части от дразнителя който не я оставя на мира и все иска да си играят

# 591
mamamaya , за съжаление аз не мога д апомогна със съвет за създалата се ситуация.
Киара, ти всъщност имаш 2 женски, така ли? Плюс кученцето?

Сега да ви разправям къде са спали моите диванета тази нощ...
Снощи ми беше много зле - настинка, умора - легнах си раничко. Мъжа ходи по едно време за шоколад до магазина. Явно тогава са излезли моите вагабонти.
Обаче нали ми е зле, дори не съм забелязала, че ги няма. Посреднощ ставах няколко пъти, чудех се, че ги няма на дивана спящи, нито при децата, ама си помислих, че са под леглото - те там спят често.
Сутринта към 6 излезе мъжа ми за работа и аз реших да си ги взема при мене на леглото. Писи -писи... хладилника отварям, дрънча с консервата- ни вопъл, ни стон. Надупих се аз да зяпам под леглото ли са, що така дълбоко спят... обаче от тях ни следа.
Като се шашнах, хукнах по пижама навън - и кво да видя- Бени се свил милия на стълбището, премръзнал ...мръсен... нали имаше пожар наскоро във входа и още има сажди по стълбите.
Вкарах го аз вкъщи и хукнах Нико да търся, виках го, обади се той от 1-вия етаж, иде... подтичква, целия мокър - ходил нашия навън по дъжда. И как е улучил входа  на връщане не знам.
Та така... нагушках си ги после в леглото..мръсни, мокри, сега ще пера чаршафи  Mr. Green По- късно и котаците ще пера.

# 592
Аууууууууу Теди какво си преживяла... не ми се мисли ако моя излез и ги изтърве навън... smile3514 smile3511 smile3515 smile3513 Ще го изхвърля да ги търси в тоя дъжд.
Тук ужасно гадно вали, не ми се ходи н работа, но нали е петък ще издържа някак си, а и работата намаля и цял ден дремя кат мисирка... Mr. Green

# 593
  • Варна
Теди,
ужас, тези вашите са рецидивисти вече Crazy Не ми се мисли ако се загуби Кетя как ще се панирам. Че и в студа цяла нощ навън, милите. Добре, че всичко е свършило хубаво.

*Didi_Hris*,
и на мен не ми се тръгва на работа, а трябва вече Whistling Ама аз и утре до обяд работя Crossing Arms Но пък след 2 седмици излизам в отпуска за малко, една дружка се връща от Шотландия Laughing

kiara,
голяма сладуранка Hug

mamamaya,
прилича на някакъв вид протест, но кой знае... Нямам опит и аз, може би трябва да питате и вет. Дано да се преодолее проблемът thumbsup

Охххх, изчезвам wavey

# 594
Аз пък днес не съм на работа, зле ми е още, втриса ме, потя се, а и Мони е с ужасна кашлица, та ще ходим по доктори.
Котешката банда хапна доволно и се разплу в блажен сън.  Дано да не са настинали, мислех да им дам малко витамин Ц  Mr. Green, че вчера се заредих с ампули, ама не знам какво количество да им дам.
Айде, по- късно ако се поосвестя ще се включа пак.

# 595
какво криво време... Sad
Емел, да ви пожелая скорошно излекуване...  Praynig Hug
mamamaya, все пак си е голямо котенце с навици... за да прави това, трябва да има сериозна причина... съгласна съм с Киара- или не й е чиста тоалетната, или е сменена като място...
нашето Пуфи 2 пъти се изпусна, но по малка нужда и през нощта...но ни казаха, че е възможно да не се е сдържала, т. к е по-старичка, а тоалетната й е далече от там където спинка. Нопри вас-  по голяма нуждааа.....не  знам каква може да е причината...

# 596
  • Варна
Тази сутрин, докато чаках на спирката колегата да мине да ме вземе, се появи онова тигърче, за което писах вчера - мокро цялото и пак взе да мяука. Един човек чакаше също и само го изгледа, аз взех да го галя, а то писна още по-силно ooooh! И като ми дожаля - гледам колегата още го няма, наврях се в магазинчето до спирката и взех един пауч "Kite Kat". Примъкнах котето до една козирка малко по-нататък и му го изсипах. Разтопи се от кеф милото, олапа всичко и после щастливо замина нанякъде Grinning

# 597
  • София
Meсечинке, като го нахраниш още 2-3 пъти, Кетя да не се сдобие с другарче  Wink?

Ле,ле,Теди! Пак неприятности с твоите хаймани! За Нико знаем, че е рецидивист, но и Бени и той тръгна по наклонената плоскост  Grinning! Добре, че всичко е свършило добре! Мога само да си представя какво ти е било  Sad! Не знам дали ги обезпаразитяваш външно, но им сложи нещо профилактично/дори и нищо да не виждаш в момента/.

mamamaya, както казват докторите това е "поведенчески"проблем. Не мисля, че е от непочистена тоалетна. По скоро нещо не и е харесало и прави напук. Например щом сте гостували може родителите ти да са обръщали внимание само на внучето и тя да е изревнувала. А да не би тоалетната да е на студено и да не иска да излезе на балкона? Друго, което се сещам, че някои котки колкото по-възрастни стават, толкова повече се глезят и искат придружител като ходят до тоалетна. И Мъро се опитва  и не иска да ходи сам в кухнята, но поне стиска за сега и само пищи недоволен, че никой не отива с него.

Емел, дано Кьорчо по-скоро се оправя!

# 598
Горкичкото, така ми дожалява като видя някое свито от студ коте, мокро, премръзнало и с жален поглед.....  Поне като са повечко се сгушват и им е по добре, топлят се... Немога и да ги прибера, множко ще ми станат  Mr. Green
 На моя дивак трябва да му взема нещо от втората ръка за спане,че в коридора го мисля да не му е студено. Не го пускам във всекидневната ,че ходи при скорпионите  Shocked и ще стане уит работата. Трябва да измисля къде на високо и недостижимо място да ги сложа  Rolling Eyes newsm78

# 599
  • София
*Didi_Hris*, още ли си гледате скорпионите? С какво ги храните?  Shocked

А колкото за легълце - можеш да му сложиш някоя кошница или легенче, които да застелеш със старо одеялце или посплескана възглавница с красива калъфка. Мъро си умира да спи в легена, с който простирам дрехите. Дори не винаги изчаква да го изпразня напълно и се настанява вътре. А ако му постеля и нещо...на седмото небе е  Mr. Green! А за кошница си умира  Grinning! Ако е и от този тип, който е за пикник става и като къщичка.

Ето и малко стари снимки за онагледяване  Mr. Green. В легена:

И в кошница, но му е твърде малка  Grinning:

А тук е и в друг вид къщичка  Grinning:

Последна редакция: пт, 16 окт 2009, 11:31 от tania67

Общи условия

Активация на акаунт