Има ли мами учителки по английски език?

• 74 706
  • 148
  •   1
Отговори
# 60
Естествено, че не е незаконно. Да се изпитват учениците върху транскрипцията  да се изисква да я знаят - сигурно е против някакви методически указания. Но да се даде като допълнително улеснение за който иска си е съвсем в реда на нещата.

# 61
Естествено, че не е незаконно. Да се изпитват учениците върху транскрипцията  да се изисква да я знаят - сигурно е против някакви методически указания.

Ако наистина е против методически указания и въпреки това се практикува, значи е незаконно.

# 62
Естествено, че не е незаконно. Да се изпитват учениците върху транскрипцията  да се изисква да я знаят - сигурно е против някакви методически указания.

Ако наистина е против методически указания и въпреки това се практикува, значи е незаконно.

Да се дава за информация не може да е незаконно.

# 63
Все пак в нашата работа има наредби които рагламентират дейностите ни, би трябвало да го знаете. Явно искате да чуете, че родителят е в грешка и да го заклеймим. Е, аз няма да го направя. Дори в момента се опитвам да оправя безумията и стреса, които  колега е предизвикал е едно дете...И пак ще повторя - транскрипцията (да, пише се с П!) се води нова азбука и НЕ СЕ [/center]ВЪВЕЖДА в 3 кл!

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 18:35 от Mimitootvr

# 64

Да се дава за информация не може да е незаконно.

Щеше да е даване на информация, ако аз в къщи бях обяснила на детето си що е транскрипция.  Учителите преподават и надявам се в тази си дейност се придържат към законови нормативи.

# 65
Mimitootvr, би ли написала в коя точно наредба е упомената тази забрана?

# 66
Mimitootvr, би ли написала в коя точно наредба е упомената тази забрана?

Забрана точно няма, но никъде в учебните програми по английски до четвърти клас включително не се говори за транскрипция. Създателите на учебниците също не са го предвидили.
http://www.mon.bg/top_menu/general/

Явно не може да става дума за нещо незаконно щом не е забранено. По тази логика обаче не значи, че учителката по математика може да реши примерно, че им е време на децата да се информират за линейната алгебра.

А че им е рано в началния курс за транскрипция, явно смятат и други ваши колеги.
http://bglog.net/chujdiezici/

# 67
Не го разбирам този спор. Нали децата си купуват речници, а в речниците има транскрипция. Ми все на някое дете ще му хрумне да попита какво е това. И сега какво, да му кажем "Малък си още, като пораснеш ще разбереш", така ли? Не виждам нищо лошо да се пише транскрипция, стига да не се изисква от децата да могат да я ползват. Сигурно на 10-20% от децата с помощта на транскрипцията ще им бъде по-лесно, останалите нищо не губят.

# 68
Не виждам нищо лошо да се пише транскрипция, стига да не се изисква от децата да могат да я ползват. Сигурно на 10-20% от децата с помощта на транскрипцията ще им бъде по-лесно, останалите нищо не губят.

Тук става дума точно за случаи, в които се изисква от децата да могат да я ползват. Нашата учителка дори ги изпитва да пишат думи на дъската, заедно с транскрипция. Никое дете не го може и не разбира преимуществото да го научи. Преписват знаците в тетрадката-речник и веднага ги забравят. Учителката, която имаха до тази година ги караше да спелуват думите, което беше супер. Сега стана каша.
Относно речниците - на моето дете съм му инсталирала говорящ речник, а и гугъл-преводач има същата функция. Последният хартиен речник купен в къщи беше преди около 10 години, с изключение на един юридически, който не намерих в електронен вариант.

Големият ми син ходи на езикови курсове в Малта. Транскрипция не ползваха. Помниш и това е. Доколкото знам световната тенденция е такава.

# 69
Не виждам смисъл да отговарям повече, само ще кажа на колегите които я дават в 3 кл. да се надяват да не им идват методисти. Да не говорим за изискване да се ползва и знае от такива малки деца... Аплодисменти за:
"Големият ми син ходи на езикови курсове в Малта...Доколкото знам световната тенденция е такава."
Абсолютно вярно! Иска се създаване на усет у децата, което става с много други средства освен транскрипция.

# 70
Момичета, транскрипцията до 4 клас не се изучава.

# 71
  • вече и в други градове
Момичета, транскрипцията до 4 клас не се изучава.

Подкрепям напълно!   Peace

# 72
Здравейте! Спешно търся  да изтегля teacher's book към учебник HELLO! на издателство Просвета за 6 и 7 клас. Моля, помогнете. Много спешно!!!!!

# 73
Здравейте, мами! Ето че дойде новата учебна година и всеки е в трепетно очакване....Тази година ми дават СИП 2 клас АЕ 1 час седмично и нямам представа по кой учебник да започнем с децата. Имате ли идеи? Благодаря предварително!

# 74
  • София
Във втори клас по учебен план децата имат 2 часа чужд език /ЗП - задължителна подготовка/. Този един час СИП допълнително ли е и ако е така по какъв учебник учат по ЗП?

Общи условия

Активация на акаунт