Коя част от раждането боли най-много?

• 37 138
  • 312
  •   1
Отговори
# 285
  • София
контракциите.
Но това е много общо казано, защото така или иначе едно нормално раждане продължава средно 15-16 часа дори и повече. Като контракциите заемат почти цялата тази част. Естествено, че в началото не боли толкова много ( даже през повечето време). При мен най-болезнените контракции бяха тези между от 5-6 см разкритие до почти пълното му ( защото ми сложиха упойка и последните до пълното не бяха така болезнени даже въобще). 

# 286
Контракциите.

# 287
  • Стара Загора
Ами мен си ме болеше през цялото време.

# 288
Контракциите.
Писах в друга тема,но при мен всичко се случи много бързо.Приеха ме без болки и 4-5см. разкритие,сложиха ме на системи,след час започнаха болките,пукнаха ми изкуствено водите и след два часа родих.Болеше ме само два часа,но може би за сметка на по-силната болка.Самите напъни непосредственно преди раждането бяха по-скоро облекчаващи.Шиенето също не е приятно-имах три шева,както и излизането на плацентата,но са нищо пред контракциите.

# 289
Зашиването, но при мен беше без упойка.

# 290
Определено при всеки си е различно и всеки си има някакъв праг на болка.
При мен най-болезнено си беше накрая когато доктора упражняваше способностите си за шев и кройка, около 1час и накрая щях да го   #Sniper #2gunfire. Като се има впредвид, че си бях и с упойка пак си беше страшна болка.Но моя красавец излезе с глава и рамо и направо си ми разказа играта.Май след това като разбрах , че шевовете са над 30 най-си ме заболя  Weary
Но наистина след това се забравя болката  newsm53

# 291
контракциите

# 292
  • Бургас
Определено контракциите в последния час когато става най голямо разкритието.

# 293
Първото ми раждане имах чувството че беше една голяма болка,без почивки между контракциите и доста болезнено излизане на бебето но без шевове Peace
Второто ми раждане беше с епидурална която сложихме на 5 см разкритие и почти нямах болки,само накрая на разкритието вече стават по силни но търпими и самото раждане беше доста бързо Peace

# 294
При мен боляха най-много контракциите  Peace

# 295
Най-много ме болеше последния етап от контракциите когато бебето тръгна да излиза но още не трябваше да напъвам. но той беше и най-кратък. в родилната зала всичко завърши след три напъна. шевовете също не бяха приятни но еуфорията вече е прекалено голяма за да мислиш за тях Simple Smile

# 296
  • София
контракциите и изкарването на плацентата,все едно родих още едно бебе.

# 297
Най-много ме боляха контракциите.
След това шиенето и натискането по корема,след като бях родила.

# 298
Контракциите бяха поносимо болезнени. Всъщност истински болезнени бяха в последния половин час преди същинското раждане. Болката се дължеше на това, че ме накараха да легна, а дотогава се шматках по коридорите и беше по - скоро некомфортно, но не и болезнено. Освен това тогава ми спукаха водите, пробваха и да ми сложат окситоцин,  още на първите капки от системата видях какво е болка, слава богу махнаха я почти веднага и ме преместиха на магарето /тъй и не знам що я хакнаха тая система, с почти пълно разкритие, то почти нищо не успя да изтече/. Напъните не болят, зашиването го усещах, но не е толкова страшно. Не знам дали беше с упойка или без, ама щом си усещах бодванията, значи е нямало. Болезнени бяха 2 от общо 3-те прегледа за разкритие. Безболезнения ми го направи акушерката, от което съдя че има начин да не те боли при проверка за разкритие, зависи кой прави прегледа  #Cussing out
Ако пускаш анкетата за да се ориентираш кога ще те боли теб, знай че така няма да се ориентираш особено.
1. Контракциите болят повече ако не се движиш, ако си легнала по гръб, ако ти е сложен окситоцин.
2.  Напъните по правило не болят, ако ти натиснат корема за да изкарат бебето има моментна болка, но тя е за секунди.
3. Епизотомия или разкъсвания може да усетиш кога се случват, но не болят, защото мястото е изтръпнало
4. Преглед за разкритие според мен боли ако е грубо направен, в момент когато имаш контракция и си се стегнала и много зависи от разкритието, което си стигнала до момента, при по - голямо разкритие сякаш боли повече /това лично мое мнение, не съм специалист/
5. Шиенето не боли ако е с упойка, но дори и без обезболяване - мястото е изтръпнало и пак се усеща парване за секунди, нищо страшно. Мен лично ме засмъдя страшно от вътрешната промивка с йод.
6. Всеки има свой праг на търпимост за болка - един изпитва страхотна болка когато си пореже пръста, друг не обръща внимание дори.
И последно да ти кажа - не се настройвай, че невероятно ще те боли или че в един момент ще има болка, пък в друг няма да има. Важно е да си спокойна, да си съсредоточена, да си пазиш силите. Ако имаш възможност - разхождай се, мен много ме разсейваше, говори си с персонала, с другите момичета, времето от получаване на пълно разкритие до същинското изкарване на бебето е кратко 15-20 минути, докато контракциите продължават повече време, затова постарай се този период да издържиш без да хабиш сили и енергия, без да се паникьосваш. За втората част с напъването ще ти трябват всичките сили и едва тогава имаш възможност да станеш активно участваща в процеса на раждането. А за болката има обезболяващи, нали  Wink ако усетиш, че не издържаш повече, че ще се сринеш - искай обезболяващи, никой няма да ти откаже.  
Айде и успех  на финала Simple Smile

ПП Ха ха сега видях, че тя авторката си родила вече  Laughing
Значи - Честито бебче   bouquet

# 299
Проверката за разкритие е оставила най лош спомен у мен.

Общи условия

Активация на акаунт