Тортено предизвикателство Октомври 2009

• 50 119
  • 856
  •   1
Отговори
# 780
  • Plovdiv->Toronto
Щом я измисля ще се похваля навсякъде  Peace Mr. Green ...

# 781
barcela много мило лъвче си измайсторила. Цветовете са нежни. И на мен ми напомня на пантофки с муцунка на лъвче, както Дими е споменала. Поздравления и бързо да оздравееш. Hug

Пепи часовника е перфектен. Гладко покрита, както винаги. Друго не знам какво да кажа, просто идеален. Браво.  bouquet

# 782
  • Vaudreuil Canada
Пепи аз нямах предвид самото покриване а разкрояването на елементите и апликацията и всичко това което е останало скрито под ринга например.

# 783
  • у дома
barcela, поздравления  Hug

мноого ми харесва това лъвче. бонбон. Peace единственото, което не ми допада е муцуната и по точно бузките  Thinking  иначе позата му е перфектна, покриването е на ниво. Браво  Hug

_Пепи_, поздравления  Hug

много изчистена и изпипана торта. но определено и на мен ми липсват детайли  Thinking знам ли, не че разбирам, при нас още не е на мода  Mr. Green на мен също ми липсват по-подробни снимки  Rolling Eyes
Браво  Hug

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 22:42 от blueeye®

# 784
Барцела ,лъвчето е толкова чаровно ,прилича ми на плюшена играчка .ПОЗДРАВЛЕНИЕ Hug Hug Hug
Пепи , прецизна работа.Часовникът е много шик.  chefПерфектна си както винаги  bouquet

# 785
# 786
Пепи,за твоята какво да кажа?В началото реших ,че е часовник, ама защо пък без стрелки?   newsm78  Не че сега ми се изясни за какво иде реч,де...непознат обект   Mr. Green
Но изпълнението -перфектно!

barcela, сладко лъвче!И как си е полегнало...малко ми е голо дупето    Mr. Green   липсва ми нещо като козинка...знам ли?Но си се справила чудесно!

kivitoT ,пусни я в "Нашите любими торти......."   

# 787
  • Plovdiv->Toronto
Ще пусна обяснението за моята бабичка, че иначе пак ще се сетя утре следобед  Rolling Eyes ... Вие си коментирайте още днешните, който има още да се включва  Peace ...

http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157622729426054/
Както вече обясних, след като видях на Нелка шишкото много ми се приправи човек  Simple Smile. Нямах обаче време да се ровя из руските форуми, взех си едно парче фондан и се занимавах на работата когато имах време. От хоби магазина си купих стиропорени топчета и увих фондана около едно, набучих го на шишче, това ще е глава  Laughing. Не е лесно с ММФ, то се събира обратно като дъвка. Трудно се правят бузи, като натисна някъде и те изчезват. Накрая сложих подплънки и покрих с тънко чаршафче гъмпеист. Уау, по-добре става. Още едно чаршафче, този път розово, много приятно да натискаш в гънките около носа и да залепва идеално  Party ....
Свалих си от интернет една снимка на една дебеланка с красиво лице, исках да направя полегнала смееща се жена, момиче, с черна коса на масури и сини очи, в сатенена рокля цвят шампанско  Flutter, с розова боа около врата( вече бях направила боата от перушинки  Sunglasses), направих си даже две красиви дебели крачета в златни обувки ... В къщи обаче мъжа ми видя лицето и ми казва, това е народна певица, виж има чувство, пее, не е фриволна госпойца. И си представих певица, като една от Мистерията на Българските гласове, сега вече само това ми се правеше  Laughing ... Рових из интернет за носия, харесах си тази, мисля че е шопска ... Не е точно като оригинала, но нямах търпение за всички заврънкулки ....
Релефа на ръкавите и престилката е от гумено кавьорче, каквото се сещам всеки ден че съм забравила отново да изпратя на другарката Панадила  Embarassed, утре обаче вече ще го мейлна 100%  Peace ...
Проблемите с тази торта са поне 99, повече няма да правя хора, не е лесно. Първо, не трябваше да слагам в полата пандишпана на Албена и да го сиропирам  ooooh!, в много важни моменти после се размекна .... Второ, много се увлякох в идеята и в мацане и не прецених че тялото е много тънко, не отива на тази бабетина. така изглежда бременна в 6-тия месец  Rolling Eyes. И въпреки дребността е тежко, тип барби, но без крака, само с две дълги шишчета, голяма грешка. Като се постопли тортата и започна да се килва наляво надясно и да къса полата  Shocked ...
Трето, това черно така и не изсъхна, много ми беше трудно да накача всички щуротии и вечно да се лепкам на него  #Cussing out ... Тантелите отдолу се наложи да ги снаждам, и все отпред ги наредих кръпките  #Cussing out ...
С другарката Дот си отнесохме творенията на църковна разпродажба, за една българска църква, получихме грамоти и тортите бяха спечелени на томболи от разни щастливци  Mr. Green, моята обаче трябваше да престои в хладилника преди да си я вземат, иначе трябваше да им я смета с една лъжица, срам  Confused ... Докато тортата на Дот - небесно синята, пайпвана с бял роял айсинг, я я показа в тортената, та тя беше железна, с някакви мадейра блатове които бяха хем вкусни, хем здрави   chef ...
Та така, голямо забавление, но можеше и по-добре, толкова с човечетата за мен  Laughing ...

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 06:12 от eli_c

# 788
  • София
Ели, не ги отписвай толкова генерално, не се знае кога пак ще те засърбят ръцете  Mr. Green
бабката ти е ве-ли-ка!  Особено съм пристрастна, защото моят неосъществен проект за това Предизвикателство беше неродената мома - доста я обмислях, гледах носии и т.н.
С правенето на главата си се справила на 6, че и повече. Технически - безукорно; и си и вдъхнала живот и не просто това, а истинско излъчване.
По самото тяло тумбакът не ме приттеснява - на село бабките всички са с едни богуугодни шкембенца, по-скоро от кръста нагоре и най-вече на ръцете трябва повечко обем.
Носията си я изпипала отвсякъде! Тук да те питам за престилката - изглежда ми релефна или не е? И нея ли рисува на ръка?
И последно - колко е голяма тортата? 

# 789
  • у дома
eli_c, поздравления  Hug

колкото и да се ядосваш, лично за мен, това е УНИКАЛНА торта! пресъздала си я по невероятен начин! единствено малко ме притеснява размера на главата и тялото... т.е. или малко по-малка глава за това тяло или обратно, малко по-голямо тяло за тази глава  Peace
освен да ти се поклоня, друго няма какво да кажа! Браво!  smile3501

# 790
  • Пловдив
eli_c, бабето е уникално. Коремчето според мен си е на място, само тялото да нямаше така фина талия. Благодаря на теб за уникалната творба и на Нелка, че те е поддикнала да я направиш  Hug

# 791
  • София
Ели, като си добави тортата и веднага ми се лепна погледът за нея. Невероятно като идея (разбирам, че съпругът ти има заслуга за това), но колко сериозно си я подхванала е това, което ме впечатлява. Много детайли си решила да направиш и много силно присъствие има цялата фигурка. Това с пеещата уста - чак небце, език...Носията е разкошна, на мен не ми липсва нищо по нея, защото не съм етнограф. Вярно, че главата е малко голяма за това тяло, но пък не беше първото нещо, което си помислих, а се взрях в изразителното лице. Чудесна торта. Радвам се, че е била направена и за толкова български повод. Благодаря ти!

# 792
  • Plovdiv->Toronto
Благодаря за коментарите, Румя, Блуай, Пепи, Дими  Grinning!
Трудно се правят пропорции, а и като че ли нещо ме караше да не меря точно, главата естествено не се нанася седем пъти в тялото, я има 4-5, я не  hahaha ... Никак не отива на торта като че ли анатомично коректен човек. Така стана малко карикатурна, Ванчето нали искаше да правим, ето  Mr. Green.
Не казвам че не ми се прави човек точно, но някакси не ми се прави на торта Thinking, а други поводи за правене на хора не се сещам, освен ако не изкукам и не си направя сцената на Рождество Христово в мащаб 1:21  Laughing. Но по тези неща си падат сано италианците май  Peace.
Повечето детайли са резултат от мърнкането на мъжа ми, той като млад, преди да стане скучен физик е бил художник  Wink, още рисува понякога, та държи да си даде мнението  Laughing ... Като критик обикаляше и ме врънкаше да и сложа зъби, не ставало без зъби  Rolling Eyes, после да напиша вежди, да сложа пендари .... Аз по-изчистена я бях замислила, но  ooooh! ...
Престилката е на релефни ивички, натиснати изрезки от гумени кавьорчета, ще взема да направя един туториал как я правя, много е забавно. След това гледах от снимката и боядисвах, доколкото успях да наподобя шарката. Върху релефа с четка се получава интересен ефект  Grinning.
http://www.magicland.bg/index2.php?Id=31
Ето тази си избрах, малко лоша снимка, като я увеличих малко по-добре.
Цялата торта е висока около 40 см.

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 17:37 от eli_c

# 793
Е какво беше това чудо не знам! От сряда насам нета ми е някакъв кошмар! Единственото, което можех да направя е да се логна във форума с ужасни трудности, но не и да направя каквото и да било друго! Нито можех да публикувам, нито можех да прочета някоя тема, просто на всяко кликане грешка! Някой друг има ли такива проблеми? newsm78

Извинявам се на Пепи и Barcela, че ще ги коментирам днес, но просто нямаше как да напиша по-рано, само се моля сега да успея да пусна все пак този постинг! Извинявам се ако повтарям някого в коментарите, но дори и в момента не мога да прочета никоя друга страница освен последната, защото ми дава Грешка 550:-(

Пепи, аз Бен 10 го знам от книжките, но съм виждала часовника и си се справила супер! Изрязала си тортата чудесно( това за чинията е страхотно като идея!), измазала си добре, покрила си добре, абсолютно никакви забележки нямам. Единственото нещо, което виждам е леко разминаване на 2-та черни триъгълника във върховете, но дори и то е толкова минимално, че не си заслужава да се говори за него. Страхотно си се справила!

Barcela, много сладурски симпатичен е този лъв! Simple Smile Косата му е един път! Въобще главата много ми харесва. Имам малко забележки по тялото- краката му (задните) не са добре изразени и това го прави да изглежда малко неестествен. За сметка на това с изрязването и измазването на самата торта си се справила перфектно! Как успя така гладко да замажеш?!

Eli_c, направо ми скри топката, жена! Simple Smile)) Разкошна е тая твоята певица! Ама ти такава дисекция си направила на "кусурите", че то човек не остава нищо да каже! Simple Smile Вярно малко по-тлъстичка трябваше да е, ако питаш мене и блатовете можеше да ги жертваш на вкус малко, но идеята си е супер! Евала и за изпълнението, и за умението! Simple Smile Лицето е просто върха! Освен това понеже си снимала на различен фон и от различна височина на всички кадри изглежда различно, все едно наистина пее, т.е създава илюзията за мърдане на устата! Страхотна работа, Ели!!!

# 794
ЕЛиииииииииииииииии
Незнам дали е бабка, лелка, тетка или девойка, но няма никакво съмнение какво прави и какво представлява. Произведението на изкуството ти е невероятно и бях шашната като я видях. И носията, и цялата и визия и муцуната - справила си се като за изложба. Единствено главенцето и големее, ама и аз съм майстор на пропорциите.   Rolling Eyes Винаги правя несъразмерни глави. Това и е чара на лелкобабката. Поздравления.

Общи условия

Активация на акаунт