Морков, каша и месце папка ФЕВРУАРЧЕ на пюре.

• 19 801
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро!!! kaffeetrmker_2 Честито на празнуиващите днес бебенца    bouquet!

Е, не публикувах 80% от това, което исках по повод нечетящите лекари и много информираните майки точно за да не видя отново онази заплаха!!!!!!! СТИГА ДЕ!!!!! Форумът е доброволен, който иска да пише, който не - не! Не мисля, че съм провокирала с нищо поредния рекет, нито пък Червеношийка, която за разлика от нас Е ЛЕКАР и най-вероятно има защо да се засегне от обобщението. Надявам се, че всички тук сме равноправни и трябва еднакво да се съобразяваме с добрия тон.
Гея, знаеш, че всички ценят мнението ти и искат да продължиш да пишеш. Дребните разногласия не са причина за драми, нито за 2-3-10 отделни отчетни теми.
И разбира се ако отново съм повод за сърдене се извинявам (но не ви заплашвам с малки букви)
 Peace

Моля Ви стига с тез постове спирам да пиша, става ми много смешно, все едно сме в детската градина или предучилищната Joy Форум е, вс има право на мнение и място за убиждане няма.
Naughty  mrm202uu Mного ми хареса мнението  ти, аз си мислих точно същото! Flutter

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 08:00 от kamelllia19

# 691
Добро утро,

за съжаление не е много добро за нас. И ние от снощи сме болнички. Симона е с температура, диша тежко и сутринта повърна, днес ще я водя на лекар.
По въпроса за лекарите, да, не може да се обобщава, но не може да се отрече, че има и некадърни, всяко стадо си има мърша, още по-лошо е, че има има много такива, които са кадърни, но на които не им пука въобще дали на децата ни ще им стане нещо.
При бившата ни лекарка, която беше семеен лекар, бяха назначени двама педиатри, жената беше, подписвам се под думите си, пародия на лекар, примерите, които мога да дам са много, но върхът беше, когато след една от ваксините, когато Симона вдигна температура й се обадих по телефона в 13ч, а тя ми каза, ами аз си тръгнах от работа, изморена съм, ако искате ми се обадете по-късно следобяд. Мъжът пък като идваше вкъщи да я прегледа си искаше пари за разкарването, той обаче поне си беше лекар. Та сменихме си доктора, сега не е много по-добре, между другото досега нито един от тях не ми е дал съвет за хранене, теглят, мерят и те пращат да си ходиш Crazy. Когато има проблем, вече ходим при лекарка, която работи само на частно, така ще направим и днес. Не, защото имам излишни пари, а защото нямам излишни нерви.
Червеношийке, надявам се, че не се обиждаш, аз самата, когато бях учителка, много се дразних на обобщения, че всички даскали са некадърни, но за съжаление знам, че в съсловието има и доста мърша, това беше и една от причините да потърся нов път за себе си.

За превенара нито бившата ни лекарка и нейните двама педиатри, нито настоящият са чували Crazy

# 692
Добро утро!
Хайде сега всички сърдити да  friendship
Гледам, че обсъждате ваксините! Аз преди няколко теми бях повдигнала въпроса, но никой не ми обърна внимание. Опитах да намеря информация, но все още и аз не съм решила за моето дете как да постъпя. Нашата педиатърка ни препоръча Синфлорикс, незнам да ли е като Преванар, но предполагам. Струва 130-160 лв. и се слагат 2 приема през един месец. Също за баткото ми препоръча Пневмо 23, също против  пневмококовата инфекция.

# 693
  • Пловдив
Добро утро,на всички

Пожелавам приятен и отпочиващ уикенд  Hug

# 694
Добро утро Hug

Преди да започна да чета какво сте изписали искам ОРОМНО ДА БЛАГОДАРЯ НА GEIA за съвета,който ми даде миналата вечер Hug Hug Hug
Гея,последното ядене на малките беше мляко с бисквити и Гошко спа цяла нощ като къпан.Последно ядоха в 20.00ч. и Наско заспа почти веднага,Гошко пък заспа към 22.00ч.,но спа цяла нощ.Е,събуди се само веднъж към 5.00ч.,но му дадох малко водичка и пак заспа.Хубавото беше,че въобще не рева,нито крещя.Незнам дали е било съвпадение,но определено тази нощ и аз поспах и сега се чувствам много добре Peace Тази вечер пак ще пробвам с мляко с бисквити и ако резултата е същия значи явно е хипогликемия..

Сега се връщам да ви чета Mr. Green

# 695
Добро утро
Стига драма smile3516 ама защо ми беше и на мен да пиша,мойта докторка как се е изказала,да знаете самобичувам се в момента bashкакто е  казала Ками вече и аз се 1увствам като в детската градина Laughing
Аз вярвам в професионализма на моята докторка,сигурна съм че чете и се образова тя е моя докторка от 15 години,както и на цялото ни семейство(сещайте се колко деца са  минали през ръцете и)ще продължа да и вярвам,предполагам че по нататък ще ми спомене за тази ваксина и ще остави аз да си направя избора PeaceА честно казано и аз си мисля,че "количествените натрупвания водят до качествени изменения" любима фраза на учителката ми по химия(Дая,аз си обичах и уважавах учителите Heart Eyes) и мисля че просто трябва да се намери златната среда и всичко ще е наред PeaceА има и хора които изобщо не бият ваксини на децата си или поне ги съкращават максимално и дечицата им растат здрави Peace Peace Peace Peace
Риск има,но попринцип рискове има зад всеки ъгъл на живота и ня1ма как да се застраховаме за всичко.Спирам,че ме заболяха пръстите и ми се пие кафе Hug

Хубав и слънчев уикенд ви пожелавам момичета кокичета Heart Eyes

# 696
  • в сърцето на един мъж...
Фокси, много се радвам, дано и тази вечер има такъв ефект, за да си починете Hug
Никого не заплашвам и не мога да разбера защо така решихте. Все ми е тая кой какво мисли и как смята да си гледа детето. Не съм обобщавала, в крайна сметка хиляди пъти съм казвала, че и от немските лекари не съм доволна, не защото не четат, а защото няма човешко отношение и внимание.
И изобщо все ми е тая. В момента и двете ми деца са много зле, за да си губя времето да се оправдавам или да доказвам нещо на някой.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 10:53 от Geia

# 697
Чак ми става смешно като чета!  Wink Първо, мерси на Гери за поздравите за 7-мата ни месечинка.  
Сега да кажа защо се издразних. Наистина не обичам да се слагат всички под общ знаменател, както например Дая е писала - всички учители са некадърни, в България всички лекари са некадърни, всички адвокато са корумпирани и т.н. Че има и такива всеки се е убедил, но това всички просто ми боде очите. Е, който така мисли добре е направил, че е отишъл в чужбина, макар че и тук има умни и можещи хора. Конкретно ще напиша на Гея, че се дразня и от изказвания, които на няколко пъти съм засичала от нея, но до момента не е съм го правила на въпрос, като например : "Вие не сте прави". Аз лично препочитам по-меко казаното " Аз съм на друго мнение" или "Аз не мисля така, защото". ...и т.н. По този начин хем изказваш своето мнение, хем не се явяваш в ролята на съдник и на този дето всичко знае,за разлика от другите. Аз няколко пъти съм писала, че Гея пише добронамерено и сега заставам зад думите си, но тонът винаги е много важен. Ето на МамаЗ никой не се е разсърдил, но тя е винаги много премерена в изказа си, макар че и тя е отправяла критика.
И още нещо - трябва ли всеки път когато някой не е съгласен с мнението ти да се държиш като сърдито дете "Аз вече няма да пиша" и всички да се втурват да те убеждават да пишеш?! Всички мисля са на мнение, че си умен и знаещ човек, просто бъди малко по-тактична. Личен съвет от мен. Дано не се приеме пак като заяждане, защото не целя това.

# 698
 Опаааааа я да видим сега Гея , Вержи какво инфо сте си обменяли, какви бисквити, какви 5 лева  newsm78. И аз защо ровейки по предишните страници не го намирам това инфо.
 Питам защото и Ачката ме хвърля в едни размисли напоследак. Беше започнал да яде по два пъти нощем пълна доза АМ около 200- 220. Вечер преди лягане яде дори повече с по няколко биквитки на плазмон вътре -2-3. А и разбира се си посуква от мен ако има какво де. И въпреки това се буди нощем и не помага нито вода нито сок - дори обикновено не ги иска. Та вече се чудех дали е свързано с недостатъчно храна или е неспокоен от нещо друго.
 Та в този ред на мисли, никакво спиране на на някой да пише и преди съм го казвала, всеки може да е полезен на някой та било и на един единствен човек, а да дразни 10. Важното е да се уважаваме и да си помагаме доколкото можем. Все пак разни хора разни идеали. Имаме си глави на раменете можем да си преценим сами, кой съвет би ни помогнал и кой можем да подминем все едно не сме го, и видяли нали ?
 Тона си е тон, просто всеки си има маниер на изказване и характер, за мен поне е по-важно информацията , която черпя от тези изказвания, когато ми е полезна добре дошло, когато не ме касае - все на някой друг ще е полезна Simple Smile
 Затова съм благодарна на всички в този форум. Много често сте ми помагали, къде с практична информация, къде емоционално , когато ми е било трудно и няма с кой да споделя, защото повечето ми приятели и познати са далеч от мойте радини вълнения.
 Така, че никакви сръдни и фасони, ние сме си един отбор и дума да не става да се делим и отцепваме  Peace  Heart Eyes

# 699
Писче, става дума за неспането на децата. По принцип се процедира така - ако е неспокоен, буди се с рев, не може да спи, пищи, все едно нещо го боли, стреснало го е или нещо подобно - даваш 3 дози нурофен, 3 поредни вечери /всяка вечер по една/. Ако спи спокойно след това, или поне се укроти, то има нещо, което го боли. Другото е - нощна хипоглекимия - понякога кръвната захар на децата рязко спада, те не могат да отреагират и се будят пищейки. Та съвета беше да пробва да сложи по една бисквитка или две в млякото, другото е за дъвчещите деца - същото, но изяждайки я. Но това не е панацея и не казвам, че работи при всички деца. Това е информацията, която не си намерила, написах й я в скайп.

# 700
  • София
Влизам да ви пожелая , весел уикенд и приятно прекарване на празника!Това е в случай ако се позагубя и не пиша.

Отивам да си изпия кафенцето.

И едно гуш от нас с Алекс за ЕваHug
И Гея дано всичко се оправи с мъниците щом не са добре. Hug

Честити месечинки на бебенцатата днес!Да растат живи и здрави!

# 701
Гея , благодаря !
 Аз си давам бисквитките с вечерното хранене, но моята ламичка явно не й стига. А нощем много рядко се буди с рев и стряскане, по-скоро с мрънкане и ревът почва чак ако не му обърна внимание по-дълго време ( цели 3-5 мин  ooooh! )
 Та явно случая при нас не е хипогликимия или болка. Просто май си отглеждам "нощен лакомник "  Crossing Arms , защото през деня по-скоро се борим да яде - попара, пюрета или каша. Много рядко си изяжда дозата. За сметка на това нощем може и слон да изяде.
 А педито каза категорично да махнем нощното хранене. Е как като не заспива и почва да пищи все едно го коля докато не си получи манджата не знам  Thinking
 Ще си го карам така.
 Сериозно се замислих за тия хапчета Дормикинд, но понеже отхвърлям лекарствата до последния възможен случай, та били и хомеопатични. Та сега реших да му правя чай от маточина ( когато намеря по аптеките ) и вечер да го къпем със хвойнова отвара. Това го четох като препоръка на доста известния д-р Михайлов - хемеопат. За сега ми се струва най-безобидното средство, ако детето се нуждае от успокоение. Защото мен ме притеснява не толкоз факта, че ние с баща му не се наспиваме ( въпреки, че за да е добре детето според мен е важно и спокойствието и душевното състояние на родителите ), а че той не се наспива качествено и количествено. Четох че на тази възраст им трябват около 14 часа сън, а по мой сметки Ачо май ги докарва максимум до 12 и то рядко. А както знаем съня е много важен за хормона на разстежа, а и за умственото развитие  Thinking
 И едно гуш и много положителна енергия за болничките, бързо да се оправяте и Евчето и Симонка.  Hug
 А какво стана с ЙоЙо а и с Венци?

# 702
Писче, има на Хип чай, гранулиран - маточина и лайка, може такова да даваш. А за храненето - опитай да изместиш часовете и да правиш по-голяма пауза между тях. Не знам на какъв интервал се храните, но с изместването можеш лека полека да премахнеш нощното хранене.

# 703
Гея, какво им е на мишоците ти?
Това с хипоглекимията не го бях чувала, но се замислих, дали случаят с прословутите нощни кризи на Калина не е такъв.  newsm78
За докторите- никога не се доверявам сляпо на доктор. Доверявах се на първата ни педиатърка, която беше и е много добър специалист. Когато ни препоръча да започнем сокчета (Калина беше на 2 м.) ги започнах, въпреки, че бях чувала за късно захранване и т.н. Все пак Калина ми беше първото дете, бях склонна да се доверя повече на лекар, отколкото на група майки от интернет Форум. Та кърмех под режим, дадох и сокчета. Калина направи алергична реакция от едно бебешко олио и педиатърката каза да спрем сокчетата, тъй като явно е склонна към алергии, имало и друг начин- захранване след 6 месец, тя така била захранвала децата си. Това беше моментът, в който аз реших, че ще се доверявам повече на себе си, започнах да чета, махнах режими, цеденета, спрях захранването за да го продължа пак след 6 месец. Не мога да отрека, че педиатърката ми беше много добра, четеше, информираше се. Но все си мисля, че за мен тя трябваше да бъде основният източник на информация, а не да гледа чуждите деца по една схема, а своите по друга.
Иначе по въпроса с ваксините не съм съвсем на мнението на Гея, макар че взех да чета по въпроса и даже смятам да направя на Калина прословутата противоменингитна ваксина, която навремето пропуснах нарочно. За Ралица ще изчакам след годинката.
 Peace Мир и повече усмивки!  Hug

# 704
Писче и ние сме така със съня, аз съм пробвала и с бисквитки и без все ми се буди.
Дормикинд давам от няколко дни, но ефект май няма.
А тази хвойнова отвара как се прави?
Иначе днес водих Симона при личния, въпреки първоначалото си намерение направо при частната педи да ида, гърдичките й чисти, гърлото и ушите спокойни, той каза зъби ще да са.
Аз все пак ще си потърся и второто мнение.
Всички болнички дечица и мами да оздравяват, а здравите още по-здрави да стават Hug

Общи условия

Активация на акаунт