Морков, каша и месце папка ФЕВРУАРЧЕ на пюре.

• 19 806
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • в сърцето на един мъж...
Червеношийка, ако поста ти е към мен - да, така е, не четат, не се образоват и не учат. Рядко са лекарите, които са в час с новите неща. По въпроса за ваксините не ми се спори, аз и преди казах - всеки сам избира как да се гледа детето. Ваксината ще стане задължителна следващата година, не случайно здравното министерство се сети да я въведе...
Теди, съжалявам, че така се е случило Hug Много прегръдки на Евичка Hug

# 676
EEe Теди аз се чудех къде сте Sad вече е добре малката нали? Hugда я гушнеш милата Heart Eyes

# 677
Мерси момичета ще предам прегръдките на Ева   Mr. Green Hug  Heart Eyes
Да вече е добре  Grinning

# 678
Теди, и аз се зачудих къде се загубихте и днес щях да ти звъня, ама съвсем ми избяга от главата, че бяхме навън, после правих пържолки за рожденика, хапнахме, докато изкъпим Гоги, мама да се изкъпи, да пооправи и станало пак 22 ч  ooooh! Радвам се, че Ева е добре, това грипът ли беше  #2gunfire

Доне, честита Ви 7-ма месечинка - да ти е жив и здрав сладура Криско  Hug

Клави, утре Петя ще ми идва на гости, така че ако е хубаво времето ще направим една разходка до Балчик  Peace

Дорабела, ще взема да я тествам аз песничката  Party

Момичета, благодаря за хубавите пожелания за нашия татко  Hug

Лека и мека и цунки по муцунки  Hug

# 679
Мерси момичета ще предам прегръдките на Ева   Mr. Green Hug  Heart Eyes
Да вече е добре  Grinning

Теди, много се радвам, че сте си вкъщи!!! Трябва да посрещате татето здравички с усмивка на личицата и някоя торта да забъркате! Hug
iri_is , голям пумпал си имате! Ние също така наритваме коритото и се фръцкаме...луда работа Laughing

# 680
  • София
Радвам се, че е добре Ева!
Гея, ние пък колкото и да четем, да се учим и образоваме лекари няма да станем! Най-малкото ще ни липсват към 10 години здраво учене и още години голяма практика.

# 681
Мрм, не е въпроса в ученето за лекар, а в информирания избор.
Гери, да ви е жив и здрав таткото! Много любов и щастие!  bouquet

П.С. Моля за извинение, ако все пак съм обидила някой, за последно пиша в темите. Не желая да създавам проблеми.

# 682
Теди,цунки от нас с Ивко на малката Ева Hug Hug Hug
Миме,чакаме клипчета с Мая и теб Peace ще ме светнеш как се качват нали...че аз никак не разбирам  Wink
Аз тази вечер бях взела решение..край спирам да кърма,ще давам шише,настана един ужас у дома,Ивко реве,аз бясна и крива...писна ми все аз да съм отговорна по хранене и приспиване #Cussing out
Един въпрос..как заспиват вашите деца????Ние заспиваме само на гърда...и през деня спи два пъти по най много 30 мин,нищо не мога да свърша.Ох оплаках се..сега отивам да изпия една чаша

Гея,мила ама искаме си те тук!!!!

# 683
  • Пловдив
Geia,Превенара ли ще стане задължителен в БГ?Аз знам,че Пентаксима от 2010 г ще влезе в задължителния имунизационен календар /т.е касата ще го плаща най-после/

Всеки има мнение и форума е,за да споделяме това мнение.Нека да не се сърдим,че някой мисли различно от самите нас  Peace

Geia,не спирай да пишеш  Hug

# 684
Ето ви малко инфо за двете нови ваксини, които ще бъдат въведени от догодина
Публикувани са в онлайн изданието на Дневник
Цитат
Министерството на здравеопазването включи две нови ваксини в Националния имунизационен календар - срещу Хемофилус инфлуенце тип Б (Hib) и срещу Стрептококус пневмоние (пневмококки), съобщиха от ведомството. В ранна детска възраст посочените микроорганизми са едни от основните причинители на респираторни инфекции, пневмонии, отити.

Според Световната здравна организация /СЗО/ Hib-инфекцията е втората по честота причина за смърт при деца под 5-годишна възраст, с относителен дял от 15% в страните, в които не се провежда имунизация, каквато е и България. Острите случаи водят до тежки последици - глухота, епилепсия, умствена недостатъчност и дори смърт. Утежняваща прогнозата характеристика е повишената резистентност към антибиотиците. У нас леталитетът и трайните увреждания при Hib менингита са 16,4% (годишни анализи на НЦЗПБ за 2003-2007 г.).

Пневмококовата инфекция пък е най-честата ваксино-предотвратима причина за смърт при деца под 5-годишна възраст с относителен дял от 28 %. При нея също има усложнения като пнемония, менингит и сепсис, отит на средното ухо, синуит и бронхит. Според данните на Националния център по здравна информация (НЦЗИ) за последните години заболяванията на дихателната система заемат трето място в структурата на смъртността в ранна детска възраст, предхождани от травмите и интоксикациите. Тези ваксини са включени в имунизационните календари на почти всички страни от ЕС. След включването им и в българския, те стават задължителни и безплатни.
Ако сте били вече Пентаксим, доколкото знам той покрива Хемофилус инфлуенца и остава само ваксината за пневмококи. Не знам Превенара дали е за пневмомоки. Ако е - супер, ще го поставим и него Peace

# 685
Превенар
Инфанрикс

# 686
Теди, радвам се, че вече сте добре!

Толо, Боян е невероятен сладур!

Ние отскочихме до Пирогов, за всеки случай, днес. Нищо тревожно не показа рентгена.  Tired

# 687
Да се включа най-сетне и аз.
Днес на консултацията се оказа, че Ралица не само не е качила, а е отслабнала със 100 гр. За сметка на това е порастнала с 2 см. и върви към оздравяване. Даде ни направление за още едни изследвания след празниците да видим дали сме излекували бактериалната инфекция и ни назначи следващата консултация след 2 седмици да видим дали и колко ще наддаде дотогава. Тя си хапва нормално, яде и пюре, не знам как е отслабнала.  newsm78
Калина се оказа доста зле, като се има впредвид, че само кашля, няма хрема, температура и т.н. Гърлото и било много зачервено, инфекцията тръгнала към трахеята, затова и бил паднал гласа. Изписа ни хомеопатични, някакви антихистаминови капки и сироп.
Толо, много е сладък Боянски- как говори само... Ние уж сме по-големи от вас, но Калина говори още като бебе, има общо недоразвитие на речта, а уж баба и е логопед  Rolling Eyes , не може и да се пързаля толкова бързо... Като видя Боян на клипчето със Зрънчото и каза: "Мамо, това момченце ще си изяде подаръка."  Mr. Green
Теди,  Hug. Аз си мислех, че вашето тати се е върнало и затова те няма, не съм и предположила, че Евичка е толкова зле.  Добре, че се оправя малкия пумпал.
Гея, стига де. Тъкмо и Бульовчето се върна, а беше обидена толкова време. Никой да не напуска сектичката вече!

# 688
  • София
Е, не публикувах 80% от това, което исках по повод нечетящите лекари и много информираните майки точно за да не видя отново онази заплаха!!!!!!! СТИГА ДЕ!!!!! Форумът е доброволен, който иска да пише, който не - не! Не мисля, че съм провокирала с нищо поредния рекет, нито пък Червеношийка, която за разлика от нас Е ЛЕКАР и най-вероятно има защо да се засегне от обобщението. Надявам се, че всички тук сме равноправни и трябва еднакво да се съобразяваме с добрия тон.
Гея, знаеш, че всички ценят мнението ти и искат да продължиш да пишеш. Дребните разногласия не са причина за драми, нито за 2-3-10 отделни отчетни теми.
И разбира се ако отново съм повод за сърдене се извинявам (но не ви заплашвам с малки букви)
 Peace

# 689
Не заплашвам никого, просто споделям. Аз от доста време не пиша, просто ще продължа да не пиша - за да се обадя ме провокира поста на Мечолана относно плашенето с ваксините.
Не съм обобщила никъде кой лекар какъв е, а казах, че има доста такива нечетящи и не желаещи да се образоват. Реплики - махни ми се от главата, не натоварвай детето с излишни глупости, не са на образовани и в крак с новостите, лекари.
Аз много пъти написах и дебело подчертах, че аз не се сърдя, че някой има мнение, различно от моето, а че не е правилно да се говори по такъв начин или да се обяснява категорично нещо, все едно сме последна инстанция. За да са включени тези ваксини в имунизационния календар на всички европейски страни, то значи има защо. Единствено България е по-назад в тези неща и българските педиатри отказват да вървят напред.
По въпроса за моето мнение - многократно ми се обясни, че съм недобронамерена, че съм злобна, че предизвиквам отрицателни емоции. И без това в момента имам повече неприятности, отколкото приятни моменти, та смятам да си спестя отрицателните емоции и гоненето.
Ако съм засегнала някого - моля да бъда извинена, няма да досаждам повече.

Общи условия

Активация на акаунт