Отговори
# 75
  • София
Здравейте,

съжалявам, че малко късно се включвам, но една скромна почерпчица и от мен:

Днес съм рожденичка.

За яслата получихме направления за всички изследвания от педито.

Честито на всички празнуващи.

Мама Радост, страхотни сте. Hug

# 76
Имам една молба към майките,които скоро са правили изследвания за ясла.Оказа се,че личните не дават направления за тези изследвания - вярно ли е,или някои просто искат да си ги спестят?

крис, педиатрите ТРЯБВА да дават направления за изследванията, но само за децата. За Васермана на единия родител /ако ви искат такова изследване/ си плащаш сам. Ние платихме 10лв Peace

# 77
  • Стара Загора
Според наща док, изследванията за ясла не се поемат от ЗК, уж само за градина, но и тях си ги платихме. Според мен всичко зависи от доктора, т.е. ако може да ти ги нагласи някак да минат по ЗК, но май наистина по презумция не се поемат. Сьщо има значение, дали има лаборатория, която да прави тези изследвания по ЗК. При нас чревните се правят освен в ХЕИ и на още едно място. Да ама хеи не работят сьс ЗК, а са ми на педя разстояние и пак си плащахме. Така, че Крис Бо, щом твоята док така ти е казала, май нямаш алтернатива освен да си платиш.  Peace Стана ясно, че вьв всеги град, даже в различните ясли/градини искат различни изследвания, но да ти кажа, че на нас минала година ни излезе всичко около 25лв.

# 78
Привет,мами!

Влизам да ви почерпя по случай 2-та ни годишнина като семейство  Laughing

Слънчев и успешен ден!

# 79
Честито Роси* ,да отпразнувате и 102 годинка  Hug Heart Eyes

Мами имам въпрос,извинявам се ако сте го обсъждали,но не помня  Blush,свеки ми изпрати от Италия риба тон "Rio mare" консерва,дали мога да дам от нея на Паола Thinking

# 80
Не мога да отговоря на въпроса на Рони, аз досега съм давала на Петьо риба във вид на пюре и то на Ганчев от пюретата.
За изследванията за яслата си платихме всичко, 2 секрета от Петьо и васерман за мен и всичко 16 лв. Педито каза, че ще ги носи в лаборатория, която не работи със здр. каса. Това е , което искаха от нашата ясла.
Петьо продължава да плаче малко сутрин, и вчера е спал малко на обяд, инъче въобще не искал да спи там още от самото начало, вече ходи една седмица.Като се върнем в къщи едвам издържа до 19 ч и набързо през банята и заспива моментално. Сутрин ставаме малко рано, но той се е наспал и е  спокоен. Това е от нас  bouquet

# 81
  • Пловдив/София
Здравейте момичета,ето ни и нас  Hug

Веси, ЧРД със закъснение,да си много щастлива и обичана от двамата ти мъже   bouquet.

Честито бебче и на Радост,много много целувки  Hug

Ние с Йоана сме добре,поизгубихме се,но имам изпити разни и гледам да оползутворявавам времето,не че ми се получава де...оправдания  Blush.

Моето звяр е неуморно,простооо думи нямам.
Честито на всички малки ученичета,със сигурност са по-щастливи сред дечицата,но им трябва време за адаптация.

Айде целувки и до скоро.

# 82
4естита годишнина на Роси   bouquet

# 83
Честито на мама Радост! Дано скоро да ну писне снимки на малкия Виктор!
Честито и на Веси и на Роси със закъснение!
Скоро - повече от нас!

# 84
Мама Радост, супер сте! Simple Smile
Честити празници на Роси и Веси! Здраве и само здраве желая! Това е най-важното! Simple Smile

Рони, риба тон е с най-високо съдържание на живак. Аз не бих дала, въпреки че Рио Маре я водят хубава марка.

# 85
Ето малко снимки от нашата обиколка из Гърция http://galkabg.multiply.com/photos/album/35/35#photo=1 ; улучихме най-скофтеното време, дъжд, облаци... имаше и малко плаж, но не много;
За яслите не мога да кажа нищо все още; спомням си, че по френските ясли в първите дни на детето не само, че то стои само по два-три часа, ами и майка му стои с него, ако желае; и след това ако някой иска, може да ходи да помага в групите; незнам какви са им били мотивите, но едва ли е имало чак толкова безпорядък, щом са го позволили  Mr. Green
Пантофи Митко има едни подарени, на Дисни, за сега изглеждат ок, той си ходи удобно с тях, дано са му добре; обувки му купих наскоро есенни, на КиК, все още нямам впечатления, само дето велкрото им е снежно бяло на тъмно синята кожа, и изглежда доста смешно  Joy
Риба му давам на малкия, от нашата (на фурна най-често или на пара), засега пастърва, сьомга и ципура. Харесва я много, по-нататък ще видим за нови риби;
Хайде лека, че малчо се събуди с рев Simple Smile

# 86
Офи, къде в Гърция бяхте?
За рибата- от хубавите намазва Митето.  Wink

# 87
Веси, честит рожден ден - да си много щастлива с твоите двама (засега) мъже!
Роси - вие много да се обичате с любимия   bouquet
Офи, страхотни снимки, ако не беше казала за гадното време нямаше и да разберем.
Момичета, благодаря за поздравленията за племенницата  Laughing Утре отиваме да си ги приберем.
Лека нощ на всички и до скоро!

# 88
Честит имен ден на всички с имена Вяра, Надежда, Любов и София!

Честит празник на софиянци!

# 89
Добро утро момичета !
Честита радост на мама Радост, да ти е живо и здраво момчето и много да ви радват с баткото !
Честити празници и на Веси, Галче и Роси, макар и на куца патерица, radosttz честита племенница -  Hug .
И както е писала Галче честито на всички именници днес  smile3525 !

Рони не съм давала до сега риба / пък не само / от консерва, риба тон е чудесна, но аз съм си "консерва" към консервите и не смея да дам на дребното, рибка съм давала от бурканчета на Ганчев, Овко и т.н или забърквам нещо с филе от бяла риба .
Изследванията за ясла ни излязоха точно 59 лв в Цибалаб  newsm45, педи написа направление за кръв и урина, микробиологията и др. + васермана не се поемат от НЗОК .
Ками вече трети ден е ученичка, първите два закусихме в къщи, на обяд си хапва детенце и аз си я прибирам към 12:30, заиграва се с играчки и с дечицата каза госпожата, спокоина е , не плаче, вчера на обяд като отвориха вратата да ми я водят направи нацупена муцунка, отрони една сълзичка и това беше, после раздава целувки на лелите и им маха за довиждане . Днес ще видим как е изкарала милата, за сега добре се справя, за разлика от мен - като се прибера вкъщи след като съм я завела на ясла се моткам и се чудя от къде да почна дом.задължения, въртя се в кръгче и забравям на къде съм тръгнала или какво съм си наумила да правя / то май от ЕГН-то /  smile3511 .
За сега толкова от мен, целувки за всички малки ученици, за техните каки и батковци и за сладурите които още ще се радват на компанията на мама !  Kissing Heart
Пожелавам ви прекрасен ден !  newsm57 newsm57 newsm57 newsm57 newsm57

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 11:40 от penda11n

Общи условия

Активация на акаунт