Отговори
# 90
  • София
Нашата ясленка вече е сополива Sad(( От вчера и протече носа. Мого бързо бееее - трети ден на ясла и вече болна.... но това са екстрите явно. Аз пак процедирам само с вит. С, няма да я водя на лекар, макар че има 37.1 темп.

Иначе там е ОК тя - не плаче, яде си, отличничка както каза едната госпожа.

За изследванията - явно всеки доктор си процедира както му уйдисва с направленията. А не всички лаборатории работят за всичко с НЗОК - моя личен ме информира къде да ида. На нас ни излезе безплатно в Рамус Лаб. Иначе и аз съм фен на Цибалаб, но там отдавна си пробират кое безплатно и какво с пари.

# 91
Ха, сега малко поздравления на патерици и от мен.  Mr. Green
Честита годишнина на Роси, на Галче, честит рожден ден и на Веси, честити бебчета и племенничета!  Hug
Честит имен ден на всички празнуващи днес и честит празник на София!    bouquet
Здраве да има най-вече и много, много поводи за радост и щастливи мигове!  Peace

Мама Радост, супер сладки сте! А ти изглеждаш страхотно! Чакаме и по-детайлни снимки!  Wink

Нашата ясленка вече е сополива Sad(( От вчера и протече носа. Мого бързо бееее - трети ден на ясла и вече болна.... но това са екстрите явно. Аз пак процедирам само с вит. С, няма да я водя на лекар, макар че има 37.1 темп.
Иначе там е ОК тя - не плаче, яде си, отличничка както каза едната госпожа.
Мдаааа, явно често така се случва.  Confused Което определено смятам, че значително би се подобрило, ако всеки родител спираше детето си от ясла когато то е болно, тъй като редица родители минават с номера: Ама аз не мога да отсъствам от работа.  Close След като си създал това дете, имаш отговорности към него, които не можеш да пренепрегваш или забравяш!  Naughty Поне аз така смятам.  Crossing Arms Има много хора обаче, на които не им пука изобщо за другите.  #2gunfire
Иначе браво на Марина, че така бързо се адаптира към промяната!  Hug

Дея може би ще я пусна на ясла някъде към края на този месец. Дано миличката ми звездичка да се адаптира бързо и да се чувства добре. Относно нейно евентуално боледуване в яслата съм някак си положително настроена и вярвам, че няма да се случва често.  Praynig Peace
Тя също от вчера е с адска хрема, мисля, че пипнахме нещо докато чакахме в детската консултация за изследванията, имаше много деца, кой киха, кой кашля...  ooooh!
През нощта и мерих температурата на вратленцето докато спи, по едно време термометърът ми показваше, че е 38.2  Tired, но аз не дадох нищо за смъкване, оставих я да си спинка и да се пребори сам организмът. След около час беше паднала на 37.4.
Как мислите, дали е правилно така да я оставям с температурата (аз съм против даването на медикамент за температура под 38, 38.5) или е трябвало да и сложа поне студени кърпички на челце и китки?  Thinking Споделете вашият опит или познания в тези ситуации.

Хубав ден на всички!  football

# 92
maristuta, за мен е правилно, до 38,5 не давам нищо на детенце за сваляне на Т, добре е че си оставила Дея да спи, и аз оставям моите да спинкат и не ги будя да им давам люкарства, ако търпи мократа кърпичка слагай, лятото покрай летния вирус на дребните им обувах и мокри чорапки, ама сега е неприложимо  newsm78 .
Бързо да оздравявате, на всички болнички  Hug и   love001 !

# 93
4естит празник на вси4ки който празнуват днес  bouquet

# 94
Привет  Grinning
Цяла сутрин бях по болници да правим изследвания-излязоха ми 13,50 лв.Интересното е ,че уж не се поемат от здравната каса,а навсякъде ме питаха дали имам направление Rolling Eyes Но както и да е дано само да са ОК и мисля след празника да го давам.
За рибата аз съм ЗА,но не от консерва.А тези с по-големи деца,помните ли кога може да се дават гъби- то е ясно че ще е по малко,защото си е тежка храна,но все пак някакъв ориентир?
моето момче се събуди и легна на земята,отивам да се разправям с него

# 95
Крис, ето това е от Косе Босе:

Гъби

- въвеждане: между 1 и 2 год.
- бульон или супа от гъби, без самите гъби: след 10 м.
- не са силен алерген (!)
- трудносмилаеми
- не са незаменими в детското хранене (т.е. няма с какво да обогатят хранителния режим)
- първо се въвеждат като много малка част от общото (до 18 м.), след това се включват по-осезаемо

Гъби се въвеждат след 3 год. по лична преценка. Официалните препоръки на различните схеми на захранване варират от 1 до 2 год., като това зависи и от начина, по който се предлагат.

Неоснователно се причисляват към категорията на забранените храни преди 2-3 год., както например е случая с меда

Аз лично още не съм давала гъби Peace

# 96
  • София
  Здравейте момичета Честито на всички които имат повод за празник днес Hug

Хайде от днес и ние сме в отбора на "малките ученици",ох много тъжно ми беше като го оставих дребосъчко, на обяд отидох да го взема ревеше, към 11ч пък както си седял кротко ,огледал се и дръпнал такъв рев,(може би за мен Sad),  явно трудно ще се адптираме,браво на вашите момиченца явно те по-бързо свикват!!! Но все пак ме успокоиха че бил кротък и си се заигравал,утре ще го водят на театър Simple Smile.

Рибка и моя папка, пастървичка правих ,пък и пюре му давах на семпер,но хич не е вкусно друго е да си я направиш по собствен вкус.
  Изследванията и аз си ги плащах,моята педиатърка каза че здравната каса не ги поемала.

offioly  алпинист ще става май, малкия Митко Hug

# 97
Мами на момченца на ясла,замисляли ли сте се дали при дълго реване не може да се получи някоя херния?Аз все за това си мисля,още повече че нашия батко няколко месеца преди да тръгне на ясла се беше изсипал/не че е ревал кой знае колко,но не знам как стана;иначе бях ги предупредила/Някой ще каже че от скачане но той тогава беше малък /1,1м/и не е скачал
Та,такива ми ти работи,като стоя май само глупости си мисля колкото повече наближава

# 98
Мдаааа, явно често така се случва.  Confused Което определено смятам, че значително би се подобрило, ако всеки родител спираше детето си от ясла когато то е болно, тъй като редица родители минават с номера: Ама аз не мога да отсъствам от работа. 
За много родители, включително и за мен, сополите и кашлицата не са болест. Лично аз ги приемам и знам, че организма се чисти. В Канада е честа практика да ходи на градина сополиво и кашлящо дете. Маги също е била от тези деца. Тук се притесняват само, ако има много висока Т, обриви и т.н.

За температурата съм писала много, че не закачам детето, ако е под 38.5, дори 39. Още повече, ако виждам, че не се мъчи и спи спокойно.

Гъби около 3 годинки дадох, защото са тежка храна.

За хернията нищо не мога да кажа.

# 99
Мдаааа, явно често така се случва.  Confused Което определено смятам, че значително би се подобрило, ако всеки родител спираше детето си от ясла когато то е болно, тъй като редица родители минават с номера: Ама аз не мога да отсъствам от работа. 
За много родители, включително и за мен, сополите и кашлицата не са болест. Лично аз ги приемам и знам, че организма се чисти. В Канада е честа практика да ходи на градина сополиво и кашлящо дете. Маги също е била от тези деца. Тук се притесняват само, ако има много висока Т, обриви и т.н.
Вери, бъди сигурна, че те разбирам. Достатъчно интелигентна съм за да имам и аз малко по-различен поглед над някои неща.
Не съм седнала да разсъждавам сополите и кашлицата болест ли са или не, факт е обаче, че в определени ситуации предизвикват  изключителен дискомфорт.

Но всъщност досега не се бях замисляла колко е хубаво детето ми да се мъчи по цяла нощ да не може да диша от запушеният си нос или да не може да мигне заради раздираща кашлица. Следващият път ще седна спокойна до детето си да го послушам как продължително и толкова жално плаче поради невъзможността да си издуха сополите и да има нормален сън, а може би дори и би трябвало да се усмихвам припомняйки си факта, че организмът му просто се чисти по този начин?!  Whistling

Извинявай за тона, но няма как да си замълча.

# 100
  • на края на света.....
Ето една почерпка от мен по случай имения ден на моята дъщеря София.Имен ден има днес и моята майка ,която също е София Grinning  bouquetДа бъдат живи и здрави си пожелавам Peace

За температурата и аз до 38,5 нищо не давам,все пак повишената температура е защитна функция на организма за да може да се пребори с болестта.Не бива да пречим на природата с тези лекарства.Обикновено наблюдавам детето, с 38 градуса все още играят и не им се отразя  много.Започне ли да прилягва и да и се спи значи температурата е над 39 ,тогава вече става сънлива.В такъв случай вече давам лекарства, за да ми е мирна главата.Нагледала съм се на деца увредени от фибрилни гърчове TiredСтрах ме е!

# 101
Не съм казала, че не си интелигентна. По-скоро аз имам по-различен поглед върху нещата. Или може би съм част от безотговорните родители, което пък сигурно ме прави неинтелигентна в твоите очи  Laughing. Ти нали искаш да емигрираш...Не знам на къде сте се запътили, но тук и не само тук /чувам Simple Smile / е така по отношение на сопол и кашлица. Така че свиквай от сега. И всъщност какво съм седнала да се занимавам. Губене на време, както обикновено...Много мога да кажа по темата, но ще прозвуча доста грубо и затова по-добре аз да замълча.
Тонът е доста саркастичен. Но ти така си пишеш явно. Няма за какво да те извинявам.

Честито на празнуващите днес!
Да са живи и здрави!

# 102
  • София
Да споделя - дадох и Коризалия и носа пресъхна. Успя да спи от 12 досега.

# 103
Имах предвид голям дискомфорт, който в дадени ситуации може да бъде спестен с предприемането на определени действия.

# 104
Марвеле, какво е коризалия?
И ние сме с хрема от 7 дни, и всичките ни познати деца са така. Сополи предимно, малко температура - 37.5 най-много. И аз избягвама да давам Панадол преди 38 градуса, само  ако е много неспокоен от зъбите. Иначе за нослето правих една отвара от мед, лайка и сода и  му капя в носа, но на на не ни действа много ефективно , защото просто не ми разрешава да му капя в носа. Голям бой пада, боричкаме се ,но не и не. Едва успявам в някоя ноздра да капна. Също и почнах да давам клеева тинктура ама....явно още не действа. Поне спряха да текат сополите.
За хернията и аз не мога да се изкажа, но често оставам Дамян да се нареве, понякога и по 30 мин. се дере.  Отсега го мисля зя яслата. Ще тръгваме на 1 ви , ако оздравее дотогава. Изследвания още не съм правила, но разбрах от други майки, че могат да минат по ЗДР. КАСА, т.е . от педиатъра си зависи. Васерманът се плаща.

Общи условия

Активация на акаунт