Отговори
# 105
  • София
Коризалия е хомеопатично на недолюбвания от мен Боарон, но това конкретно действа. За хрема е много ефикасно - облекчава, а в ранен етап пресича. На бебета се дава разтворено както си пише в листовката.

Като бях бременна и само някой да кихнеше в офиса и аз носех с мен от коризалията и раздавах профилактично Simple Smile))

# 106
  • София
  marvele  аз също съм чувала добри отзиви за тази Коризалия,ще се заредя за спешни ситуации Wink

П.П.  Предлагам да променим заглавието на темата:ЗА или ПРОТИВ соплите ...и тяхното лечениеWink

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 18:20 от petiu6a

# 107
Точно поради факта че има родители мислещи по този начин, а именно че сополи и кашлица не са болест аз не пускам дете си на ясла ЗАЩОТО ще обесня че при някои деца с по- слаб имунитет като моето нещата никога не приключват само до сополите и леката кашлица а винаги се стига до бронхити ларингити и др усложнения придружени разбира се винаги с висока температура която мен обаче за разлика от много от вас притеснява понеже детето ми дори при 38 градуса е доста отпаднало и очевдно му е лошо . Почти винаги си лепим тези вируси от парка където майки с това разбиране водят спокойно децата си, и веднъж една майка разправя на друга и ние с приятелките ми случайно дочухме , че снощи дори ходили в спешното имал 40 гр температура и още куп симптоми изброи, но това не им пречеше да са на площадката с другите деца още на сутринта.естествено си събрахме багажите и си тръгнахме.

Та това е моето мнение не е нужно да си интелигентен за да имаш такова нали  Peace

# 108
А има начини да не се стига до сополи и лека кашлица...Все другите са ни виновни, а не погледнем първо себе си.

Я, темата как хубаво се раздвижи в спорове, отстояване на мнение и мерене кой е по-интелигентен.  Laughing
Според новите правила теми тип отчетни ще се заключват на 50-та стр.  Wink

# 109
гледай ти в какви спорове сте залитнали докато аз се мотам Simple Smile
причините за болестите в яслите не са водените болни деца
да, има ги, но не са те основното
разболяват се 1) защото децата са заразяват масово още в инкубационния период, когато нито хрема имаш, нито кашляш, 2) защото 90% от децата до преди тръгването ги гледат по похлупак и нямат никакви контакти с вируси, 3) защото поне 1/3 от децата нямат правилен режим на хранене и сън, 4) защото една камара деца виждат сапун  и вода един път дневно и 5) защото един значителен процент деца имат родители пушачи, които (забележете) пушели само в кухнята  Crazy много моля да ме извинят майките пушачки, но да се пуши вкъщи е недоспустимо, оставям настрана вредата от самия дим (който всеки вярвам ще се съгласи, че не си седи само в кухнята, ами минава и през процепите на вратата и полепва по мебели и тапицерии и т.н.), но това изсушава лигавицата на носа и я прави много уязвим вход за вируси
и да, аз извеждам децата навън, когато са хремави и кашлят, защото оздравяват по-бързо (ако са жизнени разбира се)
не им давам да се навират в други деца разбира се, но в края на краищата са на открито пространство, не в затворено помещение

и още по-интересно ми е как разбирате, че детето се е разболяло от кихналото в яслата другарче Simple Smile а не от растящия кътник, не от кихналия колега на таткото, които го е гушнал и цункал преди да измие ръце и т.н. да не продължавам с вариантите, че може да стигне темата до 50стр бърже бърже  Mr. Green

за финал да кажа, че недолюбвам хомеопатията, обаче коризалията е супер
и ринитал-а също (за хрема)
и за още един последен финал да кажа, че емоционалното здраве е в пъти по-важно от физическото  Wink днес има температура, утре няма, но други неща не минават толкова бързо...

# 110
  • Miami
Честито на празнуващите днес и на всички софиянци   bouquet

По-рано днес мислех да пиша по горещата тема, но се отказах, за да не възникнат спорове. Със сигурност не е приятно да е сополиво и кашлящо детето, но има наистина някои родители, които не могат да си вземат отпуска всеки път, когато е болно детето им. Не вярвам на някоя майка да й е приятно и спокойно да прати сополивото/кашлящо дете и да отиде на работа.

# 111
Хопала, ама че интересно стана тук.  Laughing

А има начини да не се стига до сополи и лека кашлица...
Естествено!  Peace
Все другите са ни виновни, а не погледнем първо себе си.
Не съм казала, че другите са ми виновни, а че "... смятам, че значително би се подобрило, ако всеки родител...". Има разлика.
Ще се повторя като кажа, че визирам как дадени действия в определени ситуации биха могли да предотвратят голям дискомфорт и за други страни. Както и да е.  Whistling

и за още един последен финал да кажа, че емоционалното здраве е в пъти по-важно от физическото  Wink
Разбира се! Определено смятам и вярвам, че първото води до второто!  Peace T o n i, съгласна съм с всичко, което си написала.

Не вярвам на някоя майка да й е приятно и спокойно да прати сополивото/кашлящо дете и да отиде на работа.
Аз лично познавам две майки, които откровено предпочитат да отидат на работа (въпреки, че могат да отсъстват ако се налага), където си клатят краката, вместо да останат у дома и да гледат сополивото/кашлящо дете.
За мен подобно поведение е недопустимо!  Naughty

Хайде, спирам с моите разсъждения. Мисля, че бях достатъчно ясна какво съм имала предвид.  Wink

# 112
  • Miami
Не вярвам на някоя майка да й е приятно и спокойно да прати сополивото/кашлящо дете и да отиде на работа.
Аз лично познавам две майки, които откровено предпочитат да отидат на работа (въпреки, че могат да отсъстват ако се налага), където си клатят краката, вместо да останат у дома и да гледат сополивото/кашлящо дете.
За мен подобно поведение е недопустимо!  Naughty
Мари, тук съм съгласна с теб. И за мен това е недопустимо  Peace

# 113
  • София
Честито на всички именници.

Аз да си кажа, че много харесвам Коризалията.

И този път съм съгласна с Вери Grinning. Наистина кашлицата и хремата са начини на организма да се изчисти и предпази от бактерии, вирусии и други гадории, както и разтройството и повръщанете, а и температурата е защитен механизъм - повечето микроорганизми живеят при 37 градуса и при по-висока температура загиват. Никой не казва, че са приятни, но това си е естествен начин за спряване с болестита + действия на клетъчно и хуморално ниво Peace И всички тези процеси ако излезнат извън контрол, разбира се могат да навредят, но като цяло са полезни, въпреки че се считат за негативни, но реално не можем да преценим колко много ни помагат.

А за това колко е болно детето и дали трябва да е на детска градина трябва да прецени сестрата, нали за това е там. Аз не бих пуснала Марти с температура, но ако има лека хрема или кашлица не бих го спряла. При някои състояния кашлицата може и месец да продължи, но това не значи, че детето е болно. А определено може да е предизвикана и от алергия или друг незаразен причинител Peace

Хйаде лека от мен, че Марти се буди с тези зъби поне по 5 пъти на нощ, а работата ме погълна с пълна сила Sunglasses

# 114
между другото, без да се опитвам да звуча назидателно  Blush искам да ви споделя, че покрай таня се нагледах на какви ли не случаи
от баща, който бута за секунда сина със залепени от конюктивита очи в стаята и бърза към стълбите, а после лелята го гони да му върне детето
до майка, която ревейки на път към метрото ми споделя, че детето е с хрема, дала нурофен за Т през нощта и се надява да не вдига през деня и не издържала вече на работата си, защото не може да си гледа детето като е болно
наслушах се на майки, които по кашлицата на децата докато тичат в стаята може да познае кои са алергични и кои остатъчни Mr. Green
както и виждах чисто неебателни индивиди (ще ме прощавате за израза), няма да си кривя душата.. , които или ще са вманиачени да е здраво, но ще го учат да се бие, че да не бият него  Crazy или ще го водят с омазано лице още сутрин и даже не го целуват за чао  Sad

много съм се чудила на чия страна да застана, обаче... накрая стигнах до извода, че болестите са нещо преходно и до там
минават и се забравят
много по-важно е да живеят в спокойна обстановка и хармония вкъщи, да усещат, че са обичани, да са самостоятелни, да пътуват, да играят, да се движат, да са калени... а кашлиците и температурите идват и си отиват и с времето стават все по-редки Wink

ПП: мими,  Hug

# 115
  • София
Хей, привет приветски!

не сме появявали скоро, но пък не сме ви пропускали...
не сме изпуснали нито един мил отчет от някоя мила мама на ясленче,
нито някоя споделена радост, нито тревога...да не говоооооорим за снимки
или пък последният така приятно любезен разговор за сополиви/кашлящи отроци на още по-мили и любезни родители:)))

Незнам дали се усеща 'мерене на интелект', но да споделя, че за мен лично, е забавно, да чета за 'различното разбиране',
Явно вече е по-модерно да си различен и по-гордо звучи някак:)))да кажеш....'е, явно аз съм различен.."

Всички сме интелигентни даа, но аз съм по-различен...!  bowuuLaughing Laughing

ами така ще да е, форумското общуване налага този начин май,
ФорумЪТ!!!!
и място за среща ...и сцена ...и училище и даааже маса за почерпка...,

а относно сополивите и кашлящите...да кажа и аз. вместо да се отнасям така.
редно е да се съобразяваме и помислим повече и за другите деца и семейства, особено щом се касае за здравето им,

защото лесно е да кажа: "поемам отговорността", ама всъщност как наистина ще я поема...??

вярно, не може за всеки сопол - карантина..., но все пак...20на деца на едно място,и всяко с по 2ма родители,баби,домашни животни и т.н...нито могат да са с еднакви защитни сили, нито да се чистят и да се борят с вируси и инфекции..

но това си е мое мнение. и мои спомени...като дете всяка хрема ме довеждаше до бронхит и детската градина беше резервоар за сополи...затова и честичко си поседявах вкъши:))
но така ще е ...и понатам , а както казва ТОни: няяяяма да има никакво значение!
по-важното е друго..!! било то и колко сме различни! Grinning Grinning Grinning

----
някой питаше за прехвърляне на майчинство,
или се прехвърля на баба или дядо на детето, ако е до 2год., но този, който ще го отглежда трябва да е назначен на Трудов договор (дори и с 1отработен ден), или към програмата в подкрепа на майчинството, която може и до 3 годишна възраст. Там детето може да се гледа от пенсионер(баба или даже и прабаба) или безработен, регистриран в БТ. В 1вия случай майката ще взима половината от майчинството си), а по програмата този, който ще отглежда детето ще взима заплата, кочто се поема от държавата.
Не съм сигурна доколко е навлязла тази програма и има ли средства за нея..., но е удачен вариант и за децата от 2до3години, за тези, които не искат да пускат децата си на ясли.

--
поздрави на всички мами и дечица!

а и още нещо...може ако някой е навит да организираме след някой друг месец събиране в Сапарева баня.
незнам как е там по студено време, но може и да е интересно пък. Мамите от София??Нищо ангажиращо, всеки сам да се организира, а там пък..да се срещнем...

е хайде! Лека от мен!

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 00:26 от MaLe

# 116
а и още нещо...може ако някой е навит да организираме след някой друг месец събиране в Сапарева баня.
незнам как е там по студено време, но може и да е интересно пък. Мамите от София??Нищо ангажиращо, всеки сам да се организира, а там пък..да се срещнем...
MaLeHug!
Аз съм твърдо ЗА подобна среща в Сапарева Баня.  Sunglasses Peace Ние ще сме отново там на Нова година, живот и здраве. Пак там, на онова прекрасно място във вили "Парка", които съм ви показвала няколко пъти вече. А през зимата там е просто прекрасно! Чистичко, спокойно, натрупал снежец. Планината - спокойна и стаена сред снега. Огромна камина в къщичката, подаваш си носа навън само за да си вземеш няколко дръвца и да ги хвърлиш в камината.  smile3539 А вътре в стаите е тоооолкова топло, че по къс ръкав и отворен прозорец пак ти е доста топличко. Ееееех...  Heart Eyes
Някой желаещ да се придружи за Нова година?  Rolling Eyes

Спокойна нощ!

# 117
Все другите са ни виновни, а не погледнем първо себе си.
Не съм казала, че другите са ми виновни, а че "...
Това не беше към теб, не беше към никого; затова и не съм цитирала никого. Simple Smile
Тони е писала каквото аз исках да кажа. Веси също. Мен ме мързеше да се обяснявам, а и бързах. Simple Smile

Мале, може и да съм различна, но не го правя, за да съм модерна.  Laughing Различна и различен поглед върху нещата също са две различни неща. Ех, много различно стана това изречение. Ама така е, всеки е различен и уникален, затова светът е шарен. Simple Smile Иначе, да, модни течения много в последно време.  Laughing

Живее ми се по-простичко, по-естествено, по- не в рамки и измислени правила. Не в страх от болести, вируси и бактерии, заразени деца...На повечето явно им е трудно да го разберат. Също така не ми е приятно да се категоризира за каквото и да е било; да се критикува и съди без да е запознат човек с дадения случай.

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 03:47 от Вери

# 118
Привет, мацки Hug

И аз като една новоизлюпена ясленска мама да споделя моето виждане по темата "сополи +".
Наскоро бях чела, че в Канада препоръките са дори отитите само да се наблюдават 48часа и ако не отшумят от само себе си, тогава да се изписват медикаменти. Представете си в повечето случаи, отшумявали в този период Wink
Ако гледаме по-глобално на проблема, здравните системи по света изнемогват, това е факт. Ето защо, тенденциите са по цял свят традиционната медицина да предлага изчакване, вместо агресивен подход при повечето ни познати болестни симптоми като сополи, кашлица, средновисока температура и др.
Лично аз го предпочитам тази позиция пред това да отида при нашата педиатърка и тя без дори да направи обстоен преглед на детето, да й предпише АБ или друго силно лекарство. Да не говорим за наистина болните хора, които чакат пред кабинета и с които детето ще бъде ще не ще в контакт, докато чакаме да влезем.
Какво ли бих направила аз вкъщи, ако детето ми е с хрема. Нищо Crazy. Отвреме на време пръскам малко Стеримар в нослето, за да поддържам лигавицата влажна.

Колкото до това "различни" ли сме. Аз мисля, че в момента се извършва преосмисляне на всичко което досега се е приемало за единствено правилно от традиционната медицина. Виждат се последиците от безразборното даване на АБ, които в недалечното минало са се считали едва ли не за панацея при бактериални инфекции, дотам ефективни, че докторите са започнали да ги предписват и за вируси.
Разбира се, всяка майка се притеснява за своето дете. Нормално е, естествено е. И никога няма да знаем дали сме постъпили добре в дадена ситуация. Само че на мен тази "различност", пък била тя и модерна, ми звучи логично и затова я приемам Peace

# 119
хм, от снощи размишлявам над таз' работа с "различното" и още не съм схванала  Rolling Eyes

мари(стута) - никога не съм ходила в сапарева баня, сега с това описание ме заинтригува Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт