Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

• 179 028
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Мерси Лабрекс!  bouquet

# 496

Питките на Dani-ela  от горния пост. Харесват ми!   bouquet

Аз що не ги виждам? newsm78

# 497
И аз не мога!

# 498
  • забравих си мисълта...

Питките на Dani-ela  от горния пост. Харесват ми!   bouquet
Аз що не ги виждам? newsm78

И аз не ги виждам newsm78

# 499

Не знам що не ги виждате, на радикала са newsm78 Хайде ето ги от друго място, дано се виждат сега:

# 500
  • забравих си мисълта...
Не знам що не ги виждате, на радикала са newsm78 Хайде ето ги от друго място, дано се виждат сега:

Сега се виждат, много са красиви   bouquet

# 501
БРАВО, БРАВО, БРАВО...само това мога да кажа, напоследък само ви чета и гледам! newsm51 smile3501 smile3501 smile3501
Просто не мога де се спра, да се гледам и да се облизвам! newsm74

Аз просто нямам време да се включа, да завъртя нещо със скромните си все пак възможности, но пък огромно желание...по-лошото е, че някой трябва и да яде като правя, а у нас само половинката яде тестено и...това е проблем, когато направя нещо и почва да се сърди, искала съм да го направя дебел, но пък му харесва!
Но нищо стига ми и да ви гледам и да попивам всичко, което показвате и да трупам рецептички!

# 502
Наистина БРАВО!  chef  bouquet

# 503

Сега се виждат, много са красиви   bouquet
   Наистина са красиви! Hug

# 504
По тази рецепта - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2696.msg71958, ето и моето обогатено произведение:

Хляб - Разрез и Пак разрез

# 505
  • София
Маме  Hug не е честно! Изтекоха ми лигите, а вечер не ям въглехидрати  Crazy Страхотна си, както винаги нещо ново и разкошно!
Тъкмо днес се сетих за теб, че не си месила отдавна  Crazy

# 506
  • забравих си мисълта...
Mаме, ми то с твоя хляб не му трябва на човек да готви. Разкошен е   bouquet, направо мечта  newsm10. Ще ме накараш пак по никое време да меся  cook, а исках утре да го правя.

# 507
Благодаря на всички  Hug Поради многото запитвания на лични и то не само отсега, реших да направя питка и да я снимам стъпка по стъпка. Там съм дала и основната рецепта, по която повечето пъти правя питки. Всичко това естествено търпи вариации откъм продукти, по-малко яйца, без яйца, с или без мляко, може кисело, може прясно, но едно е константа -  маята. Като правя питка за един килограм брашно, маята е едно кубче, за половин килограм брашно - половин кубче, приблизително. Също запомнете - ако брашното е един килограм, течността е наполовина. Пак е относително!Суха мая много рядко ползвам, защо - пробвах няколко пъти, много повече чаках да ми втаса тестото и ме хванаха щръклиците. Толкова за тестото.
Относно спиралките с маслиновата паста - разточих правоъгълник, приблизително две педи  дължина, на една педя ширина, ама, че обяснение, намазах със зехтин и отгоре маслиновата паста. Прегънах на две по дължина и рязах на ленти около 2-3см широки по дължина. След това ги усуках за да не изпадне плънката и в подмазана тава, докато удвоят обема си. Пекох на загрята фурна 200 градуса докато се зачервят. Ядат се с гръцка салата и Узо  Wink

Ето и снимките, които съм сложила в един общ албум, стъпка по стъпка

# 508
  • София
Пепика  Hug голям труд си положила, благодаря!   bouquet
Там, където подбъркваш маята, си писала, че слагаш 1 с. л. сол - според би трябвало да е захар.

# 509
  • Варна
Ето и едни набързо спретнати питки за хамбургери които се сляха като една цяла.  Yum

Общи условия

Активация на акаунт