Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

• 179 012
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Краси питката ти е разкош. Hug
Venetta страхотно производство. Катеричката най ми хареса.  bouquet
labrex кокошка или пиленце много е хубаво, както и питката. Hug

Ето и моите последни творения

# 556
Момичета, искам да ви попитам, как правите успешно, такива нарези, подобни на снимката
http://farm1.static.flickr.com/166/364218456_e8d30029d9_b.jpg

С какъв нож, кога? На мене нещо не ми се получава, с един назъбен нож...  Thinking  Видях, че Venetta, има такива хлябове, ама от всеки искам акъл, тъй че давайте!  Grinning
Аз ги правя с бръснарско ножче, иначе си има професионални ножове, които представляват нещо като гребло с четири ножа и правят нарезите едновременно. Това го гледах в "Кадемлия", но струваше майка си и баща си  ooooh!.  Преди да ги сложа във фурната, след като си ги наръсила с мак, сусам или без нищо , само ръсиш брашно с цедката, цепваш с ножчето и ги мяташ във фурната. Толкова се чувствам горда, че и аз мога с нещо да ти бъда полезна в тази тема   bouquet newsm20

# 557
Много ти благодаря, Пепика! Трябва да си намеря бръснарско ножче и да пробвам!  Peace
Иначе, за професионални, аз съм ги виждала в хлебозавода и навремето в Сладкарска кооперация Варна - тя бяха едни дискове, по 3 на ред май  Thinking и машината ги спуска над лентата, преди да влязат за изпичане и ги нарязва. Не съм поглеждала отблизо от какъв материал са, но мисля, че не бяха назъбени....  Thinking  Каквито и да са, такова не ми трябва  Laughing  Но ми се прииска да си направя и аз някакви красиви нарези на хляба, че в събота се пробвах и нищо не стана......

# 558
здражеите майсторки:) искам и аз да се запиша тук с моите вече успешни опити за питки.Нямам снимки да ви ги покажа,но определено със всеки път ставам все по добра и по-добра Simple Smile сега ще пробвам слдък вариант на питките:)

# 559
Здравейте ,момичета!Прекрасни работи показвате тук!  bouquet
В неделя най-сетне ще правим прощъпулник на малката,че то детето от кога проходи... ooooh!Пробвах много рецепти за питки,но като ,че ли болярската питка ми се получи най-добре-http://danipbg.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.430255.16080586

Но ми се струва,че питката за прощъпулник трябва да е без много украси,за да може да се търкулне добре и да не се разпадне LaughingТа имам нужда от съвет- как да оформя болярската питка?Защото тестото нали се дели на 4 топки,които се разточват ,маже се с масло и се завиват на руло.Това руло после как да го превърна на обикновено изглеждаща питка? LaughingНе знам дали го обясних добре newsm78,ама с тестото си имаме вземане -даване от скоро Mr. Green
Благодаря ви предварително!

# 560
danip, аз правих отделни питки за търкалянето и питки слънце и маргарита за гостите.

Ето така я оформих. (питката е моя, нищо, че снимката и се разхожда из нета по разни сайтове, без никой да ме пита.)

А тук момичета правиха хубави питки, дано се включат, за да ти дадат идеи.

# 561
Ехее Labrex,страхотна е питката   bouquetТолкова слънчева и усмихната Hug
Мдам и това е вариант -да направя различни питки,но за последните 5 дни направих 4  и мъжо ми забрани да правя повече-една за прощъпулника и край  Laughing
Благодаря ти за отговора!!

# 562
Ехее Labrex,страхотна е питката   bouquetТолкова слънчева и усмихната Hug
Мдам и това е вариант -да направя различни питки,но за последните 5 дни направих 4  и мъжо ми забрани да правя повече-една за прощъпулника и край  Laughing
Благодаря ти за отговора!!

Додиники имаше хубава питка, и още имаше показани с отпечатък от крачета, дано се включат, че не ги откривам.

Ако не си разглеждала галерията, погледни и там, може нещо да си харесаш или да използваш като идея.

# 563
  • София
danip , аз преди месец правих питка за прощапулник и то точно Болярската пита.Ето я:

Също като теб имах притеснения за търкулването, но нямаше проблеми- нито се разчупи,нито се разпадна.
Така че, не се притеснявай да я направиш в тази форма Peace
Разгледах твоите питки- много добре изглеждат всички.Поздравления  bouquet

# 564
Labrex,мерси още веднъж!Не бях разглеждала галерията и направо...страшни сте момичета!  bouquet
Pinki_81,благодаря ти за споделеното и комплимента!Твойта питка също изглежда прекрасно!Аз обаче съм си намислила отгоре да "лепна"крачетата на малката ,а и разни други неща,та за това си мисля как да я оформя newsm78Чудех се ,ще мога ли както са намазнени корите по някакъв начин да ги направя пак на една топка ThinkingИ така дали ще се получат "конците"?Абе май ще трябва пак да поканя гости и да спретна една питка ,за да направя още една проба Laughing

# 565
  • Варна
Майсторки хлебарки, моя милост вече си е у дома след голямо хайманосване из родината и скоро време ще се включи вече с домашни произведения  Hug
Не си мислете, че съм почивала през това време - доста народ с питки нахраних, но не остана време за снимки  Grinning
За сега ще ви попрочета, че много съм изпуснала и да ви се нарадвам на творенията   bouquet
В този ред на мисли stasi76 а рецептички за последните ти показани вкусотии може ли  Wink

# 566
"ЩАСТИЕ"

# 567
След Щастие...аз какво да кажа.......Скромно от мен:

Питка и Пак - вече няма да използвам мазнина за печене на питките, а хартия за печене.......

Не съм по украсите, та ще ми простите плахия опит за украся питката, не е като при Пепика, знам.....Пепика, много хубаво Щастие! Лабрекс и от твоята питка лъха Щастие....Уф......що съм схваната в ръцете и една свястна украса не мога да направя........Ни на питка, ни на торта.......

# 568
Ей че хубаво тука  smile3508 аз скоро нищо не съм месила, та се извинявам за спама, но тази събота ще се меси няма как, като ви гледам и се заразявам  Hug
stasi76 "последните ти творения са много апетитни   bouquet
labrex много е сладка твоята питка  thumbsup
Pinki_81 Болярката ти страхотен загар е хванала мммммммм  yes
Пепика без коментар твоите питки са шедьоври  newsm20
Ееее маме я виж как си я докара много си е хубава даже   Hands Clap  Hands Thumbsup

danip аз за нашия прощъпулник също правих Болярката, стана много добре и не се разпадна търкулна се хубаво ето и украсата    Успех  Peace

# 569
  • София
Ето и една питка от мен по случай рождения ден на моята племеница. Понеже в семейството има двама постещи питката е постна- с мая, сол , захар, олио и една лъжица отцет и между корите е песто от босилек, маслини и сушени домати. Със сигурност ще я направя и във вариант с масло и съм сигурна, че  ще е страхотна. Оформянето е от форума- питка Цвете, но не знам на кой беше,  моля за извинение за което!

Общи условия

Активация на акаунт