Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

  • 179 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Много красоти в темата,много нещо.Днес между другото и аз направих една месеница.


max-mama, тая месеница много впечатляваща Heart Eyes. Явно не е просто питка, щом така я наричаш, какво има в нея?

Рецептата съм я преписала от *Гответе с мен*,но не съм си записала от кого е.
Съвсем обикновенна е,но резултатът е много пухкав и вкусен.Прясно мляко,мая,олио,оцет,сол,захар и 2 яйца.
Ако някой желае ще напиша рецептата.

# 61
  • Мнения: 22 867
Лабрекс  Hug....Губиш ми се последно време нещо...Листенцата на моята този път ги направих,от тестото на питката намесено с повече брашно и по онзи метод с намазването им и на тях с яйце.,който ми прати,една снимка беше...Наистина ми допадна.Мислех си,че ще се слеят,но стана много хубаво...Благодаря!    bouquet

Тук съм вече, но само чета, временно съм зарязала готвенето. Но много ме съблазнявате с тия красиви и вкусни питки............... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  Радвам се, че са ти се получили листенцата.   bouquet

..........Ако някой желае ще напиша рецептата.

Пиши, пиши, моля те, много добре изглежда, пък и щом е пухкав и вкусен резултатът........Подробностите са важни. Grinning  bouquet

# 62
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Пиша вече.......

Месеница

1 чч прясно мляко+1/4 още за маята
20 гр прясна мая или 2 чл суха
1 чл сол
1 чл захар
1 сл олио
1 сл оцет
2 яйца+още едно за намазване накрая
около 3 чч брашно(аз не го меря,слагам докато се оформи тестото)

Правя тестото в машината за хляб на програма месене+втасване.Иначе,маята се размива в 1/4 чч топличко прясно мляко+щипка захар и се оставя за 10-тина минути.Заедно с останалите продукти се замесва меко тесто,оставя се да втаса.
След това се разтегля с намазнени ръце на кора,намазва се обилно с мазнина и се поръсва със сирене(този път аз го пропуснах),завива се на руло и се режат парченца,които се редят в намаслена тава като пънчета.Вече оформеното тесто втасва отново,намазва се с разбито яйце и се пече,при мен на 180 градуса с предварително 10-минутно загряване,като първите 5-6 минути пека само отдолу,после включвам и горният реотан.
Този път тестото оформих като кифлички,може на руло и да се усуче,кой както пожелае.

# 63
  • Мнения: 287
krassym ,може ли и линк към рецептата да дадеш?Много хубаво ти изглежда парчето! Grinning

Тази рецепта я видях от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371456.msg10389548#msg10389548 ,maria_m я е публикувала. Изключително лесна рецепта.
Селма, направи я и после покажи твоето произведение и кажи как си я оформила, защото на мен не ми стана ясно точно как се правят тези топки /знам, че си голяма майсторка/ Simple Smile

# 64
  • Бургас
  • Мнения: 133
dodyniki,реших да пробвам с боя и останах доволна.Само ,че нямах зелена за листенцата.
През седмицата ще търся по магазините.Вярно,че бабините пити не са шарени,но защо пък да не ги осъвременим Laughing.
Познай какви ми станаха ръцете  Embarassedза другия път ще бъда по-внимателна.
Копирах и гълъбите,които показа Миг незабравим,но и златна боя нямам.Та когато се снабдя съм решила да си поиграя и да направя една много шарена пита. Grinning

# 65
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

Невероятни питки  smile3501, мисля, че никога няма да успея да направя толкова красива питка като вашите, но поне се научих, да ги правя вкусни, а това е също много ценно.
Ноооо вие сте ми виновни  smile3512, че вкъщи никой да не иска повече купен хляб, та ми отворихте много работа  #Crazy, но какво да се прави, сама си го направих  smile3503. Въпреки всичко е приятно като види човек резултата и най-вече вкуси  newsm53.

Ето и моя ръжено-бял хляб от вчера:


# 66
  • София
  • Мнения: 1 231
Вени с тоя хляб душа дето правиш и аз няма го искам кушещкия  Crossing Arms .А на мен ти си виновна дето ми прати онуй чудни картинки,моя мъж ги виде и вика така да я направиш  ooooh! Ама време нямам и сега ще ида да пляскам пак лесните питки на баба че иначе ще ям бой  Joy

# 67
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728



 

А по молбата ми да показвате как се прави самата плетка наистина моля помагайте.Аз все ги докарвам едни и същи  Embarassed

Венетке нищо не са 1300 км да знаиш  Heart Eyes Супер се справяш чак ми иде да си гризна от монитора   Whistling

Успех на всички и чакам помощ от вас.След две седмици имаме кръгла 10 годишнина от сватбата и мисля да меся.Моля покажете как се плете или нещо с което да не се излагам.

Дианче, ето още няколко линка с указания как се оформят питките. Дано съм ти била  полезна.
Като мине годишнината, пиши каква питка си направила или направо ни я покажи, ако може. Между другото твоето ястие, снимката на което ми изпрати е много интересно, има много съблазнителен вид и събужда апетита. Би ли написала рецептата, сигурна съм че и други мами ще имат интерес.

http://community.webshots.com/album/228078181kZJdGO?start=0

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg1408.html#msg1408

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.150

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.240

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.420

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.420

# 68
  • Мнения: 1 394
dodyniki,реших да пробвам с боя и останах доволна.Само ,че нямах зелена за листенцата.
През седмицата ще търся по магазините.Вярно,че бабините пити не са шарени,но защо пък да не ги осъвременим Laughing.
Познай какви ми станаха ръцете  Embarassedза другия път ще бъда по-внимателна.
Копирах и гълъбите,които показа Миг незабравим,но и златна боя нямам.Та когато се снабдя съм решила да си поиграя и да направя една много шарена пита. Grinning
На мен сега ми предстои да правя за сватба,та съм решила,че ще е цветна,понеже видях една сватбарска пита,точно с бели калии и зелени листа-много красива беше....Само не ми стана ясно,как постигнаха този снежно бял цвят...... newsm78....Може би самите калии са били за украса от ГММ....така си го обясних,защото изобщо не приличаха да са печени,ама изобщо и бяха снежно бели-личи си когато е от брашно.Иначе листата бяха тестени.  Peace...със сигурност.

# 69
  • Бургас
  • Мнения: 133
 dodyniki 
къде си я гледала тази снимка?
Като направиш питата да я покажеш непременно.Аз утре сутринта  ще спретна една за сватба.Трябва да има дупчици за съдчетата със солта и меда.Та от сега мисля как ще ги оформям.

# 70
  • Мнения: 1 394
Тази за сватбата я гледах наживо-на 20 см разстояние и за това ти казвам,че калиите определено не бяха от тесто-почти сигурна съм.Предположението ми е ГММ,защото бяха искрящо бели-в никакъв случай не бяха тестени,докато зелените листенца си бяха от тесто,понеже си личеше и брашното по тях.Но много ми хареса.Съжалявам,че не си носех апарата да я снимам.Просто минавахме покрай един блок и младоженците се качваха в колата,както и качваха питите,та ги видях... Peace

# 71
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 775
Здравейте, милички!

Ето я моята питка по случай ЧРД-то ми преди няколко дни. Не ми стигна жълтъка, но ме мързеше да чупя друго яйце.  Mr. Green

# 72
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Mileto, миличка!

За рождения ти ден много щастие желая
да ти донесе здраве, тото 6 и всичко за което си мечтала!


# 73
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 775
Венетта, благодаря, миличка, за милите пожелания!    bouquet

# 74
  • Бургас
  • Мнения: 133
Mileto честито и мен!!Здраве и много ,много късмет!!!
Момичета,тази питка днес спретнах.Исках да е по-различна,но не се получава.Все едни и същи стават. Grinning Другата седмица ще правим годежа,до тогава трябва да имам и зелена боя за листенцата



Общи условия

Активация на акаунт