Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 7-ма тема

  • 179 047
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • DE
  • Мнения: 971
Тькмо търсех някаква идея за по особенен хляб че имам поръчка за един юбилей.
Labrex, твоя хляб ми идва точно на време само имам едно питане:
Като се сложи сирене в тестото не става ли малко глетав от вътре?
Дали сте се изпече добре че да не се изложа. newsm78

# 481
  • Мнения: 22 867
Тькмо търсех някаква идея за по особенен хляб че имам поръчка за един юбилей.
Labrex, твоя хляб ми идва точно на време само имам едно питане:
Като се сложи сирене в тестото не става ли малко глетав от вътре?
Дали сте се изпече добре че да не се изложа. newsm78

matze , изпича се, аз малко бях прекалила с маслото и се усещаше, но от сиренето не мисля, че ще остане недопечено. Ами направи си го както е по рецептата - с маслини и  подправки, вкусен е. Ето го стъпка по стъпка.

# 482
  • Мнения: 1 283
Лелееее, да знаете всички сме за трепане, а Лабрекс най-много. Вчера и днес ме хвана щръклицата, точно ама точно както Лабрекс е описала. Какви ли не завъртулки пробвах като Венета /ти  най-много си за бой/   newsm66  и докато си правех фотосесията, ми падна батерията на фотото,  smile3544 направо ми идваше да се гръмна. Сега съм се проснала на дивана,наплюскала съм се, като попско дете на задушница, нали трябваше от всичките "щръклици" да опитам и ви показвам само от това, което успях да документирам, другото.....в небитието и.... на комшиите  Wink

Едната от питките, а линка е предоставен с любезното съдействие и намиране на Лабрексчето   bouquet

Панделки с маслинова паста, каперси, сушени домати и т.н....... Момичета.... по-вкусно нещо не съм яла, комбинирано с тесто и зехтин.
Май днес всички сме правили едно и също, дори и за маслините се отнася  hahaha

# 483
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Цитат
А тук да ви покажа една снимка на брецели от тесто за понички (или така наречените в  Австрия Krapfen), но дали брецелите имат като поничките пълнеж на знам, изглеждат ми, че са само от тесто. Отгоре намазани с яйце и поръсени със захар и другите с шоколад. Снимката я направих вчера на главната в Linz.
Не, Брецелите нямат вътре пълнеж. Опитвала сам да ги правя но така и не ми се полу4иха както тези в хлебарниците.
Пържат се в бутер "масло" за пържене и поемат много мазнина.

matze,  аз зная, че брецелите нямат пълнеж, но тези сега са някакви нови, от тестото на крапфените и нищо чудно да им сложат. Сменили им формата, и явно са спестили мармалада и готово.То истинските брецели имат малко вкус на солети. Абе то старата песен пак на нов глас, но какво да ги правиш. Аз такива не ги ям, защото един крапфен например има 400 калории, а и преди това аз имам алергия към пшеничното брашно, така че ...

Пепика, ама с боя започваме от теб  smile3503. Пак ни скри шапките с твоята питка, разкошна е  smile3501 newsm10   bouquet.

# 484
  • DE
  • Мнения: 971
Labrex,благодаря за бързия отговор.  bouquet
На твоята снимка изглежда много "МММММММ" и по добре.
Права си по добре да сложа само маслини 4е те Швабите така и не са много по такива печени работи сЪс сирене.
Заштото не ги познават и не им е в кухнята.
Събота мятам хляба в тавата.
Като знам как им пръштят ушите като ядат питка....

Venetta,тук при нас в Немско навсякаде ги има и то много отдавна а да знаеш аз как си ги хапвам...
Хич и не се замислям колко мазнотии сам си добавила на ребрата. Mr. Green
Не се сърди казвам просто така.Много искам да пробвам от тези "вашите" Австрийски, Нокел, но тук не се правят.


Пепика ама и ти в тези късни доби,  с тези "грозни" тестени работи там, СРАМОТА.




# 485
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Venetta,тук при нас в Немско навсякаде ги има и то много отдавна а да знаеш аз как си ги хапвам...
Хич и не се замислям колко мазнотии сам си добавила на ребрата. Mr. Green
Не се сърди казвам просто така.Много искам да пробвам от тези "вашите" Австрийски, Нокел, но тук не се правят.

Не ти се сърдя. Просто аз съм скарана малко с кухнята и тук от година започнах да се подвизавам там,че имам 20 години да наваксвам. А да ти кажа с тази алергия, много неща просто си ги подминава. Но аз и преди не обичах мазни и много сладки неща. В началото като дойдох по време на Fasching хапвах крапфен, но с бял крем, с мармалад не ги обичам. А от кои нокели искаш, защото аз имам рецепти, но не знам ти кои обичаш.

# 486
  • DE
  • Мнения: 971
Aми че то колко вида нокели има?
Аз съм яла във Виена едни голееееми,лапаш нешто- гълташ ништо,но  пак ми беше много вкусно.
Имало някаква философия при правенето.
Ако знаеш как се правят ште сам ти мнооого благодарна за рецептата.

# 487
  • София
  • Мнения: 3 090
Панделки с маслинова паста, каперси, сушени домати и т.н....... Момичета.... по-вкусно нещо не съм яла, комбинирано с тесто и зехтин.
А рецептата?

# 488
  • Мнения: 400
Панделки с маслинова паста, каперси, сушени домати и т.н....... Момичета.... по-вкусно нещо не съм яла, комбинирано с тесто и зехтин.
А рецептата?

И аз я искам!

# 489
  • София
  • Мнения: 1 762
И аз на опашката за тази рецепта  Praynig

# 490
  • София
  • Мнения: 387
Аз бих искала и рецептата за питката и начина на оформяне!

# 491
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Aми че то колко вида нокели има?

Ами доста видове има, че даже и за супа ги има. Ти сигурно си яла някакви сладки, имаха ли сос ванилия или не? Иначе стават много лесно. Аз ще разгледам рецептите и ще ти пратя няколко но на немски, че може би от другата седмица може да съм за известно време в болница, ако ми се размине тогава ще имам време и ще ги преведа. Но утре ще знам повече.

# 492
  • Мнения: 7 433
Пепика,питката е страхотна! Hug Обожавам такива спираливодни форми!Действат ми омагьосващо! Crazy

# 493
  • Мнения: 215




Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 10:08 от Dani-ela

# 494
  • Мнения: 22 867

Питките на Dani-ela   от горния пост. Харесват ми!  bouquet



Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 18:59 от labrex

Общи условия

Активация на акаунт