ЮЛСКИ БЕБЧЕТА - тема 8

• 22 440
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Gale пепел ти на устата  Joy до третата иконка съм съгласна, следващите ще се направя че не съм ги видяла  Mr. Green
благодаря ви момичета за пожеланията  Hug

# 706
Virginity, Честита годишнина!   bouquet
Карелия, честито и на теб на патерици!   bouquet
Цветен прашец, може да си била по това време да раждаш, и аз си спомням, че се похвали една_от_нас.
Стеф, честито кърмене. Абе с упоритост всичко става!
Сафо, да така е - състава на кърмата зависи какво е яла майката, но организма няма как да произведе нехранителна кърма все пак де, природата си знае работата. Затова има по-мазничка и по-водна но задното мляко както знаем като правило си е по-мазно.  

# 707
  • София
Явно съм го пропуснала, това не е важно важното е, че щастието е дошло и при нея. Дай Боже всекиму.
Да ви кажа нещо интересно. Ние не сме от практикуващите ЕБХ, но беболинка два дни не беше ходила по голяма нужда и цял ден вчера и цяла сутрин днес се напъва и се кисели и като видях зор викам чакай да пробвам с легенчето и аз като хората и хоп за 10 мин. свърши работата, изкочи като тапа даже като го изкара баща й подскочи и тръгна да бяга, че беше до легенчето и помисли, че ще го уцели. Голям смях падна ама детето си свърши работата.
Хубав ден на всички!

# 708
Virginity - честита годишнина. Да празнувате още безброй много щастливи годишнини  Simple Smile
Сиси - много хубава дата си избрала и  на мен ми харесваше 20.05.2005, но не се падаше събота и неделя, затова с мъжо си избрахме 15.05.2005
Бебка като е облечена е с памперса, тупам я от памперса преди да го сваля и я слагам голичка от кръста надолу на повивалника, че лесно се чисти. А дето ме пита Миме-то - не я държа 30 минути, а тя сама си напъва коремчето,а аз си мисля, че ще прави нещо. Ама си мисля, че го прави да ми угоди, накрая нищо не става и й се доспива.
Аз не знам как ще става това с държането, моята бебка всеки път си напъва коремчето, затова я държа легнала. Не знам дали ако я държа ще може ли да се напъва. Преди малко имах 1 успех и 1 неуспех. Голямата работа стана  Mr. Green , ама малката ... Даже докато я миех под чешмата я подканих, защото майка ми каза, че аз и брат ми много сме обичали да пишкаме под чешмата,даже само като сме чували шума на водата. Ама бебка нищо не прави, тъкмо я сложих на повивалника и подложих памперса и малката се изпишка  Crazy.  Не знам може би си е харесала повивалника.
А за легсовете - няма да купуван, не са нищо особено, майка ми ще оплете такива набързо  Grinning

cveten prashec - Една от нас ни се похвали, но беше отдавна. Спокойно не ни е забравила. Предполагам , че ще пише пак, като дойде щастливото събитие  Hug

# 709
  • Canada
Галелей, страхотни иконки за поздрав на Вирджинити... Много ме изкефиха...
Абе момичета, как се прави това с ЕБХ? Почвате да ги държите над легенче на определено време ли? Казвате ли им "ако" или нещо от рода?

# 710

karelia79 - аз ЕБХ-то го карам малко аматьорската  Laughing виж Сиси и Миме-то вече са напред.
Можеш като начало да прочетеш тука
http://www.bezpeleni.info/
Аз започнах с бебка, като видях, че прави едни муцунки точно преди да си свърши работите. А това беше отдавна - може би на около 2 седмици. Когато първите пъти тя успяваше да ака  извън памперсите, аз й се радвах и й казвах: "Браво на бебето". Вече даже се смеем заедно  Laughing
Така като мина малко време на бебка й харесва да си стои чистичка. Не мога обаче да се справя с държането над легенче - гледах клипчета, ама не знам дали малко бебе може да се държи седнало. Освен това на бебка понякога й трябва повече време - ако я държа със сигурност ще се изнерви и ще се разреве. Надявам се, че нататъка ще се справя   Rolling Eyes

А ритуалите, които ще правите, това как ще подканяш бебето зависи само от теб и от бебето. Няма значение какво ще е - важното е да има комуникация, да използваш едни и същи думи или звуци и мъничето да разбира, че точно това е подканата.

# 711
  • София
Мише както казах аз не практикувам ЕБХ, но днес като я изаквах над легенчето и първоначално си мислех как ще стане, но после даже се учудих, че е толкова лесно да я държа така. Аз седнах на един стол, разтворих си краката (как само звучи) и я сложих между тях. Тя си подпираше гръбчето на корема ми (който си е доста голям и става идеално за възглевничка) и сама се изправяше до седнало положение като се напъваше после се отпускаше и така стана много лесно и бързо. Наистина се учудих.
Карелия аз като абсолютен лаик понеже незнаех какво да й казвам докато си върши работата, издавах звуците които съм чувала тя да издава докато ака и тя повтаряше след мен и от време на време й казвах: "Ака мами, ака".
Хайде пак всеки втори пост е мой. Изчезвам.

# 712
Virginity,честита годишнина. Да сте все така влбени и много да се обичате!  bouquet
Аз днес не съм на кеф и само ще ви чета. Sad

# 713
  • Варна
благодаря ви  Hug Heart Eyes

мда,това с издържането много помага за лоши акита дето не им се излиза  Laughing
и аз го практикувам,когато види зора да се справи сам,само че в памперс Embarassed

и да се похваля че вече ми "приказва" доста усилено малкия разбойник  Heart Eyes трябва да хвана таткото да ни снима отстрани че като ме види с фотото и  Shocked
и вчера му купих дънки 3-6 месеца НАЙ-ПОСЛЕ намерих толкова малки!!! Party
а след като в петък си одриска гащеризона а снощи му се бяха впили ластиците на пампав пухкавите кълки - от днес вече официално сме с памперси 4 номер  Sunglasses

# 714
  • София
  Hug    Точно това е ЕБХ,аз я издържам точно седнала,хващам я под колената ,а гръбчето и е на корема ми,и с времето започна толкова да и харесва,че се смее с глас на едни стикери пред нея.По-точно ако има още нещо за изкарване реве,ако не, се смее.Ще и направя клипче и ще го кача някъде.Не мисля,че е вредно за кръста и,нали така хората са издържали децата си векове назад.Само сега в последните години децата седят насрани с часове.За тези които се чудят дали да започнат,да кажа,че аз не бях сигурна дали изобщо има смисъл.Но наистина бебетата не обичат да са мръсни,само първите 2-3 дни е по-трудно,измисляш си звук за ако и пиш и започваш.Мисля си ,че ЕБХ е "виновна" за по-честото общуване с детето ми,сега разбирам само с поглед какво иска,какво очаква,говорим си,а иначе само щеше да спи и яде.

# 715
Не знам аз ли си внушавам или Ивка се бъзика с мен  Simple Smile

Преди 10 минути пробвах да я държа над мивката, с лявата ръка под нейните ръчички, а кръстът, опрян на корема ми, а с дясната ръка и държах крачетата нагоре. Преди това папахме, после видях, че е пишкала малко в памперса. Ама нали в сайтовете за ЕБХ пише, че бебета могат да пишкат винаги - дори и да е много малко. Затова реших да държа над мивката. И так я държах 3 минути и нищо. Веднага я слагам на повивалника и тъкмо да я избърша и се изпика - и то съвсем малко и ми се смее. И не го прави за първи път, а в 50% от случаите след миене и около 80% след баня. И го прави веднага, а не иска над мивката или когато я плакна за последно над коритото.

# 716
  • Видин
Здравейте  Hug
Пускам нова тема, понеже виждам, че Стеф отдавна не е писала, а аз не знам кога ще мога да седна пак...
Нова темичкааа - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429839.new#new
Много сте изписали, а аз отдавна не съм се отчитала, но имахме гости от Благоевград и сестра ми и тя е тук и лудницата е пълна  Crazy Ще гледам да ви прочета малко сега и да се включа по-адекватно ако ме оставят  Tired Hug
Извинявам се, че пускам новата тема толкова рано, ако решите изпишете тази до 50 страница и се прехвърлете в другата   bouquet

# 717
Според мен е редно да се изпишат всичките 50 страници и тогава, не случайно ги направиха по толкова. Все ще се намери кой да пусне нова тема.
cveten prashec, Мимето вече ти е писала, точно това е ЕБХ, прсосто има още няколко тънкости, в които бебчета само ориентират.
Mishe333, за мен не е правилно да я оставяш на повивалника да го прави, тя и затова не го прави веднага, дали е на повивалника или в памперс почти няма разлика - пак е легнала, пак се цапа. Истинското ЕБХ е с издържане в определните пози, именно свитите крачета и т.н. помагат за лесното и бързо изхождане. Гарантирам ти, че няма да се изнерви и разреве, ако наистина си разбларал, че й се ходи и й предоставиш възможност да го направи в най-удобната и за двете ви поза. А това, че си я чакала 3 мин. и не го е направила, просто или не са били достатъчни, или още не й се е пишкало, и на мен ми се случвало. Но все пак това е Отчетна тема, има си специална за ЕБХ.
karelia79, на първа страница има достатъчно линкове по темата!  Hug

# 718
  • USA
Мерси за шалтето. Hug
Снощи пак не спахме,голямо въртeне беше.Интересно,че 2 дни хапвам едно и също,закуската една и съща, обяда и вечерята,единия ден е без колики,а днес с много силни,за кой път се убеждавам,че храната не е причината за тях.

Имам въпрос,вашите бебчета докато спят въртят ли си главите ту на едната страна,ту на другата,1-2 мин.така,спре за малко и пак.Взех я при мен да спи и се успокои.

Виржинити,честито и още мнооого години да се обичате.

Като ви слушам за ЕБХ да взема да пробвам ли,трябва обаче да се информирам малко. Thinking

# 719
  • София
Маймунче,на мен точно това въртене ми е сигнала Wink,по време на съм ,че и се пишка или ака.Започва да се върти,но не си отваря очите,а си спи,нали?Предлагам ти да подържиш детето в този момент 10-ина минутки над мивката и ще имаш резултат.Всеки изминал ден 10-те минути ще стават все по-малко.Ще и олекне и ще ти пее докато я обуваш. Ама наистина спирам,че си има специална тема по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт