Ние постоянно си имаме по едно ново 20. Тъкмо си мислиш, че си се оттървал от болестите...и хоп, нов проблем. Сега пък заекваме. Прочетох много за заекването. Казват, че може би ще отмине. Ами дано. Сега е около месец откакто го забелязах и си заеква. И на двата езика. В градината казват, че от време на време заеква, а в други дни - не. Беше на едни сеанси с логопедката в училището, където й е градината, два пъти по 30 мин миналата седмица. Чакам да видим резултата другата седмица - защото мен не ме допускат на тези сеанси. Първите дни като започна заекването, беше много тъжно, защото тя се ядосваше и се сърдеше и беше мнооого нещастна, затваряше се в себе си. Сега е по-спокойна, но си заеква. Ама какво да правиш, сега, детето си расте, учи се. Няма причина да се е стреснала от нещо, защото е много щастлива и в къщи, и в градината. Дано отмине и дано не се комплексира...
Иначе в петък бяхме на преглед - 96 см, 14 кг. От последния месец е отслабнала с 300 гр, ама док каза, че си била в норма, може би хаби много енергия, щото сега на 3 г. нали има таралеж в гащите...
Та, така... От майчетата, които сте с такъв проблем - повече от 1 език - споделете вашия опит?

И ние минахме през заекването. Започна август месец, като първия месец заекваше ужасно и на двата езика, направо дума не можеше да каже, запецваше на първата сричка и се ядосваше ужасно. Аз се бях побъркала от притеснение, четох, информирах се и общо взето нещата са доста оптимистични. Това заекване в повечето случаи е нормално и си отшумява само, нарича се физиологично заекване. Специалистите са на мнение, че няма нужда от логопед (за детето имам предвид, иначе родителите могат да се консултират за да знаят как да процедират). Съветите са: спокойствие, много точен дневен режим, и също така повече сън, много е важно това. Детето да не пътува, да си е в познатата атмосфера, докато отмине проблемът. Да не се прекъсва детето, да се изчаква да си каже думичките, да й говорите бавно и разбрано. Причините според логопедите най-често са, че има несъответствие между умственото и говорното развитие, мозъкът е по-напред, а говорът изостава и затова не може да се напасне. Съветът е да се изчака минимум 3 месеца, на 4тия ако няма подобрение да се отиде на логопед.
... хубаво недоразумение, евала на съседа 
по-малко. На всяко ядене по малко чесън, 3 пъти по ч.л. мед, и днес даже очаквах да ми кажат от градината че е болен, но уви, нищо не казаха. Прибрахме се, е ни да кашля чух, ни носът му в влажен. Явно пресякох нещо гадно. Та ако могат децата ви да ядът чесън, давайте им по малко, но смачкан или пасиран, не да хрускат е ако могат и това да правят
- естествен противогрипен продукт, убивал всички вируси и бактерии в организна.
, бисериии-бисериии много ми е приятно да чувам разни изцепки.
.....пълно, после в къщи пие като дзверрррр..

) нямаме изцепка нито за ако, нито за пиш
. Само се моля и при Коко да стане така бързо
.