Отговори
# 165
Здраейте и от мен!
Е то нас с малката такива терзания за детската да ни обхванали, че едва смогвам да ви чета. От понеделник я пращам (за сега поне) на детска и си знам, че първите дни ще е трудно.
Та нашият шопинг за сега е само за нея - анцузи, пижами, дъра дъра - разсеях се... newsm78, но ще трябва да се оглеждам и за бебчо вече.
Ето и едно поздравче от мен
http://vbox7.com/play:d5fbee84&start=336&r=emb

# 166
Добро утро, днес съм на ЖК по обяд, отдавна не съм виждала Пружинко, а и не съм се мерила на кантар. Не знам какво ще покаже, но напоследък страшно се изкушавам от шоколад, вчера дори изрових рецептата на майка ми за течен шоколад и направих. Иначе си купих панталон за бременни - най-малкия номер, обаче ми е широк и ми се смъква. Не знам защо смятат, че като сме бременни, трябва да носим торби  Crossing Arms Ще помоля баба ми да го посвие отстрани, дано да стане.
Оказа се, че часовете на предучилищната почват не от 8.00, а от 8,30 и аз отсега съм се загрижила как ще водя голямото дете посред зима заедно с малкото бебе, таткото няма да може, защото започва по-рано  Confused Все ще измислим нещо, но сега си представям виелица и сняг на парцали, а аз с количката се опитвам да прокарвам първи дири в снега... На комшийка не се доверявам нито да ми води детето на училище, нито да ми пази бебето.

# 167
mamo4ka Ние си купихме бебешки Магнифлекс. Има размери 60/120 и 70/140. Продават отделно матраци на Тед и подобни. Има много информация в нета, само напиши бебешки матраци.
Това с парченцата зъби много неприятно  Confused

# 168
Добро утрооо!!!

На мен не един ами и трима зелени рошльовци да ми дадете пак няма да ми стигнат smile3507 smile3507 smile3507
  Тези изтръпвания и болки вече не се търпят... smile3511
  Но ще трябва да се трае няма как.Героите са уморени,ама все пак са герои.

Мия както винаги мерси за кафенцето. Two Hearts Аз с удоволствие си пия.
 Незнам за вас ама аз последните няколко дни се чувствам много зле със самочувствието. Корема ми вече имам чувството че е огромен.Всички ме заглеждат. Сигурно трябва да си сложа табела БЛИЗНАЦИ СА  smile3514 Подута съм  като поничка и имам чувството че не вървя а се търкалям..... Не ми стават обувките и имам само едни дънки в които се навирам. Абеее такива работи. А да чак имам чувството че носа ми се е уголемил като картоф Scream #Puppy dog
  Оплаках се едно хубаво.
  Ай до после. Надявам се с по добро настроение...... Sick

# 169
  • Пловдив Белащица
Мария Крумова, мисля нямате нужда от химическо за количката, едно добро изпиране е достатъчно, все пак не е бельо. А каквото не може да се свали, направо в банята с душа. Макар че което може в пералнята се изпира доста по-добре.

bilyana44, абсурд без акта за раждане да ти дадат еднократната помощ. То даже акта се оставя на служителите, защото на гърба му отбелязват (или поне до скоро беше така), че е изплатена. А и най-малкото трябва да докажеш с нещо, че детето е живородено. Без акт, единствено се дава еднократната за бременност, която се полага на неосигурените. И детските от тази година са 35 лв. Прати много поздрави на счетоводителката ти, ама като не е сигурна да не говори.

Прах за бебето - Сано максима, страшно икономичен и добре пере. С една опаковка от 1,5 кг (струва около 12 лв), първият път прах над половин година Peace. Слага се при незамърсено пране 30 гр прах. Другият вариант е течен Персил сензитив, също продават и един Surecare или нещо такова се пишеше. Този последния има и омекотител, препарат за съдове... само че излиза по-скъпичко. Аз специално за препарат за съдове, гледам че Бочко са пуснали такъв, така че този път с такова ще мия. Иначе мия с Frosh.

mama_AJ, тогава ще яде бой, който е правил темичката  Laughing. Макар че като ни гледаш такива бременелски мозъци залюхани можеше да повториш стотина пъти  Wink Heart Eyes.
А иначе щом си свободна в понеделник не искаш ли на лекция. Ако е хубаво времето, нямаме ангажименти и не ни се подуват много краката, може да изкараме още един работен ден в сладки приказки, от кафе на кафе и от пейка на пейка  Wink

Янечек, във виелиците с кенгуру и под някое огромно яке.
Все ще се оправим. То и мъжа ми ми се чуди на акъла снощи, че мисля толкова много, като му разправям за що неща се притеснявам - дали да водят Андрея в болницата, как ще спим 4 човека на леглото, как ще е вечерното приспиване, защото каката я приспивам аз и то май тя ме приспива  Wink, как ще се водим и взимаме от ясла (че и при нас таткото не може), дали няма да удуши бебето от целувки (че сега е в някаква целувчена фаза и само върви и ме целува където свари), ще му взима ли бибероната, дали ще го дави с вода ... Ама защото всичко ми е толкова неясно и само въпроси са ми в главата. Вярвам, че нещата няма да са толкова страшни и всичко ще се нагласи.

# 170
  • Пловдив Белащица
В това мрачно време ми се препи кафе, сега ще се пробвам с едно 3 в 1, че последно ми се гадеше от него. Ето и аз да ви черпя по едно

# 171
Ох, значи не само аз мисля как ще е организацията с 2 деца  Crazy За кенгуруто и грамадното палто си мислех също, само че имам някакви бегли спомени, че не даваха бебе под 4м. да се слага в кенгуру. Може и да зависи от кенуруто всъщност, ще разпитам. Иначе е чудесна идея.
За първото дете изобщо май не съм взимала отделен перилен препарат за бебета, защото не знаех, че има. Перях му дрехите с настърган сапун, обаче сега мисля да купя Тео. Щом понасяше на племенницата, която е с много чувствителна кожа, значи и на моето бебе ще понася добре. Омекотител няма да ползвам, аз по принцип изобщо не ги харесвам тези химикали.
За шишетата също ползвах сапун, защото ги миех с една четка и ми беше по-лесно така.

# 172
Mia приемам критика! Права си, че сме блейки.. ама то бременни блейки  Laughing
При мен проблема е, че не успявам да изчета всичко на деня и като прочета след ден-два, то вече му минала давността.... хе-хе не се оправдавам  Flutter

Въпросът за кенгуруто и мен ме вълнува.
Дори се чудя дали то е по-доброто решение или слинг...
Някой от опитните мами използвали ли са слинг? Той нали става за новородени?!

# 173
  • гр.Добрич
Здравейте мамчета. Много сте ранобудни.

Мия, благодаря за телефоните.

Аз също почти не спя нощем, отделно и заради баткото ставам. Как ще наваксвам после незнам. Laughing
Снощи минах на 1 бърз преглед при доки. Разкритието си стои 1 пръст и това ме успокои. Единия бебок е с главата надолу, а другия нагоре, но те всяка седмица се завъртат. Плацентата и водите са в добро състояние. Единственото, което ме притесни е че този път единия близнак даде 10 дена разлика с другия, а доскоро вървяха еднакво. Дано да е от неправилна поза. Така или иначе сложих вече Урбазона и това донякъде ще им помогне с дишането ако тръгнат по-рано. Сега се надявам да устискам до края на септември, а ако може и повече Praynig
Имам страхотни болки в средната част на гърба, въпреки че по цял ден съм легнала. Отделно получих от 1 седмица голямо сърцебиене и напрааво се задушавам. Помислих си, че съм прекалила с хапчетата и ги спрях 1 ден, но докторката каза, че на този етап е абсурдно да спирам. Така, че ще стискам още.
Вчера се престраших да купя някои неща на бебките. Ако някой иска да ги разгледа
http://images.spinki.multiply.com/image/2/photos/8/600x600/1/P10 … mp;nmid=282564767
http://images.spinki.multiply.com/image/1/photos/8/600x600/2/P10 … mp;nmid=282564767
http://images.spinki.multiply.com/image/1/photos/8/600x600/3/P10 … mp;nmid=282564767
http://images.spinki.multiply.com/image/1/photos/8/600x600/4/P10 … mp;nmid=282564767
Белите бодита са на Вис виталис най-малкия номер 22. С такива точно изгледах баткото и съм страшно доволна. Синьото и зеленото боди с ританка са пак на Вис виталис някакъв 0-номер за недоносени бебета. Взех по 1, пък дано не ми трябват. Като се сетя баткото се роди 2800, а и номер 22 му беше голям. Исках и гащеризончета от, тези, които се закопчават на раменете, но всичките бяха комплект с блузка, а блузките не ми харесаха.

Май днесаз съм Мара подробната, ама като не виждам хора от месеци насанм, а само компютъра ми е дружка.....

Лек ден на всички пожелава. Който може да се разхожда, да се възползва. Другите да почиват повече.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 12:35 от spinki

# 174
Добро утро от мен  Hug
Много хубави кафенца е раздала Васи  Grinning
Темата за матраците и мен живо ме интересува,защото това е следващата ни покупка,която смятам да направим,а нямам никаква представа какъв матрак да изберем...

# 175
Я да видиш ти Васито да черпи по кифе Thinking Wink...ама мори Василенке моме ти напоследък нещо си се объркала аз само те плюя че си лошотия ти сега кифе си ни направила  
Еииии любов ли е да го опишеш  Нали знаете то във войната се ражда любовта  Васито аз все си те бъзикам ама ти ни ми съ сърди нали знаеш то аз ако не бъзна кой друг

И за да не пиша на всяка мама поотделно,че тез дни лимита на съобщенията ми трябва Mr. Green тук ще публикувам рецептата за:

"Американски палачинки"

Продукти:
225 гр. брашно(приблизително де аз никога не го докарвам този грамаж Wink )
1 бакпулвер
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 яйца
350 мл. прясно мляко
25 гр. масло (разтопено)

В купа се разбърква брашното с бакпулвера, захарта и солта. Отделно се разбиват яйцата, добавят се млякото и маслото. Мокрите продукти се прибавят към сухите и се бърка до хомогенна смес. Пекат се в тефлонов тиган без мазнина! Сипва се в тигана 2 суп. лъжици от сместа, когато започнат да се образуват балончета се обръща веднага от другата страна.
Ние ги ядем с течен шоколад, сладко от ягодки а може и поляти с мед.
Важно е яйцата да са със стайна температура и млякото да е топло. Така стават по-пухкави.
Приятен апетит!!!!   food002

Я мамите с близнаците да споделят как спинкат...аз нали съм с голяма пупа макар и не с близнаци..и вече незнам как да спинкам.То едно въртене пада  Не ми е удобно с възглавница под пупата..само м/у краката слагам...ама по някое време и нея я махам..дайте идей за пози..колкото и смешно да звучи ама..така де...трябва да се нуна  Mr. Green

P.S. Спинки нещо не се отварят снимките на дрешките newsm78

# 176
Мили мами на първа страничка при-Информация за бременноста,има публикацийте който Кантарини и Катето споделиха за -  болничните(как се изчисляват) и за отпуските по бащинство ! Ако някоя мама се интересува може да прочете информацията от там!
Благодарим на двете мами !!!

# 177
Спинки страхотни са нещицата  newsm10 smile3521тъкмо се бях засилила да те питам от кой магазин са..и се сетих че май май не си от село София...пфффуууу ама така да ме е яд като найстина се оказа че съм права...публикувай ги в нашето албумче моля те да им се радваме,и ако можеш да кажеш на кой фирми са и ценичките ако помниш...ако не те затруднявам де...ама тоооолкова са сладурскиииии Mr. Green

# 178
  • гр.Добрич
Няма проблеми да ги кача в общия албум, само да ми изпратите име и парола на албума.

# 179
 Ама то станоло обяд, докато се натуткаме с малката.Отгоре на всичко трябва да оцветявам и да рисувам ръце. Да тръгне на дет.градина другата седмица и ще съм по-свободна.

Васи, благодаря за отговора и кафенцата. А относно по-големите деца, от опит ще кажа, че трябва да им се обяснява непрекъснато, че бебето ще изисква по-вече време, че е мъничко и не трябва да се пипа много, ЧЕ И ДВЕТЕ ДЕЦА ГИ ОБИЧАМЕ МНОГО и т.н. Децата се плашат от непознатото, но когато знаят какво ги очаква реагират съвсем нормално, Т.Е. НА НАС КАКТО НИ СЕ ИСКА.
 Мия, аз съм гола вода относно готвенето, но ще пробвам твоята рецепта.

Общи условия

Активация на акаунт