Отговори
# 75
  • София/Варна
delqna, моето лично мнение е, че независимо дали ще го оставиш да хапва когато иска, или го "отучиш" от нощните хранения, в даден момент, свързан със зъбоникненето, нощните будения ще се възобновят. И тогава повечето майки отново прибягват до даване на храна, независимо дали е кърма или заместител. Та аз предпочитам да не влагам усилия в това да няма нощни хранения, като знам, че след 3-4 месеца пак ще ми се налага да ставам нощем, дори по-често отколкото го правя сега.

# 76
Здравейте и от нас  Hug
Първо да докладвам за днешната консултация.Мерки и теглилки- 64см и 6.670кг.Пораснал е с 4 см и е наддал  само 400гр,но то с това неговото НЕядене нямаше как да е повече!Поставиха ни  втория Пентаксим,Влади поплака малко и сега спинка!Дано да не вдигне Т и да е спокоен,че миналия път беше като дроб три дни.
Just_VANIA ,може и да са по-късни  колики.Скоро говорих с една мама на 4-ри месечно бебче и тя се оплакваше с такива.Каза че нейното педи и е казало че има деца при които настъпват по-късно.Но това е само инфо,може и да не е така при вас(а може и изобщо да няма такова понятие късни колики  Thinking).Дано да ви премине бързичко  Hug и на  кака Айя също!
Мигле,как сте с Божи,надявам се че при вас всичко вече е добре.А как мина Светото кръщене? Heart Eyes
Dendrinna, уникална си и аз като много мами тук ти обожавам постовете!
oli4ka не казваш обнови ли гардероба  Hug
Malachika  май вече ти казах ,но ще се повторя.Страхотна ти е роклята,пожелавам ти да изживееш един незабравим ден с нея!
kazablanka и аз съм учудена че не ви е поставла ваксината,и нашата педи беше сама,но ни я постави!
Момичета,знам че не е  тук мястото,но искам да ви кажа че имам най-готината свеки на света.Докато ви четях и пишех ми направи закуска и ми я  поднесе и след това купичка с плодове.Непрекъснато се грижи за мен,чувсвам се като принцеса  Blush И това не е само днес,нали сега сме при нея докато си правим ремонта,та всеки ден е така!
Дано не съм пропуснала нещо,ако е така пак ще се включа  Peace
Лек и спокоен ден на всички  Heart Eyes

# 77
delqna, и ние се храним посреднощ по 2 пъти. И аз се чудя дали ще се откаже сам. Педиатърката ни още от първия месец ми каза "Махаи нощните хранения", е да, ама аз все не успявам. опитвала съм се да давам вода и щом усети биберона че не пуска мляко, плюе го и се сърди и така докато не си получи млякото. как се отказва това нощно хранене незнам. А от друга страна ако изчакам сам да си го пропуска незнам дали ще се случи, една мама така чакала, чакала,  и детето и сега е на 2 години и вечер се буди и вика "Млякоооо". Confused Rolling Eyes Чак до там неискам да стигаме. Аз си мисля, дали като ги захраним децата и самата храна се смила по-бавно, дали тогава няма да се откажат сами? newsm78

KayRenn, благодаря отново за информацията. Благодарение на твоята помощ успях да си увелича количеството кърма, сега има за бебчо да хапва, и да съхранявам във фризер. Много съм доволна. Благодаря ти.   bouquet

# 78
malachika, покрай историите с Бебзз пропуснах да ти кажа, че роклята ти стои прекрасно, а и самата тя е много хубава. Моята беше подобна. Шлейфът се прибираше отзад и ми беше супер удобна. Цяла нощ вилнях като невиждала  Grinning. Кога е вашата сватба? Ще си страхотна булка! А слънчевата шаферка как ще я издокарате?

# 79
Здравейте МАЙ-чета!
И мойта бебка вчера се събуди в 23:30 и заспа чак в 2ч  ooooh!
Ама то при нас,май е от зъбчето!
Хайде всички Мами навън,да каляваме бебоците  1stroller
Сега времето за това е супер!

# 80
  • Стара Загора
Благодаря ви за мненията по въпроса ми.vpd лелееееееее не ми се ще и нашите бебчовци да се будят на две годинки за мляко  #Crazy  Ама и аз пробвах с водичка но не става,пие пие и плюе,аз не давам мляко той си мрънка,че и реве и така докато стане 6.00 и какво накрая,мрънкащо и гладно бебе и двамата недоспали и се отказах,дано сам си го спре и аз се надявам като се захраним да е друго яче....Но явно си е до бебчетата има спящи има ядящи  Joy Joy JoyКАЙРЕН ами благодаря за отг. каквото такова тогава,ще чакаме и зъбки и т.н. ама те бебчетата си знаят.Аз  казвах,че няма да се свикваме на ръце,ама НА хем сама си го гледам и доста си се поносихме с тези колики,така,че то детето само си показва  Peace   bouquet  bouquet  bouquet

# 81
delqna, пък за носенето на ръце...докато го отуча, голям зор. И аз заради коликите го бях свикнала така, но той като стана почти 7кг и аз немога да го нося постоянно, бях принудена да го науча. Само да се опитам да го оставя легнал и почва да реве - като нивелир беше  Laughing
Аз процедирах така, оставям го да спи в леглото и люлея, люлея, той реве, почва да се дере и аз го вземам докато се успокои и после пак в леглото и пак се дере и пак го вземам, но не давам да заспи в ръцете ми, и така 1 път се призпивахме около 1час, и спа 20 мин и после пак иска да ръце, но аз не, той пак се дере и аз само за малко. Втория ден пак така, но малко по-малко го вземах, играхме в леглото с едни играчки забаквам го, докато не се усети пак че не е в ръцете ми и пак се дере и така няколко дни големи мъки, и мисля че на 5-тиа ден вече изобщо не съм го вземала, храня го, оригвам го и хоп в кревата, там играем, смеем се, спим. И така сме вече 3-та седмица, и в количката стои вече, а преди ... излизаме уж на разходка, той все в ръцете на баща си а аз тикам количката като клошар с всичките багажи вътре  Laughing
Опитай и ти ако искаш и ако можеш да изтраеш малко да пореве, трудно е да го слушаш как реве, но после е супер Simple Smile Но, като се видим с бабите и дядовците и те уж малко да му се порадват само - го вземат и после пак 1 ден се чудя как да влезем в крачка. Аз пак си го гушкам, но само докато се оригне, не си позволявам повече. Много са хитри тези дечица.

# 82
Това с историята на Бебс е лошо ама много лошо,ама и тя кво трае newsm78 Или има нещо гнило...Акъл лесно се дава,но кой знае какво точно става.Та да ви се похваля-Днес пихме кафенце с мойта кака т.е. етърва и хоп новина ЩЕ ставам леля за 4-ти път. smile3534 Аз тайничко предполагах,като гледах как гледа Сияна и все намеквах ама нааааааа.Няма да се вреди в майските мами ,а в януарските.Днес бебчо е нещо кисела,пак се запуши нослето,но мама веднага гелчето в нослето,че уж във вторник ще слагаме последния пентаксим...До после,че ме вика да папка- Misc Baby Bottle

# 83
Аз пък съм решила да не си лишавам детето от гушки и ласки, в крайна сметка колкото и да ми тежи понякога, все пак това ще е максимум 1г, като проходят ще им се молим да ги гушнем за малко ама тц! Тя моята Мира не, че толкова иска на ръце, а иска да гледа отвисоко. В количката не издържа много дълго, около 2ч. и граква, хем я разхождам в коша за кола, че да вижда #Crazy. Вече копнея за момента, в който ще започне да сяда и ще я метна в лятната седалка на количката и ще си гледка колкото иска.
Като вис слушам колко се вталясвате с наддаването... вчера мерих Мира и е наддала само 200гр. от последната консултация или 400гр. за един месец. В началото се притесних, но после се замислих, че тя и от началото не наддава много яростно, така че явно си е нормално за нея. Сега е точно 6кг, а в другиден става на 4м. Но пък като прочетох, че по-активните бебета харчат повече калории и затова наддават с по-бавни темпове и се успокоих - тя просто не стои мирна, все рита, маха ръчички, върти се да види кой говори зад нея...няма седене на едно място, просто си е по-активна. А пък вече освен, че е само на кърма от 1 месец насам, имам и 2л. кърма във фризера. Така, че предполагам, че и стига кърмата, спокойна е след хранене и обикновено си изкарва 3ч. до следващото кърмене. Отказвам да се притеснявам за такива неща! Имам позната, чието бебе само на кърма до 6м. беше 6кг. на 9месеца и си е абсолютно здрава, просто е фина мацка. И нашата явно е такава, само да се чуди човек на кой се е метнала... newsm78
Благодаря на лято! за признанието! Вярно си е зор, докато успееш да закрепиш положението, но пък изпитвам такова задоволство, че си струваше усилията. Все още давам 50мл. кърма от бутилка преди заспиване, но ще гледам и тях да ги махна. То хората започнаха да си захранват децата вече, а аз още махам добавки Mr. Green Мира мисля да я захраня след навършени 5м. с картоф, после морков и т.н. Ще ми се до Януари да сме останали само на сутрешно и вечерно кърмене, защото имам да правя поредната операция на коляното и вече е време. Дано да успея да задържа кърмата до тогава, че и след престоя в болницата ако може Praynig Като се сетя колко здравословни проблеми имам да оправям като спра да кърмя, чак се чудя как не съм се отказала при първите трудности.
bobito2, благодаря за линка за играчката за кола. Непременно ще пробваме нещо такова, че ние сме големи пътешественици, трябва и Мира да заобича пътуването иначе smile3511

# 84
Здравейте май-чета.Много се извинявам,че пропуснах доста неща,но ще се опитам да наваксам.Влизам само на бързо да ви се похваля,че си имаме зъбче.Ето ви линк към няколко по-нови снимки. http://may2009.snimka.bg/baby/radi-na-stela74.395717.14773792
Лек ден от нас.Болните бебоци да оздравяват.

# 85
Аз пък съм решила да не си лишавам детето от гушки и ласки, в крайна сметка колкото и да ми тежи понякога, все пак това ще е максимум 1г, като проходят ще им се молим да ги гушнем за малко ама тц!

Ани,напълно съм съгласна с теб!
Нашата кака е вече на 9г.(ненавършени още..) и за такива гушки,целувки,мачкане и дума неможе да става  Naughty Само когато на нея и е кеф. А на мен много ми  липсва това.
Когато беше бебе ме беше страх да не свикне на ръце и се ограничавах доста.. ooooh!..
Тази грешка сега не я правя...ще се наслаждавам докато мога...пък ако ще и денонощно да е...
Толкова бързо растат,че няма да усетим кога ще се гушкат с приятели/ки ,  а ние  ще сме на заден план.

# 86
Здравейте момичета.
Днес сме си вкъщи двечките с Рада. Не ми се излиза, че от утре само ще хайманосваме, насам-натам, по гости. А и вкъщи е топличко и уютно, мирише на канелен кекс (сложих във фурната да имаме нещо домашничко за десерт), а малката заспива, след като я накърмих преди малко.
От вчера се опитва да ми се образува леко болезнена, малка бучка в гърдата. Не е нещо фрапиращо, но на дърти кърмачески години дет`се вика Laughing, какво им стана на млекоцентралките... ми, излагат се? hahaha
Буквално от 24 часа това проблемче и съм убедена, че не е сериозно. Обяснявам си го от това, че често суче през нощта, от там стимулира лактацията, образува се повече кърма и през деня като не иска редовно да яде, се образува тази бучка. Слагам днес често на гърда, направих масаж и почти изчезна вече. Важното е тези работи да се хващат от рано.

Иначе за нощното хранене, мисля да я кърмя, до когато тя се буди и си иска. Няма да и налагам режими - тя до сега си е на повикване. Нека си изработи собствен график, пък аз Ша сА съобразявам до когат трябва. Не ме притеснява ставането през нощта, нали това ми е работата, за известно време.  Mr. Green А и освен тези скокчета на разтежа, дето два пъти ми ги прави, обикновено се наспивам добре - тя великодушно ме оставя.  Аз лично се притеснявам, как ще съм с лактацията, когато спре да си иска през нощта. Дали няма да ми намалее много кърмата? В крайна сметка природата си знае работата, така е устроено женското тяло, че явно ще се наредят нещата от само себе си и евентуално с малко помощ и желание от наша страна. Т.е. ще се регулира лактацията според нуждите на детето... то не може цяла година да действаме с помпите през нощта... Надявам се. Crazy

За гушкането хич не се ограничаваме с Борис. Нон стоп ни е в ръцете, разглезили сме я много. hahaha Ако е сама в стаята почва едно мрън, мрън, мрън... Ако не дойдеш на минутата или се успокоява все едно нищо не е било, или започват виковете и крясъците. Като подадем лице над кошчето... една усмивка вадииии, до ушите брате. Голяма ми е актриса. Вече и викам Префърцуни - това и новото галено име, след Джуджефина.  Laughing
Само гък да каже и веднага ми е в прегръдките и се разнасяме навсякъде. Много и кеф, аз съм и като онези червените автобуси, за разглеждане на забележителности. Не ми тежи - обожавам я и не искам да се лиша от тези моменти на близост. И Борис, гледам че не го свърта ако не я е гушнал до сърцето. Абе, на нас не ни трябват баби и дядовци - ние си я разглезваме чудесно. Joy

# 87
Здравейте май-чета! Hug
Днес, да чукна на дърво малката бонбонка е спокойна и даже в момента спи Simple Smile Напоследък да ви кажа, все по-рядко и по-рядко започна да спи през деня, но пък съм благодарна, че вечер спи /да не ме чуе дявола!!! Praynig/
Дикси, plami213 - да ви кажа, аз не бях учудена, ами страшно се ядосах и за капак на всичко днес пак сме със сополи. В тази връзка diana_0880-
, моля те сподели за какво гелче за носле ползваш?!
Нон стоп ни е в ръцете, разглезили сме я много. hahaha Ако е сама в стаята почва едно мрън, мрън, мрън... Ако не дойдеш на минутата или се успокоява все едно нищо не е било, или започват виковете и крясъците. Като подадем лице над кошчето... една усмивка вадииии, до ушите брате.

Това все едно аз съм го писала за нашата буболечка, а сега ставам,че нададохме бойния вик Laughing

# 88
Оличка,Бобито, Плами, Мигле мерси момичета.  Hug Hug Hug
Симпатиите са и от моя страна - обичам постовете на всички МАЙчета и ви чета с интерес.
Казабланка и ти ли обичаш черен Афтър Шок - аз преди го обожавах. Последно бях управител в едно клубче, та с колегите изпивахме по една бутилка на вечер- 50 на 50 с Джони, в шотове, на екс. Това е интерпретация на Стики Фингърс...и така се пие. Ех, весело беше. Луди, млади години, пиене до зори и безразборен секс. Laughing Така съм чувала де. Mr. Green
Живот и здраве, да направим една почивка във Варна и другата година, пък може да инструктираме татитата да гледат децата, а ние - по женски, на диско... хаусче-маусче,танци-манци и лепкави пръсти. Sunglasses

# 89
Казабланка и ти ли обичаш черен Афтър Шок - аз преди го обожавах. Последно бях управител в едно клубче, та с колегите изпивахме по една бутилка на вечер- 50 на 50 с Джони, в шотове, на екс. Това е интерпретация на Стики Фингърс...и така се пие. Ех, весело беше. Луди, млади години, пиене до зори и безразборен секс. Laughing Така съм чувала де. Mr. Green
Живот и здраве, да направим една почивка във Варна и другата година, пък може да инструктираме татитата да гледат децата, а ние - по женски, на диско... хаусче-маусче,танци-манци и лепкави пръсти. Sunglasses
Да, Дендринна, мила, много го обичам, преди да забременея, сякаш в един друг живот  Blush, изпълнен с дискотечни изпълнения до ранни доби, много си го пийвах Peace За мен ще е истинско удоволствие да направим, живот и здраве, едно такова събиране във Варна. Догодина, ангажираме татитата с малчовците и ще направим една почетна тур обиколка по варненските заведения по плажа Peace

Общи условия

Активация на акаунт