Отговори
# 195
  • София/Варна
Bani, като начало е добре да се успокоиш. Знам, че е трудно, но паниката не помага в подобни ситуации.
Това, което можеш да опиташ е да се усамотите с Алекс някъде на тъмно и тихо, да се погушкате и помилвате малко и тогава да и предложиш да хапне. Друго, което можеш да направиш е да и дадеш нещо в ръцете, което да я занимава. Подходящо е ако имаш шарен гердан, който не би могла да скъса лесно.

# 196
Бани мила и нашата Алекс мина през подобно нещо, не се притеснявай, ще мине  Heart Eyes. Както Деси вече е казала усамотете се на спокойно и леко затъмнено място, а и ако малката е сънена още по-добре. При нас подейства, сигурна съм, че и при вас ще мине  Hug

# 197
  • Бургас
Бани, и ние минахме през това. Беше ме стимулирала няколко дни подред, а след това почти цял ден не желаеше да яде, а гърдите ми преливаха. Аз се пробвах да я кърмя легнала на спалнята на затъмнено, както ти каза Мадленка, и се изцеждах по малко, до облекчаване (което бяха 20-30 мл). Вечерта след къпане и към 4 сутринта ги опустоши, на следващия ден всичко беше наред.  Laughing 

# 198
  • Sofia
Честит първи учебен ден на всички ученици!!

Аз тези дни усилино чета за захранването. И колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Едно такова сложно ми се виждааааа.... Crossing Arms
Мисля с морков да започна, защото не знам точно как да приготвя картоф и не ми се рискува. Реших да започна това голямо дело на навършени пет месеца- тоест на 27 септември. Днес питах разни неща в тази връзка няколко майки на по-големи бебета и те ме попитаха защо бързам  Tired Сега се чудя бързам ли наистина и дали да поотложа старта.
Днес кърмата ми определено намаля. Както лркдхр си имах резерви от предишния деня така днес май на последното хранене ще дам малко АМ Outta Joint

# 199
  • София
Честит първи учебен ден на всички малки, големи и още по-големи малчуганчета!

madlena и Glum в петък и аз идвам барабар с ремаркето  1stroller
В Южния ми е по-удобно, но става и в Зоологическата.

Моля, някой да ми препоръча готино хотелче не много далече от София за почивните дни. Там където звънях няма места... Ако не намеря един от вариянтите е Пловдив.

# 200
  • София/Варна
Моля, някой да ми препоръча готино хотелче не много далече от София за почивните дни. Там където звънях няма места... Ако не намеря един от вариянтите е Пловдив.
Опита ли в Благоевград - много е приятно там.

За Южния в петък и аз може да опитам, но след 12ч ще съм на линия, защото ще водя баткото на музикална занималня.

# 201
  • София
Бани,
Споко. Имаме опит и ние с това. Аз прилагам две неща:
1. Храня я сънена - спяща или на събужане, но спяща е най-добре.
2. Храня я често - на всеки час - по-малко.

Моята по принцип не яде еднакво понякога тъпче здраво, а друг път - не ще. След третия месец вече не набива така яко и си се движи по собствени ритми. Ако не изакана два дни например, почти спира да яде. Понякой път се разяжда после намаля с дни. И кърмата ми намалява, и после пак се увеличава и така, нищо лошо няма в това. То не е машинка, а гърдите са невероятно динамично нещо (се оказа).  Дори един ден да не яде, не е болка за умиране. Имала съм случаи когато ядем общо три пъти за един ден. Като намалее млякото и и поогладнее дупето се скъсва от сукане и връща изобилието. Апропо, моята често включва на режим по-начесто, по по--малко. И почти винаги е свързано с акото. Споко!
Ще ти пусна тел. на лични,  ако се шашкаш - звънни.

Петък, Южния - там съм.

# 202
  • София/Варна
Glum, за акането пробвай да хапваш всеки ден разхлабващи неща - мюсли, тиква, круша, слива, киви и пр. Много помага - вчера г-ца Мърморанка така се овъртоли след като хапнах 1 круша, че лошо ми стана като и отворих памперса. Как не беше пропуснал, нямам никаква идея.

# 203
Glum, за акането пробвай да хапваш всеки ден разхлабващи неща - мюсли, тиква, круша, слива, киви и пр. Много помага - вчера г-ца Мърморанка така се овъртоли след като хапнах 1 круша, че лошо ми стана като и отворих памперса. Как не беше пропуснал, нямам никаква идея.
Същото и аз забелязвам: ето, вчера си позволих 1 кочан варена царевица, а резултатът днес е: пълни памперси на всяко второ сменяне.Simple Smile)
Ох, момичета, в събота кумуваме с мойто мъж, а малкият ще бъде при свекито през по-голямата част от събитието (аз ще притичвам да го кърмя на интервали), и много се трревожа. Нали се гледаме сами, та приема само мен и татко си, никого не признава и надава яки писъци и рев, ако друг човек се опита да го гушне. Та ми е притеснено как ли ще приеме свекърва ми и дали няма да ми се скъса от плач горкото. Sad

# 204
  • София
Аз не съм спирала  Embarassed
Нали съм лакома  Embarassed

Тя понякога спира да ака и като и сменя обстановката... което аз правех относително често.
Но не втвърдява - просто събира повечко и става по-гладко като консистенция, явно се преработва по-добре.
КайРен, радвам се, че те има!
 Hug

# 205
Здравейте момичета! Hug
Първо Честит Първи учебен ден на всички ученичета!!! Да са много здрави, любознателни и ученолюбими!!! Heart Eyes
 Heart Eyes

Вчера бяхме на консултация и биха на Жанетка втория Пентаксим /най-накрая  ooooh!/. Малката беше нечувано добра и послушна целия ден, за разлика от първата ваксина, когато беше истерия целия ден!!! Crazy Момичета, вие давате ли профилактично Панадол след ваксинация, защото нашата педи каза, веднага след като се приберем и преди спане да дам. newsm78 Не,че ми е вдигнала температура,просто профилактично! Питах док за това,че напоследък й се изпотява главиката при ядене и понякога при спане, защото бях се притеснила за рахит и тя каза да увеличим витамин Д на 4 капки. На някоя мама случвало ли се е такова потене? Sad Момичета, вашите бебоци по колко пъти акат на ден?
За почивните дни смятаме да отидем до Тетевен, някоя мама ходила ли е скоро там? Simple Smile
Хубав ден и много целувки от нас!!! Heart Eyes

# 206
  • Бургас
здравейте, Казабланка и Жанетка Simple Smile

аз давам Панадол профилактично след ваксина, 2,5 мл. а за потенето - да, и главичката (особено като спи), и краченцата. аз вигантол не давам откак д-Живков (ортопеда в Майчин Дом) ми каза да го спра, щом сме на кърма и сме лятно бебе с тен. но май ще почвам да давам, откак слънчевите дни намаляха. newsm78

аз докато се натуткам с чанти и багажи, бебка заспа и ми е жал да я будя...пак ще имаме кратка разходка, за съжаление...

# 207
  • Русе
Привет момичта!

Честит празник на всички ученици!

Нашият първи първолашки ден започна добре ..., и завърши с разстройство  Confused. Милото изслуша чинно словото на Директора и поздравителната програма, но Госпожата я отсвирихме и се втурнахме към WC-то Mr. Green.  Сега се ослушваме всички и стискаме палци да не е вирус някакъв, че лошо!
И при Йоли напоследък са особени храненията. Единственото време, в което си яде както трябва е вечер след къпане. През деня много често реве, дърпа се, лапа ръце... Има дни, в които яде през 1,5 - 2 ч. и резултатът е, че започвам да преливам. После пък прави по-дълги интервали /като днес/..., в общи линии се редуват моментите.

Добре дошла Глъм!

# 208
  • София
Опита ли в Благоевград - много е приятно там.

За Южния в петък и аз може да опитам, но след 12ч ще съм на линия, защото ще водя баткото на музикална занималня.

Не съм. Не се бях сетила за там. А хотел можеш ли да ми препоръчаш? Ще се радвам да се видим в петък  Heart Eyes

Днес бяхме на консултация да слагаме третата доза пентаксим. Момчил за 4-ия месец е наддал с 1 250 и е порастнал с 6 см. Този път док. не измърмори като предните месеци, че е много и да го подлагаам на диета, каза само, че хайманосването добре му се отразява, а аз й отвърнах, че той даже пита за още.

# 209
  • София
Честит първи учебен ден на всички ученичета!
Успешна и лека учебна година!
Бани, мила! Благодаря, че си се сетила за нас! Да ти е жива и здрава Алекс за нейната 4 месечинка и бързо да премине проблемът с храненето!
Черпя всички с навършването ни днес на 4 месеца.

Аркси, а колко тежите вече?
Ние също днес си направихме прекрасна лятна разходка! Дано слънчевите дни се задържат за по-дълго!
Спокойна вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт